Sunday, February 13, 2011

Dinner.Glamorous.Dress (cukup buat aku pening !!!)


  • Weeeeee... hujung bulan nih fakulti aku bakal menganjurkan dinner yang gilang gemilang lagi feymes ames. Oke ini memang cakap besar serta riak lagi takbur.
  • Heheheee mane lah aku tahu gilang gemilang ke tak, one of my lecturer said ini dinner julung-julung kali?
  • dan ia melibat satu fakulti, untuk semua student daripada semester satu hingga semester akhir, bukan dinner tertutup ke hape. heheheheeeeee :D
  • Aku mula-mula risau jugak tak dapat pergi... yelah, takut membebankan mak abah aku, nak mintak-mintak duit pulak kan...
  • Kerana serba salah itulah, aku sedaya upaya mendiamkan diri dari abah aku, seminggu tak call beb! Hahaaaa tapi instinct abah kan... mestilah beliau dapat agak ada something...
  • Boleh pulak abah call aku then tanya, "Aok kenapa senyap je. Ade ape-ape ke?" (Perbualan berlangsung dengan loghat Temerloh)

  • Heeee setelah perbincangan, maka abah sudah membenarkan aku untuk join dinner. Yeay alhamdulillah :D
  • Tapi............. ada pulak perkarai lain yang buat aku demam-demam memikirkannya! Oke ini tipu.
  • Memandangkan ni first time aku join dinner apekejadah-aktiviti-seumpamanya, maka aku sangat blur bila bab nak beli dress.
  • Tema glamorous kot....


Pic source : Google

  • Haaa glemers tak makkkk?? Auwww kalau aku pakai dress macam nih memang konfirm lah semua pandang aku.. Silap hari bulan orang ingat dinner tu wedding aku lak. Hohohoooo



Pic source : Google

  • Jujur aku kata, pada mulanya, aku nak cari dress warna merah okeh! Aku malas laa nak beli dress hitam / putih.. warna biasa.. huhuuu~
  • Lagipun,  biar aku sorang je menyerlah habes malam tuh! Wuahahahaaaaa *gelak syaitonnn*
  • Lepas tu aku nak dress yang kembang setaman macam yang dalam gambor.. Baru la feeling ala-ala cinderella kan kan kan??? *haktuuiihhh berangan tak sudah!*





  • Gambar ni aku dapat dari satu blogshop. Oke pada fikiran aku, aku just nak dress yang simple and plain aje oke? Aku taknak dress yang sarat ade bling bling berlebihan.
  • Kalau nak masuk elemen glamorous, haa pandai pandai lah aku cari aksesori yang sesuai... Tapi malas nak terikat sangat dengan tema. Asal pakai lawa-lawa dah la.. ye tak?
  • Lagipun kalau aku beli dress yang betul-betul untuk dinner, aku takut nanti aku pakai sekali aje kan... rugi pulak...
  • Ohh ye, memang aku nak beli dress yang paras lutut, nanti aku pakai seluar je lah... malas nak pakai dress labuh. Tak biasa. Hehehee...



Oke seriously terpikat dengan yang ini. Hahahaaa tapi kaler nude laaaaa... Tak ada warna merah / purple :(

Oke suka sangat lahhh. camne nih... camne nih.... Huhuuu


  • Hahahaa aku pening okeh.... aku tahu banyak blogshop kat luar sana yang jual dress murah-murah...
  • Aku pon tengah tak berapa nak beruang (ber-wang), maka aku memang menetapkan bajet yang rendah aje untuk dress.. Hahaha kedekut giler!
  • So.. kalau sesiapa ada link ke blogshop yang jual dress lawa + murah, share laa ngan aku ye... hehee~

P/S : Aku ingat nak pergi survey kat TS, cari yang murah2 aje lorh. haha kalau tak ada yang berkenan baru lah aku beli kat online shop ye? Kalau sesiapa ada link blog shop best do share bebeh!!




P/S : Ade mana mana putera raja nak join aku pergi dinner tak? Hahahaa~

61 comments :

DiriKu said...

huyoo..saya pun ada dinner juga....untuk konvo nanti..bydaway..good luck ok cari dress tu XD

creativeheart said...

wah.... baju ke 2 tu merah menyala... dari jauh da nmpk da

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@DiriKu

thankss
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@creativeheart

ahhaha
nak bju camtu leh??

Hanim Mahali said...

semoga dapat cari dress yang sesuai... akak pernah melalui saat camni masa last year. mujurlah mama pandai jahit. tempah free aje kat mama... hohohohoo...

APi said...

dress purple kat atas tu koi rase lawo..
tapi aok pakai tak tau la lawo ke dok..
haha

.nuruashia. said...

nisa better kalo nisa dress up ala2 fairy tale. mmg sesuai ngn nisa. nisa kurus n tinggi..pkai pape pon cntek, cun =)

y u y u Z u l a i k h a said...

SAYANGG! puteri raji yuyu zuluakha nak ikuttttt! ^^

Syafiq Rosli said...

huhu..semga dapat pilih yang terbaik ok..:P

Saza Infineez said...

err hai..hehe ni first time comment.. u know i ade jugak dinner glamorous style red carpet punye tema.. and kebetulan kaler pilihan pun same.. untuk megurangkan kepeningan u, i nk offer accessories.kite share..nak?tp if u nk pakai la..accesories atas kepala..mini cap kaler merah + bulu2 kaler hitam..so fantastic! kalau nk tengok gambar nnt i boleh send kat u..tp u sewa la.. hehe lg jimat tak payah beli..if u sudi sewakan baju u pun ape salahnye..i bayar..hehe..

