Monday, April 4, 2011

Apa cerita Speaking Test MUET tadi???

Pagi tadi, pukul 11am aku ada speaking test MUET. Speaking test sahaja yeeee… Writing, reading, listening tu semua lambat lagi. Her her her…. Macam biasa, MUET ni tak payah study macam nak final exam tuh.. Cuma kena berpengetahuan luas, supaya senang nak lontar idea. Vocabulary pon kena hebat, supaya kau boleh bagi perkataan yang bombastik. Lepas tu cakap kena konfiden, nampak hebat ajeee…

Semua tu boleh kasi kau markah banyak tahu. Tapi… aku ada ke semua tu?? TAKDE weyhhh.. Aku sama je macam orang lain. Aku tak prepare sangat pon… just selak2 aje buku teks MUET tuh.. tengok contoh soalan.

 

IMG00192-20110404-1105

Abaikan mata aku yang ada eyebag hudoh itewww…. Dah la malam tadi aku masih berjimba ke sini sana, tengok wayang balik lewat pagi. Huiii sabor je la.. Oh ye tenkiu kengkawan kesayangan bawak aku berjimba semalam. Memang tak sedar diri betol la daku ni nak ade speaking test.

Buku teks MUET… Ohhh kalau diselak-selak lebih lama bisa buat aku hilang selera makan! Entah kenapa semangat aku nak ambil MUET macam luntur sikit… Hmmm mungkin sebab kawan aku accident dan kitorang tak berpeluang nak ambil MUET sama-sama. Huuu takpe kawan ku, ko rest cukup-cukup ehhh!!!

 

IMG00193-20110404-1105

Dah sampai di tempat MUET dijalankan baru laaa terhegeh-hegeh nak bukak buku kan??? Memang mintak pelangkung laa aku neh! Nampak sangat buku jarang berusik sebab lawa lagi buku tuhh.. Kalau aku ni jenis rajin memang dah lunyai dah buku tu aku khatamkan 44 kali!

Tapi sorry der… aku pemalas. Namun Tuhan tu Maha Kuasa… ditolongnya kami semua.. Alhamdulillah task speaking test tadi tak ada lah susah sangat seperti yang aku bayangkan. In fact, I do got lots of idea to be said but I don’t have much time. Each candidate can only talk for 2 minutes! Haiyahhh~

Tapi it’s okay… everything went well.. Alhamdulillah…. So, goodluck for me in the next tasks!!

 

sign NISA

30 comments :

aufasyaza said...

ngeee, ape soklan nyeeee? share2 la sket. paper speaking sy 11hb nihhh.

Siti Wardah said...

Good luckkk !! :D

Dea said...

MUET tuh you buat dekat mana? gila la mesti superb kan english you :)

Mira Amirudin said...

bgus la dah lepas.gd luck for the next test!

Syafiq Rosli said...

all da best ye

diana said...

semoga berjaya..:)

HelMi ZaKi said...

sayer pown muet gak 6 hb.. hari rabu nih..
gud luck with da next muet test k..

Izyan Masri said...

FUYOHH.SEMANGAT STUDY KAK.CONFIRM MUET BOM KEBABOM RESULT NNTI KAN XD

Miss Anis said...

same la kite...anis speaking pgi tdi...
good luck...

Sora Rasyido said...

if they ask u where is the post office, i suggest u answer like this,"you go straight, dont belok-belok!" haha sure score nyer!

Sam Posmen said...

confirm gementar kan masa test muet. haha. apa-apapun good luck :)

hafif a.k.a larpip said...

aku xambik lg..lupa register..huhu..bulan 10 ni plak ler..huhu..

wafaaMahfodz said...

kite pun buat pagi tadi. lega soalan memang best ! ;)

wan farah said...

gud luck sis..mesty power nie english..=p

wafaaMahfodz said...

kite pun buat pagi tadi. lega soalan memang best ! ;)

mynameismy said...

wish u luck!;)

erleena said...

go2 chaiyok! :D

Arshieda Nabila said...

hehe...bunyi cam hepi j...kompom bole jawab td 2...hehe

Aini Shahida said...

good luck! :)

Salim Harmanain said...

gud luck... :) do ur best eh..

Salim Harmanain said...

gud luck... :) do ur best eh..

cikmima said...

susah tak nak ambik muet? gud luck okeh :)

latest entry:
http://cikmimagebu.blogspot.com/2011/04/pameran-perkahwinan-di-pwtc.html

kaizen said...

nih pakat eh ngan tia nk amek muet sesame??

y u y u Z u l a i k h a said...

all the best for next test mucuk ^^

Aku shj said...

dah ambik MUET tahun lepas. hehe. lega.

yatie's EPISODE said...

good luckkk! :D

fiezah solehah said...

salam perkenalan =)

erm, takut plk bile fkir sal MUET...
fiezah test speaking selasa dpn, huhu...
anyway, good luck =)

TINA said...

Assalamualaikum

semoga berjaya

faa rosli sulaiman said...

koi 11hb niebru stat speaking test...

debor..

CiK niNiEy said...

wahh...nisa da amek test muet..?niniey blom lg...nk ambik..tp takut...tp nt kena ambik jugak...haiyaa....

ley mintak tips dari nisa x nanti...???huhuhuhuhu....