Tuesday, February 22, 2011

Simptom bila final exam menghampiri.

 

Picture2384

1. Berperangai pelik pelik depan webcam.

BOSAN! Dok mengadap assignment hampir 24 jam (kecuali waktu tidur) boleh buat anda tidak keruan yeh! Oh ayat skema! Maksud aku, serabut! Arrgghhh biasalah kalau menjelangnya final exam, semua assignment nak kena submit. Kalau yang senang-senang tak ape lagi, bayangkan aku kena buat website, juga magazine!

Progress assignment? Jangan tanya aku please. Tak sanggup nak jawab! Haha~ Ouhhh kenapalah kami ditakdirkan untuk buat assignment sebegini in pair work.. Bagilah tiga empat orang ke satu group… At least kurang sikit beban masing-masing kan…

So.. nak lepas tension? Buat perangai pelik-pelik ayam depan webbie!

 

2. Mata panda (comel ape..)

Ini simptom paling ketara bila semua orang rushing nak buat assignment, sebab deadline makin dekat. Fuhhh rasa macam kena kejar dengan hantu pon ade. Sanggup berjaga malam tuhhhh sebab nak buat assignment!

Kalau siapkan assignment last minute, kemungkinan kualiti assignment tidak berapa best adalah tinggi, juga berupaya menyebabkan lecturer potong markah. Tak cukup dengan tu lagi, nanti kurang lah masa untuk study! Ye tak? Ye tak?

 

3. Kurang bercakap dengan aktif

Fuiyooo kalau sebelum ni mulut tu memang laju aje berborak, dah tak pandang kiri kanan. Pantang masuk aje kelas ade aje benda-benda yang nak digosipkan dengan kawan. Tapi bila dah mula penat & tension dengan assignment, mulut pon jadi penat sekali… Kawan aku pernah cakap, penat memikir tu lebih teruk dari penat tubuh badan bila buat kerja berat.

Ye ke??? Aku rasa macam ye aje… Sebab bila otak penat, ia menjurus kepada gangguan emosi sekali. Kalau dah asyik emo aje, dok moody aje… Sapa boleh tahan beb! Tapi aku faham.. kita sama-sama student kan.. Adat lah tu tension bila dah nak exam.

 

Picture2386

Huiii tengok tu muka ku khusyuk mengadap komputer! Buat website woot woot! Abis aku balun semua HTML… CSS dan entah apa-lagi-jadah-benda yang ada dalam Adobe Dreamweaver CS5 itewwwww.. Erkk!

Rajin ke? Habis ni apa pasal up entry dalam kelas??? Errrrkkkk!!!

 

 

 

PEACE.

49 comments :

Nizam said...

hahaha...
main je koding2 CSS,HTML, PHP.. best ape... nanti leh wat web sendiri... ;)

Eazy Izzuddin said...

uish sama lah kita...
huk3...
good luck 4 exam!
eh slip suda amek? hehe

Cik Awan Dyana :) said...

goog luck for ur final exam !! :))

Mr Daha said...

Ada satu lagi simptom..

Tutup internet!! ha3~ kalo tak memang tak buat kerje la nampaknya. :D

amier azrul alias said...

simptom bese lah tu.
kdg2 time nk exm pon ade esaiment.
what the heck kn?
haha..

gud luck nisa :)

antudegil said...

penyakit klise yang biasa berlaku pada student u. hakhakahk

Entri Terkini : 10 Manusia Terkenal Yang Sebenarnya Tidak Pernah Wujud

Syafiq Rosli said...

hehe rajin2 blaja ye

Encik Blogger said...

hehehe.. rajin dah ni.. EB selalu masuk w3school.. hehehe.. curi code kt situ

.nuruashia. said...

mate panda mmg comey hikhik:D btw, jgn tensyen2 dear :D study betui2 tau :D chaiyok2..

.nuruashia. said...

gonna miss ur entry dear :((

Syed Hilmi Syed Yahya said...

dalam busy nk wt assignment 2,,,sempat eh update entry...maknenye x busy ar 2..haha,,
mcm2 simptom eh ade...btw goodluck..!!

yad'z said...

hhahahaha... setujuuuuu!!!

sarah mohamad said...

simptom ni pernah terjadi dekat saya semasa sedang berlangsungnya final exam juga . jadi saya faham situasi di atas .


teheeee

mieyn said...

betul ape yg kak nisa ckp tu..kalau nak exam.sume bende jd kelam kabut..

nadia ar-rumaisha said...

simptom yang pernah juga dialami sis ketika dulu....

lieya orange M.I. said...

pair work utk buat magazine...huhu...caiyok2...

mata panda pun comel jerrrr....

dyra said...

sama la kita nisa ! huhuh

efa said...

adobe dreamweaver tu mmg sakit pale kalau buat huahua sabar ja la nisa uish smpt lg buat entry hikhik windu lak tgk komp mac kt kolej tgk pic nisa dpn komp tu huhu

umie said...

hahha..
same to me lah sis...
sume keje last minute...
jadi mcm nie la...
hahhahaha

creativeheart said...

g.luck..
yg penting kene tenang...
kalo xtenang.. wat ape pun xkn menjadi...
relax ye..

kaizen said...

sy mmg ade mate panda yg sy ternak dr zman skola...nk lawan ke kak nisa???

janna sapei said...

simptom2 yang betol.haha.
gud luck:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nizam

haaa???
best awk kata...
wuuu~ susah wooo ~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Eazy Izzuddin

haaaa
\nasib ingat kan!!
ahahha
thanks2..
esok mau amik :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Cik Awan Dyana :)

tenkiu2
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Mr Daha

haaa??
tutup internett??
alamakkk
cannot arrr
ahahaha
:P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@amier azrul alias

huuu
mencabar nyeeee ade assignment masa tgh exam.
tu mendera otak dah tuh. ahahaha~

btw thanks :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@antudegil

ahahha
klise sangat kan kan kan :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Syafiq Rosli

ahahha
awak pon sama!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Encik Blogger

ehhehe
wowww
nak try laa kat ctu :P
thanks!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@.nuruashia.

ehhehe
thanksss
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

ahahahaha
bz laaa :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@yad'z

ahahaha
tenkiu kerana bersetuju dgn saya :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@sarah mohamad

ehehhehe
weeee thanks sbb memahami,
wahahaa :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mieyn

yes!! betul tuh..
huhuu~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@nadia ar-rumaisha

ehhehe yupp...
sume serabut nih nak exam. haha
:P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@lieya orange M.I.

huhu tenkiuuu :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@dyra

yuppp
sama...
musim nak exam kan..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@umie

aha
kan kan kan :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@efa

uhhhh
tu lahh dreamweaver ni ase nak makan2 aje., aahhahaa~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@creativeheart

tenkiu awakkkk :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@kaizen

haha xnak lawan pon.
tgh pikir cmne nak hilang kan mata panda neh~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@janna sapei

tenkiuuu :D

Faa Niza said...

mata panda memang comell ;) tapi tanak lingkaran gelap bawah mataa .;p

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Faa Niza

haaaa tahu xpe..
mcm org skit aje bila ade lingkaran hitam tuh..

ayucinta said...

gud luck si cantik..:)

Manja (let it be my sweet name) said...

gus luck 4 exam chaiyok2

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ayucinta

thanks my dear
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Manja (let it be my sweet name)

tenkiu tenkiuuu
:D