Wednesday, February 23, 2011

Kenapa aku suka baju hitam?

Wuuuu membaca tajuk ni, mungkin ada yang tidak setuju.. Ye lah, memandangkan cuaca di Malaysia ni tak berapa nak menentu sekarang, mungkin pilihan berbaju hitam adalah kurang tepat.

Kalau hari panas terik, mak aihhh rasa nak pergi berendam air terjun tahu!! Panas dia bukan macam dulu-dulu… Panas sekarang boleh buat kulit perit & cepat terbakar oke! Huuu global warming neh! Wahai orang Malaysia jom laa kita kerjasama untuk elakkan global warming. Ehhh pesanan ala-ala menteri pulak? =.=

Jom tengok kenapa aku suka pakai baju hitam?

 

IMG_8814 editedIMG_0096 editedDress from : BATIK VALLEY

 

Aku rasa tengok dua-dua gambar ni pun dah tahu kot? Ohh ye, memang baju nye sama! Hehehee apa yang aku nak tekan kan sekarang ni ialah, walaupun, baju tu sama, dan ya aku padankan dengan skinny yang sama.. Mungkin kasut berlainan… Hehehee…

Ouhh sambung balik ayat tadi! Apa yang aku nak tekan kan ialah, dress berwarna hitam tu boleh masuk dengan semua warna :) Yippeeee.. aku memang suka sebab ia membolehkan aku mengumpul shawl pelbagai warna dan corak. Weeee!!!

Sekarang ni pun dah macam-macam gaya tudung yang ada. Nak belajar??? Search aje kat youtube okeh! Heheheee… See? Kalau nak bergaya, tak semestinya kena banyak duit untuk beli banyak baju. Just be creative okeh sayang-sayang semua??? Ohh ye.. baju inner pon kita boleh try warna lain, takdelah asyik hitam aje kan ^_^

 

 

 

PEACE!

68 comments :

miss atie said...

yep . itam mmg padan . by th way , cntik lah . haha .

creativeheart said...

sy pun suke pakai baju warna itam.. sbb sesuai ngan apa pun.. nk pakai tie warna merah pun boley jgk... warna pape pun boley je masuk.. :)

ciksufi said...

Orang comel macam kamu pakai apa pun cantik :)

Anonymous said...

hitam ni pakai masa musim tengkujuh ok la sebenarnya...

-org RTM-

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye da join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/dari-manchester-ucapan-terima-kasih.html

Syaira Kayy said...

dan warna hitam nampak kemas dan badan akan nmpk lebih fit . hehehee

mera zati M.z said...

sy pun suka baju itam! :P

Lala Latif said...

sy pun suka pakai warna hitam...
n yg penting hitam boleh buat org nampak kurus sikit...hehehehe...gambar kedua 2 kat taman tasik temerloh kan...???yeah...!!!

.nuruashia. said...

heheh.. nisa pakai ape pon comey jee :D tmbh2 bdn mcm model :) sesuaiiii bangat :P

cik blink blink said...

sya pon suka pakai bju hitam....tapi org kata....orang yg kurus tak elok pakai hitam....t nmpak makin kurus.....

tengkorakemas said...

yup, hitam itu gaya keunggulan, dan hitam itu kualiti :D

sarah mohamad said...

cantek . jojes . memang sekang stail pakai baju dress dengan skinny dan legging kan . apa2 pun tetap cung okeh !

Ez0Lleee said...

hitam itu kemas cik nisa..wink3

Cikziee said...

Sgt setuju bila guna baju htam kte leh pdankan dgn pape wrne shawl n tudung..

Tpi bila tgk gerobok byk bju htam rse malap plak dlm gerobok tue..hehe :)

I love black :) *tibe2*

Farhana Sahri said...

betul gak...baju hitam n tudung je lain..hehe

marish sha said...

nisa, masok in-tren march.
congrats :)

kathy jem said...

kreatif dan sngt cantek..

fasha said...

kita sama mood la. HITAM :)

hitam itu menawan la kak nisa :)

ria said...

nisha comel. .huhuh

efa said...

betul tu wrna hitam boleh match ngn apa pon bju hehehe termasuk kasut wrna hitam leh match ngn apa pon bju hikhik =)

Faa Niza said...

hitam juga boleh memberi ilusi ala ala slim melim gituu kan nisa? ;p

Ayiep Lavera said...

Hitam itu Menarik ^^

Halusinasi said...

setju!! sampaikan mak selalu tegur, tak ada baju warna lain ke nk pakai. asyik2 baju hitam , putih dan kelabu. senang nak masuk semua jns shawl dn tudung.

Nini Mohd said...

hitam itu menawan.
tapi kalo hampir setiap hari pakai hitam (dan putih) macam saya nih, bosan jgak. ;)

mat_bestcut said...

sayang kamu seperti kamu sayang aku!

Anis Nasri said...

suka tgk dress up nisa.
simple but pretty !
m'jadi sumber inspirasi kuu...
weeee....

sniffa93_aznil4eva said...

sekarang shawl boleh buat mcm2 style..

baju itam + shawl warna warni sangat sweet okay:)

Liya Laa said...

same. kita pun suke hitam sbb nak nmpk kurus. hehe

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@miss atie

hehe thankss
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@creativeheart

tie merah?? hahaha
betul3 :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ciksufi

thanks a lot dear :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

yup..
musim panas x sesuai pkai hitam sbb ia mnyerap haba kan?
hehee tp bg nisa depends on material tu jugak
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@TAYAR PANCIT

thanks a lot :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Syaira Kayy

yup..
agree wit u :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mera zati M.z

suka juga :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Lala Latif

hehehe
yup..
kat tasik temerloh...
u tahu ke tempat tu?

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@.nuruashia.

alhamdulillah.. thanks
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@cik blink blink

hehe betul jugak :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@tengkorakemas

yeahhh
setuju :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@sarah mohamad

thanks a lot dear :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Ez0Lleee

betul :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Cikziee

hahaha
betul jugak..
walaupun suke hitam, tp ade gak bju warna2 lain..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Farhana Sahri

heeeheheh
yuppp
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@marish sha

thanks a lot dear :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@kathy jem

alhamdulillah.. thanks~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@fasha

yes dear
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ria

alhamdulillah.. tenkiu dear :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@efa

yeahhh
betul betul
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Faa Niza

yupp dear..
rmai ckp cmtu..
hehe :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Ayiep Lavera

yupp..
menarik kan kan :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Halusinasi

haha sama laa kite..
:P
dah masuk universiti ni laa baru rajin nak beli baju warna lain
:P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nini Mohd

hehehe
xde lah stiap hari..
kita kena pndai la mix n match :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mat_bestcut

hahahhaha
:P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anis Nasri

thank you my dear
^_^

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@sniffa93_aznil4eva

yuppp2
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Liya Laa

hehehe
betul
:D

ijam ismail said...

sgt shantekkk
=D

sembil9n said...

lg sstu nisa :P sy prasan yg nisa byk gune bagu n warne tudund yg same ... hehe~ (kantoi stalker)

Dawa said...

nisa, cuma nk tegur sket la, kan. cm xkena je nisa pakai legging tu. walaupon nmpk xbrapa ketat tp still menampakkan bentuk kaki tu. sori la na teguran ni. tiada apa2 perasaan hasad dengki pon :)

cik EPAL said...

saya suka itam sebab itam bagi nampak kurus :D

cik EPAL said...

saya suka itam sebab itam bagi nampak kurus :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ijam ismail

heheh thanks ijam
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@sembil9n

hehehe
yup.. baju sy x byk pon :P
so suke mix n match. hehee~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Dawa

thanks utk teguran.
:)
but it's NOT legging. ianya seluar biasa. nampak kecik, sebab sy beli ikut saiz sy, so memang kecik. hehee

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@cik EPAL

heheheh
:D

iqbalhakimi said...

err..bila mau photoshot bersama.. *haha..* kidding ...

btw..hitam itu menarik..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@iqbalhakimi

ehhehehe
boleh2
:D

starpink said...

chantek sgt!!!
nak chantek cam nisa gak....
bole bg tips x??
^^