Thursday, March 31, 2011

Aku, Dia dan DSLR [Part 12] : Selasa yang Comel

Holaaaaaaaa!!!! Fuiyooo aku rasa dah berzaman kot aku tak buat entry Aku, Dia dan DSLR nihh!!! Bukan taknak buat dah… aku aje yang busy, takde masa nak gi shoot ke hape..

Huhuu.. aku pernah janji yang aku nak buat special version dengan vintage dress untuk segmen Aku, Dia dan DSLR ni kan… tapi sorry sangat-sangat sebab aku rasa aku tak sempat nak edit gambar-gambar tu.. So, aku postpone dulu yeh?

 

IMG_2912

Entry kali ni aku nak post sesi bergambar aku dengan Emma dan Bell yang gorgeous. This time it’s more to santai, rilek-rilek punye gambar….

 

IMG_2932

IMG_2936

IMG_2915

IMG_2942

Oke… done with the crazy part of the photoshoot! Haha.. korang dua ni memang sempoi kan Emma, Bell??? Aku ajak shoot on the spot pon boleyyyy… Suka suka! Dan hari ni sangat comel.. Haha sebab apa? Sebab aku dah cerita dalam entry ini yang aku pergi tengok shortfilm budak-budak junior.

Oke now, nahh amik kau tengoklah gambar aku duk camwhore…

IMG_2945

IMG_2944

IMG_2947

Alamakkk!!! Gambar last tu candid lorrr…. Huhuhuuu… Biasanya kalau aku buat entry Aku, Dia dan DSLR nih jarang aku ambil gambar dengan orang lain kan? Hehehee.. takpe takpe.. Aku saje je nak buat kelainan sikit kali ni.. Takpe kan?

Ohh ye masa ni memang aku tak mekap sangat pon. Cukup aku pakai compact powder, eyeliner, dan Vaseline as lipgloss. Muka aku sedikit tak bermaya kan? Errr tengah lapar tuh! Dan… oh ya, memang aku pakai shawl yang sama macam aku pakai dalam vlog kat Dataran Merdeka hari tu..

 

Hohohooo…. Oke lah… bertemu lagi dalam next entry of Aku, Dia dan DSLR!!! Bye!

sign NISA

58 comments :

mynameismy said...

tak make up pn comel! hehe

nisa, nk request tlg buat tutorial pakai selendang tuh bleh x! heee

Izyan Masri said...

OH TIDAK.KENAPA KACHAK SANGAT NI KIDNAP MAU.TEEHE.CNTIK LAH SIS :D

Wani said...

wohhooo ! tingginyaaa

cikmima said...

erk....boleh x buat entry macam mana nak jalan pkai kasut tinggi macam awk pkai tuh....huuuu nk jgk pkai ksut tinggi.....

Muhammad Khairul Fahmi said...

nice posing...=)

y u y u Z u l a i k h a said...

hayyaaa!! lawoooooooooo <3

diyana said...

selepas ni sila isi nama jadi model ye..anda layak..hehehe ^^

Sora Rasyido said...

candid mnunjukkan rope sebenar seseorang ;)

EB said...

Waaa.. blh thn...

si ngokngek said...

simple but nice..cute sangat..

Pijahh' de-Arr said...

tinggi nya akak..~

kaizen said...

kak nisa, tlg ajar cemane nk wat watermark boleh??

adda shuhada said...

kamu di tag utk join contest
lau ringan na join ley terjah blog ini

http://misshuhada.blogspot.com/2011/03/1st-contest-dari-xcyber-pose-depan.html

Nur Hanani said...

lawa kan guna DSLR ni..apa jenama yang u guna?Sori, baru jejak blog awk.. :)

Fatin Liyana said...

alolo comella nisa ni. dah la kurus mcm model =)
yg paling penting nisa petah bercakap hehe

mynameismy said...

@Nisa Menaip

Tayah cakap ape2 pun...
teruskan berblogging jek... n i'll be ONE of your thousand readers!!!^_^

reply from http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-yuyu-zulaikha-qaseh-dalia.html

niDa said...

emma and bell pun comel jugak...

yad'z said...

waaa/... sporting gile mereka tuh.. ahahaha

amalina said...

kakak sgt comel la
nice shoot

MuhD NoR AzyM said...

