Friday, April 1, 2011

BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA !

Hahhh!! Ni apekehal nye aku duk meluah perasaan negatif je nih??? Tak elok betol la… Dah laa cuaca panas, aku ni saje nak kasi reader tambah panas ke tengok entry panas aku??? Tengok, kan dah berbelit lidah nak menyebutnya…

Aku menulis ni adalah untuk join segmen BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA ! oleh blogger top Ben Ashaari..

 

SIAPA SANG ANONYMOUS NI????

Adatlah dalam dunia blogging akan wujudnya anonymous atau maksudnya tanpa nama ini. Aku sendiri pon banyak je pengalaman dengan anonymous. Tapi malas nak kecoh-kecoh.. Aku bukan jenis printscreen komen sang anonymous, lepas tu canang satu dunia yang aku dianiaya! That’s just not me okeh!

Tapi kena ingat!! Tak semua anonymous itu jahat… Ade je yang sering datang ke blog aku sebagai anonymous dan mengutarakan pandangan / cadangan bernas buat aku… Anonymous jenis macam ni, yang datang secara aman, aku terima kedatangan mereka dengan terbuka.. Ye lah mana tahu orang tu takde blog ke.. Atau secret admirer ke… Kan? Kan?

 

KENAPA AKU TAK SUKA ANONYMOUS ???

Bagi aku, pihak yang SENGAJA menjadi anonymous dengan niat tidak baik, yang itulah yang patut kita abaikan. Pernah je aku terima kutuk cacian makian daripada anonymous nih. Tapi aku tak peduli sangat pon, sebab bagi aku kata-kata sebegitu sikit pun tak membawa apa-apa faedah, so buat apa kita pedulikan, ye tak?

Dan aku tahu kita hidup ni tak semua yang suka kita. Apa boleh buat? Manusia tiada yang sempurna, termasuklah aku! Aku buat blog bukan untuk puaskan hati mana-mana individu secara spesifiknya. Aku muka blogging sebab aku memang banyak cakap, dan aku interpretasikan cakap-cakap aku dalam bentuk penulisan. Maka lahirlah blog SAYA SUKA MENAIP.

 

NASIHAT AKU KEPADA YANG SUKA MENCACI, MEMAKI HAMUN DALAM BLOG

Ini datangnya dari pandangan aku sendiri ye.. Harap maaf jika ada pihak yang tersinggung. First sekali, kita kena fikir, kita buat blog ni untuk apa. Kalau setakat bina blog sekadar nak memaki orang tanpa berfikir panjang, baik tak payahlah. Kau delete aje lah blog kau. Kau maki orang, kau dapat dosa. Orang lain baca, kau pon dapat dosa sebab kau dah sebarkan cacian makian kau tuh.

Niat nak tegur? Ingat ye, niat tak menghalalkan cara. Kalau nak menegur, biar berhemah, biar tegur secara baik. Tak salah pon, tak mati pon kan? Maka dengan itu, elakkan lah mencaci maki ni yeh! Tak guna kita jatuhkan kaum sendiri. Baik kita support satu sama lain, barulah kaum kita boleh maju! Tidaklah terkandas pada tahap pemikiran kelas ketiga aje kan?

 

 

Kepada yang membaca penulisan aku ni, harap maaf ye jika ada yang terasa. Maaf, ini semua datang dari pendapat aku insan kerdil semata-mata. Tak ada niat pun nak tujukan pada sesiapa. Entry ini general okeh? Live life well.. Bye!

 

sign NISA

22 comments :

Nurul Ashakirin said...

http://blogasha.blogspot.com/search/label/I%20like%20THIS%20%3A%29 .

Akak :) takpe tak saye buat post about you?Kalau takleh, bgtau je nnt saye delete kay?

sherah said...

saya terasa dgn awak!merajuk lah! hehe babe u pegi kle esok?i tak gi kot hehe esok baru nak balik rumah :)

Saiful Bahari said...

CIK NISA bagi komen yang bernas skali di situ,eheh nak tiru ayat bole?keh3

qucachahir said...

hai nisa... baek nye laa dia.. tak mara kak anon tue..hehe.. ;)

fahmie firas said...

akak punya blog comeyhhhh juz like the owner...
Jumpa akak dari segmen abg BEN ASHAARI
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

af sembilan said...

ini menarik

solo molo said...

memang tak suke...
geram jer...
grrr....


http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

Anonymous said...

Tq nisa :)

Nur Hanani said...

hmm inilah adat dalam dunia blogging. ada yg tak suka, ada yg suka.. :)

Jom baca ni: KASIH..
Jom baca ni: Lisa SuriHani, Tom Cruise dan Katie Holmes..

sab said...

best! :)

sicomot-comel said...

yup..
tak semua yg sorok identiti tu jahat kan? ^^

nadiemsharmz said...

singah dari BA punye sgmen....katakan TIDAK pade makcik pkcik enon yg lazer!!!..oyeah!!!

Nayang Ahmad said...

tak semua anonymous tu jahat, setuju dengan pendapat cik nisa :)

nuraien said...

sker kot entry kat atas..=)

... said...

as salam..
ziarah dari blog encik ben~
eh. teringat darkbatman. ekeke~

hmm..anon..ada pro dan con..
memang sarkastik..
tapi yang penting, jangan ada prejudis. mana teguran yang baik dan membina, kita ambil sebagai pengajaran. yang buruk, jadikan sempadan ;)


sabau je la ya~

http://fadzli-rt.blogspot.com

Lulu caldina said...

Biasanya, kalau komen yang membina, lulu publish jer...Maknanya dia jujur..Tapi memang benci jugalah,kan yang suka menjatuhkan org tapi tak berani nak letak nama sendiri...huh

hanieqha said...

anon ni just penakut nk reveal diri meraka kt public untuk menyuarakan pendapat diorg yang agak bisa. kalu x bisa mesti die letak name die je kan..

Camera zaman Tok Kadok. Siapa berani try?!!
30 hari mencari penyakit!!

Zukifli Amir said...

saya baru follow blog ni sebab saya orang baru. suka la :) best.

http://ohsukamenyibuk.blogspot.com/

n i k l i s a said...

lain dari yang lain. :)

Anonymous said...

-jadi anonymous sebab ..anon ni cool..COOL

-pernah x u tolong tarik orang y hampir jatuh,then before sempat dia tengok muka kita,before dia sempat cakap thank you,kita dah hilang dr pandangan dia..

something like that laa...haha..

-i hate when i type some comments,then i forgot to change my profile to anonymous before i hit the send button...damn it....

-org RTM-

pRiNCe said...

NAMPKNYE RAMAI ORANG X SUKE CIK ANON RUPENYE...HUHU...

...cantik blog nie..:)suke...

Dalila said...

hehe..betul3..
x semestinya Anonymous ni sumer niat x baik..ade yg baik..ade tuh my fren dia suka bce blog orng, tp bila tnye dia nape dia x wat blog? dia kata dia xreti wat blog and x tau nk tulis ape..hehe..