Sunday, March 27, 2011

Bila abah aku tinggalkan jejak di shout box ! !

“Bila cinta kini tak lagi bermakna.. Yang ku rasa kini.. hanyalah nestapa.. Ditinggalkan cinta masa lalu…. “

Ehhh tak ade kena mengena okeh! Saja mood nak nyanyi dengan suara ala-ala Ning Baizura. Tengahari ni cuaca panas, tapi alhanmdulillah berangin.. langit pon biru. So mood nak layan lagu jiwang tetiba datang. Oke sekali lagi tak ade kene mengena!! Ape kena laa aku ni???!!

Oke semalam aku dengan adik aku, Acha, borkomen romen kat laman web so-sial Facebook. Sekali dia bagitahu abah ade usha-usha blog pink aku neh! Adoyaiii.. malu makkk!!! Dengan gelojoh serta rakusnya, aku tanya dia macam-macam.. Hahaha ape aje seorang abah akan buat bila baca blog anaknye kan???

Acha bagitahu abah aku tengok entry aku interview orang. Kalau tak tahu entry yang mana satu, KLIK DENGAN SOPAN SANTUN KAT SINI .

 

pesan abah

Heeee 25 Mac 2011, 11.15pm !! Yeahhh abah baca blog aku dowh! Hahaha kalau dulu aku rasa adik aku rajin bukak blog aku lepas tu tunjuk kat mak aku (ehhh yeke? Tak ingat dah).. Sekarang ni abah lakkk baca. Hohoo ye la, abah sekarang dah jarang online.

Pesan abah :

TERLALU TINGGI NANTI JATUH, TERLALU RENDAH TAKUT TENGGELAM. JADI BIARLAH DI TENGAH2

Jujur aku cakap, bila aku baca pesan ni, aku tersenyum dan terharu. Rasa geli hati pulak abah tengok blog picisan aku.. siap tinggal pesan. Ye abah, kakde akan ingat pesan abah…

Kita hidup ni kalau terlalu tinggi pun tak elok, nanti jatuh siapa yang sakit? Siapa yang susah? Kita juga kan…. Terlalu tinggi pun nanti tidak disukai orang.. Kerana bukan semua orang suka tengok kita capai kejayaan… Tak semua suka tengok orang lebih dari dia. Dan kita pula kalau berjaya tak perlu mencanang… Itu namanya riak.

Kalau terlalu rendah takut tenggelam. Elok juga merendah diri, tapi jangan terlalu rendah hingga boleh tenggelam! Jangan hingga kita dipijak orang lain! Jangan hingga orang ambil kesempatan bila kita terlalu merendah diri. Jangan pula merendah diri hingga terdedah kelemahan yang ada.. Macam yang aku cakap tadi… jangan hingga orang pijak diri kita, ambil kesempatan. Kerana dengan kelemahan itu, orang-orang yang tidak puas hati dengan kita akan guna untuk jatuhkan kita!

Maklumlah.. dalam dunia ni tiada orang yang sempurna.. Masing-masing ada kelemahan dan kelebihan tersendiri. Maka dengan itu kita TAK MAMPU nak puaskan hati semua orang.. Jadi ingatlah.. beradalah di tengah-tengah, tidak terlalu tinggi, tidak terlalu rendah.

TO ABAH : Thanks for the advice.. I will remember it, InsyaAllah… Lagu Awan Nano untuk mak ngan abah. Sweet tak kakde? Auwww malunyeee!!!

P/S : Agak-agak abah baca tak? Oke malu dahhh!!! (Acha, jangan bagi abah baca, maluuu!!! hahaha)

 

sign NISA

41 comments :

Ayeem Jemain said...

pergh ketat lutut kalau abah i baca blog i. -.-

y u y u Z u l a i k h a said...

abah yang comel :)

Syafiq Rosli said...

huhu..cayalah cik nisa kite..abah awak pun bca ye..

cikcleopatra said...

SUNGGUH2 BERNAS PESANAN ABAH TU! ;)

Tasya A. said...

koy bagi tahu jugak .. HAHA

cik NAD -miszhelena- said...

hahaha.. my mum suke bace i punye belog. malu malu bile dorang bace. heee

toyolkiut said...

wah..
abah yg ambil berat..

tieha ismail said...

wah..memang terharu kalo abah tieha pon wat camtuh juge....

Fitri Karim said...

seronoknya bila ayah sendiri baca blog kita~ :)

Sora Rasyido said...

abah dah sokong....kire bagos arr

sab said...

yupp,.betul..sab sokong dgn nisa !:)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

nasihat abah tu memang betol =D

Muhammad Khairul Fahmi said...

nice advice...
btul2..fahmi setuju...

sabenazakey said...

abah yg sweet sgt.

Dawa said...

mmg best dan rasa terharu kalau abah bg advice dan plg penting restu untuk maju dlm bidang blog ni :)

elinLARH said...

so sweet!!
heheheeee

Nisa Menaip said...

@Ayeem Jemain

haha
gitu lakk??
:P

Nisa Menaip said...
This comment has been removed by the author.
Nisa Menaip said...

@y u y u Z u l a i k h a

hahah yuppp abah nisa comel kan :D

Nisa Menaip said...

@Syafiq Rosli

ahaha yea..
ni adik punye kje laa dia tnjuk kat abah :D

Nisa Menaip said...

@cikcleopatra

hehhe
yupp :)

Nisa Menaip said...

@Tasya A.

haha
budak gilewww!!

Nisa Menaip said...

@cik NAD -miszhelena-

hahaha
ur mom??
wowww :)

Nisa Menaip said...

@toyolkiut

heheh
yup..
alhamdulillah :)

Nisa Menaip said...

@tieha ismail

hehe
terharu kan kan :D

Nisa Menaip said...

@Fitri Karim

hehe
seronok.. tapi maluuu :P

Nisa Menaip said...

@Sora Rasyido

yup2..
alhamdulillah :)

Nisa Menaip said...

@sab

hehe
thanks dear sab :D

Nisa Menaip said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

yupp
:)

Nisa Menaip said...

@Muhammad Khairul Fahmi

hehe
thankss sbb setuju! :D

Nisa Menaip said...

@sabenazakey

hehe yeaa.. abah saye sweet kan :D

Nisa Menaip said...

@Dawa

hehehe
yupp.. betul tu..
alhamdulillah.. abah sy mmg supportive :)

HazHand said...

wahahaha! Btol ke itu abah?
bukn org len? hahaha

Anonymous said...

wow...this is sooo sweet....
ayah ayah..haha


-org RTM-

Anonymous said...

wow...this is sooo sweet....
ayah ayah..haha


-org RTM-

APi said...

pergh..
dasyat aboh aok..
ingatan aboh te kene ingat sokmo ye..^^

Nisa Menaip said...

@HazHand

yeppp
itu abah sayeee..
heheh adik bgtahu abah komen tuu~

Nisa Menaip said...

@Anonymous

hehhe
abah saya sweet kan kan :D

Nisa Menaip said...

@APi

heheh
aboh koi memang ler dasyat :P

maceklala said...

HAHAHA, MESTI ABAH K.NISA BERBANGGA DGN K.NISA. NA TINGGALKAN PESAN MCM ABAH K.NISA BOLE TAA? HAHA.

"DREAM AS IF U'LL LIVE FOREVER,
LIVE AS IF U'LL DIE TODAY'
- JAMES DEAN

^__^V

tiefazatie said...

sgt cumil la..hee