Friday, March 11, 2011

GEMPA BUMI DI JEPUN. Tsunami menghampiri Malaysia??

 

TERKEJUT SANGAT BILA BUKA FACEBOOK, NAMPAK MESEJ MACAM NI DI POST DI MERATA-RATA…

Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan.

Tsunami dengan kekuatan 8.9 magnitude teruk melanda Jepun. Indonesia, Filipina dan Malaysia diberi amaran kemungkinan Tsunami. Tsunami dijangka sampai ke Malaysia dan Singapore bermula 6.30 petang ini.

 

Dan, video ni aku dapat dari Youtube…

 

 

MasyaAllah.. malapetaka menimpa lagi. Kita di Malaysia sama-samalah berdoa keselamatan mereka di sana..

Mengenai perihal tsunami yang bakal sampai ke Malaysia dalam pukul 6.30 petang tu, aku tak tahu pulak detailnya.. Ye lah, Jepun pun dalam Asia sama macam negara kita jugak kan.. So, mungkin akibat dari gempa bumi tu menyebabkan tsunami kini sedang menghampiri negara-negara sekitar.

SUBHANALLAH… semoga kita semua selamat, sama-samalah berdoa…

 

 

sign NISA


21 comments:

  1. dah macam2 org kata ni. bila terbaca cuak lah pulak. 15 minit lg? *gulp* insyaALLAh, yakin xde pape :)

    ReplyDelete
  2. betul tu..
    kt terengganu ni polis dh jaga2, xde sape d benar hampiri pantai..
    umah TK pun dkt ngn pantai ni..
    kecoh dh time ni..
    ujan mendung lak tu..
    seriau je rasa..

    ReplyDelete
  3. astaghfirullahhalazim.....moga2 tsunami x melanda ngr kite n jiran..amin..

    ReplyDelete
  4. sama kita doakan keselamatan umat islam semua !

    ReplyDelete
  5. tak0tnyeee.. kat cni p0wn ujan.. risau bt0l.. harap2 tade pape y b'laku.. amin.

    ReplyDelete
  6. takut weh...da laa angah duk tepi pantai...

    ReplyDelete
  7. nauzubilah, kesian tengok, mintak dijauhkan daripada kita semua, walau apa jua sekalipun, azza turut bimbang, orang yang azza sayangi pun ada berada di sana, osaka, harap mama azza dalam keadaan sihat sejahtera, aminn


    doakan mama azza yea :')

    ReplyDelete
  8. ya Allah..
    ngerinyaaaaa..
    semoga rakyat malaysia di jauhkan daripada malapetaka ini.. amin

    ReplyDelete
  9. jum pakat2 kita berdoa supaya malaysia xdilanda tsunami lg sklai..=)

    ReplyDelete
  10. Sama-sama kita doakan semoga kita dilindungi oleh-Nya. Insya-ALLAH

    ReplyDelete
  11. hope tak sampai kat m'sia kan?
    amin :)

    ReplyDelete
  12. amaran tsunami dah sampai kat semenanjung n sabah sarawak.. dierang diletakkan dalam jaga2.. sabah dah lepas dari amaran.. semenanjung pon mungkin selmat.. insya allah.. sama2 lah kita doa..

    ReplyDelete
  13. teringat dulu time2 tsunami kat aceh..jgnlah jd mcm dulu kt malaysia..

    Tarikh Keputusan SPM 2010 | 23 March 2011

    ReplyDelete
  14. insyaallah x da apa2 kan..doa lah banyak2..Aminn

    ReplyDelete
  15. insyaallah x da apa2 kan..doa lah banyak2..Aminn

    ReplyDelete
  16. as salam..
    OH..cuma tsunami..
    moga umat Islam semuanya selamat hendak-Nya..
    AMEEN..

    kalau Malaysia kena dulu? tempiasnya akan kena pada sabah dan sarawak dulu.
    wallahu'alam.

    ReplyDelete
  17. mlm kejadian mmg pantai...air melimpah... ombak besar.. tp bkn tsunami.... insha-allah ok

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay