Saturday, January 8, 2011

Indipendent! Cool! Ya, saya seorang perempuan.

SITUASI :

Friend : Heyyy beg baru ye ??

Nisa : Ouhh?? Haah.. yup.

Friend : Beli kat mana?

Nisa : Ala.. kat TS aje. Aku mana mampu beli yang mahal mahal weyh. Hihii~

Friend : Ehh bila kau turun TS?? Dengan siapa?

Nisa : Kelmarin. Ermmm sorang aje.

Friend : HAA??? Sorang? Kau buat ape je keluar sorang sorang?

Nisa : Aku shopping lah.

Friend : Shopping? Errr sorang?

Nisa : Iye…. sorang aje…

Friend : SORANG SORANG???

Nisa : YES, I went shopping alone, on my own.

 

  • Keluar seorang diri?
  • Jalan jalan seorang diri?
  • Window shopping seorang diri?
  • Membelek barang / mencuba baju seorang diri?
  • Makan seorang diri?

YES!! Some girls are doing it. Tak perlu malu. We are indipendent. I thought that people will think I’m a freak if I walk alone, shop alone and eat alone. But I don’t give it a damn. Why?

When I was doing some blog walking last week, one of my favorite blogger, Maria Elena upload a video about indipendent women can go shopping alone.

Cool bebeh!!!!

 

See??? Tak ada salahnya nak shopping alone. Lebih bahagia apa. Sekali sekala spend time dengan diri sendiri, apa salah nya kan?? Pada pendapat peribadi Nisa, cara ni sebenarnya melatih kita untuk mengenal diri sendiri. Haaa macam mana tu???

Macam Maria Elena cakap dalam video ni, bila shopping alone, kita sendiri yang buat keputusan nak beli barang tu atau tidak. So, dengan cara ini, kita yang berfikir sendiri, kita yang buat keputusan sendiri. Jadi kita yang sedang berkira-kira dengan diri sendiri, tanpa ada pengaruh luar.

Kiranya kita ni macam bercakap dengan diri sendiri lah.

“Nak beli ke tak?”

“Agak aga kalau aku beli ni berbaloi tak??”

“Macam mana kalau aku jumpa yang lagi murah, lagi lawa??”

So, keputusan 100% pada diri sendiri. Errr do you guys understand what I’m trying to say here??? Nanti orang kata aku syiokk sendiri aje. Huhuu~

 

 

Okelah. Hope you guys faham lah ye. Bye bye.


29 comments:

  1. faham..hahaha.
    memang kalau bawak kawan kdg 2pening kepala gak nak decide bila beli something kan..
    boleh je keluar sorang2, tapi mak saya pesan kena berhati2 la..
    x)

    ReplyDelete
  2. yeah..i like to go shopping on my on...and i did that..

    ReplyDelete
  3. betul..100% aggreed..sebabnya bila kita sopin alone ni..kita boleh la nak belek ke takpun nak g bape puluh kedai pun..tak pyh nak pikir pendpt org laen ke ape ke..senang~

    ReplyDelete
  4. @Fatihah

    yup2..
    tu lah kena extra hati2. hehe~

    ReplyDelete
  5. @Nurul

    yeahhh WE did that. hehe
    so we're cool la kan??
    hehe~

    ReplyDelete
  6. omg!! like byk2 kt maria elena..auuhh~ her name like my mak long, and she from US. huhu...cara berckp pun hmpir sama.Huuu~

    ReplyDelete
  7. shopping sorang mmg best!! :)

    cuma tak ada org yang ambil pic kita jer.. kan :)

    ReplyDelete
  8. @Bella Ayub

    hehe senang aje, gi toilet yg ade cermin besar2 then amik gmbr sndiri :P

    ReplyDelete
  9. yeah paham2 !!! sy pon suke suping sendri sometimes :)

    ReplyDelete
  10. haha. LOVE maria elena much !! and me too, prefer shopping sorang :)

    kepuasan maximum ! hehe

    ReplyDelete
  11. betul2....kdg2 ila pun suka shopping sorg2...;-)

    ReplyDelete
  12. soping ngn fmly bes..xyah kuar duit..hehehe

    ReplyDelete
  13. yeaaayy geng :D memang selalu pun kua sorang ^__^



    http://mas-azimah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. agak la kan...
    aku lagi suka sorang2~
    senang nak wat kijer. hehe

    btw, i love maria! :)

    ReplyDelete
  15. yup...1st time shopping sendiri rase pelik gak...tapi seronok..kite nak masuk kedai ape pon x payah nak follow orang sane sini...penah je tgk wyg sorang2...rilek je...haha

    ReplyDelete
  16. yeahhh!! kite pon suka shopping sorang2. lagi best!

    ingatkan kite sorg je. rupenye ramai buat cmni. fuhh lega. haha.

    ReplyDelete
  17. yeahhh!! kite pon suka shopping sorang2. lagi best!

    ingatkan kite sorg je. rupenye ramai buat cmni. fuhh lega. haha.

    ReplyDelete
  18. betul. betul. i pon suke kuar sorg2.. senang kan. heaven giler. hehe.

    ReplyDelete
  19. @faa rosli sulaiman

    haha tu kena tunggu time gaji kuar. ahhaha~

    ReplyDelete
  20. @miRa'e

    @✿ milly molly ✿

    @HonEyBuNNy

    @Mas-Azi-Mah

    @DOLCEshasha

    @nurihime

    @farhah adeli


    @soffea


    hehe thanks semua yg komen. love u guys.
    kita perempuan but yet we are indipendent and cool kan
    ^^

    ReplyDelete
  21. i think shopping sorang tue normal laa...tak semestinye kite kene terikat ngan org lain br nk kuar shopping..for guys shopping alone is easy....go there n buy...some also prefer to survey depends on individuals....as for gals yg kuar shopping sendirik tue, i think is more to me time....but just watch out laa...sbb kalo sorang2 ni bahaya laa klo lalu tepi2 jalan mcm kt bkt bintang tue....pandai2 jage diri jer laa...

    utk cik puan umah, high 5 from me ^_^

    ReplyDelete
  22. @pilotHans

    heheh yuppp..
    sorg2 pon kena utamakan keselamatan kan :D

    hehe high 5 !!
    :P

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay