Tuesday, February 22, 2011

Simptom bila final exam menghampiri.

 

Picture2384

1. Berperangai pelik pelik depan webcam.

BOSAN! Dok mengadap assignment hampir 24 jam (kecuali waktu tidur) boleh buat anda tidak keruan yeh! Oh ayat skema! Maksud aku, serabut! Arrgghhh biasalah kalau menjelangnya final exam, semua assignment nak kena submit. Kalau yang senang-senang tak ape lagi, bayangkan aku kena buat website, juga magazine!

Progress assignment? Jangan tanya aku please. Tak sanggup nak jawab! Haha~ Ouhhh kenapalah kami ditakdirkan untuk buat assignment sebegini in pair work.. Bagilah tiga empat orang ke satu group… At least kurang sikit beban masing-masing kan…

So.. nak lepas tension? Buat perangai pelik-pelik ayam depan webbie!

 

2. Mata panda (comel ape..)

Ini simptom paling ketara bila semua orang rushing nak buat assignment, sebab deadline makin dekat. Fuhhh rasa macam kena kejar dengan hantu pon ade. Sanggup berjaga malam tuhhhh sebab nak buat assignment!

Kalau siapkan assignment last minute, kemungkinan kualiti assignment tidak berapa best adalah tinggi, juga berupaya menyebabkan lecturer potong markah. Tak cukup dengan tu lagi, nanti kurang lah masa untuk study! Ye tak? Ye tak?

 

3. Kurang bercakap dengan aktif

Fuiyooo kalau sebelum ni mulut tu memang laju aje berborak, dah tak pandang kiri kanan. Pantang masuk aje kelas ade aje benda-benda yang nak digosipkan dengan kawan. Tapi bila dah mula penat & tension dengan assignment, mulut pon jadi penat sekali… Kawan aku pernah cakap, penat memikir tu lebih teruk dari penat tubuh badan bila buat kerja berat.

Ye ke??? Aku rasa macam ye aje… Sebab bila otak penat, ia menjurus kepada gangguan emosi sekali. Kalau dah asyik emo aje, dok moody aje… Sapa boleh tahan beb! Tapi aku faham.. kita sama-sama student kan.. Adat lah tu tension bila dah nak exam.

 

Picture2386

Huiii tengok tu muka ku khusyuk mengadap komputer! Buat website woot woot! Abis aku balun semua HTML… CSS dan entah apa-lagi-jadah-benda yang ada dalam Adobe Dreamweaver CS5 itewwwww.. Erkk!

Rajin ke? Habis ni apa pasal up entry dalam kelas??? Errrrkkkk!!!

 

 

 

PEACE.


49 comments:

  1. hahaha...
    main je koding2 CSS,HTML, PHP.. best ape... nanti leh wat web sendiri... ;)

    ReplyDelete
  2. uish sama lah kita...
    huk3...
    good luck 4 exam!
    eh slip suda amek? hehe

    ReplyDelete
  3. goog luck for ur final exam !! :))

    ReplyDelete
  4. Ada satu lagi simptom..

    Tutup internet!! ha3~ kalo tak memang tak buat kerje la nampaknya. :D

    ReplyDelete
  5. simptom bese lah tu.
    kdg2 time nk exm pon ade esaiment.
    what the heck kn?
    haha..

    gud luck nisa :)

    ReplyDelete
  6. penyakit klise yang biasa berlaku pada student u. hakhakahk

    Entri Terkini : 10 Manusia Terkenal Yang Sebenarnya Tidak Pernah Wujud

    ReplyDelete
  7. hehehe.. rajin dah ni.. EB selalu masuk w3school.. hehehe.. curi code kt situ

    ReplyDelete
  8. mate panda mmg comey hikhik:D btw, jgn tensyen2 dear :D study betui2 tau :D chaiyok2..

    ReplyDelete
  9. dalam busy nk wt assignment 2,,,sempat eh update entry...maknenye x busy ar 2..haha,,
    mcm2 simptom eh ade...btw goodluck..!!

    ReplyDelete
  10. simptom ni pernah terjadi dekat saya semasa sedang berlangsungnya final exam juga . jadi saya faham situasi di atas .


    teheeee

    ReplyDelete
  11. betul ape yg kak nisa ckp tu..kalau nak exam.sume bende jd kelam kabut..

    ReplyDelete
  12. simptom yang pernah juga dialami sis ketika dulu....

    ReplyDelete
  13. pair work utk buat magazine...huhu...caiyok2...

    mata panda pun comel jerrrr....

    ReplyDelete
  14. sama la kita nisa ! huhuh

    ReplyDelete
  15. adobe dreamweaver tu mmg sakit pale kalau buat huahua sabar ja la nisa uish smpt lg buat entry hikhik windu lak tgk komp mac kt kolej tgk pic nisa dpn komp tu huhu

    ReplyDelete
  16. hahha..
    same to me lah sis...
    sume keje last minute...
    jadi mcm nie la...
    hahhahaha

    ReplyDelete
  17. g.luck..
    yg penting kene tenang...
    kalo xtenang.. wat ape pun xkn menjadi...
    relax ye..

    ReplyDelete
  18. sy mmg ade mate panda yg sy ternak dr zman skola...nk lawan ke kak nisa???

    ReplyDelete
  19. simptom2 yang betol.haha.
    gud luck:)

    ReplyDelete
  20. @Nizam

    haaa???
    best awk kata...
    wuuu~ susah wooo ~

    ReplyDelete
  21. @Eazy Izzuddin

    haaaa
    \nasib ingat kan!!
    ahahha
    thanks2..
    esok mau amik :D

    ReplyDelete
  22. @Mr Daha

    haaa??
    tutup internett??
    alamakkk
    cannot arrr
    ahahaha
    :P

    ReplyDelete
  23. @amier azrul alias

    huuu
    mencabar nyeeee ade assignment masa tgh exam.
    tu mendera otak dah tuh. ahahaha~

    btw thanks :)

    ReplyDelete
  24. @Encik Blogger

    ehhehe
    wowww
    nak try laa kat ctu :P
    thanks!

    ReplyDelete
  25. @yad'z

    ahahaha
    tenkiu kerana bersetuju dgn saya :D

    ReplyDelete
  26. @sarah mohamad

    ehehhehe
    weeee thanks sbb memahami,
    wahahaa :D

    ReplyDelete
  27. @nadia ar-rumaisha

    ehhehe yupp...
    sume serabut nih nak exam. haha
    :P

    ReplyDelete
  28. @efa

    uhhhh
    tu lahh dreamweaver ni ase nak makan2 aje., aahhahaa~

    ReplyDelete
  29. @kaizen

    haha xnak lawan pon.
    tgh pikir cmne nak hilang kan mata panda neh~

    ReplyDelete
  30. mata panda memang comell ;) tapi tanak lingkaran gelap bawah mataa .;p

    ReplyDelete
  31. @Faa Niza

    haaaa tahu xpe..
    mcm org skit aje bila ade lingkaran hitam tuh..

    ReplyDelete
  32. gud luck si cantik..:)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay