Sunday, April 24, 2011

Tangan pun nak dimanjakan jugak!

Assalamualaikum…

Selamat pagi semua… Cewahhhh ceria semacam pulak aku pagi ni. Ye lah, bangun pagi dengan suasana yang sejuk dan menghirup udara segar kampung halaman. Kahkahkah! Apa kah yang aku skema sangat neh!

Ohh ye baru-baru ni kakak kesayangan aku dengan baik hatinya mengajak aku join beliau buat keje giler!

 

IMG_3279

 

MANJAKAN DIRI????!! Ehemmm apakah??? Hekhekhek! Macam tajuk entry ni… tangan kita ni pon nak jugak dimanjakan… Kalau muka kita manjakan dengan facial treatment. Kalau badan kita  belai dengan urutan spa, kalau rambut pulak kita cuci dan buat treatment di salon… tangan dan kuku pun begitu jugak!

Yes, I went for a manicure session kat The Curve!

 

 

IMG_3283

Muka nervous abes sebab ni first time aku mencuba manicure nih. Menggeletar jap aku sebab amoi tu potongkan kuku aku. Huwaaaa x suka laaa cara dia potong. Straight ajeee.. aku suke potongan melengkung. Baru laa kuku kita ada shape!

 

 

IMG_3305

Hamik kauuuu… sampai dua amoi duk buffer kuku aku kasi kilat. Aku tak pakai pewarna kuku hokeyh! Cannot arrr… Bukan setakat potong kuku, kilatkan kuku, sesi manicure jugak ada urutan tapak tangan dan lengan, skrub kulit tangan, sapu lotion dan buang kulit mati di sekeliling kuku!

 

 

IMG_3317

Jeng jenggg…. kegirangan nak mampos sebab kuku dan tangan dah bersih, lembut dan kuku berkilat! Hohohooo… excited benor kot! Maklumlaaa… ni kan first time pergi manicure. So jakun giler ahh aku kan. Hahaha….

Apa-apa pun, thanks kakak! I love you ketat-ketat!! Muahahahaaa..

 

 

 

sign NISA

33 comments :

y u y u Z u l a i k h a said...

hoissshhhhh! silau mata tengok kilat sangat! hehehehe

isma said...

amboi... nak kakak jugak tuk wat manicure tangan isma... hahahahaha

sherah said...

mimpi ape tuibe2 manicure haha.nak kawen dah ke ape. eh takde kaitan wkwkwkw biar a nk cakap gak :P

niDa said...

JELES ! JELES !

HIHIHI...

yuyu lar said...

kakak nisa tu boleh tak jadi kakak yuyu jgk???keh3..

mr_right said...

kalo mr right nak join buat sekali, bole??? hehehe.
lawak jek

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/04/5-tips-for-finding-mr-right.html

Fiya Ahmad said...

mmg sepatutnya potong kuku straight.. hehe.. tapi melengkung gak menjadi pilihan kan kan..

AliaJustea said...

wahh.. bestnya.. nak tru buat jugak lah..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

nak jugak, nak jugak! hik hik

Syed Hilmi Syed Yahya said...

suke ye nisa buat treatment...huhu...ade x picture tangn nisa b4 n after treatment 2..?? nk gk tengok perbezaannya...huhu..=)

muhammadsiddiq said...

haih..si comel nisa pakai spek/..=D

lea said...

hehehe
xpernah lagi wat treatment ni

farra miera said...

thats right..
kita perlu da masa utk diri kita sendiri..

lieya orange M.I. said...

bestnyer...mesti kuku dah cantik.. :p
jgn asyik tengok jer pulak kuku tu sampai tak buat benda lain..hik3

KAMIHIDUP said...

bagus manjakan diri ni, diri kita pun perlukan kemanjaan, eh apa KAMI cakap ni, heee. :)

Zara Hannan said...

best er manicure? xpenah cube gak.. hehehehh.. :D

saNah said...

best2 nya ehh nak juga haaa....

cikbintang said...

how much??

nad nadia said...

kak berapa hinggit buat benda ni??

puterinuraqiliah said...

buat manicure kat the curve brapa ek? haha.well. syok memanjakan diri. lagi2 kalau dpt buat massage or scrub!

Korie said...

hum~ comel

Misz Muffin said...

wahh.. bestnye nisa gi manicure... nak jk.. T__T

mynameismy said...

heheh...;D

honey smile said...

cm best jew...
kt curve kt kdai mne erk??

Ujang9897 said...

tunang aku ajak byk kali tp aku tak suka..hahahah

ciri org dh nk kawin kau ni..=)

fatinsuhana said...

bestnye! sy sniri pun tak pernah buat manicure n pedicure ni. ape2 pun, yr blog comel! :)

farhanny said...

woaah . cam bez er .hee

btw, lawa lah warne biru shawl tu :)

Izyan Masri said...

WAHAI KAK NISA YANG ANGGUN BERGAYA,TAK BERAPA NAMPAKLAH KUKU TU.ZOOM SIKIT :D

Aida Azryn said...

Nisa pakai spek rupanye.. baru ku tahu.. hehe..
P/s:lama xskodeng kat sini.. huhu.. ;)

ecah said...

x tgok kuku..tgk muka..hehe

FARISZ@AZ.Com said...

Urutan merupakan terani yang sesuai. Bergantungan pada ubat / herba semata-mata tidak sesuai.

Memang best terapi urutan,kalau urut kaki lagi best. badan terasa lebih ringan dan cergas =)

Dilakochan said...

syok nye dpt manjakan kuku.
berapa plak lah harga pi buat menicure session tu kan?

Miss Anis said...

bestnye dpt manjakan kuku...hehehhe