Monday, March 21, 2011

Oh yes, aku pun dah tengok HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA lah!

Boooo untuk aku!! Dah terlambat untuk kau update pasal Hikayat Merong Mahawangsa ni Nisa ooii!! Hahaa.. Di kala peperiksaan masih berjalan, aku masih lagi tak sedar diri berjimba ke sana-sini tanpa memikirkan kesan akan datang.  Sungguh le aku student tak sedor diri tu tengah exam! HAHAHAA!!
Tapi review demi review aku baca pasal movie syarikat tempatan, iaitu Hikayat Merong Mahawangsa.
Bagi aku? Cerita ni best! Macam yang dikatakan oleh kebanyakan orang. Namun begitu, masa dalam wayang, aku asyik main gelak-gelak aje dengan Myra yang duk kat sebelah aku. So salah aku lah sebab tak hayati betol-betol cerita tuh..

Dan ada beberapa perkara yang aku nak komen pasal filem nih.
  • Errr aku tak perasan pulak bila Merong dengan Embok kahwin?
  • Bagi aku, suara narrator agak menganggu sebab terlalu kuat, kadang-kadang laju.
  • Scene yang dia serang pakai cermin tu agak funny la bagi aku.
  • Last scene, kapal-kapal nampak sangat kartun, but we can see the effort there.
  • Lookout tower yang kecik diperbuat dari dahan kayu pon boleh jatuhkan semua orang jahat tu eyh? (Ya aku sependapat dengan along aku)
  • Aku rasa shy shy cat pulak tengok Puteri China yang seksi bebenor masa adegan mandi.
  • Sekali lagi, aku sependapat dengan along aku, point yang “kenapa orang China bercakap English dengan orang China”
Errr tu aje lah kot… HAHAA.. apa-apa pun memang best la jugak cerita ni. Tak rugi tengok okeh! Aku malas nak rate bape bintang untung filem ni, sebab aku bukan profesional pun, tak reti ahh nak nilai sume nih. Hahahaa..
Dan oh ye aku tak berseorangan masa tengok filem nih. Huiii aku belom kuat semangat nak pergi tengok wayang sorang-sorang. Hahaha!!

More stories? Tunggu la entry akan datang. Haha.. itu pun kalau aku terasa nak update :P

sign NISA

22 comments:

  1. A'ah kan, cite ni best!

    bab Merong kahwin dengan Embok tu, vanilla rase diorang tu tak kahwin pun. Ala, apa ada barang dgn kahwin dulu2. lgpun time tu takde agama sgt. Merong pun agama hindu kalau dlm sejarah. kalau x silap la.

    ReplyDelete
  2. lambat pon tape, same laa kte.. hee :)

    ReplyDelete
  3. yes! ann stuju sgt2 ape yg sis komen..ann baru je pergi tengok khamis ari tu..citer dye ok la..better puteri gunung ledang..my pendapat..yg len jgn mare2 ye..heeee ;)

    ReplyDelete
  4. @Aisya Rahim

    ehemmm uhuk2.. batuk ke. sakit ke tekak ke sya :P

    ReplyDelete
  5. @ann dhaniah

    hehehe
    xpe.. setiap org lain pendapat nye..

    ReplyDelete
  6. ooo pi tengok tak ajak pun ek.. kecik ati tau... hehehehe

    ReplyDelete
  7. ramai ckp citer ni best..
    anis jgk yg ketinggalan xtgk lg citer ni.
    even adik sendiri dah tgk.
    aih bile en.bf nk bwk sy pg tgk ni.
    huhuhu

    ReplyDelete
  8. siapakah keh keh itu nisa???
    hahaha

    adakah yakuza nisa? ^^

    ReplyDelete
  9. i da tengook jugak.mari baca film review kat sini -->

    http://meisjawa.blogspot.com/2011/03/take-this-or-youll-be-regret-filem.html

    tapi yang penting, filem ni terbaek sangat3! :D

    ReplyDelete
  10. @CikLilyPutih

    ehhehe nnt nisa suh ajak kak lily sekali :P

    ReplyDelete
  11. @Anis Nasri

    hehe
    xpe kalau x sempat tgk kat wyg, nnt beli laa CD..
    beli yg ori tau
    :P
    hehehee~

    ReplyDelete
  12. @Fara Farhana ™

    yupp
    boleh nampak filem melayu ade jugak yg improve :)

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay