Sunday, March 27, 2011

Bila abah aku tinggalkan jejak di shout box ! !

“Bila cinta kini tak lagi bermakna.. Yang ku rasa kini.. hanyalah nestapa.. Ditinggalkan cinta masa lalu…. “

Ehhh tak ade kena mengena okeh! Saja mood nak nyanyi dengan suara ala-ala Ning Baizura. Tengahari ni cuaca panas, tapi alhanmdulillah berangin.. langit pon biru. So mood nak layan lagu jiwang tetiba datang. Oke sekali lagi tak ade kene mengena!! Ape kena laa aku ni???!!

Oke semalam aku dengan adik aku, Acha, borkomen romen kat laman web so-sial Facebook. Sekali dia bagitahu abah ade usha-usha blog pink aku neh! Adoyaiii.. malu makkk!!! Dengan gelojoh serta rakusnya, aku tanya dia macam-macam.. Hahaha ape aje seorang abah akan buat bila baca blog anaknye kan???

Acha bagitahu abah aku tengok entry aku interview orang. Kalau tak tahu entry yang mana satu, KLIK DENGAN SOPAN SANTUN KAT SINI .

 

pesan abah

Heeee 25 Mac 2011, 11.15pm !! Yeahhh abah baca blog aku dowh! Hahaha kalau dulu aku rasa adik aku rajin bukak blog aku lepas tu tunjuk kat mak aku (ehhh yeke? Tak ingat dah).. Sekarang ni abah lakkk baca. Hohoo ye la, abah sekarang dah jarang online.

Pesan abah :

TERLALU TINGGI NANTI JATUH, TERLALU RENDAH TAKUT TENGGELAM. JADI BIARLAH DI TENGAH2

Jujur aku cakap, bila aku baca pesan ni, aku tersenyum dan terharu. Rasa geli hati pulak abah tengok blog picisan aku.. siap tinggal pesan. Ye abah, kakde akan ingat pesan abah…

Kita hidup ni kalau terlalu tinggi pun tak elok, nanti jatuh siapa yang sakit? Siapa yang susah? Kita juga kan…. Terlalu tinggi pun nanti tidak disukai orang.. Kerana bukan semua orang suka tengok kita capai kejayaan… Tak semua suka tengok orang lebih dari dia. Dan kita pula kalau berjaya tak perlu mencanang… Itu namanya riak.

Kalau terlalu rendah takut tenggelam. Elok juga merendah diri, tapi jangan terlalu rendah hingga boleh tenggelam! Jangan hingga kita dipijak orang lain! Jangan hingga orang ambil kesempatan bila kita terlalu merendah diri. Jangan pula merendah diri hingga terdedah kelemahan yang ada.. Macam yang aku cakap tadi… jangan hingga orang pijak diri kita, ambil kesempatan. Kerana dengan kelemahan itu, orang-orang yang tidak puas hati dengan kita akan guna untuk jatuhkan kita!

Maklumlah.. dalam dunia ni tiada orang yang sempurna.. Masing-masing ada kelemahan dan kelebihan tersendiri. Maka dengan itu kita TAK MAMPU nak puaskan hati semua orang.. Jadi ingatlah.. beradalah di tengah-tengah, tidak terlalu tinggi, tidak terlalu rendah.

TO ABAH : Thanks for the advice.. I will remember it, InsyaAllah… Lagu Awan Nano untuk mak ngan abah. Sweet tak kakde? Auwww malunyeee!!!

P/S : Agak-agak abah baca tak? Oke malu dahhh!!! (Acha, jangan bagi abah baca, maluuu!!! hahaha)

 

sign NISA


41 comments:

  1. pergh ketat lutut kalau abah i baca blog i. -.-

    ReplyDelete
  2. huhu..cayalah cik nisa kite..abah awak pun bca ye..

    ReplyDelete
  3. SUNGGUH2 BERNAS PESANAN ABAH TU! ;)

    ReplyDelete
  4. hahaha.. my mum suke bace i punye belog. malu malu bile dorang bace. heee

    ReplyDelete
  5. wah..memang terharu kalo abah tieha pon wat camtuh juge....

    ReplyDelete
  6. seronoknya bila ayah sendiri baca blog kita~ :)

    ReplyDelete
  7. abah dah sokong....kire bagos arr

    ReplyDelete
  8. yupp,.betul..sab sokong dgn nisa !:)

    ReplyDelete
  9. mmg best dan rasa terharu kalau abah bg advice dan plg penting restu untuk maju dlm bidang blog ni :)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. @Syafiq Rosli

    ahaha yea..
    ni adik punye kje laa dia tnjuk kat abah :D

    ReplyDelete
  12. @Dawa

    hehehe
    yupp.. betul tu..
    alhamdulillah.. abah sy mmg supportive :)

    ReplyDelete
  13. wahahaha! Btol ke itu abah?
    bukn org len? hahaha

    ReplyDelete
  14. wow...this is sooo sweet....
    ayah ayah..haha


    -org RTM-

    ReplyDelete
  15. wow...this is sooo sweet....
    ayah ayah..haha


    -org RTM-

    ReplyDelete
  16. pergh..
    dasyat aboh aok..
    ingatan aboh te kene ingat sokmo ye..^^

    ReplyDelete
  17. @HazHand

    yeppp
    itu abah sayeee..
    heheh adik bgtahu abah komen tuu~

    ReplyDelete
  18. @APi

    heheh
    aboh koi memang ler dasyat :P

    ReplyDelete
  19. HAHAHA, MESTI ABAH K.NISA BERBANGGA DGN K.NISA. NA TINGGALKAN PESAN MCM ABAH K.NISA BOLE TAA? HAHA.

    "DREAM AS IF U'LL LIVE FOREVER,
    LIVE AS IF U'LL DIE TODAY'
    - JAMES DEAN

    ^__^V

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay