Sunday, February 13, 2011

Dinner.Glamorous.Dress (cukup buat aku pening !!!)


  • Weeeeee... hujung bulan nih fakulti aku bakal menganjurkan dinner yang gilang gemilang lagi feymes ames. Oke ini memang cakap besar serta riak lagi takbur.
  • Heheheee mane lah aku tahu gilang gemilang ke tak, one of my lecturer said ini dinner julung-julung kali?
  • dan ia melibat satu fakulti, untuk semua student daripada semester satu hingga semester akhir, bukan dinner tertutup ke hape. heheheheeeeee :D
  • Aku mula-mula risau jugak tak dapat pergi... yelah, takut membebankan mak abah aku, nak mintak-mintak duit pulak kan...
  • Kerana serba salah itulah, aku sedaya upaya mendiamkan diri dari abah aku, seminggu tak call beb! Hahaaaa tapi instinct abah kan... mestilah beliau dapat agak ada something...
  • Boleh pulak abah call aku then tanya, "Aok kenapa senyap je. Ade ape-ape ke?" (Perbualan berlangsung dengan loghat Temerloh)

  • Heeee setelah perbincangan, maka abah sudah membenarkan aku untuk join dinner. Yeay alhamdulillah :D
  • Tapi............. ada pulak perkarai lain yang buat aku demam-demam memikirkannya! Oke ini tipu.
  • Memandangkan ni first time aku join dinner apekejadah-aktiviti-seumpamanya, maka aku sangat blur bila bab nak beli dress.
  • Tema glamorous kot....


Pic source : Google

  • Haaa glemers tak makkkk?? Auwww kalau aku pakai dress macam nih memang konfirm lah semua pandang aku.. Silap hari bulan orang ingat dinner tu wedding aku lak. Hohohoooo



Pic source : Google

  • Jujur aku kata, pada mulanya, aku nak cari dress warna merah okeh! Aku malas laa nak beli dress hitam / putih.. warna biasa.. huhuuu~
  • Lagipun,  biar aku sorang je menyerlah habes malam tuh! Wuahahahaaaaa *gelak syaitonnn*
  • Lepas tu aku nak dress yang kembang setaman macam yang dalam gambor.. Baru la feeling ala-ala cinderella kan kan kan??? *haktuuiihhh berangan tak sudah!*





  • Gambar ni aku dapat dari satu blogshop. Oke pada fikiran aku, aku just nak dress yang simple and plain aje oke? Aku taknak dress yang sarat ade bling bling berlebihan.
  • Kalau nak masuk elemen glamorous, haa pandai pandai lah aku cari aksesori yang sesuai... Tapi malas nak terikat sangat dengan tema. Asal pakai lawa-lawa dah la.. ye tak?
  • Lagipun kalau aku beli dress yang betul-betul untuk dinner, aku takut nanti aku pakai sekali aje kan... rugi pulak...
  • Ohh ye, memang aku nak beli dress yang paras lutut, nanti aku pakai seluar je lah... malas nak pakai dress labuh. Tak biasa. Hehehee...



Oke seriously terpikat dengan yang ini. Hahahaaa tapi kaler nude laaaaa... Tak ada warna merah / purple :(

Oke suka sangat lahhh. camne nih... camne nih.... Huhuuu


  • Hahahaa aku pening okeh.... aku tahu banyak blogshop kat luar sana yang jual dress murah-murah...
  • Aku pon tengah tak berapa nak beruang (ber-wang), maka aku memang menetapkan bajet yang rendah aje untuk dress.. Hahaha kedekut giler!
  • So.. kalau sesiapa ada link ke blogshop yang jual dress lawa + murah, share laa ngan aku ye... hehee~

P/S : Aku ingat nak pergi survey kat TS, cari yang murah2 aje lorh. haha kalau tak ada yang berkenan baru lah aku beli kat online shop ye? Kalau sesiapa ada link blog shop best do share bebeh!!




P/S : Ade mana mana putera raja nak join aku pergi dinner tak? Hahahaa~

61 comments:

  1. huyoo..saya pun ada dinner juga....untuk konvo nanti..bydaway..good luck ok cari dress tu XD

    ReplyDelete
  2. wah.... baju ke 2 tu merah menyala... dari jauh da nmpk da

    ReplyDelete
  3. semoga dapat cari dress yang sesuai... akak pernah melalui saat camni masa last year. mujurlah mama pandai jahit. tempah free aje kat mama... hohohohoo...

    ReplyDelete
  4. dress purple kat atas tu koi rase lawo..
    tapi aok pakai tak tau la lawo ke dok..
    haha

    ReplyDelete
  5. nisa better kalo nisa dress up ala2 fairy tale. mmg sesuai ngn nisa. nisa kurus n tinggi..pkai pape pon cntek, cun =)

    ReplyDelete
  6. SAYANGG! puteri raji yuyu zuluakha nak ikuttttt! ^^

    ReplyDelete
  7. huhu..semga dapat pilih yang terbaik ok..:P

    ReplyDelete
  8. err hai..hehe ni first time comment.. u know i ade jugak dinner glamorous style red carpet punye tema.. and kebetulan kaler pilihan pun same.. untuk megurangkan kepeningan u, i nk offer accessories.kite share..nak?tp if u nk pakai la..accesories atas kepala..mini cap kaler merah + bulu2 kaler hitam..so fantastic! kalau nk tengok gambar nnt i boleh send kat u..tp u sewa la.. hehe lg jimat tak payah beli..if u sudi sewakan baju u pun ape salahnye..i bayar..hehe..

