Wednesday, February 23, 2011

Kenapa aku suka baju hitam?

Wuuuu membaca tajuk ni, mungkin ada yang tidak setuju.. Ye lah, memandangkan cuaca di Malaysia ni tak berapa nak menentu sekarang, mungkin pilihan berbaju hitam adalah kurang tepat.

Kalau hari panas terik, mak aihhh rasa nak pergi berendam air terjun tahu!! Panas dia bukan macam dulu-dulu… Panas sekarang boleh buat kulit perit & cepat terbakar oke! Huuu global warming neh! Wahai orang Malaysia jom laa kita kerjasama untuk elakkan global warming. Ehhh pesanan ala-ala menteri pulak? =.=

Jom tengok kenapa aku suka pakai baju hitam?

 

IMG_8814 editedIMG_0096 editedDress from : BATIK VALLEY

 

Aku rasa tengok dua-dua gambar ni pun dah tahu kot? Ohh ye, memang baju nye sama! Hehehee apa yang aku nak tekan kan sekarang ni ialah, walaupun, baju tu sama, dan ya aku padankan dengan skinny yang sama.. Mungkin kasut berlainan… Hehehee…

Ouhh sambung balik ayat tadi! Apa yang aku nak tekan kan ialah, dress berwarna hitam tu boleh masuk dengan semua warna :) Yippeeee.. aku memang suka sebab ia membolehkan aku mengumpul shawl pelbagai warna dan corak. Weeee!!!

Sekarang ni pun dah macam-macam gaya tudung yang ada. Nak belajar??? Search aje kat youtube okeh! Heheheee… See? Kalau nak bergaya, tak semestinya kena banyak duit untuk beli banyak baju. Just be creative okeh sayang-sayang semua??? Ohh ye.. baju inner pon kita boleh try warna lain, takdelah asyik hitam aje kan ^_^

 

 

 

PEACE!


68 comments:

  1. yep . itam mmg padan . by th way , cntik lah . haha .

    ReplyDelete
  2. sy pun suke pakai baju warna itam.. sbb sesuai ngan apa pun.. nk pakai tie warna merah pun boley jgk... warna pape pun boley je masuk.. :)

    ReplyDelete
  3. Orang comel macam kamu pakai apa pun cantik :)

    ReplyDelete
  4. hitam ni pakai masa musim tengkujuh ok la sebenarnya...

    -org RTM-

    ReplyDelete
  5. hai awak :) saye da join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/dari-manchester-ucapan-terima-kasih.html

    ReplyDelete
  6. dan warna hitam nampak kemas dan badan akan nmpk lebih fit . hehehee

    ReplyDelete
  7. sy pun suka pakai warna hitam...
    n yg penting hitam boleh buat org nampak kurus sikit...hehehehe...gambar kedua 2 kat taman tasik temerloh kan...???yeah...!!!

    ReplyDelete
  8. heheh.. nisa pakai ape pon comey jee :D tmbh2 bdn mcm model :) sesuaiiii bangat :P

    ReplyDelete
  9. sya pon suka pakai bju hitam....tapi org kata....orang yg kurus tak elok pakai hitam....t nmpak makin kurus.....

    ReplyDelete
  10. yup, hitam itu gaya keunggulan, dan hitam itu kualiti :D

    ReplyDelete
  11. cantek . jojes . memang sekang stail pakai baju dress dengan skinny dan legging kan . apa2 pun tetap cung okeh !

    ReplyDelete
  12. Sgt setuju bila guna baju htam kte leh pdankan dgn pape wrne shawl n tudung..

    Tpi bila tgk gerobok byk bju htam rse malap plak dlm gerobok tue..hehe :)

    I love black :) *tibe2*

    ReplyDelete
  13. betul gak...baju hitam n tudung je lain..hehe

    ReplyDelete
  14. nisa, masok in-tren march.
    congrats :)

    ReplyDelete
  15. kita sama mood la. HITAM :)

    hitam itu menawan la kak nisa :)

    ReplyDelete
  16. betul tu wrna hitam boleh match ngn apa pon bju hehehe termasuk kasut wrna hitam leh match ngn apa pon bju hikhik =)

    ReplyDelete
  17. hitam juga boleh memberi ilusi ala ala slim melim gituu kan nisa? ;p

    ReplyDelete
  18. setju!! sampaikan mak selalu tegur, tak ada baju warna lain ke nk pakai. asyik2 baju hitam , putih dan kelabu. senang nak masuk semua jns shawl dn tudung.

    ReplyDelete
  19. hitam itu menawan.
    tapi kalo hampir setiap hari pakai hitam (dan putih) macam saya nih, bosan jgak. ;)

    ReplyDelete
  20. sayang kamu seperti kamu sayang aku!

    ReplyDelete
  21. suka tgk dress up nisa.
    simple but pretty !
    m'jadi sumber inspirasi kuu...
    weeee....

    ReplyDelete
  22. sekarang shawl boleh buat mcm2 style..

    baju itam + shawl warna warni sangat sweet okay:)

    ReplyDelete
  23. same. kita pun suke hitam sbb nak nmpk kurus. hehe

    ReplyDelete
  24. @Anonymous

    yup..
    musim panas x sesuai pkai hitam sbb ia mnyerap haba kan?
    hehee tp bg nisa depends on material tu jugak
    :)

    ReplyDelete
  25. @Lala Latif

    hehehe
    yup..
    kat tasik temerloh...
    u tahu ke tempat tu?

    ReplyDelete
  26. @Cikziee

    hahaha
    betul jugak..
    walaupun suke hitam, tp ade gak bju warna2 lain..

    ReplyDelete
  27. @Halusinasi

    haha sama laa kite..
    :P
    dah masuk universiti ni laa baru rajin nak beli baju warna lain
    :P

    ReplyDelete
  28. @Nini Mohd

    hehehe
    xde lah stiap hari..
    kita kena pndai la mix n match :P

    ReplyDelete
  29. lg sstu nisa :P sy prasan yg nisa byk gune bagu n warne tudund yg same ... hehe~ (kantoi stalker)

    ReplyDelete
  30. nisa, cuma nk tegur sket la, kan. cm xkena je nisa pakai legging tu. walaupon nmpk xbrapa ketat tp still menampakkan bentuk kaki tu. sori la na teguran ni. tiada apa2 perasaan hasad dengki pon :)

    ReplyDelete
  31. saya suka itam sebab itam bagi nampak kurus :D

    ReplyDelete
  32. saya suka itam sebab itam bagi nampak kurus :D

    ReplyDelete
  33. @sembil9n

    hehehe
    yup.. baju sy x byk pon :P
    so suke mix n match. hehee~

    ReplyDelete
  34. @Dawa

    thanks utk teguran.
    :)
    but it's NOT legging. ianya seluar biasa. nampak kecik, sebab sy beli ikut saiz sy, so memang kecik. hehee

    ReplyDelete
  35. err..bila mau photoshot bersama.. *haha..* kidding ...

    btw..hitam itu menarik..

    ReplyDelete
  36. chantek sgt!!!
    nak chantek cam nisa gak....
    bole bg tips x??
    ^^

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay