Saturday, May 14, 2011

CONTEST : Malaysia's Next Top Female Blogger 2011 by Sandra Azwan

Assalamualaikum semua…

Fuhhh agak busy ye aku sekarang ni. Ye lah, tugas sebagai student, tambahan pulak aku ada special position dalam fakulti, so tugasan bertambah. Hohoo itu cerita lain hari yek! Soooo jangan buang masa jom cerita pasal contest meletop daripada designer meletop SANDRA AZWAN.

 

FUYOOOOHHH!!! Mau ternganga aku tengok banner contest beliau nih! Memang meletop bhaiiiii…. !!! Meletop sesangat! Aku rasa kalau lepas ni aku tepek banner ni lama-lama dalam blog aku pun takpe. Cantik siot!!!! Bertuah nyeee SANDRA AZWAN sebab mempunyai daya kreativiti yang tinggi.

Baiklah… seperti dalam entry promote yang aku pernah publish kan sebelum ni, peserta hanya perlu menjawab beberapa soalan yang berkaitan dengan fesyen, lifestyle dan lain-lain. So, jom laksanakan tanggungjawab! Kahkahkah!

 

1) Tell us about your blog in 70 words or less. (When and why you started it, how often you update, and your viewers)

Blog ini wujud sejak awal 2010. Saya kembali berblog setelah beberapa bulan menyepi kerana saya ingin mencari hala tuju  blogging yang lebih mantap, sebab bagi saya blogging bukan untuk jangkamasa pendek, tapi untuk melihat berapa lama kita mampu bertahan. Biasanya, saya tidak pernah meletakkan had untuk jumlah entry dalam sehari. I think I have such wonderful readers sebab mereka tetap akan singgah dan komen walaupun saya jarang update jika sibuk.


2) What is your personal style?

Gaya peribadi saya? Saya sukakan gaya yang ringkas dan tidak bermain dengan terlalu banyak warna. Mungkin ada yang fikir saya takut untuk mencuba pakaian berwarna terang atau garang, tetapi bagi saya penggunaan warna pada pakaian melambang personaliti kita. Jujurnya, saya lebih suka memakai apa yang saya suka, atau apa yang selesa bila dipakai. Saya sering menjadikan blogger Shea Syahirah dan Adriani Adnan sebagai contoh dalam arena fesyen muslimah kerana bagi saya mereka mempunyai fashion sense yang tersendiri dan tidak over.


3) A picture of you in one of your favorite outfits:

IMG_9278 edited

I love this dress very much! Saya beli ia di garage sales, dan lihat.. tidak banyak warna yang saya mix kan. Cuma hitam merah. Saya sukakan bahagian skirtnya yang kembang, terasa diri ini sungguh comel bak puteri cilik. Kuikuikui~ Namun, saya berharap bahagian skirt itu lebih labuh, mungkin sehingga paras lutut? Apa-apa pun, this is one of my favorite outfit!

 


4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?

Ya, dengan yakin dan penuh rasa konfiden di dada, saya rasa sayalah the Next Malaysia’s Top Female Blogger. KENAPA??? Biarpun blog saya tidak punya follower berpuluh ribu, tapi ia bukanlah ukuran untuk menjadikan kita top blogger! Bagi saya, rasa yakin dan gembira berkongsi itu lebih penting daripada mengejar populariti semata-mata. Mula berblogging kerana minat, itu jugalah yang saya cuba kekalkan sekarang. Saya tidak mahu matlamat blogging saya berubah hanya kerana dikaburi wang ringgit, tapi saya ingin kekal dalam dunia blogging untuk jangka masa yang lama. Biarpun entry saya tidak sekencang dulu, tapi setiap update dari saya, saya pastikan ia mengandungi cerita, pengalaman atau maklumat untuk dikongsi bersama readers tercinta. SHARING IS CARING.


5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because?

Saya suka baca blog 'Life With Sandra...' kerana saya sukakan gambar-gambar, dan semuanya berkaitan dengan fashion! Saya suka melihat keehidupan Sandra Azwan sebagai seorang designer, membaca entry-entry beliau, yang berkaitan dengan pengalaman dan perkongsian pendapat serta pandangan. Gambar-gambar yang di post juga bagi saya punya interpretasi tersendiri daripada Sandra Azwan, dan bagi saya ia sesuatu yang mysterious! Kerana interpretasi setiap manusia itu berlainan dan tersendiri. Pendek kata, saya gembira bertemu blog 'Life With Sandra...'  kerana saya dapat ‘menikmati’ sisi lain kehidupan menerusi alam maya.

 

4-up on 2011-01-25 at 09.10 #11

Fuhhhh tak berani nak baca balik entry sendiri! Kahkahkah! Kurasakan elemen sastera yang dah lama tersimpan di lubuk hati mula menunjukkan belangnya sedikit. Hahaha!! Apa ade hal aku ni duk bermadah? Hehehee so, Sandra Azwan, I wanna be the Next Top Malaysia’s Female Blogger!!!

Siapa nak join contest gempak nih, sila klik pada banner contest dengan kadar segera! Have a nice day! Bubbye.

 

 

 

sign NISA


28 comments:

  1. wowww!!macam besttt, nak joinnnnnn

    ReplyDelete
  2. nak join jugak tapi takde gambar lg..kah3..

    ReplyDelete
  3. akak suka dengan style nisa...and yes same with akak, kurang suka warne yg terang sbb akak kurang keberanian...

    ReplyDelete
  4. gudluck nisaa . cantik maju awak . sukee ^^

    ReplyDelete
  5. Salam Nisa....

    Thank you so much sebab join contest ini! Good luck and all the best!

    p/s: Bagus entry nie...;-)

    ReplyDelete
  6. uih, sastera terbaik dari ladanggg, haha,,,

    gudlark!

    ReplyDelete
  7. gud luck nisa!
    kalau sudi jom join sini:)

    http://holaulala.blogspot.com/2011/05/segmen-sayang-awak.html

    ReplyDelete
  8. waaa...hebat penulisan..ade idea..:)


    meh join contest ni jom:)

    http://blogcikfaiqah.blogspot.com/2011/04/contestvintage-photography.html

    ReplyDelete
  9. I adore u sebab u berani and confident. Nway good luck ye! U have your own special follower, and that is enough kan? :-)

    ReplyDelete
  10. nak join..

    tp yg ada gambar katun jer..

    ReplyDelete
  11. Salam Nisa,
    Pertama kali ni comment kat blog awak, walaupun dah stalk lama dah. huhu. Ain suka blog Nisa, so I will definitely vote for you! Good luck hun! :)

    ReplyDelete
  12. nisa..u comel!..
    gud luck oke..
    hope dapat jadi next top malaysian female blogger!... ;)

    ReplyDelete
  13. kak nisa comel >,<
    hope kak nisa terpilih..
    gerenti punye lah :DD
    wish u the best ^^

    ReplyDelete
  14. comey laa...
    gud combination of red n black...

    ReplyDelete
  15. alamak , nisa join . lagi tipis lah harapan nk menang , HAHA ^_^

    ReplyDelete
  16. fuh! mmg hebat dr segi penulisan dan penghayatan sesuai dgn tema blog "saya suka menaip" hehe.. mmg tak layak saya nak join.. hehe.. tp saya support jer yer.. gudluck!

    * snarnya dah lamak crk blog awak.. dsebabkan banner tu baru dpt jumpa hehe..

    ReplyDelete
  17. serius lawa!cantik menarik tertarik kau memang da boom lah!good luck nisa ;D

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay