Sunday, May 22, 2011

MOVIE – Priest

 

 

Salam semua…

Meletakkan poster filem Priest ni mungkin mengundang kontroversi kerana ada nya tanda salib pada poster filem di atas.

Please bear in mind yang aku tengok movie ni disebabkan content, jalan cerita.. Bukanlah untuk benda atau maksud lain ye.

 

SINOPSIS

Filem Priest mengisahkan dalam suatu zaman, manusia menghadapi serangan vampire yang sangat teruk dan manusia tidak mampu mengalahkan vampire yang sangat ganas dan pantas ni. Sehinggalah muncul sekumpulan manusia terpilih, dan mereka menjadi Priest (paderi). Golongan Priest ni berjuang menentang vampire sebab mereka mempunyai kekuatan luar biasa.

Bila manusia semakin pupus, dorang decide nak bina satu kota, dan semua manusia hidup di sebalik dinding besi. Setiap hari dengan rutin yang sama. Dan kota ini di kawal oleh The Church.

Aku tak ingat lah apa sebabnya, tapi tugas Priest ni dimansuhkan. Sebab The Church ni anggap vampire dah dihapuskan. Sehinggalah satu hari, keluarga kepada salah seorang ahli Priest ni diserang vampire. So salah sorang Priest ni bertekad nak selamatkan anaknya yang diculik.

 

Ouhhh abang dalam pic di atas, dalam movie ni dia ala ala macho je la kan. Kata sherif bandar. Tapi in the end, dia tak buat apa sangat pun dalam misi menyelamat anak Priest tadi. Cehhh konon-konon aje kan.

Ada jugak babak yang kurangggg logik nye. Malas nak recap babak yang mana satu. Hehehe tapi aku suka part suspens, part lawan vampire… Fuhhh boleh tahan lah cerita ni.

Nak tengok atau tak, ikut koranglah. Camne korang pandang movie ni, dari aspek mana yang korang analisis kan, itu terpulang pada individu. Aku tengok movie ni sebab ada pasal lawan-lawan vampire. Tu je. Okay?

 

 

 

 

sign NISA

10 comments :

Abu Huzaifah said...

owh.. kalau hnya tgk, tonton movie.. tkpe.. tp jgn di jadikan ikutan..kan3 :)

err.. saya tak tgk ag..hehe

Anonymous said...

"nisa menaip updated 40 seconds ago..."haha

this is real fast..
i bet im the first..haha

aneway,i hate vampire or anything of its kind..soooooo,i'm not going to watch this.but still i love its poster...haha

..hizamirahim.. said...

wow.
dah la minat vampire2 ni.
XB

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

Muhammad said...

Salam

Apa salahnya meletak tanda salib ??.
Cerita ini,sudahpun bertajuk 'Priest'.

jadi apa yg kontroversinya ??.

NurIzza said...

dah tgk dah tgk.. tgk pun sbb time tue cam tak ader citer bes..
tpi not bad ar... suka time lawan2 jer.. perghh... mmg mngancam ar....
terpk ader lagi k priest 2??? sbb ending pun cam tgantung lagi...

Sufy said...

hurm, nti nk tgk juga jln citer dy cmn..:p

nina ibunga said...

bosan cite ney,,maybe sy xminat kowt,,smpai ley terlentok dlm wayg,,,hehe

Alan said...

cgi dia cam melampau sikit..sampai nampak x masuk akal..tapi anyway citer dia best

ohh ddy said...

haritu tgk ni gak. ceritanya tergantung la. nak buat yg second la tu. huhu