Thursday, January 20, 2011

Lelaki memang ada yang tak pandai nak cakap “I LOVE YOU” ehh???

  • Heyyyy good morning you ollsss~ Pagi pagi buta dah buang tebiat sikit nak tulis pasal cinta kan..
  • Hahahaa bukan apa, Nisa terbaca satu artikel ni dan Nisa rasa macam best lah pulak.
  • Eh ehh best?? Gatai betol aku pagi pagi ni, nyamuk gigit lupa garu ke hapee?? hahahaa!!
  • Nak cerita lah sikit pasal isyarat cinta tanpa mengucapkan kata kata.. Ini dari aspek lelaki kepada perempuan lah ye…
  • Kenapa tanpa berkata kata?? Sebab kadang kadang ada je lelaki yang macam blur blur ayam, tak reti nak cakap romantik2, tak reti nak susun ayat bila berbincang soal hati.
  • So you girlssss kat luar tu, lupakan je laaaa hasrat nak tanya tanya kat lelaki kalau dorang dah camtu. So, ape yang perlu kita buat sekarang ialah pandai tafsir isyarat dia.

Love_Without_Words_by_MoonlightFXPicture source here.

 

1. Si dia ingin bercuti bersama-sama anda, walau ke mana jua pilihan destinasi.

Kalau si dia tu sampai sanggup tak pergi family gathering ke, majlis kahwin sedara mara semata mata dah merancang nak bercuti dengan anda, maknanya dia dah sedia untuk mencipta sejarah baru & kenangan yang semestinya melibatkan anda! Hahahaaa… wahh sampai camtu sekali eyh… Kalau lelaki dah sayang, kebanyakan mereka memang tak berkira walau ia menelan belanja yang banyak!

 

2. Si dia menjemput anda ke majlis perkahwinan sahabat baiknya – tanpa disuruh atau dipaksa sesiapa

Yang ni macam susah nak explain lah. Si dia ingin menyaksikan saat bahagia kawan baiknya dengan anda. Ye lah, mesti nanti ramai yang tanya “kamu berdua bila lagi??” Kalau si dia menjemput anda dan dia nampak macam semangat tak hengat, gembira memanjang.. so mana tahu satu hari nanti jodoh kamu berdua betul betul naik pelamin???

 

3. Si dia mula membahasakan mengenai “anak-anak kita”

Hmmm.. ada juga lelaki yang susah nak fikir pasal perancangan keluarga sampailah mereka jumpa wanita yang dirasakan sesuai untuk jadi calon bini. Yelah, bila tengok budak budak, mungkin si dia akan cakap macam ni “Saya taknak anak kita nanti nakal macam tu” dalam keadaan yang serious tapi tenang.. ayat macam ni menunjukkan si dia bukan hanya membayangkannya, malah dia mengharapkan ia terjadi! haaa itu contohnye la kan..

 

SUMBER : Yahoo!

steffansuzette_023Picture source here.

  • Haaa itulah serba sedikit mengenai tanda tanda yang dia sememangnya sedang target anda sebagai bakal bini. Weehuuu!!
  • Ouh mak kau ter-over lak kan. Hahaa tak pepasal aje.
  • Tapi aku memang dah pernah jumpa lelaki yang macam ni. Susah betul nak ucapkan sayang, tapi dari perilaku dia terhadap si gadis buatkan orang lain pun tahu perasaannya.
  • Ouhh ye, ade lagi laaa tapi malas nak taip. CLICK HERE to read more.

 

Cinta sakit. Bye bye.

30 comments :

princeduyong said...

ermm... agak biasa bagi lelaki timur... memang ego agak tinggi... :)

n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h said...

rasanya lelaki memang banyak yang tak reti nak bercakap soal hati ni..
tapi if kena dengan sweet talker pun susah jugak..
karang manis di bibir je..huhu

YusRa said...

im here
follow me back
www.yusrasuperstar.blogspot.com

Nisa A. said...

@princeduyong

ehhehee...
ade juga yg x begitu..

Nisa A. said...

@n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h

heheh tulah...
sy pon dah byk jumpa sweet talker
:P

Nisa A. said...

@YusRa

thanks for dropping by
:D

che_qyll..teah..yana..ummu..qeyla..niesa said...

laki melayu mmg cengitu..!!
sbab tue ramai pmpuan cari laki mat saleh..r0mantikss..!

cerah cerah said...

penting ke??

siti said...

tp kan k.nisa , kadang2 ade jugak lelaki yang senang sgt cakp 1 love dekat pompuan ouh , senang je dye ckp .dye seolah2 beri harapan dekat gadis tu , haihh , lelaki memang susah ditafsirkan betol ! HAHAHAH

a little less conversation said...

kang klau ckp "i love u"..nti si pmpn plak tnye cani "haaa pe bukti nye..xkn ckp je kot..cehh" hahahaha =]

yana ashalina said...

nisa, yana penah jmpe gk org cmni.
tapi kn dye bezfren saye. n dye mmg buayeee! haha cemane 2? :D

nurihime said...

shoooo shweeettttt....yang part anak2 kita tu la...

Liya Laa said...

betul tu nisa.
pakwe kita xpnh ckp i love u for about 6 monhts.
after that, tiap2 malam ucap. smpai naik muntah i dgr. HAHAHA

nisa, nk cari pakwe mmg susah. just keep trying. sekarang mmg lelaki jual mahal ;p

yayalya said...

hihi mmg ada segelintir tak pandai nk ckp I love u tu bg dorg perlakuan lagi penting dr ucapan... :) itu lagi bermakna!

Nisa A. said...

@che_qyll..teah..yana..ummu..qeyla..niesa

hahahhaa
tu la. mat saleh pon mcm best
ahahha
:P

Nisa A. said...

@cerah cerah

bg sesetengah perempuan, perkara sebegini penting
:)

Nisa A. said...

@siti

haaaaaa....tu lah kannn...
sweet talker ni bahaya =.=

LoLyat Gang said...

x juga

aku senang je cakap ' i luv u'

slalu ckp camtu

Nisa A. said...

@a little less conversation

ahahhaa
sesetengah perempuan mmg senang rasa insecure.
sbb tu dia nak tgk bukti.
tp laki susah nk tunjuk bukti kan?

Nisa A. said...

@yana ashalina

ahhaha
sweet talker ke hape?
:P

Nisa A. said...

@nurihime

ahahaha
sweet kan kan kan
:P

Nisa A. said...

@Liya Laa

ahahhaha
boleh lak gitu..
ckp kat dia ucpn ILY tu leh simpan utk masa2 berharga. cewahhh..

ehhehe tu lah..
susah betul cri pkwe skrg. ahaha!!

Nisa A. said...

@yayalya

ehhehe true :D

Nisa A. said...

@LoLyat Gang

ehhehe kalau kat mak ke, kucing ke.. senang la kot ckp.
hahaha..
tp depends jugak pd sesetengah lelaki tuh... hehe

ofcuz said...

hahah,nisa jiwang la....

Nisa A. said...

@ofcuz

ahahha mane ade meyh??
:P

LoLyat Gang said...

x la cik nisa

aku cakap kt gf aku

aku lebih kerap ckp cmtu drpada dia

Nisa A. said...

@LoLyat Gang

ouhh klu gf awk suke xpe la.. hehee

✿ milly molly ✿ said...

i caught myself smiling when reading this :)tq deary..

Nisa A. said...

@✿ milly molly ✿

ahahha
:D