Saturday, March 12, 2011

Hamboi bukan main lagi HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA asyik full aje!

Waarrgghhh cerita epik ni dah keluar lahh!! Suka suka suka!! Bertambah suka apabila aku pergi kedai sup feveret aku, melantak nasi ayam macam takde hari esok, then kat tv elok je dia tayangkan The Making of Merong Mahawangsa nih.

Nahhh poster aku cilok dari blog Gulai Tempoyak Ikan Patin. Hohohooo aku tengok making of tadi, lagi laa bertambah-tambah keinginan aku nak tengok filem anak melayu ber-bajet besar nih.

Guna pelakon dari india…. aksi stunt dari China, orkestra antarabangsa. Fuhhh meletop-letop KRU buat filem ye???

Yeahhh ini lah masa nak tengok hasil kerja bumiputra yang digembar-gemburkan… Sebarang peningkatan dalam penghasilan filem, kita puji kita sokong ye. Kalau ada kelemahan mana-mana tak perlu kutuk tak perlu hentam, kita sama-sama lah bagi dorongan untuk pihak berkenaan buat penambah baikan pada masa akan datang eyh?

Kalau bukan kita yang nak support orang sendiri, siapa lagi kan?

 

sign NISA

50 comments :

Nurul dot..dot..dot said...

nurul nak pegi tgk gak..tapi tak dapat2 lagi..sekarang kat temerloh..kat temerloh ni mane la ade cinema kan huhu..minggu depan la kot baru dpt tengok ^ ^

padle said...

nseb bek aku da tgk smlm..best woooo!

yad'z said...

memang thumbs up.. dijamin 120 percent... sangattt bestt.. tak rugi tengok..

gH@rd#!e$ p3r!nDu said...

setuju..s0k0nglah filem Malaysia..huhu...
Btw, dah tg0k..best!..K0mpem A sbjk Sejarah..hee..^_^

mahirahnazlim said...

1 world punya casting HMM nih . mmg kelass gituhh HAHA
nak tgk nak tgk !

Nasuha Salleh said...

ngehngeh
cepat peruntukkan wang untuk membeli tiket wayang ='D

yana ashalina said...

nisa blum tgk ea?
teringin sgt nk tgk cte ny.
ramai yg ckp best. :D

NIDA SYUHAILA said...

effect citer ni terbaek! jalan cerita kurang. tapi boleh le untuk percubaan pertama malaysia buat filem epik macam ni. nnti tgk muke jehan miskin sure tergelak. dgn sorng pakcik tua yg berjambang n berambut putih. x ingt name die.. kelakar.hehe

ecah said...

nasib dah pi tengok awal2 lg..xde lah full manjang..

Hikayat Merong Mahawangsa 5 Star From Me

azi nur said...

musti tengok!!

Yong Sofea said...

lepas magika cerita ni pulak. cayalah KRU. tapi ada yg kata CGI dia kaku sangat. haha entahlahh

Mr. Swift said...

Der der der best ke der cite ni?

SyUhAdA said...

tu la..
mcm nak tgk je citer nie..~

... said...

as salam..

hoho~
ramai yang buat review elok2.
cambest =)
tapi..saya pun takd apat tengok.
tapi..haha..ada jumpa link torrent download hikayat merong mahawangsa.
SUKAAA~~

=)


er..katakan tidak pada lanun

=_="

KRU production memang bertambah baik. dulu dengan cicakman.suka tengom latar cerita dia. ala-ala batman gotham city dalam part tertentu

=)

entri terbaru:`

Blongging tips yang ringkas dari saya. blogger@pelukis

Tak Suka Menaip said...

mmg best pun movie ni...
saya da tgk da hari prtama ditayangkan..mmg penuh pawagam hari 2..
http://taksukamenaip.blogspot.com/2011/03/hikayat-merong-mahawangsa.html

qucachahir said...

betul2..best cite nie..epik plak..hehe.. =)
nisa dah gi tengok kew? selalu tengok wayang kt mane nisa?

syafiQakarim said...
This comment has been removed by the author.
mr_right said...

kalo dari segi grafik, terbaek..
tapi kalo dari segi jalan cite, boley la.
okey jek..
cite ni sesuai untuk dak2 yang amik sastera n suke sejarah.
mr right bukan dak sastera, sebab tu ta bape paham.
baru tengok tadi. hee (:

Cik Nathrah said...

ye sgt betol. even ade sikit kekuranagn dr segi jalan cerita, tp overall still boleh dibanggakan :)

name sebenar saya zullaiha zainol said...
This comment has been removed by the author.
SheY PuLL said...

eh p la tgok nisa...:)
saye dah tgok dah..agak best la..
tp cume mase dia cite 2..agak busan sikit...
sampi nak tertido tadik...



JOM jengah blog saya... INSAN ISTIMEWA SAYA (http://sheypull.blogspot.com)

Dawa said...

kalau filem tempatan boleh buat camni, br la penonton teringin nk beli tiket tgk kt wayang. lps ni bley langgan kt astro first lak. hehe

iwan_dextrous said...

cerita nie mmg superb.tabik..hihih

Afzan Rahman said...

bru nk tengok ari ni....
nebes nebes -_-"

Nisa Menaip said...

@Nurul dot..dot..dot

ahahaa tu lah.. temerloh xde wayang.. xpe2 nnt next week tgk dah x ramai org, dah x pyh sesak2 :D

Nisa Menaip said...

@padle

whaaa best eahhh~

Nisa Menaip said...

@yad'z

whaaa betol nih??
ni yg buat x sabar neh~

Nisa Menaip said...

@mahirahnazlim

ahhaha yuppp kelas kan :D

Nisa Menaip said...

@gH@rd

hahaha whaaa konfirm A kann :P

Nisa Menaip said...

@Nasuha Salleh

ahhaha tgh merancang neh :D

Nisa Menaip said...

@yana ashalina

hehehe yuppp
:D
nak tgkkk

Nisa Menaip said...

@NIDA SYUHAILA

maybe u rase kureng sbb cite sejarah kot.. hehee
tp xpe.. insyaAllah filem malaysia akn improve jugak kan kan :D

Nisa Menaip said...

@ecah

whaaaa untunglah dah tgk dulu :D

Nisa Menaip said...

@azi nur

huhuu yup2~

Nisa Menaip said...

@Yong Sofea

ouhh yeke..
sy x tgk lg so xtahu lah :P

Nisa Menaip said...

@Mr. Swift

ahahaha tak tahu la...
nak g tgk la ni :P

Nisa Menaip said...

@Mr. Swift

ahahaha tak tahu la...
nak g tgk la ni :P

Nisa Menaip said...

@SyUhAdA

hehehehhe yuppp nak tgkk :D

Nisa Menaip said...

@...

heheh yupp tu lah nak tgk tuh, ramai yg review elok utk filem neh~

Nisa Menaip said...

@Tak Suka Menaip

whaaa harus lah full house kann :D

Nisa Menaip said...

@qucachahir

belom tgk lg.. baru nak tgk :D

Nisa Menaip said...

@syafiQakarim

whaaa best eh..
ni yg x sbr nak tgk :D

Nisa Menaip said...

@mr_right

ouhhh hahahhaa~

Nisa Menaip said...

@Cik Nathrah

hehehe
yuppp
:D

Nisa Menaip said...

@name sebenar saya zullaiha zainol

heeee
kannn :D

Nisa Menaip said...

@SheY PuLL

mungkin x minat sejarah kot.. ehhehee

Nisa Menaip said...

@Dawa

hahahah yuppp
:D

Nisa Menaip said...

@iwan_dextrous

whaaa best ehh~

Nisa Menaip said...

@Afzan Rahman

hehehe sy lmbt lg bru dpt tgk :D

hos getah © 2011 said...

salam sila submit blog anda di http://malaysia.forumms.net/forum
dan serta kan serba sedikit post tentang blog anda di sane,jgn lupa tingakkan url blog anda di sana..
daftar free submit blog free..
sertail kami kta berforum di sana.. TQ
submit di ruangan blog