Lala Latif said...

amboi aok yek...(ckp temerloh jugak)...hehehe...
gud luck cari dress yg terbaik ok...(^_^)

kaizen said...

boleh pensan klo tgk kak nisa pkai yg kt ats nih....
cun ooooo.........

TeQah Khaire said...

dress purple tu lawa..
hee..

nisya salihin said...

nisa try tangok kat sini
pon lawa..bagi saya la..
sharing is caring heee..

http://dieheartfashion.blogspot.com/

Misa Sakura! said...

suka yang ini ;) http://1.bp.blogspot.com/-NbBLVzzOzko/TVXvt50YBXI/AAAAAAAAFAY/RTxALd9CJsk/s400/72112.jpg
beli la beli la hee

munGe سلواني said...

try p cni..

http://www.facebook.com/pages/Kaki-Shoping/158917867479729?sk=wall

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Hanim Mahali

ehehheee
untunglaa ur mom pndai jahit.
huhuu
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@APi

ahahah
koi pon asemcm berkenan dgn baju purple tuh~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@.nuruashia.

ahaaaaa
fairy tale eh..
tp tema glamorous. hohoo xreti lak nak fairy tale tang mana. ahahaa~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@y u y u Z u l a i k h a


hahahaha
jommmm ikut :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Saza Infineez

baju pon i x dpt lg.
ahahhahaa~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Lala Latif


heheee
thanks
^,^

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@kaizen

ahahahha
pengsan la pulak?

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@TeQah Khaire

hehehee
tulah, pk cmtu jugak.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@TeQah Khaire

hehehee
tulah, pk cmtu jugak.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@nisya salihin

ouhhh thankss!!!
:D
nnt i tgk ye ...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@nisya salihin

ouhhh thankss!!!
:D
nnt i tgk ye ...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Misa Sakura!

hehehhe
ska jugakkkk..
tp tgk dulu camne :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@munGe سلواني

thankssss
:D

Nini Mohd said...

saya pun ada dinner akhir bulan ni. tema evening dress. tak tau la nak pegi ke tak. kalo pegi, pening la jugak nak pilih dress. huhuu~

kaizen said...

pensan la....
sbb cun+seksi gler kot.....

ria said...

hahaha.. kat ts mmg byk dress lawa2x.. ria pun nk cari dress gak yg lawa2x utk dinner kat pulau redang nanti.. huhu.. btw maria cadangkan cari kat ts x pun bb kat situ byk dress murah lag satu cantik2x awwww

♥NuR SyAFiQah♥ said...

sama mcm theme dinner aku sem 2 dulu :)

theme sem ni lak vintage :)
pening kepala nk cari baju ni..huk3

mahirahnazlim said...

pening la Nisa nak redah sume closet haha ;)

nurul huda said...

kak nisa pergi lah tengok dulu kat TS tu.. memang banyak taw dress yang cantik lagi murah2 kat situ.. mesti tak balik dengan tangan kosong... hehe :))

yad'z said...

waaa, tema glamoures... pakai blink2 lah ape lagi.. hehe

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nini Mohd

haaaaaaaaaa
tulah..
nak pilih baju pon leh jd pening kannn~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@kaizen

ahahahh
ade lak..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ria

ouhhh Nisa pon ingat camtu laaa~ huhu

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@♥NuR SyAFiQah♥

ouhhh
tema vintage..
sekarang sng nak cari baju vintage dear...
byk kot skrg neh~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mahirahnazlim


ahahhaa
tu lahhhhh~
pening nehh~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@yad'z

ape2 pun xmo la sarat sgt kan.

kaizen said...

dah tu...
tgk pic tuh...
sexy2 tuh...xleh bayang klo kak nisa pkai...wahahaha

ishiko said...

yg kaler nude tu chantek nisa...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@kaizen

haish budak neh
org pakai la ngan inner n skinny
tang mana lak sexy nye, akak kan pakai tdung.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ishiko


yg mane satu ye?

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ishiko


yg mane satu ye?

kaizen said...

haah kn...
lupe plak...wahahaha
sy ni bkn pkar bab2 fesyen nih...
sy kn adek....

Anonymous said...

Babe check your facts. The seniors have done a dinner before.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

check ur facts too :)
i DID mention dinner FAKULTI yg pertama. julung2 kali diadakan.
lecturer sendiri yg sebut DINNER FAKULTI yg pertama.

dinner ni melibatkan seluruh fakulti.
bukan dua tiga batch aje :)

thanks :)

♥Eva Ghazali♥ said...

sokong bab yang nak mencari dekat TS sana terlalu banyak dress ;) rsa rsa plain nice sangat .

sueRAFE said...

gambar keempat yang warna hitam tu, sgt perfect. aw aw

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@♥Eva Ghazali♥

heee
yupp i guess i g sana aje la kot.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@sueRAFE

heee cantik kan..

akmalhilmi said...

ko tak nak ajak aku ke ae
hahaha

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@akmalhilmi

kau sudi ke?

akmalhilmi said...

sudi2
hahaha

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@akmalhilmi

ahhahaha
biar betol....~

ira kepoh said...

confem mlm tu nisa akan memenangi BEST DRESS..gud luckkk

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ira kepoh

ahhaha
x dapat lah best dress..
btw
thanks
^,^

isma said...

yep cari kat TS.banyak yang murah2.cari je yang simple but nice.less is more :)