Monday, February 28, 2011

Cuba kelainan pada shawl.

LOKASI : Taman Canseri, Jalan Diplomatik, Putrajaya

TARIKH : 20 Februari 2011

AKTIVITI : Santai bersama Ben Ashaari dan sesi buat vlog bersama rakan-rakan blogger.

 

IMG_1563 edited

HOHHHH…!!! Ni gambor mengundang betol, siap nak ber-spek mata itam bagai.. Hahahaa dah macam alien la pulak aku tengok. Saje je kot aku nak merambu-ramba dengan spec hitam murah beli kat uptown itu. Hahahaaa dulu jarang pakai. Ye lah aku kan specky.. so, mana lak aku nak tepek shades neh atas muka aku kan?

Tapi memandangkan aku sekarang dah kembali memakai contact lens, so shades murah aku tu pon kembali berguna. Hek hek hekkk….

 

IMG_1565 edited

Haaaa perasan tak? Perasan tak?? Berbalik kepada tajuk entry, aku mencuba kelainan pada shawl. Aku rasa ni kot pertama kali aku memakai shawl viscose yang bercorak sebegitu abstrak. Sebelum ni aku rasa shawl aku yang bercorak pon, just corak-corak yang biasa… yang mcm rainbow.. and polkadot.. Sebelum ni tak ada lagi kot yang corak abstrak sangat macam ni..

But you know what? I like it! Ouhhh ye pastikan baju anda kosong ye, baru laa padankan dengan shawl yang bercorak sarat… Kalau baju pon dah corak-corak, kalau tak kena gaya dengan corak shawl yang di pakai, mau kacau bilau di buatnye… Herherherr~

 

IMG_1567 edited2Tone inner (tyran purple-pale yellow) from http://www.ayunar.biz/

Viscose crumple shawl, courtesy of http://butikalesya.blogspot.com/

Ruffled sleeves shirt, courtesy of http://batikvalley.blogspot.com/

 

Heee aku suka shawl nih sebab kain dia lembut dan sangat terletak aje, tak keras pon… Kain dia sangat selesa.. hehhe Ohhh ya, I superlove the shirt too!! Macam tahu-tahu aje kan aku memang suka baju / dress yang ada ruffled2 ni kan… Auwwww sweer shirt! Suka sebab nampak sedikit kelainan. Chewahhh…

And one more thing! BATIK VALLEY sekarang banyak update baju-baju dan beg yang cantik comel lawa!! Jom pergi usha Batik Valley ramai-ramai :D

P/S : All pics above by EAZY IZZUDDIN

 

 

 

Peace.

38 comments :

Pijisketch said...

cun! ^.^

Nobita Sensei said...

macam-macam jenis shawl sekarang yer.

.nuruashia. said...

wow.. ranggi tu..
besa tgk nisa berheels ehhehe.. pape pon nice..
cntek :D
ske tgk ur style.. keep it up dear :)

oshin said...

awak cantek , awak comel . sy sukaaa weweiiitttt

Nasuha Salleh said...

NIsa....makan banyak2 ye pasni..
kamu nmpak kurus..T_T
jom makan ayam berlemak byk2 =D

Nurul dot..dot..dot... said...

waa..suka la baju nisa..^ ^

Pembawa_Wacana said...

Nisa selalu datang Putrajaya eh.... kontek2 la...dekat dah tu....leh lepak kedai mamak atau alamanda... :) Boleh ajak Bro Ben sekali kan..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Pijisketch

thanksss :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nobita Sensei

hehehe
yup..
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@.nuruashia.

ahahha
yuppp..
nisa tahu buat vlog tu mesti smpai malam. tu yg malas pakai heels. ejhehehehe

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@oshin

tenkiu sayanggggg <3

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nasuha Salleh

hehehe
ye nisa mmg jenis mkn byk tp nisa susah nak naik berat badan la dear...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nurul dot..dot..dot...

thanks a lot dear :D

~Kirin Selama Perak~ said...

KSP pon nak try la shawl ni.
ok x?
:))))

TeQah Khaire said...

dr atas sampai bawah memank sangat lawa..huhu..

Ayun Ayunar said...

Vlog nisa dengan blogger best!

tia said...

orang klu da lawa, pakai ape2 pon lawaaa! :))

alfi said...

cantiknya kak nisa ni :) suke sgt tgk style kak nisa..eheh,sebelum ni silent reader je :)

mysara said...

wah..cantik!
nisa ni..kurusnyer...:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@~Kirin Selama Perak~

wowww
kalau KSP yg try konfirmmmmm lg ramai peminat anda
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@TeQah Khaire

thanks a lot deary!!
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Ayun Ayunar

ehhehee
thanksss dear ayun :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@tia

hehehe
my dear tia, you lg lawaaaa
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@alfi

thanks a lot dik :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mysara

ahahaha
nisa ni kategori kerempenggg :P

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

comey ar nisa!! =)

Yang Comel,
Khumaera Ismail

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

thanks dear :D

anyss ahmad said...

bestnya dapat photoshoot. nisa cantik sangat and talented. :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@anyss ahmad

alhamdulillah... ade lah sikit2.. ehhee
thankss :)

jaa64 said...

nisa kurusnyerr....cntik :)

Nisa Menaip said...

@jaa64

heee thanxx..

Woofer Storm said...

mmg cool...heheeee

Nisa Menaip said...

@Woofer Storm

thankss
:D

nurul nabila bt medan said...

cumel , cun , cantek la !
#jealous

^^

shazleena fadzlyin said...

kak nisa chantek sgt..pandai berstyle...love u so much,,,im ur new rakan blogger,,slamat berkenaln,,:)

shazleena fadzlyin said...

kak nisa chantek sgt~pandai berstyle shaz suka tgk..

Ziera Ieyah said...

nisa cantik la...n pandai bergaya. zira pn nk try pkai contact lens..tp tkut..hehehe ade tips x??

syira syah said...

hye nisa. cantik!
actually sy pun krus mcm awk gak.
mkn byk pun tak gemuk2 kan. hakhak!
suke style anda tp sy x berani kekadang sbb krus kan mcm pelik kalau main sarung bagai.
againn nisa cantik!