    ReplyDelete
  9. amboi aok yek...(ckp temerloh jugak)...hehehe...
    gud luck cari dress yg terbaik ok...(^_^)

    ReplyDelete
  10. boleh pensan klo tgk kak nisa pkai yg kt ats nih....
    cun ooooo.........

    ReplyDelete
  11. nisa try tangok kat sini
    pon lawa..bagi saya la..
    sharing is caring heee..

    http://dieheartfashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. suka yang ini ;) http://1.bp.blogspot.com/-NbBLVzzOzko/TVXvt50YBXI/AAAAAAAAFAY/RTxALd9CJsk/s400/72112.jpg
    beli la beli la hee

    ReplyDelete
  13. try p cni..

    http://www.facebook.com/pages/Kaki-Shoping/158917867479729?sk=wall

    ReplyDelete
  14. @Hanim Mahali

    ehehheee
    untunglaa ur mom pndai jahit.
    huhuu
    :)

    ReplyDelete
  15. @APi

    ahahah
    koi pon asemcm berkenan dgn baju purple tuh~

    ReplyDelete
  16. @.nuruashia.

    ahaaaaa
    fairy tale eh..
    tp tema glamorous. hohoo xreti lak nak fairy tale tang mana. ahahaa~

    ReplyDelete
  17. @Misa Sakura!

    hehehhe
    ska jugakkkk..
    tp tgk dulu camne :D

    ReplyDelete
  18. saya pun ada dinner akhir bulan ni. tema evening dress. tak tau la nak pegi ke tak. kalo pegi, pening la jugak nak pilih dress. huhuu~

    ReplyDelete
  19. pensan la....
    sbb cun+seksi gler kot.....

    ReplyDelete
  20. hahaha.. kat ts mmg byk dress lawa2x.. ria pun nk cari dress gak yg lawa2x utk dinner kat pulau redang nanti.. huhu.. btw maria cadangkan cari kat ts x pun bb kat situ byk dress murah lag satu cantik2x awwww

    ReplyDelete
  21. sama mcm theme dinner aku sem 2 dulu :)

    theme sem ni lak vintage :)
    pening kepala nk cari baju ni..huk3

    ReplyDelete
  22. pening la Nisa nak redah sume closet haha ;)

    ReplyDelete
  23. kak nisa pergi lah tengok dulu kat TS tu.. memang banyak taw dress yang cantik lagi murah2 kat situ.. mesti tak balik dengan tangan kosong... hehe :))

    ReplyDelete
  24. waaa, tema glamoures... pakai blink2 lah ape lagi.. hehe

    ReplyDelete
  25. @Nini Mohd

    haaaaaaaaaa
    tulah..
    nak pilih baju pon leh jd pening kannn~

    ReplyDelete
  26. @ria

    ouhhh Nisa pon ingat camtu laaa~ huhu

    ReplyDelete
  27. @♥NuR SyAFiQah♥

    ouhhh
    tema vintage..
    sekarang sng nak cari baju vintage dear...
    byk kot skrg neh~

    ReplyDelete
  28. dah tu...
    tgk pic tuh...
    sexy2 tuh...xleh bayang klo kak nisa pkai...wahahaha

    ReplyDelete
  29. yg kaler nude tu chantek nisa...

    ReplyDelete
  30. @kaizen

    haish budak neh
    org pakai la ngan inner n skinny
    tang mana lak sexy nye, akak kan pakai tdung.

    ReplyDelete
  31. haah kn...
    lupe plak...wahahaha
    sy ni bkn pkar bab2 fesyen nih...
    sy kn adek....

    ReplyDelete
  32. Babe check your facts. The seniors have done a dinner before.

    ReplyDelete
  33. @Anonymous

    check ur facts too :)
    i DID mention dinner FAKULTI yg pertama. julung2 kali diadakan.
    lecturer sendiri yg sebut DINNER FAKULTI yg pertama.

    dinner ni melibatkan seluruh fakulti.
    bukan dua tiga batch aje :)

    thanks :)

    ReplyDelete
  34. sokong bab yang nak mencari dekat TS sana terlalu banyak dress ;) rsa rsa plain nice sangat .

    ReplyDelete
  35. gambar keempat yang warna hitam tu, sgt perfect. aw aw

    ReplyDelete
  36. confem mlm tu nisa akan memenangi BEST DRESS..gud luckkk

    ReplyDelete
  37. @ira kepoh

    ahhaha
    x dapat lah best dress..
    btw
    thanks
    ^,^

    ReplyDelete
  38. yep cari kat TS.banyak yang murah2.cari je yang simple but nice.less is more :)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay