Tuesday, March 1, 2011

Diari Seorang Blogger Tegar : Keinginan untuk blogging dah berkurang!

Waaaarrgghhhh!!!! Apakah benar ia sedang melanda diri aku??? Simptom-simptom yang menunjukkan betapa kroniknya aku? Mood blogging sekarang turun naik?? Adakah aku betul-betul nak berhenti blogging???

Jawapannyaaaa….. BUKAN!! Mood nak blogging menurun gara-gara final exam yang semakin hampir.. Aduhhhh minggu penuh duka dan sengsara bakal menjelma. Ouhh in fact, dah menjelma pon!

Picture2405

Aku kini memasuki fasa kesibukan terlampau. Hohoo… Ouh di saat ini aku berada di restoran fastfood yang terkenal kat Shah Alam ni, yakni McDonald’s yang berlokasi di Seksyen 2. Aku ke sini berbekalkan hasrat tulus suci lagi murni untuk menggerakkan assignment research aku yang tertangguh malam tadi. Almaklumlah, malam tadi kan dinner fakulti. Hek hek hek..

 

Picture2403

HAI. Mari berkenalan dengan assignment Reseacrh Methodologies. Huahuahua… topik yang dipilih?? Pada asalnya aku pilih untuk buat research pasal blog, tapi……. entah lah. Then aku tukar kepada social networking.. Sesuatu yang lebih general.

 

Picture2408

Huiiii muka nak nangis beb! Nak nangis laa kena rushing siapkan assignment, lagi dua hari nak hantar! Haha! But still I blogging? Untung laaaa.. Nama nye pun blogger tegar kan? Kan?

Dah, nak siapkan assignment (wish me luck! Lots of luck!)

P/S : Spek hitam macam gangster kredit to abang polis. Haha!

 

 

 

PEACE.


76 comments:

  1. good luck KAK NISA :) tamau sedey2 .
    ALL THE BEST sis :D

    ReplyDelete
  2. buat assignment leklok sys :P hiihi.

    ReplyDelete
  3. blajar sungguh2. goodluck. smoga assignment tu siap on the dot. huhu

    ReplyDelete
  4. Sila la berhenti . Blog tunjuk muka ...kalau tak da tudung fesyen tak lawa pun... lagipun fb xpnah nk approved dan nmpk yg tiada keihlasan dlm vlog ... tolonglah zzzz...muak!

    ReplyDelete
  5. yeahh..
    i love ur crying-baby pose...

    -org RTM-

    ReplyDelete
  6. rindu na bace entry kak nisa selalu ;)

    ReplyDelete
  7. nama pun blogger tegar. sibuk macam mana tetap nak update blog jugak kan :)

    ReplyDelete
  8. yeahh..
    i love ur crying-baby pose...

    -org RTM-

    ReplyDelete
  9. Kak nisa,,sama lah kita.

    Exam dah dekat.

    Jangan quit blogging taw.

    Hilang idol saya=(

    ReplyDelete
  10. sama2 la kita menggerakkan kerja2 assignment tertonggak... kui3~

    ReplyDelete
  11. aloh.aloh sedihnye muke die. gud luck for ur exam nisa. (^^,)

    ReplyDelete
  12. focus studyyy ^^ yuyu tengah cutii~ miss you!

    ReplyDelete
  13. @Anonymous

    heheh i'm NOT going to stop blogging :) saya buat blog utk kepuasan diri. hehehe

    marah sgt sy x approve kat facebook la ni? heheh maaf itu hak saya.

    tak ikhlas vlog? saya tak paksa awak tengok.

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  14. @faranem nordin

    ouhhh thanks dik :)
    really appreciate it..

    ReplyDelete
  15. hahaha... sempat punye siapkan..... biasa la student mesti able wat keje last minit.... kan????
    btw, gud luck nisa!

    ReplyDelete
  16. @Raihana Izzati

    huhu nak fokus study nih.. quit kejap je kot.. ehehhe

    ReplyDelete
  17. @Cik Embun

    ahahaha goodluck untuk anda juga :D

    ReplyDelete
  18. Gud luck ! ^^
    Chaiyok ! Chaiyok ! :D

    ReplyDelete
  19. kat cni pun ada kena serang dgn cik anon gak ke?

    ReplyDelete
  20. @y u y u Z u l a i k h a

    whaaaa best nye dia dah cuti ye..
    ehhehe
    rndu yuyu jugakkkk!!! :D

    ReplyDelete
  21. @echasuzrin

    hehehe yuppp
    insyaAllah and thanks a lot dear :D

    ReplyDelete
  22. @Halusinasi

    hehehe sy x anggao dia serang sy..
    sy anggap dia bg kritikan membina :)

    ReplyDelete
  23. macam2 hal la..
    hm.. masa belajau kat uitm dulu, kat sek 2 takde mcdonald. yg ada kat seksyen 9.. tu pun sebab penah keje part time kat sana..
    selamat ber'exam'

    ReplyDelete
  24. essaiment melambak2 mmg bikin tensen aje...hehe
    pe pn...wat essaiment leklok..hehe
    =D

    ReplyDelete
  25. @zool

    seksyen 9?? haaa yg blkg plaza masalam tu kan..
    ehhehe lepak ctu kalau xnak tempat ramai org :P

    ReplyDelete
  26. @hana

    hahahha tahu xpe...
    nak exam lak tuh. huhuu

    ReplyDelete
  27. @Nisa A [Saya Suka Menaip]
    yup.. tapi tu dah lama dah.. org yg jaga pun confirm org lain dah.....
    eh nisa nak jadi contributor bloggeruitm.blogspot.com tak?? d

    ReplyDelete
  28. @zool

    ouhhh
    sy bukan student uitm...
    huhu

    ReplyDelete
  29. gud luk nisa..:)
    cpat ek u all pnyer final exam...