Nice! =D I mean the picture..hehe. Tetiba ada idea nak update blog bila baca entry ni.. :p

cik HaniBhulat said...

chumel je kamu nie...rajin2 la menulis lagi..suke baca...enjoy....kalo rajan visit la page I n folo lew...hihi

Saiful Bahari said...

NISA pandai action depan kamera!!cool!

storyfromme said...

cantiknya heels nisa :)

Nisa Menaip said...

@mynameismy

haaa tu pakia selendang lilit2 aje.. ehhehe~

Nisa Menaip said...

@Izyan Masri

hahaha thanks!
:D
alhamdulillah...

Nisa Menaip said...

@Wani

hahaha "nampak tinggi" aje tuh...

Nisa Menaip said...

@cikmima
buat entry psl pkai kasut tumit tinggi??
huhuuu bykkan berlatih aje...

Nisa Menaip said...

@Muhammad Khairul Fahmi

hehe thanks :D

Nisa Menaip said...

@y u y u Z u l a i k h a

tenkiu shayangggg :D

Nisa Menaip said...

@diyana

ahahaha
auww malunye kitewww :P

Nisa Menaip said...

@Sora Rasyido

ahha yuppp betol2..
sokong tuhh~

Nisa Menaip said...

@EB

terima kasihhh :D

cikmima said...

hooo iyolah i try la ye :)

Nisa Menaip said...

@si ngokngek

heheh time kacih tauuu..
ehhehe
:D

Nisa Menaip said...

@Pijahh' de-Arr

ehhehe mane ade tinggi.. nmpk tggi aje tuh..

Nisa Menaip said...

@kaizen

err akak pon x reti..
watermark tu, just letak tulisan atas gmbr.
contohnye mcm dlm gmbr kat atas, akak letak URL blog pd gambar...

Nisa Menaip said...

@adda shuhada

heheh insyaAllah...

Nisa Menaip said...

@Nur Hanani

hehe
saya guna kamera murah aje...
canon 1000D

Nisa Menaip said...

@Fatin Liyana

OH MYYYY FATIN LIYANAAA..
whaaa bulih bikin pengsan nih tgk FL singgah sini..
ehehhe u laa comel dan mcm model..
kita ni model kamera sendri2 ajek :P

heheh thanks a lot dear FL :)

Nisa Menaip said...

@mynameismy

whaaaa
thanks!!!
:D

Nisa Menaip said...

@niDa

hehehe yupp dorg sgt comel :D

Nisa Menaip said...

@amalina

trimas dikk :D

Nisa Menaip said...

@MuhD NoR AzyM

ehhehe thanks for dropping by :D

Nisa Menaip said...

@cik HaniBhulat

terima kasihhh :D

Nisa Menaip said...

@Saiful Bahari

thanks!!!
:D

Nisa Menaip said...

@storyfromme

ehehhe thanks!

Azwa Azee said...

cantik..=)

cikeykakiutmiut said...

macam penah tengok lar kak nisa ney bukan takat tgk jumpe lg tuh.kak nisa tgl kt temerloh kn.dulu kak nisa sek.men kt mane er...????

Aini Shahida said...

@Fatin Liyana aah..comel mcm model! suke2..:)

FaKArePa!n said...

tinggi betol high heel tu.. memang tinggi..fuhh.. hehe

:.f@f@u.: said...

cantik ..
cool ..
i like ... ;)

EN said...

niDa said...
emma and bell pun comel jugak...

terharu aku baca niDa cakap aku comel walaupun gambar aku nampak bulu hidung. meow kay.

budak sengal ! said...

Akak cantik macam model :)

Rahmad said...

wah cantiknya nisa..

dah ble jadi model dah..
cute..

ohh ddy said...

u kurus. bagi la tips utk kurus. :)

syida spongie. said...

sangat cantik! kak nisa buat keinginan syida nk jadi model bertambah berganda ganda ganda!

crazy lazy girl said...

macam model..
seriously xtipu..huhu =)

akatsuke said...

wahhh!!!
nti lawat blog sy plak ye di http://duitvideo.blogspot.com
http://genggelap.blogspot.com