Tuesday, March 1, 2011

Fokus kat mata tau! Haha.

 

Picture2398

Oke saja nak fokuskan bahagian mata. Haha! Gedik sunggoh! Untuk FCM Gala Dinner, aku telah dimekap dengan jayanya oleh Nour El… One of my classmates, and I really think that she has the talent to make over a person! Haha!

Nak fokuskan jugak yang aku suka eyeshadow pink yang dia dah blend dengan warna apa lagi, memang nampak pink tu lagi canteks okeh! Ohhh tak ada pulak gambor yang lebih jelas nak ditunjukkan! :(

Ouhh gambor di snap guna webbie kudus ku ini, so mekap mungkin dah macam out sikit, yelah baru balik dari dinner kan! Hehehee…

 

Picture2400

Memang suke betol lah aku letak gambor stok mintak penampor aje kan kan kan. Tu dia eyeshadow nya.. Huhuuu… tapi still tak jelas eyh? Alaaaa dah ini aje yang ade, so korang hadap lah hahaha!

Ouh yes! I wore fake eyelashes and I like it! Hahaha! Oke ini sangat gedik! Ouh and yes once again! Aku memang suka cara Nour El mekap aku. Tak tahu laa kenapa. Tapi aku suka okeh :D

 

DSC_0064 edited

Hey meet Anne a.k.a. Nour El. Untuk photoshoot muslimah dulu pon dia yang mekap. Dia ni dah la suke beli barang mekap. Baru-baru ni beliau kebas eyeshadow palette yang entah bape ratus warna punye… Memang kawan serumah beliau laaa jadi mangsa eksperimentasi bahan mekap. Hoho!

So, dengan itu beliau mula minat mekap orang la kot? Hehehe. So lepas ni kalau ade ape-ape sesi photoshoot ke, sesi menggedik bersama kamera ke.. memang aku suruh dia laa yang mekap. Hahaha.

Ouhhh ye, cerita pasal pergi dinner fakulti aku update kemudian lah ye. Busy amat sekarang nih! Wokayyy bubbye.

 

P/S : Heyyyy my bestie from my primary school kini dah beralih dari Tumblr ke Blogspot. Jom ramai-ramai jenguk dia yang masih baru dengan blogspot ni ye … [ KLIK DI SINI ]

 

 

 

PEACE.

32 comments :

EmanTheHalia said...

huhu kene fokus jugak ke? tapi mayeb gurl je kot pandai menilai lawanye hehe tak reti bab2 makeup2 ni ahaha

mahirahnazlim said...

besawww mata Nisa hehe :) cantik3 !

misz sheyla said...

kaler x terang sgt tapi nmpak cam shantek ouuh...huee..kasi wat tutorial la...

Farhana Sahri said...

comelnye dia.....jeles la

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@EmanTheHalia

hahahaa
xpe2
~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mahirahnazlim

tekiuuu :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@misz sheyla

ehhehe
bukan kite yg mekap kan..
so cmne nak buat tuto...
:P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Farhana Sahri

hehehe thankss :D

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

lawa la dear..pandai dia makeup..leh wat kelas makeup nie..hihi~

Yang Comel,
Khumaera Ismail

Pembawa_Wacana said...

Ada nombor Nour El tak.... he he. Anyway...memang cantik...:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid'

ehhehe
tu laaa...
:P

miss aisya said...

ye mmg shantekkk!!!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Pembawa_Wacana

ahahaha
tnye laa dia sndri :P

Leyaa said...

kak Nisa cantik sangatt T_____T . naka jugak kena makeup dgn Nour El . haha ^^

Nasuha Salleh said...

cantik.. mata nampak gelak =D

Eqa Yazid said...

besha nye mate kak nisa :P

ayucinta said...

comelnye..nak mekap jugk bolehhh...:)

mynamealia said...

cute! penah tgk u dlm dara, ptt ase cm familiar..hehe..i folow u :)

THE WRITER said...

ok, sebenarnye sy nie silent reader blog kak nisa je bese nye, tp sy memang minat sgt2 blog kak nisa... stiap kali blik skolah mesti nk bke blog kak nisa dlu... bg sy kak nisa nie cantik sgt2, dh la pndai bergaya... hihihi, first time komen kat blog kak nisa.. *eksaited

cik ery said...

tang mate tu sgt canteks. blend cun lah =)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Leyaa

heheh
nnt ade special event ke.. boleh laa upah nour el mekap kan :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nasuha Salleh

ehhehe
thanks..

P/S : gelak or galak :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Eqa Yazid

heheh
contact lens tu yang besar :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ayucinta

hehehe nnt contact laa Nour El :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mynamealia

heheh pernah tengok ye? ehhe thankss :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@THE WRITER

heheh
really??
oh myyyy thanks for leaving your comment here :)
heheh
really appreciate it dik..
ehhehe
btw u tingkatan berapa?

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@cik ery

thankss syg..
make up credit to Nour El
:)

THE WRITER said...

14 years old..
still budak2.. huhu

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@THE WRITER

ouhhh tingkatan 2 eyh. ehehhe

Fyruz Isma said...

cantiknya kak nisa !! :D
:adored:
btw , sy jumpa bnyk gmbr kak nisa dlm majalah.
kak nisa the best.
:thumbs up:

Nisa Menaip said...

@Fyruz Isma

thanks a lot dear :D

ohh ddy said...

cantek mata. :)