Tuesday, February 22, 2011

Doakan kesejahteraan sahabat saya!

 

Gambar credit to : Kyerull

 

MasyaAllah.. macam tak percaya dengan berita yang baru aku terima tadi…. Semasa aku sedang lepak minum di kedai mamak, aku online facebook pakai phone. Maka aku ternampak status KSP mengenai sahabat aku Kyerull (di dalam gambar).

Melalui status tu, aku dapat tahu yang Kyerull tidak sihat. Maka tanpa teragak-agak aku call Kyerull untuk bertanya khabar. Akan tetapi mak Kyerull yang angkat telefon. Melalui mak Kyerull aku dapat tahu bahawa besi dalam kaki Kyerull patah! Dan Kyerull kini dimasukkan ke wad di HKL. Kyerull mungkin dibedah semula untuk masukkan besi baru.

Mengucap aku ketika mendengar apa yang mak Kyerull sampaikan. Rasanya baru lagi aku berbual-bual dengan Kyerull… Ya Allah sahabat aku menghadapi dugaan berat! Moga KAU ringankan segalanya buat dia ya Allah..

Walaupun aku dan Kyerull baru lagi berkawan, tapi persahabatn itu tak pernah mengenal usia perkenalan. Bagi aku, Kyerull seorang kawan yang baik, yang mesra, peramah dan buat aku selesa berkawan dengannya.. Bila dengan kawan aku sakit, of course la aku sedih! Semoga kau cepat sembuh ye Kyerull

Kat sini aku nak mohon jasa baik semua yang membaca, doakanlah supaya segalanya akan berjalan lancar buat kawan aku ni, dan semoga beliau cepat sembuh. Amin!

 

 

Peace.

35 comments :

Muhammad Khairul Fahmi said...

semoga cepat sembuh yar bro kyerull..insyaAllah dengan bantuanNya, smuanya akan bek2 sj(^_^)

misz FaTiN said...

Semoga Kyerull cepat sembuh..amin

~Kirin Selama Perak~ said...

insyaALLAH
sama kita doakan
:(

Lulu Rahman said...

semoga cepat sembuh :(

eDie said...

insyaAllah xda pape n smoga dy cpat smbuh~

cikwawa said...

semoga sahabat anda cepat sembuh. :)

my boyfriend juga baru excident semalam. doakan yang terbaek buat dia ye :)

Muhammad hamizan bin yusof said...

amin....cepat2 sembuh, kyerull...

cik najihah said...

semoga beliau cepat sembuh..amin.

.nuruashia. said...

MasyaAllah. yeke ni nisa?
same2laa kite berdoa ntk sahabat kamu itu :(

Lyaa Suriany said...

pray da best for him

Bro Framestone said...

wah... prihatinnye nisa kan

mesti mak die xsangka de awek yang sanggup call tanye cerita...

p/s- leh wat menantu nie.. kate mak kyerull he..23x

Cik Ila said...

semoga cepat sembuh la dia.. :)

aLieF si Muncung ManiS said...

semoga dia cepat sembuh amin...awak,alief baru je lepas tgok video gathering tu..hahha..petah bercakap gak awk ni ye..amat photogenik muka tu..adoi..dalam gambar dan di video muka x sama....huhu..nisa,,kalau sudi,awk dtg la jenguk blog saya..kalau awk rasa blog saya best,awk follow la..tapi,kalau awk rasa blog saya tak best,jgn paksa diri nak follow taw..awk follow kalau awk rasa blog alief boleh buat awk tersenyum..thanx awk..selamat berkawan..lepas awk follow,tinggalkan jejak taw..thanx again..alief tunggu awk..huhu..ni link alief..->
ENTRY SATU..kalau nak popular dengan cepat,,sila baca..jgn malu-malu..ni dia tips-tips nak jadi popular dgn cepat..""

ENTRY DUA..korang sanggup tak buat benda ni??kalau sanggup,,sila la baca..kalau tak sanggup,,hurmm..kena baca gak..peace..""

::FAIZ FARISH:: said...

smoga dia cepat sembuh....

leafareesya said...

insyaAllah your friend cpat smbuh nisa. bagusnye die ade kawan mcm kamu. nak kawan dengan kamujugak lah!

Ujang9897 said...

kak..dia kt hospital mana

AfiQ said...

uhh.terkejut dgr berita nii.. huhuh.. mudah-mudahan die cepat sembuh.... aminn...

Halen said...

alahai.. ngilunya akak dgr klu bab besi dlm kaki ni. apa2 pun akak doakan kyerull cpt sembuh.

kathy jem said...

hai..blog yg menarik.. ^_^

Dda Ly said...

semoga die cepat sembuh..semoga Allah permudahkan semuanya..amin!

jemput ke rumah ye...
http://laydie-dda.blogspot.com

keep in touch♥♥

bantalbucuk said...

amiinn..semoga dia cepat sembuh..~

Melati said...

InsyaAllah, sama2 kita doakan... Moga cepat sihat & ceria selalu =))

u too take care

Nak travel to China?Oke, u need visa!
&
Dressing tableHeheee♥ i

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA KEPADA SEMUA YANG SUDI MENDOAKAN SAHABAT SAYA DENGAN IKHLAS.

HANYA ALLAH YANG MAMPU BALAS BUDI BAIK KALIAN.

DAN SEMOGA KAWAN SAYA NI SEMBUH CEPAT.. AMIN...

:)

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

baru je singgah blog dia tadi :)

yad'z said...

kyerull? betul ke ni? die yang happy go lucky uh.. isskk><... hope dia ok ..

Qaseh dalia adelia said...

sedeyh je bace hurmm sian kyerul..semoga cepat sembuh..ayah pun still ade besi dalam kaki .. sebab accident dulu.. boleh rasa keperitan tu

nadia ar-rumaisha said...

subhanallah, inilah ujian Allah... semoga rakan nisa tu tabah....begitu juga keluarganya....

efa said...

moga dya get well soon

Yu HaHn said...

semoga dye cepat sembuh.. amin..

Muhammad Khairul Fahmi said...

Amin Ya Rabbal Alamin~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

THANKS KEPADA SEMUA YANG COMMENT & DOAKAN BELIAU..

Faa Niza said...

semoga cepat sembuh wahai kyerull .

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Faa Niza

insyaAllah :D

ayucinta said...

Semoga beliau cepat sembuh..Aminn..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ayucinta

amin :)