Tuesday, March 1, 2011

Diari Seorang Blogger Tegar : Keinginan untuk blogging dah berkurang!

Waaaarrgghhhh!!!! Apakah benar ia sedang melanda diri aku??? Simptom-simptom yang menunjukkan betapa kroniknya aku? Mood blogging sekarang turun naik?? Adakah aku betul-betul nak berhenti blogging???

Jawapannyaaaa….. BUKAN!! Mood nak blogging menurun gara-gara final exam yang semakin hampir.. Aduhhhh minggu penuh duka dan sengsara bakal menjelma. Ouhh in fact, dah menjelma pon!

Picture2405

Aku kini memasuki fasa kesibukan terlampau. Hohoo… Ouh di saat ini aku berada di restoran fastfood yang terkenal kat Shah Alam ni, yakni McDonald’s yang berlokasi di Seksyen 2. Aku ke sini berbekalkan hasrat tulus suci lagi murni untuk menggerakkan assignment research aku yang tertangguh malam tadi. Almaklumlah, malam tadi kan dinner fakulti. Hek hek hek..

 

Picture2403

HAI. Mari berkenalan dengan assignment Reseacrh Methodologies. Huahuahua… topik yang dipilih?? Pada asalnya aku pilih untuk buat research pasal blog, tapi……. entah lah. Then aku tukar kepada social networking.. Sesuatu yang lebih general.

 

Picture2408

Huiiii muka nak nangis beb! Nak nangis laa kena rushing siapkan assignment, lagi dua hari nak hantar! Haha! But still I blogging? Untung laaaa.. Nama nye pun blogger tegar kan? Kan?

Dah, nak siapkan assignment (wish me luck! Lots of luck!)

P/S : Spek hitam macam gangster kredit to abang polis. Haha!

 

 

 

PEACE.

76 comments :

nurul syazwani :) said...

good luck KAK NISA :) tamau sedey2 .
ALL THE BEST sis :D

TrigYy said...

good luck asgmnt

Eqa Yazid said...

buat assignment leklok sys :P hiihi.

Dawa said...

blajar sungguh2. goodluck. smoga assignment tu siap on the dot. huhu

Anonymous said...

Sila la berhenti . Blog tunjuk muka ...kalau tak da tudung fesyen tak lawa pun... lagipun fb xpnah nk approved dan nmpk yg tiada keihlasan dlm vlog ... tolonglah zzzz...muak!

Anonymous said...

yeahh..
i love ur crying-baby pose...

-org RTM-

faranem nordin said...

rindu na bace entry kak nisa selalu ;)

Miza Yusof said...

nama pun blogger tegar. sibuk macam mana tetap nak update blog jugak kan :)

Anonymous said...

yeahh..
i love ur crying-baby pose...

-org RTM-

Raihana Izzati said...

Kak nisa,,sama lah kita.

Exam dah dekat.

Jangan quit blogging taw.

Hilang idol saya=(

Cik Embun said...

sama2 la kita menggerakkan kerja2 assignment tertonggak... kui3~

Eyka said...

gud luck!! heheXD

aslann said...

aloh.aloh sedihnye muke die. gud luck for ur exam nisa. (^^,)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@nurul syazwani :)

thankss dear :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@TrigYy

tenkiu :)

y u y u Z u l a i k h a said...

focus studyyy ^^ yuyu tengah cutii~ miss you!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Eqa Yazid

thanksss :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Dawa

terima kasih :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

heheh i'm NOT going to stop blogging :) saya buat blog utk kepuasan diri. hehehe

marah sgt sy x approve kat facebook la ni? heheh maaf itu hak saya.

tak ikhlas vlog? saya tak paksa awak tengok.

TERIMA KASIH :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

ahhaha
thankss :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@faranem nordin

ouhhh thanks dik :)
really appreciate it..

echasuzrin said...

hahaha... sempat punye siapkan..... biasa la student mesti able wat keje last minit.... kan????
btw, gud luck nisa!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Miza Yusof

hehe yup2~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Raihana Izzati

huhu nak fokus study nih.. quit kejap je kot.. ehehhe

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Cik Embun

ahahaha goodluck untuk anda juga :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Eyka

thankss dear :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@aslann

ahahah thankss :D

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Gud luck ! ^^
Chaiyok ! Chaiyok ! :D

Halusinasi said...

kat cni pun ada kena serang dgn cik anon gak ke?

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@y u y u Z u l a i k h a

whaaaa best nye dia dah cuti ye..
ehhehe
rndu yuyu jugakkkk!!! :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@echasuzrin

hehehe yuppp
insyaAllah and thanks a lot dear :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤

hehehe tenkiu syg :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Halusinasi

hehehe sy x anggao dia serang sy..
sy anggap dia bg kritikan membina :)

zool said...

macam2 hal la..
hm.. masa belajau kat uitm dulu, kat sek 2 takde mcdonald. yg ada kat seksyen 9.. tu pun sebab penah keje part time kat sana..
selamat ber'exam'

hana said...

essaiment melambak2 mmg bikin tensen aje...hehe
pe pn...wat essaiment leklok..hehe
=D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@zool

seksyen 9?? haaa yg blkg plaza masalam tu kan..
ehhehe lepak ctu kalau xnak tempat ramai org :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@hana

hahahha tahu xpe...
nak exam lak tuh. huhuu

zool said...

@Nisa A [Saya Suka Menaip]
yup.. tapi tu dah lama dah.. org yg jaga pun confirm org lain dah.....
eh nisa nak jadi contributor bloggeruitm.blogspot.com tak?? d

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@zool

ouhhh
sy bukan student uitm...
huhu

mysara said...

gud luk nisa..:)
cpat ek u all pnyer final exam...

Novelgurl said...

salam..good luck ! aja aja hwaiting ! heeh

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mysara

hehehe yup2..
thanks :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Novelgurl

thanks a lot :D

Ujang9897 said...

caiyok2..gd luck kak

sembil9n said...

bwh mte nmpk lebam..mst kurg rehat..kn3?/

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

gudluck study and exam nisa! =)

Pendekar Berkuda said...

i know the fact hidden behind this kind of act.. wuhuhuhu..

Asyraf Arif said...

Good luck for the Final Exam ! cepat2 siapkan assignment. kang kene potong carry mark. HAHA ;p

ecah said...

nisa..ecah pon sibuk gak..mmg xde mse lah nak join chat kt SB tuh..

::Budak Degil:: said...

salam singgah...polo2 anda..ehhehe..sy pn gemar menaip, even sifat malas sering menguasai diri..huhu

efa said...

smpt lg buat entry hehehe good luck nisa go.go chayok :)

ayucinta said...

gud luck2...teruskan berblog.hik3..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Ujang9897

thankss pokcik!! hehehe

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@sembil9n

ahahah yupppp.. kurang tido! huhuu
:P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

thanksss dear :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Pendekar Berkuda

the fact??
ahahhaa

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Asyraf Arif

ahhaha yupppp
:D
thankss :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ecah

huhuu tahu xpe...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@::Budak Degil::

ahahha
xpe2
teruskan usaha anda :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@efa

aahhaha tu lah.. kalau x sempat, kita sempat kan ajee
:P

Anonymous said...

Haha , vlog tak paksa tp promot sini sana.... tolonglah tukar pengacara .. pakai tudung tp pkai ketat xyah la...gedik bebenorr.. aku bet 1 almari penuh tudung warna warni...mcm keling ja warna warni...sosial terlampau ikut nafsu..

Tolonglah stop buat vlog dah muak tgk.. pls bgi org len... ok... jgn la nk jdi pengacara dah kt 1tube tu...sirius aku muak... aku tgk pun sbb kwn aku duk promot ... x promot aku x tgk ...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

heheh saya promot pon x tulis WAJIB tengok. saya post link je.
1 almari penuh tudung? hehe mane ade.. baju2 n seluar ade lagi? hehhee..
warna warni pon bukan sy beli, dah org bg hadiah. saya hanya mampu bersyukur pd Allah je la.. warna warni ke tak tu Allah dah turunkan rezeki :)

stop buat vlog? no I'M NOT going to. lalalalaa :D
saya jadi pengacara BUKAN saya mintak pun. saya DI OFFER oleh pihat 1tube sendiri.
sekali lagi, rezeki saya.. alhamdulillah...

tgk sbb kwn promot? hehe bukan slh sy kalau dia promot kat awk. kalau dia promot kat awk pon, nape tgk kalau dah tahu xnak? hehehe

thanks :)

iqbalhakimi said...

err..simptom2 macam ni bahaya nie..cepat pulihkan semangat anda yer..hahaha..

Anonymous said...

girls in fight...haha..

enjoy the drama...

-org RTM-

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@iqbalhakimi

hehehe lepas exam insyaAllah pulih :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

heheh i dont think anon yg tu girl. heheh
lagipun, sy x gaduh pon dgn dia.. sy balas je komen2 dia, elok2 lg tu. xde maknenya nak gaduh2. ehehhe kalau nak gaduh dah lama sy up entry. ehehe cuma BUKAN cara sy.

btw si anon itu gaduh sorg2 dia je. sy sikit pon xde efek. ahahahaa~

ikeen said...

same la kite nisa...da xde mud da nk blogging..huhu

Ery Farieha said...

haha
apesal comel sangat ko ni nisa?

:P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ikeen

hehehe
tp mood nak dating tu ade x? ade x? ehehhee~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Ery Farieha

ahahaha
comel tang manaaa lah tuh
:P

Syafiq Rosli said...

hehe..wat mke kiut ye..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Syafiq Rosli

haaaaaaaa
cute ape nye??
ehehhee

Anonymous said...

Aku tak gaduh dgn diri sendiri ye . Kadang - kadang org ni bila dia rasa dia betul dia akan rasa dari A - Z dia betul dan siap hina/maki org yg dia rasa salah tak kira la cara maki atau perli . Tapi cuba renungkan kenapa orang tegur . Setiap benda yg berlaku ada hikmahnya .

Kalau bab rezeki itu takpa , tapi tak rasa gabai bila pakai warna warni ? Aku rasa setiap org akan berpandangan org yg pakai over ni bukan nk menutup aurat tp nk berfesyen .

Bila bab kawan , aku kena lah tengok bila dia suruh tengok dan soalan apa merapu yang diberi kat dia jadi sila la bagi soalan yang lebih bagus yang benda org nk tahu.

Kalau aku pakai Anon bukan bermaksud aku takut tapi bermaksud aku tak nak cari gaduh . Sekian. Assalamualaikum(tak jawab mau tau)

khaizarien said...

comel ler nisa with a speck.... muehehehhe kalo dh blogger, bz cmane pun tetap ade 1 entry kannnn :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous


ha-ha-ha

takpelah tu pandangan awk kan. sy x ckp sy bantah.
everybody got different frame of reference yeah.
haha

thanks lol :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@khaizarien

ehhehe
comel tang mana ??
ahaha
yup2..~