Wednesday, January 26, 2011

Mencintai bukan bermakna harus memiliki

 

wtrPhoto by : CREATIVEHEART

  • Tajuk dah jelas. Entah kenapa sekarang ni aku ade mood nak tulis pasal jiwa jiwa pulak dahhh~
  • Selalu dalam perjalanan hidup, kita akan menghadapi macam macam perkara.. Dan di persimpangan itu jua, kita bertemu dengan seseorang.
  • Seseorang yang telah berjaya sampai di pintu hati, seseorang yang telah mencuri kunci hati, seseorang yang membawa separuh diri ini bersamanya.
  • Namun, mencintai tidak semestinya memiliki. Walau hati kita berdegil mahukan si dia, namun jika telah ditulis takdir bahawa kita tidak bisa menurut kemahuan, apa kan daya.
  • Kita senyum, kita ketawa, kita bahagia bila bersamanya. Namun siapa tahu betapa hati menangis?
  • Kerana… bila mencintai namun tidak memiliki, kita tahu kebahagiaan yang kita rasa tidak akan kekal.. Satu masa nanti di dia pasti akan meninggalkan kita jika dia bertemu dengan yang lain.
  • Menghalangnya?? Ouh sungguh tak berdaya, kerana kita tidak punya hak! Dia bukan milik kita….

 

Jadi.. sebelum segalanya berlanjutan, sebelum kita sayang padanya separuh mati, adalah sebaiknya kita yang mengundur diri. Mungkin jodoh yang tepat bukan sekarang, namun InsyaAllah, telah Tuhan tetapkan yang terbaik untuk kita :)

 

 

Tiba tiba aje. Bye bye.


38 comments:

  1. betul tu kak nisa .
    agak terasa gak lhaa bila bace .
    (^;^)

    ReplyDelete
  2. wah ! suke sangat entry nieyh ^^

    ReplyDelete
  3. same with me huhuhu... now miaa tpkse mgundurkan diri...

    ReplyDelete
  4. same with me huhuhu... now miaa tpkse mgundurkan diri...

    ReplyDelete
  5. ayat dia
    huhu.
    bermakna.
    hurm.
    like sis nya picca.
    lawa.

    ReplyDelete
  6. yup, cinta tak semestinya memiliki. itu yg i rasa skrg. sumtimes better just give up. bila give tak bermakna kita lemah but it shows that we are strong enough to let it go.

    ReplyDelete
  7. @Qien Hikari

    hehehe
    jgn terasa dear..
    kita mesti kuat :)

    ReplyDelete
  8. @miaa spungen

    xpe dear..
    hope u hve better future with better person :)
    be strong~

    ReplyDelete
  9. mengalah bukan bermaksud kalah ! hehe :)

    ReplyDelete
  10. mira suke ayat2 tu....huhu..:( tetiba lak teringt peristiwa itu.....hehehehe


    hye sayang...exchange blog mau???

    ReplyDelete
  11. btol...

    cinta pada dunia, dunia akan pergi.
    cinta pada manusia, manusia akan mati.
    cintalah pada Allah kerana Dialah yang kekal abadi.

    ReplyDelete
  12. i dont expext u to find my blog..
    i thought i was perfectly anonymous before..haha..

    and u should'nt put any commnts to ur silent follower..haha..

    -org RTM-

    ReplyDelete
  13. btoi tu...sy skong:)

    ReplyDelete
  14. sokong sgt2...ape yg kita suke belom tentu kita disukai..

    ReplyDelete
  15. betul..
    mencintai tak bermakna kita harus memiliki..=)

    ReplyDelete
  16. tapi kalo takleh lepas camna...kenapa susah untuk melupakan..

    ReplyDelete
  17. @Nur

    ape ape takdir kita xleh lawan :D

    ReplyDelete
  18. jgn le gini cik nisa
    sedih plak bila aku kenang2 kembali

    ReplyDelete
  19. betol tuh . sgt setuju . jodh pertemuan ditangan tuhan . huhuhuh

    ReplyDelete
  20. memang ade skill la photographer nih..teringin nak blaja..picture cantik

    ReplyDelete
  21. totally agree syg.
    pnah rase jgk
    b strong oke :)

    ReplyDelete
  22. @Mr.B[e]ave[R]

    heheh yupp..
    photographer ni mmg berbakat :D

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay