Wednesday, January 26, 2011

Mencintai bukan bermakna harus memiliki

 

wtrPhoto by : CREATIVEHEART

  • Tajuk dah jelas. Entah kenapa sekarang ni aku ade mood nak tulis pasal jiwa jiwa pulak dahhh~
  • Selalu dalam perjalanan hidup, kita akan menghadapi macam macam perkara.. Dan di persimpangan itu jua, kita bertemu dengan seseorang.
  • Seseorang yang telah berjaya sampai di pintu hati, seseorang yang telah mencuri kunci hati, seseorang yang membawa separuh diri ini bersamanya.
  • Namun, mencintai tidak semestinya memiliki. Walau hati kita berdegil mahukan si dia, namun jika telah ditulis takdir bahawa kita tidak bisa menurut kemahuan, apa kan daya.
  • Kita senyum, kita ketawa, kita bahagia bila bersamanya. Namun siapa tahu betapa hati menangis?
  • Kerana… bila mencintai namun tidak memiliki, kita tahu kebahagiaan yang kita rasa tidak akan kekal.. Satu masa nanti di dia pasti akan meninggalkan kita jika dia bertemu dengan yang lain.
  • Menghalangnya?? Ouh sungguh tak berdaya, kerana kita tidak punya hak! Dia bukan milik kita….

 

Jadi.. sebelum segalanya berlanjutan, sebelum kita sayang padanya separuh mati, adalah sebaiknya kita yang mengundur diri. Mungkin jodoh yang tepat bukan sekarang, namun InsyaAllah, telah Tuhan tetapkan yang terbaik untuk kita :)

 

 

Tiba tiba aje. Bye bye.

38 comments:

Qien Hikari said...

betul tu kak nisa .
agak terasa gak lhaa bila bace .
(^;^)

nurul ain said...

wah ! suke sangat entry nieyh ^^

miaa spungen said...

same with me huhuhu... now miaa tpkse mgundurkan diri...

miaa spungen said...

same with me huhuhu... now miaa tpkse mgundurkan diri...

ara said...

ayat dia
huhu.
bermakna.
hurm.
like sis nya picca.
lawa.

Cik Cekodok said...

yup, cinta tak semestinya memiliki. itu yg i rasa skrg. sumtimes better just give up. bila give tak bermakna kita lemah but it shows that we are strong enough to let it go.

Nisa A. said...

@Qien Hikari

hehehe
jgn terasa dear..
kita mesti kuat :)

Nisa A. said...

@nurul ain

hehe thanks~

Nisa A. said...

@miaa spungen

xpe dear..
hope u hve better future with better person :)
be strong~

Nisa A. said...

@ara

thankss dear :D

Nisa A. said...

@Cik Cekodok

yuppp!! totally agree :D

Deeyaudeen Sabri said...

mengalah bukan bermaksud kalah ! hehe :)

Nisa A. said...

@Deeyaudeen Sabri

betol tuh :D

My MiRa said...

mira suke ayat2 tu....huhu..:( tetiba lak teringt peristiwa itu.....hehehehe


hye sayang...exchange blog mau???

creativeheart said...

btol...

cinta pada dunia, dunia akan pergi.
cinta pada manusia, manusia akan mati.
cintalah pada Allah kerana Dialah yang kekal abadi.

Anonymous said...

i dont expext u to find my blog..
i thought i was perfectly anonymous before..haha..

and u should'nt put any commnts to ur silent follower..haha..

-org RTM-

senydream said...

btoi tu...sy skong:)

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu sokong 176%!

yeahhh!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sokong sgt2...ape yg kita suke belom tentu kita disukai..

chEntA said...

betul..
mencintai tak bermakna kita harus memiliki..=)

Nur said...

tapi kalo takleh lepas camna...kenapa susah untuk melupakan..

ishiko said...

its ok dear.. huhuuuu...

Nisa A. said...

@My MiRa

maksud u exchange banner???

Nisa A. said...

@creativeheart

yeayyyy btol :D

Nisa A. said...

@Anonymous

ouhhh hahaha :D

Nisa A. said...

@senydream


haaa tenkiu2 :D

Nisa A. said...

@y u y u Z u l a i k h a

heheh tenkiu yuyu :D

Nisa A. said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

hehee
kannnn~

Nisa A. said...

@chEntA

hehhee :D

Nisa A. said...

@Nur

ape ape takdir kita xleh lawan :D

Nisa A. said...

@ishiko

:)

LoLyat Gang said...

jgn le gini cik nisa
sedih plak bila aku kenang2 kembali

biella93 said...

betol tuh . sgt setuju . jodh pertemuan ditangan tuhan . huhuhuh

Nisa A. said...

@LoLyat Gang

huhu harap bersabor ye...

Mr.B[e]ave[R] said...

memang ade skill la photographer nih..teringin nak blaja..picture cantik

yana ashalina said...

totally agree syg.
pnah rase jgk
b strong oke :)

Nisa A. said...

@Mr.B[e]ave[R]

heheh yupp..
photographer ni mmg berbakat :D

Nisa A. said...

@yana ashalina

heheh thanks~

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!