Wednesday, May 11, 2011

Serang Etude House di Times Square!

Assalamualaikum dan selamat pagi semuaaa…

Haaa ni ape tebiat entah aku malam-malam nak cerita pasal shopping mopping dengan korang! Wahahaa… Last week (kot?) aku telah menjejaki Times Square dengan gigihnye! Sampai dah nak sesat-sesat pulak tu. Harap GPS ada tapi entah ke mana dia bawak kitorang! Hukhukkk~

Tapi takpe, berjaya jugak kami sampai ke TS dengan penuh cemerlang. Wahahaa!!! Ohh ye, kedai pertama yang menambat hati aku semestinyaaaa ETUDE HOUSE! Dah lama wooo mengidam nak shopping kat sini!

 

IMG_3526

Haaa masa gambar ni diambil, aku tengah beratur kat kaunter nak bayar barang. Kena beratur okeh! Dari luar macam tak nampak apa sangat… Tapi kat dalam, Ya Rabbi ramai nye manusia! Aku tak ingat pulak Etude House ada sale hari tu?

Ouhhh ada jugak lah sale! Tapi bukan lah sale besar-besaran pon… Ada jugaklah produk nya yang ada diskaun…

 

IMG_3565Dapat multipurpose bag yang sangat comel!

 

IMG_3569

Haaa ini aje lah yang aku borong hari tu. Kahkahkah!

  • Etude House Proof 10 Mascara
  • Etude House Proof 10 Auto Pencil (eyeliner)
  • Etude House Code B Eye Shadow (black)
  • Etude House Eye Shadow ( glittery peach)
  • Etude House Code B Strong Eyes Cream Liner (cream eyeliner)
  • Lip brush & Eyeliner Brush

 

Heeee banyak sangat ke??? Ada di antara barang di atas yang dapat diskaun.. Macam cream eyeliner tu, tak dapat diskaun la.. Kalau tak silap siri Code B dari Etude House adalah antara keluaran terbaru. Heee kalau tak silap lah?

 

IMG_3577

Ini barang feveret aku yang pertama! Cream eyeliner! Pemakaian dengan berus yang disediakan sangat kemas, tak comot dan tidak mudah smudge. Hehehe ni yang aku suka nih! Berus nya pulak tak keras dan cream eyeliner ni tak terlalu kering. Mudah nak apply kat kelopak mata!

 

IMG_3593

Yang ni barang feveret kedua! Mascara memang best! Hehehee tengoklah brush nye yang tak besar sangat, membuatkan ia tidak comot bila kita apply kat bulu mata… Krim mascara nye pulak tak terlalu cair, tak terlalu kering, so memang tak comot. Senang nak apply. Hehehe feveret lah! Kalau habis ni, cari lagi kat Etude House!

 

IMG_3536

Rupanya aku tidak keseorangan. Yeahhh sekali lagi meronggeng bersama YUYU MUSA ! Yeahhh masing-masing gila shopping. Pantang nampak benda lawa sikit, mata ni mula laa tak lepas pandang. Tangan dah geram nak ambil bawak balik. Ehhh mana boleh bawak balik gitu aje, mencuri namanya! Hahaha!!

So jalan punye jalan, sampai sudah pengembaraan kami menghabiskan duit dalam purse. Hahahaa!!! Banyak sangat beli barang sampai tak cukup tangan nak membawa nye! Anak sapa lah ni boros benor aihhh!!!

Hehee ohh ye, kalau nak tahu update terkini mengenai produk Etude House, boleh laa like fanpage ETUDE HOUSE di facebook!

 

 

 

sign NISA


29 comments:

  1. mascara tu okey eyh? berapa eyh harga dia..sedang mencari mascara baru ni..

    ReplyDelete
  2. hamboii syoknye die shopping, koi nak jugak ! hehe

    ReplyDelete
  3. shopping sakan...

    hikhikk..

    syoknyaa

    ReplyDelete
  4. Kak Nisa bagitau lah harga barang2 tu sekali :D

    ReplyDelete
  5. wah..bestnye sale.. make up stage pun tgh sale sgt2... =)

    ReplyDelete
  6. ari tu pegi cni gak.. bes2.. byk sale maa~~

    ReplyDelete
  7. wahh nisa..sakan bershopping hii

    ReplyDelete
  8. ade tengok foundation dier tak?

    ReplyDelete
  9. nk cream eyeliner tu!!hehehe..=)

    ReplyDelete
  10. @Dayana Nasir

    yupp oke sgt...
    ouhh lupe lak harga.. huhu

    ReplyDelete
  11. @KyêrulL

    ahahha awak nak kee mekap2 ni sume???

    ReplyDelete
  12. @tikah

    hehehe yuppp
    time sale tu laa kite suke :D

    ReplyDelete
  13. @cik hani'


    ehhehe syiokk kalau time tu ade duit :P

    ReplyDelete
  14. @erysweetie

    yuppp stage cosmetic was having massive sale!

    ReplyDelete
  15. @Shahiela C

    resit dah hilanggg
    tu yg x letak harga sekali. huhuhuh

    ReplyDelete
  16. sonoknyew shopping..nak ikut.. =)

    ReplyDelete
  17. macam best jek mekap dekat etude house tuu. ramai dah yg cakap. nanti nak try lah 1 hiks

    ReplyDelete
  18. banyak shopping tu . multipurpose bag tu cantik la kak nisa :)

    ReplyDelete
  19. kt tingkat bape ek etude house niyh ?



    tengs

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay