Friday, March 25, 2011

Serbu Uptown D’Kota laa pulak! Tiba-tiba ada kejadian yang tak disangka!!

ENTRY 2 : Cabar Diri Naikkan 10 Entry Hari Ini

Asyik-asyik Uptown Shah Alam… Nak makan aje pergi Uptown Shah Alam.. Nak beli baju pun kat Uptown Shah Alam.. Nak cari shawl murah lagi bergaya pun pergi Uptown Shah Alam..

Nak dadih best? Nak dengar orang bersuara sedap belaka nyanyi kat openstage? Nak tengok dan pegang sugar glider? Nak jalan-jalan cuci mata? Haiyahhh pendek kata semua pergi Uptown Shah Alam lah! Bila lagi nak terjah uptown kat tempat lain pulak? Haaa satu malam yang indah, aku dan my bebeh Myra telah redah ke Damansara, nak pergi Uptown D’Kota.

Walaupun tempatnya tak lah best macam Uptown Shah Alam, tapi still ade la jugak makanan best untuk buat perut kenyang!

 

IMG_2489Wuuu ayam panggang best! Suka lah.. rasa nak makan lagi. Hua hua huaa… Myra sayang, nanti kita pergi sini lagi ye?

 

IMG_2491Yeahhh umpama makanan wajib! Spaghetti Bolognaise Uptown Style! Haha tapi maaf aku tak berapa suka kuah yang cair. Aku suka kuah pekat. Dah tu, mentang-mentang lah bolognaise, kau bantai bagi aku sos tomato extra yeh! Haha but still boleh tahan lahh…

 

IMG_2493Chicken Chop bebeh! Kuah blackpepper dia boleh tahan lah. Hehehe kire puas hati la jugak. Nak kata superb, mana boleh lawan chicken chop yang mahal-mahal ye tak????

 

Hohooo tu aje lah keje nye kalau turun ke Uptown.. bukan buat ape pon.. Jalan-jalan je, tengok apa yang best. But so sorry… Uptown Shah Alam tetap di hati.. Hohohooo… Selalu sangat lepak sampai abang gerai meja merah dah cam muke!

 

IMG00059-20110312-0120

Tengah lepak dengan amannye.. sekali mamat meja sebelah datang dan cakap pada Myra, “Ni bunga untuk awak… peminat bagi..” (Ehhh ye ke ayat dia macam tu??? Errr lebih kurang la kottt..)

Mamat tu bangun aje dari kerusi, aku terus bantai gelak kuat-kuat takde cover dah. Haha burok benor perangai.. Tengah aku gelak-gelak tu… Jeng jeng jeng….

 

IMG00060-20110312-0129

“Awak.. ni untuk awak pulak…” kata seorang mamat yang tiba-tiba datang ke meja. Dihulurnya bunga ros dua kuntum yang diperbuat dari tisu itu. Di tangkainya terselit sekeping tisu lain beserta nombor telefon. Kalau tak silap mamat tuh nama ___ Baju Merah. Hahahahaa!!!

Aku pulak kena gelak dengan Myra. Ngeng betol lah! Haiyohhhh!!! Memang tak disangka betol lah! Hadoi.. muka aku comot macam Hantu Kak Limah ponggg nak bagi bunga juga kahhh? Errrr sorry aku tak amik pon bunga ni. Lepas amik gambar aku tinggalkan kat meja. Haha

 

Kali kedua pergi Uptown D’Kota Damansara, dah tobat taknak duduk kat kedai tuh! Hahahaa!!!

 

sign NISA


19 comments:

  1. romantik kalo org y knl..erk siap bg bunga

    ReplyDelete
  2. mamat tuh test market, isk2. tu lah kak nisa cun sangat! :D

    ReplyDelete
  3. wah...makanan nye sedap!..
    bagus entri nie nisa.. ;)
    thumb up!

    ReplyDelete
  4. macam menarik..uwaaa..tengah lapar ni...T.T

    ReplyDelete
  5. hahaha... jual mahal itu perlu~

    =D

    regards,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  6. macho la mamat tuh. brani.hehe

    ReplyDelete
  7. tak gantelman.. setakat bg bunga tisu pastu pagi no. then kalo kita yg mulakan dulu that mean kita yg terhegeh2.. huhu...lain kali mintak la no. bukan bagi no.. kahkahkah..

    ReplyDelete
  8. UPTOWN SHAH ALAM YG BEST ADA SATU KEDAI JUAL STEAK TU.SEDAPPP :D

    ReplyDelete
  9. haha. kat kedai mkn pun org nak ngorat. wah2.

    ReplyDelete
  10. semoga berjaya.. 6 jam lagi sebelum pukul 12..sempat ke..hihik

    ReplyDelete
  11. wahaaaa semalam br g uptown s.a. nasib baik ngorat2 bese je. xde la sampai dpt bunga..

    ReplyDelete
  12. untung la ader org minat.. hehe

    ReplyDelete
  13. untung la ader org minat.. hehe

    ReplyDelete
  14. sedapnyeeeeeeeeee.......

    lapar pulak!!

    ReplyDelete
  15. ...ramai yg suka tgk kak nisa..sampaikan ad yg bg bunga ..sweetkan..tapi orng xknal...kalau biela,biela pon xambk...bunga2..

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay