Saturday, January 15, 2011

Kenapa Nisa nak sangat tonton filem Khurafat???

 

khurafat-posterKHURAFAT by Shamsul Yusof. Terbitan SKOP Production.

 

Mari sini Nisa list kan sebab musabab kenapa Nisa nak sangat sangat pergi tengok filem ni.

 

BACA TAJUK!

  • Ahahhhh!!! Tajuk KHURAFAT tu sendiri dah memberi bayangan kat Nisa bahawasanya filem ni bakal menggunakan isu isu perbuatan syirik sebagai intipati filem ni.
  • So kalau berkaitan perkara syirik ni mesti ada bunuh bunuh, yang penting ade la hantunye kan kan kan..

 

THRILLED! FEAR!

  • Nisa sebenarnya agak takut la jugak kalau nak tengok cerita hantu.
  • But after it is just a film kan. Habis je filem dah habis dah rasa takut.
  • So I’m freaking excited about the thrilled and fear that I’m gonna feel masa tengok filem ni nanti.

 

TRAILER YANG MENARIK

  • Ni sepatutnya perkara pertama yang dibuat sebelum tengok sesebuah filem.
  • Pastikan trailer filem nye cukup menarik minat anda untuk tengok filem.
  • Dan bagi Nisa, trailer filem KHURAFAT ni dah cukup menakutkan kot. Hahahaa…

 

BABAK HANDAL

  • Maksud Nisa kat sini, melalui trailer yang dah tengok tadi, ada babak babak best dalam filem ni.
  • Ada kau tengok babak orang angkat mayat dalam hutan malam malam? Tak selalu kan?
  • Babak van jenazah masuk gaung? Errr belum lagi kot?? So, saya excited nak tengok.

 

SOKONG

  • Nisa ni penyokong filem Malaysia. Hehehee…
  • Tak dinafikan filem luar negara semua best best, semua hebat, pung pang pung pang sana sini. Letup sana letup sini.
  • Tapi kena lah faham industri filem negara kita masih di tahap yang boleh diperbaiki dan kalau kita yang tak support, siapa lagi kan?
  • Kita kan rakyat Malaysia, so sokonglah industri Malaysia. Kalau benci sangat dengan filem Malaysia, tak payah kutuk kutuk. Simpan sorang sorang ye? Hehehee..

P/S : Segala yang ditulis di sini merupakan pendapat peribadi saya. Ini HANYA sebab sebab mengapa saya TERINGIN nak tengok filem ni, BUKAN REVIEW pon. Hehehee… So, jika ada pendapat yang bercanggahan dengan saya, sekali lagi saya ingatkan ini pendapat peribadi saya. Besides, everyone has different frame of reference :)

 

 

 

So.. siapa nak teman si penakut ni tengok filem Khurafat? Hehehee…

Bye bye.


34 comments:

  1. Tulah, teringin jugak nak tengok :P

    ReplyDelete
  2. tau x pe.teringin gak nk tengok

    trailer dia mmg gempak

    ReplyDelete
  3. nak tengok jugak ! tapi takde sape nk ikot , sume takot . huhu



    lepas ni confirm macam macam anugerah syamsul dapat .

    ReplyDelete
  4. dah tengok dah citer ni...tak de la best sgt macam yang digembar gemburkan.citer ni kene banyak pk gak la...tp ok la...

    ReplyDelete
  5. akak dh plan nk tgk esk dgn encik kekasih! hehe :p

    ReplyDelete
  6. suka bila dia ketengahkan pasal profesyen pekerja kat bilik mayat... belum pernah lagi ada kot rasenye... huhu... suke jugak sebab ade liyana jasmay... suke3... tapi jangan over excited... nanti cite cam haremmm. dah menyesal.. huhu...

    ReplyDelete
  7. jngn tengok....khurafat semua nie...!! haha,,,just kidding...hehe

    ReplyDelete
  8. Mcm mana nk buat shoutbox yg mcm kt tepi ni?ada link x?

    ReplyDelete
  9. cite ny trsenarai dlm one of the list yg wjb tgk 2011.hehe

    ReplyDelete
  10. @Anonymous

    ouh sorry xde link. ni abg sy buatkan~

    ReplyDelete
  11. Wah! aku pun tak tg lagi... nak tgk la nt...

    last entry:
    http://writetoboy.blogspot.com/2011/01/ilmu-hitam-part-1.html

    ReplyDelete
  12. bubu da tgk semalam..mmg seram time die angkat mayat tu.

    ReplyDelete
  13. @fatinyana

    hehe
    tu lah.. nisa pon rasa macam best :)

    ReplyDelete
  14. @:: bubu ::

    ouhhh really???
    u make me excited nak tengok la dik. hehee~

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay