Friday, May 20, 2011

Facebook aku semakin comel dan kemas!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!!

Wahhh bukan main semangat ye aku nak bercerita pasal facebook aku yang semakin comel, semakin kemas. Hahahahaa…. Aku sebenarnya malas nak cerita banyak. Jom layan gambar yang aku printscreen dari laptop aku.

 

fbHaaa.. gedabak siot!! Tapi aku suka gilaa macam ni. Sangat simple!

 

fb clearKlik pada gambar untuk tumbesaran paling best. Korang akan nampak thumbnail dia dah bertukar menjadi rounded-corner. Dah takde petak-petak dah. Cun lah weyh!

 

fb clear 2Haaa ce tengok! Ce tengok!! Aku suka lah macam ni! Tapi ingat, semua ni hanya untuk pengguna Google Chrome sahaja!

 

Macam mana aku ubah interface facebook ni? Hanya dengan beberapa klik, semuanya jadi. Mudah! Tak payah susah susah dah!

P/S : Ada yang kata kalau notification banyak, dia tak boleh scroll ke bawah, so penyelesaiannya… bukak aje notification tu in new tab. hehehe

 

NAK TAHU MACAM MANA CARANYA, JOM KE BLOG MEUZ ANGELO

 

 

 

 

sign NISA

30 comments :

CIK HUJAN ;) said...

Nak try ;)

isma said...

isma pon bru ja gne. mmg puas hati lah... hahahaaha

Sembang Kemas said...

apsal slalu ko sorang je yang updated?

aku punye tak jadi cenggitu pun..

blogger.com pun tak jadi macam ko..

jeles la weh..

Admiral Hafiz said...

wah comeynyeeee!
nk try gak la wat

Entry Terkini:
Review FIlem Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

KAMIHIDUP said...

nice, simple. :)

KhAiReDzAiMy said...

cun giler la... cepat.. & pantas... Thanks perkongsian mnarik..

Wadi AR said...

memang simple and nice. btw, TQ dik

Innanie | Ariffin said...

alaaaa comel fb kalau ginie~ tp cik nisa lagi comel~ hakakahak~

encHIx laNDax said...

agak stylo! tapi landax pengguna Firefox 4 je =(

w.pyQa said...

sangaaat kemas. .
Ala, kene tunggu on kt lappy dulu lar cmni. . Cehh!
:D nytez

Nizam Ijam said...

wah baru erk :) nak cuba ker x ni...kene pikir dulu ni :)

jemput la join segmen ni :)

”Nizam Ijam-Segmen Tempat Menarik di Kawasan Anda ”

Nizam Ijam said...

nak inform... :) letak awk di bloglist saya :)

sarah mohamad said...

cute! me pun dah tukar. hiks :)

Liyana Zahim said...

Ley buat bunge2 x? Hahah..

Asyraf Kamarul said...

erkkk pasal gambar je, ingat kan ape la tadi..
haha

Miznadyya~B*licious said...

waa best2 nk share entry ni...huhuhu

sOphia said...

dah buat dahhhhh...mmg shomel...tanks nisa

SANDRA AZWAN said...

meletop!;-)

eamy milea said...

tq...dh tukar dh...ngeee~

Fika Rozaidi said...

wahhh semua org dah mula pakai dah, nak try jugaklah =)

mynameismy said...

wah beshnye! nak jugak ah

miss anies said...

seyesly comel laa. nsk try laa
sy guna google chrome
weehee!
:)
mizzanies.blogspot.com

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

alahai...google chrome aje ke leh view? wuwuu~

Miss Emmi said...

http://emmiliciousboutique.blogspot.com/

forever love said...

nie nack fb ke apanie.?

Tak Suka Menaip said...

nk cuba jgk la....

Diya Edhayaa said...

kite pon da jdik cmni.. suke3!

MuzikaToDeath said...

cam orangnya kan...heheh

http://sevenmasterhacker.blogspot.com/

Ecah Shafiee said...

selepas mencuba slame 2 hari..aku disable..why.?sbb mcm dok dlm dunia sendri..

1) current event x kuar
2) birthday alert xde
3) ads yg belas tepi semua ilang..

so, pd yg nak try boleh..then tgok feedback korg on next 2,3,4 days..=)
mmg cun interface dia and loading aku rase lagi laju..tp side kanan hilang buat aku rasa mcm dok dlm dunia sendri..ok, dat's all my comment..

fifirainbowgrey said...

baru try je. hehe :) btw thnx gtaw mende neh :)