Wednesday, June 1, 2011

Macam mana nak link kan gambar ke entry?

 

Assalamualaikum semua..

Amboi banyak nya entry aku. Semua nye pasal giveaway besar-besaran yang aku lancarkan. Hehehee.. oh ye, ada yang tanya macam mana nak link kan banner giveaway tu ke entry giveaway ? Meh aku tunjuk sikit.

(BAGI PENGGUNA BLOGSPOT SAHAJA)

 

1. Save kan gambar banner, dan upload dalam entry.

1

 

2. Klik pada gambar tu, satu tool bar akan muncul di bawah gambar. Klik “Edit Link”

2

 

3. Lepas tu, tukar kan link dalam kotak tu (yang macam aku highlightkan) kepada link entry giveaway ni iaitu :

http://nisamenaip.blogspot.com/2011/05/mid-year-giveaway-by-nisa-menaip.html

3

 

 

Oke, sangat mudah kan? Mungkin ni ramai dah tahu, tapi aku ni concern pasal blogger baru aje… Ada lagi yang tak tahu function simple macam ni, so why not aku share kan. So korang yang bertanya tu, dah tahu ni silalah join giveaway kahkahkah!

 

sign NISA


23 comments:

  1. yea.. dah edit! lupa plak nak link kan retuh.. hehhee

    ReplyDelete
  2. kenapa kat saya punya blog takde untuk edit link ehh ? edit image pun takde. hmm :/

    ReplyDelete
  3. kenapa saya upload gambar tak pernah pun mcm kat atas ni? :(

    ReplyDelete
  4. TQ.. baru tau nak buat camner.. hihi

    ReplyDelete
  5. mcm mna kalo gambar kt banner tu xleh right click untok save?

    ReplyDelete
  6. kenapa dalam blog saya x der pun add link cam yang nisa tunjuk kat step 2 tu?

    ReplyDelete
  7. ooww.. bru tahu... klu x sebelum ni mmng xtahu pown....

    ReplyDelete
  8. Nisa sye punyer blog xde utk edit link mcm nisa punyer la... So klau link care lain boleh x..? (>_<)

    ReplyDelete
  9. tolong la cik nisa' cam ner nak wat... dah try cari kat google tapi x blh gak

    ReplyDelete
  10. alynn M said...

    kenapa saya upload gambar tak pernah pun mcm kat atas ni? :(

    ita said...

    kenapa dalam blog saya x der pun add link cam yang nisa tunjuk kat step 2 tu?

    saya pon sama jugak...dah tak tau nak wat lagu mana..huhuhu..so, cne ni? kena rejek ngan nisa la jawabnye..hmmmmm..sedeyyyy..sob3x

    ReplyDelete
  11. thanks nisa for ur respon.

    nak upload gmbr tu tak sama. i xde step no dua tu. and step no 1 i nak upload gmbr pun lain. so, i xleh nak link kan gmbr ke entry. T___T

    ReplyDelete
  12. layout yg mcm nisa tunjuk tu xpnah wujud pon in mine..hihihihi..

    ReplyDelete
  13. ok akak manis..thanx for ur respons..i'll try my best..

    ReplyDelete
  14. hehe i see. no wonder la tak sama. bila dah click gambar tu pun tak de yang step no 2 tu. xpe la.
    i dah buat yang mcm u tunjuk tu. thanks a lot dear! <3

    ReplyDelete
  15. kenapa dalam blog sy tak der pown yang edit link tuh??

    ReplyDelete
  16. cari maklumat sampai sini..hoho

    ReplyDelete
  17. nisa, saya punya xde pun edit link tu?? tolg ajar plezz..

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay