Monday, March 21, 2011

Oh yes, aku pun dah tengok HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA lah!

Boooo untuk aku!! Dah terlambat untuk kau update pasal Hikayat Merong Mahawangsa ni Nisa ooii!! Hahaa.. Di kala peperiksaan masih berjalan, aku masih lagi tak sedar diri berjimba ke sana-sini tanpa memikirkan kesan akan datang.  Sungguh le aku student tak sedor diri tu tengah exam! HAHAHAA!!
Tapi review demi review aku baca pasal movie syarikat tempatan, iaitu Hikayat Merong Mahawangsa.
Bagi aku? Cerita ni best! Macam yang dikatakan oleh kebanyakan orang. Namun begitu, masa dalam wayang, aku asyik main gelak-gelak aje dengan Myra yang duk kat sebelah aku. So salah aku lah sebab tak hayati betol-betol cerita tuh..

Dan ada beberapa perkara yang aku nak komen pasal filem nih.
  • Errr aku tak perasan pulak bila Merong dengan Embok kahwin?
  • Bagi aku, suara narrator agak menganggu sebab terlalu kuat, kadang-kadang laju.
  • Scene yang dia serang pakai cermin tu agak funny la bagi aku.
  • Last scene, kapal-kapal nampak sangat kartun, but we can see the effort there.
  • Lookout tower yang kecik diperbuat dari dahan kayu pon boleh jatuhkan semua orang jahat tu eyh? (Ya aku sependapat dengan along aku)
  • Aku rasa shy shy cat pulak tengok Puteri China yang seksi bebenor masa adegan mandi.
  • Sekali lagi, aku sependapat dengan along aku, point yang “kenapa orang China bercakap English dengan orang China”
Errr tu aje lah kot… HAHAA.. apa-apa pun memang best la jugak cerita ni. Tak rugi tengok okeh! Aku malas nak rate bape bintang untung filem ni, sebab aku bukan profesional pun, tak reti ahh nak nilai sume nih. Hahahaa..
Dan oh ye aku tak berseorangan masa tengok filem nih. Huiii aku belom kuat semangat nak pergi tengok wayang sorang-sorang. Hahaha!!

More stories? Tunggu la entry akan datang. Haha.. itu pun kalau aku terasa nak update :P

sign NISA

22 comments :

vanilla_ice said...

A'ah kan, cite ni best!

bab Merong kahwin dengan Embok tu, vanilla rase diorang tu tak kahwin pun. Ala, apa ada barang dgn kahwin dulu2. lgpun time tu takde agama sgt. Merong pun agama hindu kalau dlm sejarah. kalau x silap la.

uwaa said...

lambat pon tape, same laa kte.. hee :)

Aisya Rahim said...

keh keh ? ehem ehem :D

sabenazakey said...

nak yengok nak tengok.,!

ann dhaniah said...

yes! ann stuju sgt2 ape yg sis komen..ann baru je pergi tengok khamis ari tu..citer dye ok la..better puteri gunung ledang..my pendapat..yg len jgn mare2 ye..heeee ;)

Nisa Menaip said...

@vanilla_ice

haaaaaa
tu la kannn.. kannn...

Nisa Menaip said...

@uwaa

hehehe
same..
sep sikittt
:D

Nisa Menaip said...

@Aisya Rahim

ehemmm uhuk2.. batuk ke. sakit ke tekak ke sya :P

Nisa Menaip said...

@sabenazakey

hehehe tengok laa~

Nisa Menaip said...

@ann dhaniah

hehehe
xpe.. setiap org lain pendapat nye..

CikLilyPutih said...

ooo pi tengok tak ajak pun ek.. kecik ati tau... hehehehe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

alaa..tgk tak ajak..GGRRrrr XD

Izyan Nasuha Masri said...

HMM sangat best ! :D

Anis Nasri said...

ramai ckp citer ni best..
anis jgk yg ketinggalan xtgk lg citer ni.
even adik sendiri dah tgk.
aih bile en.bf nk bwk sy pg tgk ni.
huhuhu

sicomot-comel said...

siapakah keh keh itu nisa???
hahaha

adakah yakuza nisa? ^^

Fara Farhana ™ said...

i da tengook jugak.mari baca film review kat sini -->

http://meisjawa.blogspot.com/2011/03/take-this-or-youll-be-regret-filem.html

tapi yang penting, filem ni terbaek sangat3! :D

Nisa Menaip said...

@CikLilyPutih

ehhehe nnt nisa suh ajak kak lily sekali :P

Nisa Menaip said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

ahhahaa
dating2 mane leh ajak
:P
ahahahha!!!

Nisa Menaip said...

@Izyan Nasuha Masri

yup best :)

Nisa Menaip said...

@Anis Nasri

hehe
xpe kalau x sempat tgk kat wyg, nnt beli laa CD..
beli yg ori tau
:P
hehehee~

Nisa Menaip said...

@sicomot-comel

ahhaha
no komen
:P

Nisa Menaip said...

@Fara Farhana ™

yupp
boleh nampak filem melayu ade jugak yg improve :)