Friday, April 8, 2011

Pernah terlintas untuk curang dengan Nuffnang, tapi tak jadi lah! Heehee~

Entah apa-apa je tajuk entry aku kali ni. Hmmm.. hari ni hari kurang produktif buat aku, walaupun perut kenyang melantak mihun sup daging kat MAIS tadi. Alhamdulillah bersyukur dengan rezeki!

Ohhh ye aku pernah tulis satu entry, adakah Nuffnang bersikap kejam terhadap blogger? Ohhh jangan percaya, sebab Nuffnang tak kejam pon. Aku je yang perasan sendiri, wawawaaaa… Aku tulis entry tu sebab kononnya merajuk dengan Nuffnang yang sikit pon tak bergerak sejak Januari lepas!

 

 

Tapi sebenarnya aku tak berapa nak kesah laa pasal earnings. Sebab aku mula blogging dulu pon bukan sebab nak duit semata-mata. Memang tak dinafikan blogging sekarang boleh jadi medium untuk orang ramai buat side income. Tapi INGAT! Kalau bina blog semata-mata nak kejar duit dengan cepat, anda salah!

Kita blogging dengan ikhlas, dengan minat. Bila menulis, kita ade feel. Barulah orang yang baca pon rasa feel yang sama dan dorang follow dengan ikhlas, bukan sebab I dah follow you and you wajib follow I balik! Bila niat tak betul, tu yang everything just went wrong.

 

BE suka menaip

Kalau dah memang ada rezeki untuk kita, memang tak ke mana kan? Dari Januari hari tu aku dok update blog macam biasa, fikir strategi bagai untuk kukuhkan blog aku… Dari tak ada apa-apa, akhirnya Nuffnang bagi jugak Buffered Earnings kat aku. ALHAMDULILLAH!!! Rezeki ni…

Kalau dapat cashout duit Nuffnang bulan depan, aku buat giveaway lagi ye? Terima kasih ya Allah atas rezeki ni, terima kasih Nuffnang!

 

sign NISA

29 comments :

y u y u Z u l a i k h a said...

yaiy! kita samaaa! yuyu daat gak yang Cadbury tu ^^

Dayana AZ said...

kak nisa, dayana bru pas tengok video kak nisa kat youtube ;),
beshh lah! hehe

klu sudi singgah la

www.herstoriie.com

Ifti Larina said...

as salam kak nisa, sknk nie kan makin ramai yg cakap iklan2 macam nie dah macam syubhah. hmm sy tak berani la nk ckp bebanyak, if kak nisa jumpa entri pasal tu kak nisa fikir sendiri okay :))

encHIx laNDax said...

alhamdulillah~t buat lah GA yang seswai tok lelaki join sekali =)


http://www.dunialandax.com/2011/04/komen-tak-ikhlas-antara-blogger.html

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

oh nuffnang..moge bertambah rezeki lagi lepas ni..hehe

Faa Eryna said...

Tahniah nisa ;) keep it up ;)

NisaAdnan said...

wahh bestnya! org punya duit nuff baru 2 hengget dr dulu. tak gerak2 pong ;( sedih whoaaa.

aida4eva said...

MAIS? dulu masa blaja kat uitm S.A rajin gak g mkn katc2..sedapp :)

btl2..rezeki kan bila dapt BE :)

Azza Firza said...

cemburu ! azza tak pernah dapat tau :(

HazHand said...

hahaha,curg je.. amik advertise... itu ok ckit..
eh,nuffnang lmbab gile an law nak naik..hah

eLLa said...

yeay daa dpt b.E

pearl jade said...

hehe...congratz ya =)
x elok tau curang2..hehe
agknya kalau akk niat nk curang gak dpt BE x?hihi

Sora Rasyido said...

haha walaupun tak kejar duit...tapi account dlm nuffnanf masih lagi kering kontang

mynameismy said...

mcm mne nk dpt kn BE tuh? isk jelesh huhu

Izyan Masri said...

YANG PENTING,BE SIS NISA JAUH LAGI BANYAK DARI YAN.CONFIRM XD

nabila faryzza said...

alaaahai, jelesnyaa. kte takpernah dapat BE. huhu.

Ujang9897 said...

nuffnang jahat..=(

mira ellyna said...

beshnye rezeki kamu...

mira ellyna said...

beshnye rezeki kamoooo

zuk zuhaiza said...

betul, blogging ikhlas kerana hati..
kalau ada rezeki adalah..duit adelah benda kedua..

Nur Hanani said...

tahniah..best tuu. :)

Jom baca ni: Rawat penyakit dengan belimbing buluh..

aaron aziz said...

demmm dapat dua tu asal gua satu jer?hahaha

justin bieber lak tu dem lg sekali..harap2 pasni dapat rebecca black plak haha

Deeyaudeen Sabri said...

sokong sokong !! :P hehe

diyana said...

sy xpernah pon dapat..hahaha!!! pepon tahniah nisa..;)))

lieya orange M.I. said...

bila kita sabar, kita akan dapat hasilnya :))

CikHaniBhulat said...

tahniah....

kaizen said...

sokong tu kak nisa...

javanese DOVE ! said...

emmm,kesianlah dkt newbie like me..
sbb masih tak fhm konsep nuffnang.

takpe la,jz update je la entri mcm biasa..

tnjuk ajr apa yg ptut pls :)

ecah said...

geram bile earning x berupdate2..