Thursday, March 17, 2011

Makan lagi??!! Jom pekena makanan India Utara pulak?

Haaaa gambor busuk lagi! Adehh.. ni la jadinye kalau dok menangguh-nangguh update entry. Entry ni patutnye aku update selepas entry pergi kenduri kat rumah Uncle Jalal.

Nak dijadikan cerita, selepas kenduri tu, kami stuck dalam jammed, agak lama.. hampir sejam jugaklah. Then kami ke Stesen Komuter Putra, hantar salah seorang housemate ke situ. Then tuan rumah terus ajak singgah mana-mana kedai untuk minum petang.

 

IMG_1860Taraaa inilah tuan rumah, Patrick Star yang baik hati nak belanja kitorang hi-tea.

 

IMG_1861Restoran HYDERABAD yang terletak bersebelahan dengan The Mall, dekat PWTC tuuu…

 

IMG_1866

IMG_1870

Muka aku dan para housemate yang naik dengan Patrick hari tu. Yang lain naik kereta sendiri. Memang tak jangka tuan rumah nak belanja minum petang. Hohooo….

Memandangkan kami semua masih kenyang makan kat kenduri tu, so kitorang tak order makanan berat-berat sangat… Aku try butter naan dia.. sedap okeh! Lembut dan berlemak nyum~nyum~

IMG_1891

IMG_1895Fruit salad platt mejadi pilihan housemate yang lain. Buah-buahan segar dan sejuk memang superb!

 

IMG_1887Dah tuh, mereka order pulak triple chocolate cake dan mocha almond fudge.

 

IMG_1893Dari kiri : Chocolate Milk Shake – Strawberry Milk Shake – Lime Juice – Apple Juice

 

IMG_1905

Muka tak semenggah aku malu malu meow nak habiskan chocolate milk shake. Bukan apa, minumannye memang sedap pekat berkrim, tapi manis oiii!! Pengidap kencing manis diingatkan supaya berhati-hati ye! Hohohoo…

Thank you Patrick tuan rumah baik hati nak belanja minum petang. Fuhhhh tengahari dan petang perut aku terisi. Mintak-mintaklah aku berjaya naikkan berat badan! Hohoo.. Daaa~

 

sign NISA

28 comments :

saia photoholic ! said...

akak??cmne nk add akak jd friend erk ??

sarah mohamad said...

sedap nya. paling tal boleh tahan tengok kek tuu. uwwwuuuu :)

ardinihumaira said...

wuaargghh terliur makanan2 tu semua :)

Anis Nasri said...

kek tu buat air liur sy meleleh...

Amiera Hilton said...

cake tu nampak yummeh! kecur air liur. hehe

Faa Eryna said...

cake sangat nyummy!!! makan lagi makan lagiii ;)

Anonymous said...

i xnk komen pasal makanan...

i cuma nk ckp,suka tgok u pakai baju kurung...
SWEET..haha

-org RTM-

ecah said...

haha, bpe kg nak naik ni nisa.?

Nem0 o0h Nem0 said...

mknan india utra?? woww sedap!!

Syafiq Rosli said...

wah sedapnye

bedpet said...

kak nisa sgt sgt sgt chomel :D

Nisa Menaip said...

@saia photoholic !

search for my fb NISA MENAIP :)

Nisa Menaip said...

@sarah mohamad

itu kek aiskrim.
mmg best!

Nisa Menaip said...

@ardinihumaira

hehehe
sedappp
:D

Nisa Menaip said...

@Anis Nasri

hahahaha
:D

Nisa Menaip said...

@Amiera Hilton

yupp
memang yummy!!!!!!!!

Nisa Menaip said...

@Faa Eryna

yeahhh!!
makannn!!
makannn!!

Nisa Menaip said...

@Anonymous

ouhhh thanksss
:D

Nisa Menaip said...

@ecah

hahaaa tak timbang la pulak..
haha
:P

Nisa Menaip said...

@Nem0 o0h Nem0

sedappp
tp still kenyang..
so x merasa la briani dia..

Nisa Menaip said...

@Syafiq Rosli

hehe
yup mmg sedap :D
nnt try la..

Nisa Menaip said...

@bedpet

thanksss
:D

iqbalhakimi said...

pergh...sedap2..baru2 ni makan makanan arab..best gak..hehe

niDa said...

tuan umah blanje.. mmg puas ati kot..

taqiyue said...

sedap :)

Nisa Menaip said...

@iqbalhakimi

nisa penah rasa makanan arab. best gak :D

Nisa Menaip said...

@niDa

ahahha
kalau org blanja sume bnda pon sedap :D

Nisa Menaip said...

@taqiyue

ehhehe yuppp sedap :D