Thursday, January 6, 2011

Ouhh entry ini buat saya tersentuh. Bukan sentap ye. . .

Ouhhh cuaca pada tengahari ni macam biasa, kering dan panas. Sambil bergolek dengan perut kenyang umpama dugong terdampar, Nisa macam biasa melayan blog, macam macam blog Nisa masuk.. Nisa terjah blog yang Nisa follow untuk baca entry terbaru…

Dan Nisa tak lupa nak singgah di salah satu blog kegemarana Nisa…

 

nbBecause She is Nurul Badiah

Nisa follow blog beliau sebab Nisa suka tengok gaya beliau.. Dah lah tuan punya badan pun cantik menawan, pandai posing depan camera.. Ouhh I adore her lah! Hehehee. Oke oke mari kembali ke pangkal jalan ye semua.

Nisa nak cakap pasal entry beliau yang Nisa baca tadi iaitu entry bila berbicara tentang C.I.N.T.A.

Segala yang Nisa nak tulis kat sini nanti semuanya merujuk kepada diri Nisa sendiri.

Wahhh memang terharu dan tersentuh sangat dengan apa yang Nisa baca. Teringat pulak segala benda yang pernah terjadi pada Nisa dulu… Memang Nisa rasa nak menangis lah kan (lagu dalam playlist lak pandai pandai aje mainkan lagu Hanya Kerana Cinta aiyohhh!!)

Seperti orang lain, Nisa juga manusia biasa. Ada hati dan perasaan. Namun entah apa kesilapan Nisa, apa yang Nisa harapkan tak semuanya Nisa dapat. Bukan setiap kali nya Nisa bernasib baik seperti insan lain. Nisa selalu menumpahkan air mata gara gara diri ini tidak cukup sabar dan redha dalam menghadapi ujian NYA. Sekarang pun, Nisa masih lagi bersabar menunggu. Namun andai ini bukan jalan yang dikehendaki Allah, Nisa pasrah dan bersedia untuk redha dengan apa yang akan terjadi.

 

Photo 1634

Namun Nisa bersyukur, kerana Nisa ada kawan kawan, ada keluarga yang masih menyayangi dan mengambil berat. Bukan sahaja bercakap mengenai soal hati, namun dugaan yang ada di sekeliling kita cukup menguji iman. Dan Nisa takkan lupa jasa kawan Nisa yang ada dengan Nisa sewaktu Nisa tengah down giler satu masa dulu..

Tapi, macam yang Sis Nurul Badiah ni mention dalam entry dia, Allah takkan menzalimi kita. Maka dengan itu, Nisa insaf sangat. Life must go on.  

Sesungguhnya jalan hidup kita, jodoh dan ajal kita telah ditakdirkan olehNYA sejak azali lagi.

 

P/S : These girls are amazing! Thanks dear because mention me / my blog in your entries. Let’s read them :D

 

 

Love you. Bye bye.

16 comments :

Anisa Hang Tuah said...

wah wah
semua best!!

nis adore dgn nurulbadiah & fya
(:

Nurulbadiah Lai said...

honey..
just be patient...
kadang2 perkataan sabar tu dj muak kita dengar kn..tp tulah yg kite kene buat..

kalu kita sedih..kecewa..menangis saja syg..mula2 mmg mcm tu..lame2 lepas kita dh puas nangis..kite boleh tersenyum balik..

hati sis ni dh lali ngn tangisan semua tu yg buat sis lebih kuat..nisa pon patot camtu..

sis doakan nisa tabah dan semoga semuanya berjln dengan baik insyallah:)

btw..terharu nisa acknowledge entry sis camni:)

saNah said...

yupp sanah da bca best entri 2 uhh,,

Isyraq said...

huhuhu...

..hizamirahim.. said...

hehe.
comel2.
XD

Nisa A. said...

@Anisa Hang Tuah

hehhee really :D

Nisa A. said...

@Nurulbadiah Lai

hehehe
thankss dear sis sudi komen kat sini.. mula nya malu nak post. hehe
but i think i wanna share my experience and how coincidence your entry related to it :)

hehe lepas ni boleh mintak nasihat sis ye ^^

thankss again. mmuuahhxx! :D

Nisa A. said...

@saNah

ehehhe
:)

Nisa A. said...

@Isyraq

huhuuu jugak :P
hehe~

Nisa A. said...

@..hizamirahim..

ahaaa
camni pon comel jugak :P

jafni said...

nice blog...ok2....awak pown ape kurangnye=)

Nisa A. said...

@jafni

hehe thanks :)

sab said...

sab pun suke sis nurul. wee~

Nisa A. said...

@sab

hehehe
yupp2
:D

HonEyBuNNy said...

2-2 blog neh best....;-)

Nisa A. said...

@HonEyBuNNy

heheh
tenkiu :D