Wednesday, May 18, 2011

Pertama kali cuba contact lens Freshlook Colorblends

Assalamualaikum semua..

Kali ni aku nak share sikit lah pasal pengalaman aku guna contact lens jenama Freshlook. Alaaa yang beli kat kedai optometris tu la… Selama ni aku guna yang beli dari online shop aje…

 

IMG_3562

Harga RM40. Jangka hayat cuma sebulan.

 

IMG_3563

Aku mintak pendapat pekerja kat situ.. aku nak contact lens yang warna paling natural, supaya bila aku pakai takde lah nampak mata mat salleh celup sangat kan? So dia rekemen kan contact lens code PURE HAZEL.

 

IMG_3650

What do you think? Natural enough haaa?? Bagi aku? TAK SANGAT. Kira boleh tahan aje laa… Sebab warna hazel nya agak terang dan tak berapa masuk sangat laa dengan warna mata aku.

 

IMG_3655

Tengok! Jelas sangat warna hazel nya yang agak terang tu… so aku agak tak puas hati lah dengan contact lens ni.

Tapi kelebihan contact lens ni, sangat lembut dan selesa walaupun pertama kali memakainya.. Lagipun, orang kata bila membeli something yang mahal sikit, ianya lebih terjamin.

Tapi jujur ye bagi aku, kalau kita pandai jaga mata, jaga kebersihan contact lens, insyaAllah everything will be fine..

 

AKU ADA SHAWL & BAJU NAK LET GO. ANYONE INTERESTED???

 

 

 

 

sign NISA

32 comments :

iz said...

X susah aka sakit ke nak masukkan lens tu dlm mata nisa??

NanaHazwanee said...

interested~! =)

Admiral Hafiz said...

lawanya kaler mana nisa..

Entry Terkini:
TOP 10 MALAYSIAN VLOGGERS & YOUTUBE CELEBRITIES!

Pinky Pixie said...

mcm ok je ngn Nisa. hehe. rm40 je eh? knape kat sini mcm mahal je. grrrr.

Pinky Pixie said...

mcm ok je ngn Nisa. hehe. rm40 je eh. knape kat sni mcm mahal je. grrr~

Ecah Shafiee said...

patut senyap..up entry..hehe..
xpnh try pon..siyes RM40.?
anyway ecah da almost 4years pakai cntct lense..and langsung x aware dengan expired date dia..pakai slagi x rasa pedih..btw nak pomot..pakai solution renu yang transparent tu..siyes tahan lama..

nurul syazwani :) said...

KAK NISA ! KASI TUNJUK LAH BAJU NAD SHAWL !!


NAK TENGOKKKKK ♥

AIN SYAFIQA AZMI said...

sounds interesting yg bold kat bawah tu..hehe

cik heroin said...

sy xpnh try hihih

kembatolo™ said...

yang takde kaler ade tak?

eienrazak said...

selalu beli kat online shop yang mane ye?

Yuyu Musa said...

cantik la kaler tu..mata yu cepat kering bila pakai lens dari korea.maybe bleh try yg nih kot...hihihi

Dilakochan said...

Actly nampak cantik je dengan mata you!

Tp mmg betul, benda yg mahal ckit, selesa lebih.

Kita mula2 dulu pakai freshkon! Tp sejak dh banyak lens jual on9 kita beli yg murah >___<

Dr segi keselesaan yg mahal puas hati! :D

iela SFN said...

heh !

bagos la tu, ila pun pakai contact lense freshlook.

selesa dah dgn brand tu.

kalo bli on9 x bape nk caye.

setakat ni dah dekat 3 tahun pakai freshlook, ok je, alhamdulillah.

heh !

tp kalo beli 2 pasang , free 1 pasang tawu, lg jimat.

pakai pun bukan suka2, sebb power mata ni tggi sgt, ahha. 300 dah :)

aisya- said...

of course nak! =)

Syafiq Rosli said...

nice lah.:)

eyka said...

eyka nakkk! hehe:)

Akulah Pak Lan said...

tak da kesan kat kalau pakai colored contact lense ni?

Anis Nasri said...

sy nak !!

KAMIHIDUP said...

mahal kualiti baik. :)

MiSz fiFiEyQa said...

Sy teringin jugak nak pkai lens ni,tapi belum ade keberanian..takut mata makin teruk pulak.huhu

~ a for ana ~ said...

hmm..ana xpenah bli yg online py..cane ek kualiti die?bile ty kwn2, ade yg kate xley caye sgt yg online ni? btl k atau ok j nisa pakai?

Atok Cing said...

atok nak beli yg warne merah lah...nanti boleh nampak mcm cyclop citer x-men...mude sikit kelihatan..haha

nazirah said...

kire ok la tu cik nisa
cik nisa cantik pakai ape2 pun cantik ;)

nurul ainul farhain said...

nice.:)
kte pki yg online jee.huhu

zEri sAfEerA said...

ok je. tp lens ni mmg lembut. selesa :)

sesegar said...

nisaaa,tingginya powerrr.. :)
thanks sharing,blogger popular lain,kalau tanya bab CL(contact lens) je mseti tak jawab,malas nak share,hampeh.
info ttg experient nisa ni memang berbaloi2

Izyan Masri said...

SANGAT CANTIK.RASA NAK JELES BOLEH TAK ? :D

normala_ali said...

cantiknya.. tp tkot nk pakai lens... heheheheh... :)

~nadyahoney~ said...

dah lama tak pakai lens...ermm mals asenya nak bersiap lama hanya untuk pakai lens..

Wani said...

aaaaaaaaaaaa . cantikk sangat ! teringin nak pakai tapi takut . huhu

freshlook said...

nice..i think brown lagi natural..
i sell it also rm40 :)

kalau ade sapew2 bminat nak try,ni link facebook i



http://www.facebook.com/profile.php?id=100002258193093