    ReplyDelete
  30. salam..good luck ! aja aja hwaiting ! heeh

    ReplyDelete
  31. bwh mte nmpk lebam..mst kurg rehat..kn3?/

    ReplyDelete
  32. i know the fact hidden behind this kind of act.. wuhuhuhu..

    ReplyDelete
  33. Good luck for the Final Exam ! cepat2 siapkan assignment. kang kene potong carry mark. HAHA ;p

    ReplyDelete
  34. nisa..ecah pon sibuk gak..mmg xde mse lah nak join chat kt SB tuh..

    ReplyDelete
  35. salam singgah...polo2 anda..ehhehe..sy pn gemar menaip, even sifat malas sering menguasai diri..huhu

    ReplyDelete
  36. smpt lg buat entry hehehe good luck nisa go.go chayok :)

    ReplyDelete
  37. gud luck2...teruskan berblog.hik3..

    ReplyDelete
  38. @sembil9n

    ahahah yupppp.. kurang tido! huhuu
    :P

    ReplyDelete
  39. @efa

    aahhaha tu lah.. kalau x sempat, kita sempat kan ajee
    :P

    ReplyDelete
  40. Haha , vlog tak paksa tp promot sini sana.... tolonglah tukar pengacara .. pakai tudung tp pkai ketat xyah la...gedik bebenorr.. aku bet 1 almari penuh tudung warna warni...mcm keling ja warna warni...sosial terlampau ikut nafsu..

    Tolonglah stop buat vlog dah muak tgk.. pls bgi org len... ok... jgn la nk jdi pengacara dah kt 1tube tu...sirius aku muak... aku tgk pun sbb kwn aku duk promot ... x promot aku x tgk ...

    ReplyDelete
  41. @Anonymous

    heheh saya promot pon x tulis WAJIB tengok. saya post link je.
    1 almari penuh tudung? hehe mane ade.. baju2 n seluar ade lagi? hehhee..
    warna warni pon bukan sy beli, dah org bg hadiah. saya hanya mampu bersyukur pd Allah je la.. warna warni ke tak tu Allah dah turunkan rezeki :)

    stop buat vlog? no I'M NOT going to. lalalalaa :D
    saya jadi pengacara BUKAN saya mintak pun. saya DI OFFER oleh pihat 1tube sendiri.
    sekali lagi, rezeki saya.. alhamdulillah...

    tgk sbb kwn promot? hehe bukan slh sy kalau dia promot kat awk. kalau dia promot kat awk pon, nape tgk kalau dah tahu xnak? hehehe

    thanks :)

    ReplyDelete
  42. err..simptom2 macam ni bahaya nie..cepat pulihkan semangat anda yer..hahaha..

    ReplyDelete
  43. girls in fight...haha..

    enjoy the drama...

    -org RTM-

    ReplyDelete
  44. @iqbalhakimi

    hehehe lepas exam insyaAllah pulih :)

    ReplyDelete
  45. @Anonymous

    heheh i dont think anon yg tu girl. heheh
    lagipun, sy x gaduh pon dgn dia.. sy balas je komen2 dia, elok2 lg tu. xde maknenya nak gaduh2. ehehhe kalau nak gaduh dah lama sy up entry. ehehe cuma BUKAN cara sy.

    btw si anon itu gaduh sorg2 dia je. sy sikit pon xde efek. ahahahaa~

    ReplyDelete
  46. same la kite nisa...da xde mud da nk blogging..huhu

    ReplyDelete
  47. haha
    apesal comel sangat ko ni nisa?

    :P

    ReplyDelete
  48. @ikeen

    hehehe
    tp mood nak dating tu ade x? ade x? ehehhee~

    ReplyDelete
  49. Aku tak gaduh dgn diri sendiri ye . Kadang - kadang org ni bila dia rasa dia betul dia akan rasa dari A - Z dia betul dan siap hina/maki org yg dia rasa salah tak kira la cara maki atau perli . Tapi cuba renungkan kenapa orang tegur . Setiap benda yg berlaku ada hikmahnya .

    Kalau bab rezeki itu takpa , tapi tak rasa gabai bila pakai warna warni ? Aku rasa setiap org akan berpandangan org yg pakai over ni bukan nk menutup aurat tp nk berfesyen .

    Bila bab kawan , aku kena lah tengok bila dia suruh tengok dan soalan apa merapu yang diberi kat dia jadi sila la bagi soalan yang lebih bagus yang benda org nk tahu.

    Kalau aku pakai Anon bukan bermaksud aku takut tapi bermaksud aku tak nak cari gaduh . Sekian. Assalamualaikum(tak jawab mau tau)

    ReplyDelete
  50. comel ler nisa with a speck.... muehehehhe kalo dh blogger, bz cmane pun tetap ade 1 entry kannnn :P

    ReplyDelete
  51. @Anonymous


    ha-ha-ha

    takpelah tu pandangan awk kan. sy x ckp sy bantah.
    everybody got different frame of reference yeah.
    haha

    thanks lol :D

    ReplyDelete
  52. @khaizarien

    ehhehe
    comel tang mana ??
    ahaha
    yup2..~

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay