Tuesday, April 12, 2011

Baru je daftar UBM, dah dapat assignment pertama!! Yeahhh~

Assalamualaikum…

UBM? Ape ke menatang kah ia??? UBM stands for Universiti Blogger Malaysia laaa… Haiyohhh kalau tak tahu lagi pasal kewujudan UBM ni sila lah rajinkan diri KLIK KAT SINI.

Baru je beberapa hari aku join UBM ni, minggu orientasi pun bermula! Dan sempenan minggu orientasi ni, UBM dah pun mengeluarkan assignment pertama untuk para student blogger yang cool!! Yeahhh~

 

 

NAMA ANDA dan NAMA BLOG ANDA

Nama aku?? Hek hek hek… cukup laa korang kenal aku sebagai Nisa Kay. Dan nama blog aku, Saya Suka Menaip,  betul-betul menggambarkan sifat aku. Aku suka menaip!

 

SEJAK BILA MULA BLOG?

Hmmm… kalau nak kira bila aku betul-betul buat blog pertama aku, dah lebih dua tahun dah pun…. Sejak aku sekolah menengah lagi abang aku dah kenal kan aku dengan blogging. Aku betul-betul stick dengan satu blog sejak awal tahun 2010, iaitu dengan blog Saya Suka Menaip ni la…

 

APA PANDANGAN ANDA MENGENAI DUNIA BLOG SEKARANG

Totally changed! Blogger lama mesti setuju bila aku cakap dunia blog sekarang dah tak macam dulu. Penggunaan social networking website yang meluas sekarang lak sangat-sangat membantu untuk mempromosi blog atau menaikkan nama blog. Dengan blog juga, orang boleh guna untuk banyak tujuan. Macam jual barang, promote produk atau perkhidmatan dan macam macam lagi la.

Tapi kecewa lak aku bila ade yang guna blog untuk tujuan yang tidak elok. Tak elok yang macam mana, malas lah aku ulas panjang, sape makan cili dia terasa pedas ye tak. Kesian pulak aku pada founder blog ni. Orang yang mengasaskan blog ni buat blog mestinye untuk tujuan positif, tapi ade lak yg guna untuk tujuan sebaliknya.

 

PANDANGAN ANDA MENGENAI IPTM (Institut Pengajian Tinggi Maya)

Pedulilah jika ada yang kata IPTM ni sesuatu yang bodoh atau tidak berfaedah! Bagi aku itu semua datang dari pemikiran mereka yang penuh dengan sifate negatif! Macam mana lah hidup nak maju kalau asyik fikir negatif aje? Can we just look things from the positive side? And make use of the positivity for our own good?

Bagi aku IPTM ni cool! Kita semua sama! Berapa pun umur kau, kelayakan atau taraf kau, asal kau blogger kau boleh je join! Dengan IPTM ni kita ada group tersendiri, share minat yang sama dan buat aktiviti yang sama! Hehe pendek kata cool lah!

 

4-up on 2011-01-25 at 09.10 #5Hai semua!! Saya kini student Universiti Blogger Malaysia. Selamat berkenalan!!!

 

 

 

sign NISA

21 comments :

Amirah Adnan said...

hehe..cumil yunk!

budingyun said...

saya sebagai senior nak raging nisa kay..haha..

Yong Sofea said...

fuhh macam best jeee. hehe

UBM said...

yeah cool! #kamisemuasama !! ok2 kami akan nilai bersama panel2 lain ehhe

Fina Fento said...

hai. saya senior sikit. jangan report UBM kalau kena buli yek :P

farhanieza said...

hoho...UBM? nk join la

anamizu said...

nisa kecomelanmu terserlah..hihi

AliaJustea said...

hek3..yg pic last tu comel. .

KyêrulL said...

haish!! semua dh hantar assignment niE.. esok pagi kena hantar jugak..

Amiera Hilton said...

hikhik. assignment yg sangat mudah. huhu

Luna Chempaka said...

mcm mne nk join UBM ni?

diana said...

oh..
akak baru tau keujudan UBM ni..:p

CikHaniBhulat said...

wah..blogger pon ada university...hebat!!!!

actuallu, muka u mcm kawan i, but my frend tembam ckit!!! =)

HAJAR hasan said...

ceh! makin maju dunia blog skrg. smgt btul kak nisa siapkan assignment. ;)

eton said...

welcom to my junior UBM.. hehehe.. sama2 lah kita majukan UBM ni k.. hehe

Falah Mokhtar said...

saya taip dengan berhemah:)

Bakri Hussin said...

salam tuan blog lawatan dari UBM
dah follow dah jom follow balik ok
jemput join Bloglist 1 Bulan bersama Dunialelakimaskulin.com
http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

R.I.E.Z said...

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

prof TH said...

jeng jeng..datang semak asgmnt anda :)

prof TH said...

jeng jeng..datang semak asgmnt anda :)

╚═ɱДۓ ᴘЯдМ═╝ ™ said...

assalammualaikum , , mari saling berkenalan , visit blog gua yauuww
http://xefizion.blogspot.com/

jangan lupa koment and follow...