Wednesday, April 6, 2011

Jom melantak lagi dan lagi!

Oke entry melantak kali ni berlintas langsung dari Empire Shopping Gallery, Subang Jaya.. Ecehhh takde lah nak lintas langsung mana kan…

Selepas sesi mengubat rindu terhadap kengkawan blogger, aku diculik oleh seorang member. Beliau dengan baik hatinya telah bawak aku makan di RESTORAN BELANGA yang terletak dalam Empire Shopping Gallery.

 

IMG_3054Nasi kerabu dengan daging! Perghhhh memang sedap okeh! Pure Kelantan style! I like!!! 4.5 bintang!!!

 

IMG_3057Nasi goreng belacan dan ayam goreng. Ini pon best! Suka jugak!!!

 

IMG_3058Kitorang pakat order coconut shake. Tapi coconut shake kat BELANGA ni lebih kurang macam ice blended laa… sedap wohhhh!!!

 

Kat restoran ni ade jugak makanan lain, macam nasi ayam herba yang popular kat kedai ni, ada laksa… nanti korang pergi laa try yek…. Masa on the way turun ke tingkat bawah, aku singgah di kedai yang dah lamaaaa aku nak pergi. Hek hek hek~

 

IMG_3071Yeahhh!! WHISK bebeh!!! Kalau dah singgah sini, paham paham aje laa aku cari ape yek. Hek hek hek~

 

IMG_3068

Yeahhh!! Macarons bebeh! Aku beli perisa lemon strawberry dengan peanut butter aje… Yang lain sudah habes. Wuaaa.. tapi aku tak ralat sangat, sebab masa I LOVE BAZAAR punye event kat Subang Parade tu, ade orang jual macarons. Aku dah beli dah perisa strawberry dan perisa coklat! Yeayyy

 

IMG_3067

IMG_3072

Kita lepak-lepak dulu yeee sebelum balik. Heheheee… Ohhh ye, aku tak terus balik rumah, aku terjah panggung wayang untuk menonton filem CUN! Nanti lah aku tulis entry ye… Byebye!

 

sign NISA

49 comments :

Adinda Amy Sensei said...

hai nisa...pertama kali singgah sini...harap dapat kenal dan bersahabat ye...

wah, nampak sedap nasi kerabu tu....i likeeeee...hehe

Biela Yusoff.. said...

bestnya mknan...comel kak nisa

mr delirium said...

wahhh...nasi kabu...lame doh xmkng!

Betty said...

suke..suke... suke macaroons.. nak jugak...

http://babyxorabestever.blogspot.com/2011/02/ma-ka-run.html

shafinaz (: said...

Wuu , dah larh tengah lapar nieh )x

Ujang9897 said...

Grrrrr best gila melantak kau

wei jgn lupa 2/5 melantak umah aku lak

murnimahyum said...

oh. sedap ye Restoran Belanga ni?
slalu dtg tp xpernah pn mkn kt restoran ni~ next time blh cube...

wan farah said...

aiyark..bahagianya hidup..mmelantak lebih2 pown xgemuk pown cik kak nisa nie..heee

Misz Yuyu said...

sgt menyelerakan la yunkk.. :(( tskk..sdeyy tetiber..haha.. nk g cuba ni xbole jd nisa je mkn sdap nii :p

Farhana Sahri said...

waaa....selamat kenyang nisa..heheehe

kAmi dAn mEreKa!! said...

melantak memang perlu banyak2,
baru nikmat, kn?
hehe =)

diyana said...

makanan + sedap = kenyang guling-guling ;))

Izyan Masri said...

SEDAPKAN ! YAN PON PENAH MEANTAK SINI JUGKA LAST YEAR ! XD

Biey said...

fuh.. sedap nampak makanan tue.. terliur gak tengok.. huhu..

latest entry !!
Rintihan hati si ANAK TIRI..

normala_ali said...

wah sdapnya makanan... nie yg wat lapar nie.. hehehe..
btw nisa comey.. :)

♣dya aien♣ said...

sonok nyeeeee dia..

nur anis said...

sedapnya nasi kerabu..suka...:)

lavenderlover said...

sdp sgt ke macaroon ni?teringin nk mkn..hurmm

Halen said...

siapakah yg menculik bw pi mkn ni hehehe..

NisaAdnan said...

WAHH BEST GILAKK
K.NISA PON DAH CAM CIK EPAL MAKAN SUME BEST2^^

NisaAdnan said...

WAHH BEST GILAKK
K.NISA PON DAH CAM CIK EPAL MAKAN SUME BEST2^^

Nur said...

kenapa perlu post pasal nasi kerabu..im craving for it..mana nak cari nasi kerabu kat sini..urghhhhhhh

Nisa Kay said...

@Adinda Amy Sensei

thanks sudi singgah..
salam kenal :)

Nisa Kay said...

@Biela Yusoff..

hahaha
makan sentiasa best, dik..
hehe thanks!!

Nisa Kay said...

@mr delirium

ehehehe jom2 makannn :D

Nisa Kay said...

@Betty

woww suke macarons jugak eh??
ehhehe sep sikittt!
:)

Nisa Kay said...

@shafinaz (:

hehehe
jemput makan :)

Nisa Kay said...

@Ujang9897

hehehe
2 mei???
insyaAllah...

Nisa Kay said...

@murnimahyum

hehehe sedap!
nnt try laa :D

Nisa Kay said...

@wan farah

ehhehe
tp perut ni kecik sgt..
nak aje sumbat banyak2 kasi naik berat badan..
wuuu~

Nisa Kay said...

@Misz Yuyu

hek hek...
cuba la ye :D

Nisa Kay said...

@Farhana Sahri

hohooo sangattt kenyang :)

Nisa Kay said...

@kAmi dAn mEreKa!!

ehhehe yupp
kena hargai rezeki tuu :)

Nisa Kay said...

@diyana

hahaha
nasib makan kat kedai,.
kalau makan kat rumah memang terus berguling laaa :P

Nisa Kay said...

@Izyan Masri

whaaa da pernah rasa ekk..
sedap kan??
:D

Nisa Kay said...

@Biey

ehhehe
jangan terliur byk2 kang banjir lak
:P
ehhee
joke2~

Nisa Kay said...

@normala_ali

hahahaa
thankss :D

Nisa Kay said...

@♣dya aien♣

heheh sangat seronok!

Nisa Kay said...

@nur anis

heheh memang sedap!
suke juga :D

Nisa Kay said...

@lavenderlover

kecil, rapuh dan manissss!!
itu macarons!
:D

Nisa Kay said...

@Halen

haha
member ajee :D

Nisa Kay said...

@NisaAdnan

ahhaha
macam cik epal??
xde lah..
cuma sejak dua menjak ni asyik pegi makan aje..
so bila xde idea nak update, post je laa ape yg ade
:P

Nisa Kay said...

@Nur

huhuu
sabor2..
nnt ade nye nasi kerabu :D

faa rosli sulaiman said...

sedap aih nasi kerabu!

jackieKOH said...

wuwuwuwuw..cam sedap je...nanti nisa blanje, boleh?? haha

Faa Eryna said...

nisa, mana gambar macaooonnnnnnn ? alaaa ;/

Nisa Kay said...

@faa rosli sulaiman

haaa sangat sedap!
:D

Nisa Kay said...

@jackieKOH

heheheh x dapek laa nak belanja..
kite ni pon org yg belanja :P

Nisa Kay said...

@Faa Eryna

dalam peruttt :P