Saturday, January 8, 2011

Indipendent! Cool! Ya, saya seorang perempuan.

SITUASI :

Friend : Heyyy beg baru ye ??

Nisa : Ouhh?? Haah.. yup.

Friend : Beli kat mana?

Nisa : Ala.. kat TS aje. Aku mana mampu beli yang mahal mahal weyh. Hihii~

Friend : Ehh bila kau turun TS?? Dengan siapa?

Nisa : Kelmarin. Ermmm sorang aje.

Friend : HAA??? Sorang? Kau buat ape je keluar sorang sorang?

Nisa : Aku shopping lah.

Friend : Shopping? Errr sorang?

Nisa : Iye…. sorang aje…

Friend : SORANG SORANG???

Nisa : YES, I went shopping alone, on my own.

 

  • Keluar seorang diri?
  • Jalan jalan seorang diri?
  • Window shopping seorang diri?
  • Membelek barang / mencuba baju seorang diri?
  • Makan seorang diri?

YES!! Some girls are doing it. Tak perlu malu. We are indipendent. I thought that people will think I’m a freak if I walk alone, shop alone and eat alone. But I don’t give it a damn. Why?

When I was doing some blog walking last week, one of my favorite blogger, Maria Elena upload a video about indipendent women can go shopping alone.

Cool bebeh!!!!

 

See??? Tak ada salahnya nak shopping alone. Lebih bahagia apa. Sekali sekala spend time dengan diri sendiri, apa salah nya kan?? Pada pendapat peribadi Nisa, cara ni sebenarnya melatih kita untuk mengenal diri sendiri. Haaa macam mana tu???

Macam Maria Elena cakap dalam video ni, bila shopping alone, kita sendiri yang buat keputusan nak beli barang tu atau tidak. So, dengan cara ini, kita yang berfikir sendiri, kita yang buat keputusan sendiri. Jadi kita yang sedang berkira-kira dengan diri sendiri, tanpa ada pengaruh luar.

Kiranya kita ni macam bercakap dengan diri sendiri lah.

“Nak beli ke tak?”

“Agak aga kalau aku beli ni berbaloi tak??”

“Macam mana kalau aku jumpa yang lagi murah, lagi lawa??”

So, keputusan 100% pada diri sendiri. Errr do you guys understand what I’m trying to say here??? Nanti orang kata aku syiokk sendiri aje. Huhuu~

 

 

Okelah. Hope you guys faham lah ye. Bye bye.

29 comments :

Fatihah said...

faham..hahaha.
memang kalau bawak kawan kdg 2pening kepala gak nak decide bila beli something kan..
boleh je keluar sorang2, tapi mak saya pesan kena berhati2 la..
x)

Nurul said...

yeah..i like to go shopping on my on...and i did that..

syer. said...

betul..100% aggreed..sebabnya bila kita sopin alone ni..kita boleh la nak belek ke takpun nak g bape puluh kedai pun..tak pyh nak pikir pendpt org laen ke ape ke..senang~

Nisa A. said...

@Fatihah

yup2..
tu lah kena extra hati2. hehe~

Nisa A. said...

@Nurul

yeahhh WE did that. hehe
so we're cool la kan??
hehe~

Nisa A. said...

@syer.

hehehe
yupp
:D

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

omg!! like byk2 kt maria elena..auuhh~ her name like my mak long, and she from US. huhu...cara berckp pun hmpir sama.Huuu~

Nisa A. said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya

whoaa really??
:D

Bella Ayub said...

shopping sorang mmg best!! :)

cuma tak ada org yang ambil pic kita jer.. kan :)

Nisa A. said...

@Bella Ayub

hehe senang aje, gi toilet yg ade cermin besar2 then amik gmbr sndiri :P

miRa'e said...

yeah paham2 !!! sy pon suke suping sendri sometimes :)

farah said...

kak nisa memang HEBAT !

✿ milly molly ✿ said...

haha. LOVE maria elena much !! and me too, prefer shopping sorang :)

kepuasan maximum ! hehe

HonEyBuNNy said...

betul2....kdg2 ila pun suka shopping sorg2...;-)

faa rosli sulaiman said...

soping ngn fmly bes..xyah kuar duit..hehehe

Mas-Azi-Mah said...

yeaaayy geng :D memang selalu pun kua sorang ^__^



http://mas-azimah.blogspot.com/

BSBR ;D said...

minat dia jugakk lahh ! :DD

DOLCEshasha said...

haa sgt setuju! :)

n i k l i s a said...

agak la kan...
aku lagi suka sorang2~
senang nak wat kijer. hehe

btw, i love maria! :)

nurihime said...

yup...1st time shopping sendiri rase pelik gak...tapi seronok..kite nak masuk kedai ape pon x payah nak follow orang sane sini...penah je tgk wyg sorang2...rilek je...haha

farhah adeli said...

yeahhh!! kite pon suka shopping sorang2. lagi best!

ingatkan kite sorg je. rupenye ramai buat cmni. fuhh lega. haha.

farhah adeli said...

yeahhh!! kite pon suka shopping sorang2. lagi best!

ingatkan kite sorg je. rupenye ramai buat cmni. fuhh lega. haha.

soffea said...

betul. betul. i pon suke kuar sorg2.. senang kan. heaven giler. hehe.

Nisa A. said...

@farah

heheh ape yg hebat dik :D

Nisa A. said...

@faa rosli sulaiman

haha tu kena tunggu time gaji kuar. ahhaha~

Nisa A. said...

@BSBR ;D

heheh minat kan :D
cool :D

Nisa A. said...

@miRa'e

@✿ milly molly ✿

@HonEyBuNNy

@Mas-Azi-Mah

@DOLCEshasha

@nurihime

@farhah adeli


@soffea


hehe thanks semua yg komen. love u guys.
kita perempuan but yet we are indipendent and cool kan
^^

pilotHans said...

i think shopping sorang tue normal laa...tak semestinye kite kene terikat ngan org lain br nk kuar shopping..for guys shopping alone is easy....go there n buy...some also prefer to survey depends on individuals....as for gals yg kuar shopping sendirik tue, i think is more to me time....but just watch out laa...sbb kalo sorang2 ni bahaya laa klo lalu tepi2 jalan mcm kt bkt bintang tue....pandai2 jage diri jer laa...

utk cik puan umah, high 5 from me ^_^

Nisa A. said...

@pilotHans

heheh yuppp..
sorg2 pon kena utamakan keselamatan kan :D

hehe high 5 !!
:P