Thursday, May 19, 2011

Grapevine by Nuffnang – Now everybody can get rewarded!

Assalamualaikum semua…

Hari ni aku duk explore website Nuffnang, so aku jumpa laa benda yang agak latest kat website dia. Errrr aku ni kire dah outdated sangat dah kalau nak cerita pasal ni. Ahhh pedulikan! Aku nak share jugak!

Nak buat duit? Sekarang ni Nuffnang bukan sahaja bagi reward kat para blogger yang berdaftar di bawahnya, korang yang bukan under Nuffnang pun boleh get rewarded! Haaa camne tu?? Itulah produk terbaru dari Nuffnang, iaitu Grapevine !

 

gv

Seperti tumbuhan yang menjalar, lebih kurang macam tu jugak fungsi Grapevine, hanya perlu share kempen, sebarkan ia sejauh mungkin! And get rewarded! Mudah aje sekarang ni kalau nak dapat duit… Kalau usaha dan rezeki tu, insyaAllah memang tak ke mana kan?

Macam mana pulak nak get rewarded dengan Grapevine ???

gv 2

Okay, katakan lah korang nampak iklan Nuffnang kat blog yang korang singgah tu, bahagian bawah dia ada ruang macam form untuk Grapevine ni. Apa yang korang perlu buat ialah tengok dan tenung betul-betul kat bahagian STEP 1 tu.

Kalau korang rasa “wah iklan ni sangat best dan aku rasa macam nak share lah!” , maka korang hanya perlu pilih nak share iklan ni melalui medium yang mana. Kat situ kan ada icon Facebook, Twitter, MSN Messenger & Email. So, pilih je la mana-mana medium yang korang rasa paling aktif.

 

gv 3

Okay, lepas dah habis STEP 1 tu, jom kita sambung tenung lagi kat iklan Grapevine nih. Oooo ade pulak STEP 2 yek? Haa jom kita proceed STEP 2!

Dekat STEP 2 tu pulak, korang just masukkan email korang untuk urusan redeem reward korang. Hehehee lepas submit email tu pada pihak Nuffnang, satu email akan dihantar pada anda. Nuffnang akan brief korang apa yang patut lah yek!

 

 

Capture

HOOOOO… Sekarang ni aku dah official join Churp Churp neh! Kuang kuang~ Excited pulak aku tengok thumbnail yang comel gilarssss kat bahagian atas entry aku. Ohh ye, ingat tau, ANDA KLIK ANDA HEBAT! Thanks everybody.

Jangan lupa, kalau nak maklumat yang lebih jelas mengenai GRAPEVINE, jom ke SINI !!!!!!

 

 

 

sign NISA

9 comments :

Farhanah Mokthar said...

kita pon baru join churp2 ni. comel kan iklan dia kecik2..

Sembang Kemas said...

gua tak tekan tapi gua tetap hebat,

kalau gua tekan gua lagi hebat?

keh3..

shah-kayrul said...

macam2 iklan nuffnang sekarang nie...cara senang nak dapat duit...hehehehe

lynda said...

camne nisa buat kat atas tu? massukkan dalam blog. tutorial pleazzz..:))

Ecah Shafiee said...

baru gak nak berjinak2..tp kdg2 mls gak..huhu..

eh, anyway dah tahu pasal pemergian seorang blogger.?
al-fatihah buat blogger telordibasuh http://tinyurl.com/3l9dssx

Dilakochan said...

Nk jd hebaat jugaakk! ;)

ahmad JER said...

ohh, inilah sebenarnye? baru ku pahama kenapa iklan tuh jadi panjang, ingatkan nuffnang error ke yang tibe-tibe iklan jadi panjang tuh...

fRaMe+LenSeS said...

maceh.. cam menarik ja.. :D

sarah mohamad said...

hiks sekarang ni sekarang mudah betul. bukan blogger pun boleh masyuk. hihi