Tuesday, April 5, 2011

VLOG : Product Review Sebamed Liquid Face and Body Wash

Hye hoooo kembali lagi dalam segmen sengal sengal! Ehhh sejak bila pulak aku ade segmen bagai nih? Segmen sengal?? Apa aku nak caras senior aku si Deeyaudeen Sabri dari Sengal Zone tu ke??? Haiyohhh tengok! Dah merapu meraban dah akuuuu!

Oke oke.. aku tak ade ape nak taip sangat. Korang tengok lah video di bawah ye.

 

P/S : Kalau takleh view kat sini, TENGOK KAT SINI PULAK.

Yeahhhh… tu dia aku punye review. Aku bagi 4.5 bintang untuk produk ni oke! Sangat sesuai untuk kulit sensitif sebab produk ni diperbuat dengan bahan-bahan bermutu tinggi dalam aspek pharmaceutical. Cehhh macam ye je ape yang aku cakap nih!.

Dan oh yaaaa… produk ni juga sesuai untuk semua peringkat umur, tidak mengira anda lelaki atau perempuan. InsyaAllah dengan penggunaan yang berterusan, masalah kulit anda dapat dikurangkan.

Tapi ingat, keberkesanan prosuk ni bergantung kepada individu juga.. Ada orang yang pakai, cepat nampak hasilnya.. Ada pulak yang agak lambat kesannya… So jangan ingat semua yang pakai esoknye kulit dah licin.. Kulit aku sendiri pun memakan masa dua minggu hingga sebulan untuk menampakkan kesan.

Alhamdulillah dengan produk ni, sekarang jerawat agak kurang naik dan kalau ade yang naik pun dia cepat kering / kecut.

 

Oh ye.. kalau korang nak beli produk yang spesifik untuk penjagaan muka sahaja, Sebamed ada rangkaian produk SEBAMED CLEAR FACE. Memang jaga muka aje nih. Hehehe insyaAllah lepas habis liquid wash yang aku pakai, aku nak try produk SEBAMED CLEAR FACE pulak! Hehehee…

 

Ramai yang bertanya, produk ni ada dijual dalam packaging yang lebih kecil tak? Hmmmm… bagi aku, susah nak cari yang kecil, sebab packaging produk ni memang standard besar-besar. Tapi aku pernah jugak jumpa produk ni dalam packaging yang lebih kecil, yang berharga lebih kurang RM6.00 sebotol. Mungkin sesuai untuk mereka yang nak mencuba dahulu. Tapi, korang kena rajin cari laa.. Aku tak boleh jamin senang nak cari. Wuuuu~

 

Oke lah semua.. Hehehe sesiapa yang berminat nak cuba produk ni, silakan… Nanti kongsikan pengalaman anda bersama aku ye? Hehee… Kalau nak maklumat lanjut mengenai rangkaian produk SEBAMED, boleh lah pergi ke website SEBAMED.

 

sign NISA

39 comments :

javanese DOVE ! said...

ah,tadi bru beli krim TIDACT dkt farmasi.
utk kecutkn jerawat.

klu i tau,i nk try sebamed ni!

mcmna pulak dgn hrga klu nk bli 1 set pjagaan muka?

Cik Awan Dyana :) said...

hehehe nanti nak try laa .. :)

sherah said...

ahahaha ade ponnnn vlog baru!

fasha said...

saya guna sebamed jugak. tapi lmbt kesan kat muka saya.

bebel cik orked said...

mmg produk ni bgs taw..wlpn mahal ckit je,,tpi berbaloi...hhehehee

alongxp said...

saye pakai bedak sejuk je...hehehehe

Izyan Masri said...

NICE VIDEO YAWW XD

azreeyah awg azli said...

dulu sy prnah pkai jg yg pnjagaan muka sebamed ni...
okla,tapi lambat bkesn kt muka sy...
lpas tu stop pkai da sebab xthan, mahal...
student,mna la ada duit sgt...
klau da keje nnti blehla...
:)

Aku shj said...

mahal x? anyway nisa nie cute la.

Ikemal said...

laki boleh pakai ke?

Entry Terbaru

Cerita Si Penunggu yang boleh dikatakan agak kacak
Contest Dari Epilogue Seorang Loser: Mudah dan menangi header design
Bila ada awak bersama saya.

TINA said...

Assalamualaikum

wah nisa kita guna produk yang sama la..toner sebamed clear face 2 ada alcohol kot..sebamed VISIO pon ok jugak

FaKArePa!n said...

patut la nampak macam lain je muka cik nisa ni.. tak pakai mekap rupanya.. hehe

hanin said...

nisa..nk tnya..kalo muka dh memang probs,acne sana sni sesuai x pakai?nisa nmpk perubahan tu bile?

Iena said...

sebamed ni sesuai untuk yang berumur brp eh..? lagi satu, harga dia mahal ke murahh..? Hihi

Nur Hanani said...

nice vlog.. :)
Jom baca ni: Dimanakah kejujuran? Kikis sikap berbohong sejak kecil..

GincoMerahJambu said...

nak cube!!...

YaNa YassiN said...

nak try lah,... mana tau hokey kat kulit yg ngerutu nie,... hik hik hik,..

Faa Eryna said...

sebamed ni memang bagus nisa, dulu kita kerja guardian, ramai customer cari produk ni ;)

Nisa Kay said...

@javanese DOVE !

hmmm satu set yg SEBAMED CLEAR FACE tu ke??
yg tu i x sure la bape..

Nisa Kay said...

@Cik Awan Dyana :)

hehe try laa.. mane ta sesuai ke.

Nisa Kay said...

@sherah

hehehe segannye kitewwww~

Nisa Kay said...

@fasha

ouhh bergantung pd jenis kulit kot...?

Nisa Kay said...

@bebel cik orked

heheh yupp
:D

Nisa Kay said...

@alongxp

bedak sejuk pon boleyhh :D

Nisa Kay said...

@Izyan Masri

thank you :D

Nisa Kay said...

@azreeyah awg azli

ouhh.. camtu rupenye...

Nisa Kay said...

@Aku shj

harga dalam rm21 - rm 25

hehe thanks :D

Nisa Kay said...

@Ikemal

heheh boleh aje :D

Nisa Kay said...

@TINA

ouhhh
sebamed VISIO??
x penah try lg.. ehehe

Nisa Kay said...

@FaKArePa!n

ehhehe
of cos i dont wear makeup everytime..

Nisa Kay said...

@hanin

heheh memang utk kulit sensitif dear..
utk kulit nisa, nisa nmpk result dia dalam 2 hingga 3 minggu...
tp kena tgk jenis kulit jugak.

Nisa Kay said...

@Iena

i rasa semua umur pon leh pakai..
harga i ade mention dalam video.. rm21 hingga rm25

Nisa Kay said...

@Nur Hanani

thanks :D

Nisa Kay said...

@GincoMerahJambu

cube la :D

Nisa Kay said...

@YaNa YassiN

ehhehe insyaAllah oke :D

Nisa Kay said...

@Faa Eryna

ehehhe bagus kannn :D

Anonymous said...

Macam mana cara-cara penggunaan sebamed Liquid Face & Body Wash tu ye?.

ohh ddy said...

dlu time muka awal2 remaja byk gak jerawat. ade gak guna ni. hehehhe

emm said...

Hi, just want to add. Sebamed is pricey but the results will worth the money. 150ml clear face facial foam wash can last to 3 months and even up to 4 months if used sparingly.
Good luck everybody. I always believe that only lazy people are ugly.