Wednesday, June 1, 2011

Macam mana nak link kan gambar ke entry?

 

Assalamualaikum semua..

Amboi banyak nya entry aku. Semua nye pasal giveaway besar-besaran yang aku lancarkan. Hehehee.. oh ye, ada yang tanya macam mana nak link kan banner giveaway tu ke entry giveaway ? Meh aku tunjuk sikit.

(BAGI PENGGUNA BLOGSPOT SAHAJA)

 

1. Save kan gambar banner, dan upload dalam entry.

1

 

2. Klik pada gambar tu, satu tool bar akan muncul di bawah gambar. Klik “Edit Link”

2

 

3. Lepas tu, tukar kan link dalam kotak tu (yang macam aku highlightkan) kepada link entry giveaway ni iaitu :

http://nisamenaip.blogspot.com/2011/05/mid-year-giveaway-by-nisa-menaip.html

3

 

 

Oke, sangat mudah kan? Mungkin ni ramai dah tahu, tapi aku ni concern pasal blogger baru aje… Ada lagi yang tak tahu function simple macam ni, so why not aku share kan. So korang yang bertanya tu, dah tahu ni silalah join giveaway kahkahkah!

 

sign NISA

23 comments :

SyahmiFikri said...

yea.. dah edit! lupa plak nak link kan retuh.. hehhee

nurul anati said...

kenapa kat saya punya blog takde untuk edit link ehh ? edit image pun takde. hmm :/

yqnq ellyana said...

terima kasih berkongsi Tips :)

Dim Benihana said...

gud sharing...

Terbelog said...

oh tq

alynn M said...

kenapa saya upload gambar tak pernah pun mcm kat atas ni? :(

Ummu Ukasyah said...

TQ.. baru tau nak buat camner.. hihi

Raja Ellysya said...

mcm mna kalo gambar kt banner tu xleh right click untok save?

ita said...

kenapa dalam blog saya x der pun add link cam yang nisa tunjuk kat step 2 tu?

MissVanilla said...

ooww.. bru tahu... klu x sebelum ni mmng xtahu pown....

Ms Bery said...

Nisa sye punyer blog xde utk edit link mcm nisa punyer la... So klau link care lain boleh x..? (>_<)

Anis Aryna Shamsuddin said...

sy p0wn tade edit link cm2 jugakk :(

ita said...

tolong la cik nisa' cam ner nak wat... dah try cari kat google tapi x blh gak

cimot said...

alynn M said...

kenapa saya upload gambar tak pernah pun mcm kat atas ni? :(

ita said...

kenapa dalam blog saya x der pun add link cam yang nisa tunjuk kat step 2 tu?

saya pon sama jugak...dah tak tau nak wat lagu mana..huhuhu..so, cne ni? kena rejek ngan nisa la jawabnye..hmmmmm..sedeyyyy..sob3x

alynn M said...

thanks nisa for ur respon.

nak upload gmbr tu tak sama. i xde step no dua tu. and step no 1 i nak upload gmbr pun lain. so, i xleh nak link kan gmbr ke entry. T___T

cimot said...

layout yg mcm nisa tunjuk tu xpnah wujud pon in mine..hihihihi..

cimot said...

ok akak manis..thanx for ur respons..i'll try my best..

Muchos said...

xde pun edit link tu nisa?

alynn M said...

hehe i see. no wonder la tak sama. bila dah click gambar tu pun tak de yang step no 2 tu. xpe la.
i dah buat yang mcm u tunjuk tu. thanks a lot dear! <3

nia thania said...

kenapa dalam blog sy tak der pown yang edit link tuh??

buatbest said...

cari maklumat sampai sini..hoho

Shakirah Faisal said...

thanks...

Tuan askalani said...

nisa, saya punya xde pun edit link tu?? tolg ajar plezz..