Friday, April 8, 2011

Pernah terlintas untuk curang dengan Nuffnang, tapi tak jadi lah! Heehee~

Entah apa-apa je tajuk entry aku kali ni. Hmmm.. hari ni hari kurang produktif buat aku, walaupun perut kenyang melantak mihun sup daging kat MAIS tadi. Alhamdulillah bersyukur dengan rezeki!

Ohhh ye aku pernah tulis satu entry, adakah Nuffnang bersikap kejam terhadap blogger? Ohhh jangan percaya, sebab Nuffnang tak kejam pon. Aku je yang perasan sendiri, wawawaaaa… Aku tulis entry tu sebab kononnya merajuk dengan Nuffnang yang sikit pon tak bergerak sejak Januari lepas!

 

 

Tapi sebenarnya aku tak berapa nak kesah laa pasal earnings. Sebab aku mula blogging dulu pon bukan sebab nak duit semata-mata. Memang tak dinafikan blogging sekarang boleh jadi medium untuk orang ramai buat side income. Tapi INGAT! Kalau bina blog semata-mata nak kejar duit dengan cepat, anda salah!

Kita blogging dengan ikhlas, dengan minat. Bila menulis, kita ade feel. Barulah orang yang baca pon rasa feel yang sama dan dorang follow dengan ikhlas, bukan sebab I dah follow you and you wajib follow I balik! Bila niat tak betul, tu yang everything just went wrong.

 

BE suka menaip

Kalau dah memang ada rezeki untuk kita, memang tak ke mana kan? Dari Januari hari tu aku dok update blog macam biasa, fikir strategi bagai untuk kukuhkan blog aku… Dari tak ada apa-apa, akhirnya Nuffnang bagi jugak Buffered Earnings kat aku. ALHAMDULILLAH!!! Rezeki ni…

Kalau dapat cashout duit Nuffnang bulan depan, aku buat giveaway lagi ye? Terima kasih ya Allah atas rezeki ni, terima kasih Nuffnang!

 

sign NISA


29 comments:

  1. yaiy! kita samaaa! yuyu daat gak yang Cadbury tu ^^

    ReplyDelete
  2. kak nisa, dayana bru pas tengok video kak nisa kat youtube ;),
    beshh lah! hehe

    klu sudi singgah la

    www.herstoriie.com

    ReplyDelete
  3. as salam kak nisa, sknk nie kan makin ramai yg cakap iklan2 macam nie dah macam syubhah. hmm sy tak berani la nk ckp bebanyak, if kak nisa jumpa entri pasal tu kak nisa fikir sendiri okay :))

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah~t buat lah GA yang seswai tok lelaki join sekali =)


    http://www.dunialandax.com/2011/04/komen-tak-ikhlas-antara-blogger.html

    ReplyDelete
  5. oh nuffnang..moge bertambah rezeki lagi lepas ni..hehe

    ReplyDelete
  6. wahh bestnya! org punya duit nuff baru 2 hengget dr dulu. tak gerak2 pong ;( sedih whoaaa.

    ReplyDelete
  7. MAIS? dulu masa blaja kat uitm S.A rajin gak g mkn katc2..sedapp :)

    btl2..rezeki kan bila dapt BE :)

    ReplyDelete
  8. cemburu ! azza tak pernah dapat tau :(

    ReplyDelete
  9. hahaha,curg je.. amik advertise... itu ok ckit..
    eh,nuffnang lmbab gile an law nak naik..hah

    ReplyDelete
  10. hehe...congratz ya =)
    x elok tau curang2..hehe
    agknya kalau akk niat nk curang gak dpt BE x?hihi

    ReplyDelete
  11. haha walaupun tak kejar duit...tapi account dlm nuffnanf masih lagi kering kontang

    ReplyDelete
  12. mcm mne nk dpt kn BE tuh? isk jelesh huhu

    ReplyDelete
  13. YANG PENTING,BE SIS NISA JAUH LAGI BANYAK DARI YAN.CONFIRM XD

    ReplyDelete
  14. alaaahai, jelesnyaa. kte takpernah dapat BE. huhu.

    ReplyDelete
  15. betul, blogging ikhlas kerana hati..
    kalau ada rezeki adalah..duit adelah benda kedua..

    ReplyDelete
  16. demmm dapat dua tu asal gua satu jer?hahaha

    justin bieber lak tu dem lg sekali..harap2 pasni dapat rebecca black plak haha

    ReplyDelete
  17. sy xpernah pon dapat..hahaha!!! pepon tahniah nisa..;)))

    ReplyDelete
  18. bila kita sabar, kita akan dapat hasilnya :))

    ReplyDelete
  19. emmm,kesianlah dkt newbie like me..
    sbb masih tak fhm konsep nuffnang.

    takpe la,jz update je la entri mcm biasa..

    tnjuk ajr apa yg ptut pls :)

    ReplyDelete
  20. geram bile earning x berupdate2..

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay