Thursday, March 10, 2011

Perasan vogue habes dengan contact lens baru.

Setelah dua tiga bulan jugak lah aku berehat daripada memakai contact lens, akhirnya aku beli jugak contact lens baru. Yahooooo!!! Contact lens baru aku chanteks okeh! Kau hade? Hahahaa sajer jek kan kan :P

Entah kenapa aku tergerak hati untuk membeli contact lens daripada online shop yang lain pulak, bukan dari online shop yang biasa aku beli itu. Aku telah di rekemen kan oleh pemilik online shop ni sendiri iaitu Cik Eira. Kali ni aku beli contact lens dari …..

CIK EIRA SHOPPE

Aku gatal-gatal pulak nak beli contact lens yang ade color tone lah ape lah. Kata nak pilih kelainan kannnn. Hohooo… So aku pon belek-belek lah GEO Magic Color. Dan pilihan aku adalah yang kod CM-901 tuh.

Alhamdulillah akhirnya parcel yang aku tunggu-tunggu sampai dengan selamatnye kat rumah aku. Hekhekhek :D Aku amik dan terus pakai. Haha tak elok kan aku? Haha tak ada lah pakai terus. Aku cuci lah dulu. Hoho..

 

lens 1

Ini gambar mata aku bila pakai contact lens ni. Gambar ni tak ada edit-edit ke hape yek. Dan aku suka sangat warna dia! Masa first time pakai, aku rasa agak janggal jugak dengan mata aku sendiri. Al-maklumlah baru nak mencuba-cuba contact lens ade color tone kan…

 

lens 2

Jom tengok lebih dekat. Sorry lah ye kalau you guys ada nampak taik bijih kat hujung mata aku ke hape. Hekhekhekk… Aku tak edit pon gambor ni. Crop aje. Hoho… So, review aku pasal produk ni? Tak ada nak review sangat.. Aku suka dengan contact lens aku. So kalau you guys rasa-rasa nak beli contact lens dengan harga berpatutan, pergi lah terjah CIK EIRA SHOPPE yeh!

 

IMG_1538 edited

Hamik kau!! Gambor gedabak aku. Hahaha aku nak tunjuk secara keseluruhan muka aku selepas pakai contact lens nih. Tu aje. Haha.. Gambar credit to Syam. Huhu. Oke bai!

P/S : Preloved HERE !!

 

sign NISA

64 comments :

sab said...

sab beli.tapi..xdpt2. haih. nasib dpt pulangan balik. :)

Dawa said...

kaler tu ok la. xobvious sgt. ada org siap kaler biru la, hijau la. fake gile. huhu. ok la, nak sambung tdo. kecewa AC Milan kalah...

mysara said...

mai xbrani la nisa nk pakai..
mai mmg xda lgsg mslah mata..tp kdg2 teringin gk nk pakai..hehe
tp takut pedih..:p

tia said...

amboi! kemain!
:)

qucachahir said...

cik eira tue mmg seorg bisnes women yg berjaya...hehe.. tabik spring laa eira.. ;)
cantik lens tue nisa kay =)

Biela Yusoff.. said...

comel mata kak nisa

shah-kayrul said...

suka tengok orang pakai contact len...cantik...

nak pakai tak reti...huhuhuhu

Anis Nasri said...

shatekkkk sgtttt,...
anis pn ade beli lens..
guess what?
dah 3bln beli baru pakai sekali.
ahahahaha
tu pn setelah 3hari mencuba sedaya upanya pakai lens tuh !
xtau knp kelopak mata ni asek t'gedik2 je bile nk pakai lens..
rase mcm lens tu nk mkn bijik mata ni.
ahahahaha

btw nisa jom la join contest anis yg xseberapa ni. itu pn kalo sudi :D

http://pipibelubang.blogspot.com/2011/02/contest-dulu-lain-sekarang-lain-d.html

nadira shahid said...

dah lame tak pakai lense sejak lense NS terkoyak, dah la bru beberape hari pakai T_T

NisaAdnan said...

COMEL LA KAMOO ^^

Nisa Menaip said...

@sab

ouhhh online shop mne tuh?

Nisa Menaip said...

@Dawa

huhuhuu
tak suke lah warna yg strike sgt.. huhu

Nisa Menaip said...

@mysara

ouhhh nisa first time pakai pon mcm tu jugak, pedih..
lama2 oke la..

Nisa Menaip said...

@tia

ahhahaa
:P

Nisa Menaip said...

@qucachahir

hehehe
yupp2~

Nisa Menaip said...

@Biela Yusoff..

ahaha
thanks :D

Nisa Menaip said...

@shah-kayrul

kalau x bljr x reti la :P
hehehe

Nisa Menaip said...

@Anis Nasri

hahaha
sama lah..
masa baru pkai mmg cmtu.

btw thanks for inviting.

Nisa Menaip said...

@nadira shahid

kuku panjang kot.

Nisa Menaip said...

@NisaAdnan

thanks :D

shaerin said...

i love lens .

buy be crefull okeyh . kena pandai gila jaga coz one of my fried mata dia rosak sbb lens . Maybe lens 2 xelok or maybe power xsesuai .

anyway , i love pic tu . chantekk .

lens so sometimes buat kite prasan :P

Nisa Menaip said...

@shaerin

yup2..
pkai lens ni kena extra careful..

Sora Rasyido said...

oh oh! try pakai contact lens mte sharingan, yg kaler merah2 tu. haha. Mau otaku len serbu nak tgk.

Encik Blogger said...

memang... nmpk lain jer.. macam...... macam... ish.. takut nk sebut..

cik eira said...

thanks nisa , memg cantik ok . btw nt mintk izin share pic gak :)

*nak letak as my review cust eh

ιѕмaιl pυтra aιdιl adнa said...

awww seyes lawa mata NM :)

NS ♥ said...

Cantikk ! Lelaki kt blkg tu pun nak inteframe :D comel kak nisa ..

Biela Yusoff.. said...

http://chococoklate.blogspot.com/2011/03/jatuh-cinta-dengan-blog-nie.html...kak nisa kalau sudi baca ekk

Mr. Swift said...

*Gulp*


Hahaha. Canteek. :p

niDa said...

hahaha nice~

bile lg nak merasa biji mata besar kan..

Nurulhuda Zaharni said...

knape abg nisa pandang camtu?
cam takpuas ati je..
hahahhaha.. gurau je

Kumbang Jingga said...

comel nya awakkkkkkkk

Nurul dot..dot..dot said...

wah wah..da kaler maler skrg hehe..nurul da biase pakai coloured..tapi nurul biase pakai grey n brown je..rase tak berani pulak beli lens online sebab murah sangat..takut tak elok..nurul pakai freshlook

atenhana said...

nisa, nak beli contact lens murah, bolehlah beli dekat sini, http://www.facebook.com/Jiunnlens. saya pun dah beli dengan dia. sepasang just RM25 je :)

darkbatman said...

ske tgk kamu lame.. :D
blh pinjam hati kamu x kejap?kehkehkeh

Nisa Menaip said...

@Sora Rasyido

ahahahaha
nampak pelik lak nnt :P

Nisa Menaip said...

@Encik Blogger

errrr macam ape???

Nisa Menaip said...

@cik eira

oke dear..
thanks a lot utk u jugak :)

Nisa Menaip said...

@ιѕмaιl pυтra aιdιl adнa

thank youuuu
:)

Nisa Menaip said...

@NS ♥

lelaki kat belakang tu along saya :)

Nisa Menaip said...

@Biela Yusoff..

thanks a lot dear :)

Nisa Menaip said...

@Mr. Swift

ahahha
ingatkan kenapa laa td
:P
thanks!

Nisa Menaip said...

@Mr. Swift

ahahha
ingatkan kenapa laa td
:P
thanks!

Nisa Menaip said...

@niDa

ahahha
tu lah :P

Nisa Menaip said...

@Nurulhuda Zaharni

ahahha
dia x puas ati arr dia xleh buat muke comey :P

Nisa Menaip said...

@Kumbang Jingga

thanks!
kat depan2 x comey pongg.
ahaks :D

Nisa Menaip said...

@Nurul dot..dot..dot

dia murah maybe sbb dorg dpt supply in bulk kot. hehehe
nisa pon mule2 risau gak..
tp insyaAllah kalau kita jaga elok2 xde ape2 kot :)

Nisa Menaip said...

@atenhana

thanks for the recommendation :)

Nisa Menaip said...

@darkbatman

hekhekhek
:D

sarah mohamad said...

santek nisaaaa !
mcm kaler tu grey + dengan pepel. dual tone giteww .

jojes !

shearasol said...

ohooo...

Mmg tgh plan nak beli lense yang macam lisa pakai tu..

huhu..dah x sabar2

farmys said...

cantik mata nisa..
dulu akak penah pakai.. masa wedding jer.. tp tak selesala..
pastu dah tak beli2 lg..

Haa Fakihah said...

comel lah nisa!

Nisa Menaip said...

@sarah mohamad

ehhehe
purple tu ade la skit2 kot.. ade layer brown lg. huhu~

Nisa Menaip said...

@shearasol

errr nama saya nisa...

Nisa Menaip said...

@farmys

ehhehe
masa mula2 pkai mmg x selesa.. sbb tu kena bljr pkai dr awal :)

Nisa Menaip said...

@Haa Fakihah

thanks a lot!

Syafiq Rosli said...

cantik nisa..:)

izzati ismail said...

Kakak :) saya ambil your picture nak letak dkt my blog aek aek . Nanti akak datanglah tengok :)

Nisa Menaip said...

@Syafiq Rosli

tenkiu SR abang artisss :D

Nisa Menaip said...

@izzati ismail

oke dear.. will do :)
and thanks..

Fyna said...

haish ! comeiyh !

Nur Hanani said...

wow..contact lens..cantik :)

Jom baca ni: EBOOK Kuasai Industri 2015..
Jom baca ni: Discover Your Miracle with Lancôme Maqui Miracle..

Firdaus Kasim said...

Saya ada buat entri pasal contact lens kt blog saya, ada pemberi komen ckp, dia kata pakai contact lens haram sbb mengubah ciptaan Allah. btul ke? sy pun x pasti.. kena tanya Ustaz..

http://firdauskasim.blogspot.com/2011/02/contect-lense.html


Contact Lense