Tuesday, April 5, 2011

VLOG : Product Review Sebamed Liquid Face and Body Wash

Hye hoooo kembali lagi dalam segmen sengal sengal! Ehhh sejak bila pulak aku ade segmen bagai nih? Segmen sengal?? Apa aku nak caras senior aku si Deeyaudeen Sabri dari Sengal Zone tu ke??? Haiyohhh tengok! Dah merapu meraban dah akuuuu!

Oke oke.. aku tak ade ape nak taip sangat. Korang tengok lah video di bawah ye.

 

P/S : Kalau takleh view kat sini, TENGOK KAT SINI PULAK.

Yeahhhh… tu dia aku punye review. Aku bagi 4.5 bintang untuk produk ni oke! Sangat sesuai untuk kulit sensitif sebab produk ni diperbuat dengan bahan-bahan bermutu tinggi dalam aspek pharmaceutical. Cehhh macam ye je ape yang aku cakap nih!.

Dan oh yaaaa… produk ni juga sesuai untuk semua peringkat umur, tidak mengira anda lelaki atau perempuan. InsyaAllah dengan penggunaan yang berterusan, masalah kulit anda dapat dikurangkan.

Tapi ingat, keberkesanan prosuk ni bergantung kepada individu juga.. Ada orang yang pakai, cepat nampak hasilnya.. Ada pulak yang agak lambat kesannya… So jangan ingat semua yang pakai esoknye kulit dah licin.. Kulit aku sendiri pun memakan masa dua minggu hingga sebulan untuk menampakkan kesan.

Alhamdulillah dengan produk ni, sekarang jerawat agak kurang naik dan kalau ade yang naik pun dia cepat kering / kecut.

 

Oh ye.. kalau korang nak beli produk yang spesifik untuk penjagaan muka sahaja, Sebamed ada rangkaian produk SEBAMED CLEAR FACE. Memang jaga muka aje nih. Hehehe insyaAllah lepas habis liquid wash yang aku pakai, aku nak try produk SEBAMED CLEAR FACE pulak! Hehehee…

 

Ramai yang bertanya, produk ni ada dijual dalam packaging yang lebih kecil tak? Hmmmm… bagi aku, susah nak cari yang kecil, sebab packaging produk ni memang standard besar-besar. Tapi aku pernah jugak jumpa produk ni dalam packaging yang lebih kecil, yang berharga lebih kurang RM6.00 sebotol. Mungkin sesuai untuk mereka yang nak mencuba dahulu. Tapi, korang kena rajin cari laa.. Aku tak boleh jamin senang nak cari. Wuuuu~

 

Oke lah semua.. Hehehe sesiapa yang berminat nak cuba produk ni, silakan… Nanti kongsikan pengalaman anda bersama aku ye? Hehee… Kalau nak maklumat lanjut mengenai rangkaian produk SEBAMED, boleh lah pergi ke website SEBAMED.

 

sign NISA


39 comments:

  1. ah,tadi bru beli krim TIDACT dkt farmasi.
    utk kecutkn jerawat.

    klu i tau,i nk try sebamed ni!

    mcmna pulak dgn hrga klu nk bli 1 set pjagaan muka?

    ReplyDelete
  2. ahahaha ade ponnnn vlog baru!

    ReplyDelete
  3. saya guna sebamed jugak. tapi lmbt kesan kat muka saya.

    ReplyDelete
  4. mmg produk ni bgs taw..wlpn mahal ckit je,,tpi berbaloi...hhehehee

    ReplyDelete
  5. saye pakai bedak sejuk je...hehehehe

    ReplyDelete
  6. dulu sy prnah pkai jg yg pnjagaan muka sebamed ni...
    okla,tapi lambat bkesn kt muka sy...
    lpas tu stop pkai da sebab xthan, mahal...
    student,mna la ada duit sgt...
    klau da keje nnti blehla...
    :)

    ReplyDelete
  7. mahal x? anyway nisa nie cute la.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum

    wah nisa kita guna produk yang sama la..toner sebamed clear face 2 ada alcohol kot..sebamed VISIO pon ok jugak

    ReplyDelete
  9. patut la nampak macam lain je muka cik nisa ni.. tak pakai mekap rupanya.. hehe

    ReplyDelete
  10. nisa..nk tnya..kalo muka dh memang probs,acne sana sni sesuai x pakai?nisa nmpk perubahan tu bile?

    ReplyDelete
  11. sebamed ni sesuai untuk yang berumur brp eh..? lagi satu, harga dia mahal ke murahh..? Hihi

    ReplyDelete
  12. nak try lah,... mana tau hokey kat kulit yg ngerutu nie,... hik hik hik,..

    ReplyDelete
  13. sebamed ni memang bagus nisa, dulu kita kerja guardian, ramai customer cari produk ni ;)

    ReplyDelete
  14. @javanese DOVE !

    hmmm satu set yg SEBAMED CLEAR FACE tu ke??
    yg tu i x sure la bape..

    ReplyDelete
  15. @fasha

    ouhh bergantung pd jenis kulit kot...?

    ReplyDelete
  16. @Aku shj

    harga dalam rm21 - rm 25

    hehe thanks :D

    ReplyDelete
  17. @TINA

    ouhhh
    sebamed VISIO??
    x penah try lg.. ehehe

    ReplyDelete
  18. @FaKArePa!n

    ehhehe
    of cos i dont wear makeup everytime..

    ReplyDelete
  19. @hanin

    heheh memang utk kulit sensitif dear..
    utk kulit nisa, nisa nmpk result dia dalam 2 hingga 3 minggu...
    tp kena tgk jenis kulit jugak.

    ReplyDelete
  20. @Iena

    i rasa semua umur pon leh pakai..
    harga i ade mention dalam video.. rm21 hingga rm25

    ReplyDelete
  21. Macam mana cara-cara penggunaan sebamed Liquid Face & Body Wash tu ye?.

    ReplyDelete
  22. dlu time muka awal2 remaja byk gak jerawat. ade gak guna ni. hehehhe

    ReplyDelete
  23. Hi, just want to add. Sebamed is pricey but the results will worth the money. 150ml clear face facial foam wash can last to 3 months and even up to 4 months if used sparingly.
    Good luck everybody. I always believe that only lazy people are ugly.

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay