Saturday, March 12, 2011

Hamboi bukan main lagi HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA asyik full aje!

Waarrgghhh cerita epik ni dah keluar lahh!! Suka suka suka!! Bertambah suka apabila aku pergi kedai sup feveret aku, melantak nasi ayam macam takde hari esok, then kat tv elok je dia tayangkan The Making of Merong Mahawangsa nih.

Nahhh poster aku cilok dari blog Gulai Tempoyak Ikan Patin. Hohohooo aku tengok making of tadi, lagi laa bertambah-tambah keinginan aku nak tengok filem anak melayu ber-bajet besar nih.

Guna pelakon dari india…. aksi stunt dari China, orkestra antarabangsa. Fuhhh meletop-letop KRU buat filem ye???

Yeahhh ini lah masa nak tengok hasil kerja bumiputra yang digembar-gemburkan… Sebarang peningkatan dalam penghasilan filem, kita puji kita sokong ye. Kalau ada kelemahan mana-mana tak perlu kutuk tak perlu hentam, kita sama-sama lah bagi dorongan untuk pihak berkenaan buat penambah baikan pada masa akan datang eyh?

Kalau bukan kita yang nak support orang sendiri, siapa lagi kan?

 

sign NISA


50 comments:

  1. nurul nak pegi tgk gak..tapi tak dapat2 lagi..sekarang kat temerloh..kat temerloh ni mane la ade cinema kan huhu..minggu depan la kot baru dpt tengok ^ ^

    ReplyDelete
  2. nseb bek aku da tgk smlm..best woooo!

    ReplyDelete
  3. memang thumbs up.. dijamin 120 percent... sangattt bestt.. tak rugi tengok..

    ReplyDelete
  4. setuju..s0k0nglah filem Malaysia..huhu...
    Btw, dah tg0k..best!..K0mpem A sbjk Sejarah..hee..^_^

    ReplyDelete
  5. 1 world punya casting HMM nih . mmg kelass gituhh HAHA
    nak tgk nak tgk !

    ReplyDelete
  6. ngehngeh
    cepat peruntukkan wang untuk membeli tiket wayang ='D

    ReplyDelete
  7. nisa blum tgk ea?
    teringin sgt nk tgk cte ny.
    ramai yg ckp best. :D

    ReplyDelete
  8. effect citer ni terbaek! jalan cerita kurang. tapi boleh le untuk percubaan pertama malaysia buat filem epik macam ni. nnti tgk muke jehan miskin sure tergelak. dgn sorng pakcik tua yg berjambang n berambut putih. x ingt name die.. kelakar.hehe

    ReplyDelete
  9. lepas magika cerita ni pulak. cayalah KRU. tapi ada yg kata CGI dia kaku sangat. haha entahlahh

    ReplyDelete
  10. Der der der best ke der cite ni?

    ReplyDelete
  11. tu la..
    mcm nak tgk je citer nie..~

    ReplyDelete
  12. as salam..

    hoho~
    ramai yang buat review elok2.
    cambest =)
    tapi..saya pun takd apat tengok.
    tapi..haha..ada jumpa link torrent download hikayat merong mahawangsa.
    SUKAAA~~

    =)


    er..katakan tidak pada lanun

    =_="

    KRU production memang bertambah baik. dulu dengan cicakman.suka tengom latar cerita dia. ala-ala batman gotham city dalam part tertentu

    =)

    entri terbaru:`

    Blongging tips yang ringkas dari saya. blogger@pelukis

    ReplyDelete
  13. mmg best pun movie ni...
    saya da tgk da hari prtama ditayangkan..mmg penuh pawagam hari 2..
    http://taksukamenaip.blogspot.com/2011/03/hikayat-merong-mahawangsa.html

    ReplyDelete
  14. betul2..best cite nie..epik plak..hehe.. =)
    nisa dah gi tengok kew? selalu tengok wayang kt mane nisa?

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. kalo dari segi grafik, terbaek..
    tapi kalo dari segi jalan cite, boley la.
    okey jek..
    cite ni sesuai untuk dak2 yang amik sastera n suke sejarah.
    mr right bukan dak sastera, sebab tu ta bape paham.
    baru tengok tadi. hee (:

    ReplyDelete
  17. ye sgt betol. even ade sikit kekuranagn dr segi jalan cerita, tp overall still boleh dibanggakan :)

    ReplyDelete
  18. eh p la tgok nisa...:)
    saye dah tgok dah..agak best la..
    tp cume mase dia cite 2..agak busan sikit...
    sampi nak tertido tadik...



    JOM jengah blog saya... INSAN ISTIMEWA SAYA (http://sheypull.blogspot.com)

    ReplyDelete
  19. kalau filem tempatan boleh buat camni, br la penonton teringin nk beli tiket tgk kt wayang. lps ni bley langgan kt astro first lak. hehe

    ReplyDelete
  20. cerita nie mmg superb.tabik..hihih

    ReplyDelete
  21. bru nk tengok ari ni....
    nebes nebes -_-"

    ReplyDelete
  22. @Nurul dot..dot..dot

    ahahaa tu lah.. temerloh xde wayang.. xpe2 nnt next week tgk dah x ramai org, dah x pyh sesak2 :D

    ReplyDelete
  23. @yad'z

    whaaa betol nih??
    ni yg buat x sabar neh~

    ReplyDelete
  24. @NIDA SYUHAILA

    maybe u rase kureng sbb cite sejarah kot.. hehee
    tp xpe.. insyaAllah filem malaysia akn improve jugak kan kan :D

    ReplyDelete
  25. @Yong Sofea

    ouhh yeke..
    sy x tgk lg so xtahu lah :P

    ReplyDelete
  26. @Mr. Swift

    ahahaha tak tahu la...
    nak g tgk la ni :P

    ReplyDelete
  27. @Mr. Swift

    ahahaha tak tahu la...
    nak g tgk la ni :P

    ReplyDelete
  28. @...

    heheh yupp tu lah nak tgk tuh, ramai yg review elok utk filem neh~

    ReplyDelete
  29. @SheY PuLL

    mungkin x minat sejarah kot.. ehhehee

    ReplyDelete
  30. salam sila submit blog anda di http://malaysia.forumms.net/forum
    dan serta kan serba sedikit post tentang blog anda di sane,jgn lupa tingakkan url blog anda di sana..
    daftar free submit blog free..
    sertail kami kta berforum di sana.. TQ
    submit di ruangan blog

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay