Sunday, May 15, 2011

Restoran Molek – Kelatelicious!

Assalamualaikum dan good morning!

Pagi-pagi bangun mood tak berapa oke sebenarnya… Sebab apa? Nantilah aku kongsikan luahan hati. Cewah cewahh!! Oke lupakan sebentarrrr… Mood lapar giler dowh! So aku bukak folder lama lama, terjumpa lahhh gambor aku pergi dinner kat satu restoran kat Pusat Komersial Shah Alam.

Aku ada snap gambar Restoran Molek ni, tapi gambar nye tak pulok doh! Huhuhuuu KELATELICIOUS merupakan tagline restoran nih. Masakan Kelantan okeh!

 

IMG_2820Interior design yang simple but yet attracting enough.

 

IMG_2825Air ribena & Ice blended Mango Lychee. Special one at Molek!

 

IMG_2828

IMG_2829

Yang atas tu, nasi goreng daging merah. Yang bawah ni, nasi tu nampak kosong aje kan? Jangan tertipu dengan nasi goreng tomyam tuh. Banyak kot nasi nye! Isi nye pun banyak. Sedap wooo!!!!

Sekarang ni, kalau aku rasa nak melantak nasi, memang aku dengan kakak aku serang Molek la… Kalau terpaksa pergi kedai lain, mood nye mesti tak sama macam makan dekat Molek!! Pergghhhh sampai macam tu sekali penangan restoran Molek! Hehehe sebenarnya banyak lagi gambar makanan, tapi malas laaa aku share. Aku jugak yang terliur kang!

 

Oke lah.. gotta go!!!

 

 

 

sign NISA

42 comments :

cik Nu said...

wah. . sis asyik makan makan and makan je ek.
ape kata pasni g makan ice cream pulak .
i suggest g kat new zealand natural kat the curve .
sedap taw. :)

maisarah said...

kan kan. sedap kan. hari tu pun mye pergi makan kat situ. :D

padle said...

da prnah makan kat sini dulu2..xbad ar..^_^

nuruashia said...

wawhhh..mmg sedapp..kelate ke tu :)

EZAN IDMA said...

sedapnyeeee ;p lapo plak rase. hehe

CiMinniy said...

kak nisa.. yg nsi goreng ade telur atas tu bkn nasi goreng daging merah nmenye.. nasi goreng USA.. ahakkss :)

amalina said...

cedapnye...

awek retro said...

kedai tue macam menarik..best...

Gadis Rama-Rama said...

ice blended mango tu nampak mcm sedap

ir. chung-ho said...

penah drop sini khamis lepas !
memang syok la nasi kerabu dye :D

Izyan Masri said...

AIR TU MACAM OVERR PULAK TINGGI DIA.KEHKEH :D

cik heroin said...

Comel je nama restoran , MOLEK. haha

KAMIHIDUP said...

kalau selalu makan kedai kelate ni cepat muak, sesekali ok. :)

Anonymous said...

kuat betoi aok ni makan...
kang gemok karang..haha

-org RTM-

Farah Shamsudin said...

sedappnya.. restorannya pun menarik..

Judiene said...

Selama kat Shah Alam tak pernah jumpe pon restoran ni.
Restoran Molek eh name die?
Takpe-takpe, nanti I try.
Hehe.

SyerAgh said...

apa alamat betul dia? trasa nak p ah~

...Minah BluR... said...

saye pon suke makan kat ctu.. berbaloi jugak... =))))

Dawa said...

mcm best je. time dah kluar uitm la br nk ada restoran2 best cmni. huhu

Cik Fia said...

seksyen 7 eh?

Nisa Kay said...

@cik Nu

woww really.. mcm best!
thanks for the suggestion!

Nisa Kay said...

@maisarah

whaa duk area shah alam gak ke?
ehhehe mmg sedapp :D

Nisa Kay said...

@padle

heheee yup2...

Nisa Kay said...

@nuruashia

hehe
yupp mskn org kelantan..

Nisa Kay said...

@EZAN IDMA

hehehe
jom laa melantak sama :P

Nisa Kay said...

@CiMinniy

laa yeke.
ahahhaha lupe lahh :P

Nisa Kay said...

@amalina

ehheh yupp sedap!
:D

Nisa Kay said...

@awek retro

ehhehe yup.
interior design yg simple..

Nisa Kay said...

@Gadis Rama-Rama

memang sedap! pekat dan manis. hehe

Nisa Kay said...

@ir. chung-ho

whaaa..really...
x penah try lg nasi kerabu dia. nak try laa nnt :)

Nisa Kay said...

@Izyan Masri

ahhahahaa
agak laa :P
hekhek!

Nisa Kay said...

@cik heroin

ehhehe kan.. comel kan...

Nisa Kay said...

@KAMIHIDUP

ehhehe xtahu la.. ikut selera masing2 kot.. ehhehe

Nisa Kay said...

@Anonymous

hehehe
mmg koi suke makan :P
memang koi nak naikkan berat bdn nih. hekhekhek!

Nisa Kay said...

@Farah Shamsudin

ehhehe yup..
nnt u try la,

Nisa Kay said...

@Judiene

kat dlm area pusat komersial shah alam, seksyen 7 ..
ehhehe

Nisa Kay said...

@SyerAgh

aaa..nombor kedai n nama lorong x tau, tp kat Pusat Komersial Shah Alam, seksyen 7...

Nisa Kay said...

@...Minah BluR...

ehhehe
not bad kan tempatnye/
hehehe

Nisa Kay said...

@Dawa

ehhehe
nnt turun shah alam boleh la try :)

Nisa Kay said...

@Cik Fia

yupp..
seksyen 7..

Amira said...

wahh . cam sodap jaa. lapar dah ni . haha. nak pegi situ jgk tp jauh derr ;((

tiefazatie said...

adoi la..sgt la best nampak nie..