Friday, January 28, 2011

Video Blogging! Best ke?

  • Whaaa macam trend pulak kan sekarang, update blog dengan video…
  • dan bila hal ini terjadi, ia dikenali sebagai video blogging.. atau nama manjanya VLOG

 

A vlog is a video blog post. The term can also refer to a blog made up entirely of video blog posts.

Vlog posts are created by creating a video of yourself or an event, uploading it to the Internet and publishing it within a post on your blog.

In the early days of blogging, vlogs were called podcasts, a term that was used to refer to both audio and video blog posts. Today the two have adopted their own distinct nomenclature.

Source : About.com 

 
  • Haaaa amacam? Dah tahu apa itu vlog? Kalau korang dah lama follow blog aku, korang mesti tahu aku suka buat video cakap cakap cakap then aku post.
  • Ya, it’s what we called vlogging.. tapi aku malas nak declare VLOG ke hape.. hehe boleyh?
  • Tapi sekarang aku makin suka pulak rakam rakam video ni. Bukan rakaman 3GP ke atau yang seangkatan dengannya! Haiyarrkkk!!
  • Sebenarnya aku nak korang lebih mengenali aku melalui video aku, lihat cara aku act, bercakap, dan buat mimik muka.

sayaBuat muka macam ni haa.. macam ni haa…

 

  • Burok? Tidak mengapa.. wajahku itu pemberian Allah SWT… aku tetap bersyukur…
  • Ouhh ye, aku ada satu idea mengenai video blogging (vlogging) ni… idea bernas lagi mantop datangnya ketika aku di dalam kelas semalam…
  • Oke dalam kelas aku ni banyak je gadis gadis comel, hot, cun dan gorgeous, terutamanya yang bertudung..
  • So, aku decide nak buat session meng-interview mereka yang berkenaan, tanya lah soalan apa yang patut. Pasal shawl styling ke… pasal isu semasa ke..
  • Apa apa je la… eh kalau korang nak request vlog dari aku, bagi je tau… InsyaAllah kalau tak ada kekangan masa aku akan usahakan..
  • Aku buat macam ni supaya vlog yang bakal aku hasilkan tidaklah merapu semata mata… Oke??
  • So aku berharap, aku blogging ni mendatangkan manfaat pada diri aku, dan juga pada korang yang membaca…
  • Oke… cheers! :D

 

 

Jerawat seketol atas pipi. Gatal! Bye bye.

16 comments :

Khumaera Ismail said...

vblog? wuwuu...seyes ta pandai na bervideo2..lgpun tak cun takut org muntah plak tgk maera T_T

norien arshad said...

nak !!! hehehe

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Khumaera Ismail

heeeee
mane ade x cantik meyh..
semua org cantik :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@norien arshad

hehehehe
nak ape ye kak norin :P

Bella Ayub said...

p/s :

haa.same la..ade seketul atas pipi ni ha.. :P

bardboo said...

alamak, malulah nak buat vlog..xtau nak ckap pe..hehe..

Jom Lawat Blog Bardboo

ed shahir said...

good idea nisa. waiting :)

ofcuz said...

oh! ni ke vlogging...!
New style maa... Msuk kn bnyk2 video ko!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Bella Ayub

ahahha
tgh musim kot :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@bardboo

ehhehe
sebab tu kena cri idea dulu baru buat vlog :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ed shahir

hehehe thankss :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ofcuz

ahahhaha
kalau byk sgt video kang jd SAYA SUKA RAKAM VIDEO lak. ahahha

Hasif Rahman said...

saya tak setuju..nanti makin byk lelaki minat kamu..kita dah takda peuang..hu =(

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Hasif Rahman

hahaha
boleh lak gitu??
xkan laa :P

Eel said...

hoho~
dah maju dah, dari blogger ke vlogger~ =D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Eel

ehhehe
tp sy bukan vlogger sepenuh masa :D