Saturday, January 15, 2011

Contest You, Me and Shoes

  • Sedang Nisa enak ber-blogwalking sana sini, tiba tiba (cehhh) Nisa ternampak la banner contest yang macam best ni kat blog Bebel Mak Enon milik tuan kehormat Nurul Aina Adnan.
  • So Nisa dengan rela hatinya nak join contest ni. Hehehee tiba tiba (lagi) ade mood nak join contest.

 

anigif2contest ended on Jan 24th , 2011

 

Kisah duka.. aku dan kasut tinggi tumit itu.

Bermulanya semester 5 pada tahun 2011 ini membuatkan Nisa menanam azam untuk membeli kasut tumit tinggi (heels). Setakat heels dua tiga inci tak main lah, Nisa ni demand sikit, nak heels yang agak agak sploh inci! Aduhhh!! RIAK! RIAK! Dosa tau!

Maka dengan duit yang dikumpul sikit sikit, dapat lah Nisa merealisasikan impian untuk beli heels. Dan heels pilihan Nisa adalah yang ala ala ankle boots.

IMG_7479 copy

Fuiyoo fuiyoo kembang hidung tak terkata. Masa testing kat kedai rasa bahagia jekk… Rasa konfiden untuk melangkah lebih jauh. Cewahhh…

Kisah bahagia hanya sementara, hinggalah pada suatu hari Nisa pergi keluar dengan kawan kawan. Kami singgah di McDonald’s untuk melantak.. ehh bukan! Untuk menjamu selera. Hehehee…

Disaat kaki ku melangkah keluar dari kereta, Nisa dah rasa semacam. Langkah diatur pulak tampak pelik, kawan kawan pun tegur. Oh my mommy! Kasut itu rupanya terlalu besar untuk kaki Nisa! Ouhhh tapi tetap control ayu. Masa makan Nisa tanggal kasut dan duduk bersila atas kerusi.

Masa nak balik tu, Nisa berjalan lagi. Ouh my dad! Bahagian tumit kasut bergerak gerak, cuba bayangkan budak umur lima tahun pakai kasut tumit mak dia. Haaa macam tu lah kot rupa dia. Huk hukkk~ Kuciwa teramat betul masa tu. So balik aje, Nisa terus bersihkan tapak kasut.

Esoknya Nisa tekad nak pergi kedai tu balik dan tukar kasut. Dah lah resit hilang. Selamba kodok aje terjah kedai tu, bagitahu nak tukar heels, cakap resit hilang dan dengan konfiden aje cakap saya tak pernah pakai lagi kasut ni kecuali testing kat rumah!

ERRRR… aktiviti penipuan berlaku di situ ye. Adik adik jangan tiru!!! Ini tipu sunat namanya. Maklumlah.. darurat. So.. I did get new heels. Hahaha..

heels

Ahahahaaa….. Jangan tiru aksi ini di rumah ye. Kini Nisa bahagia bersama my one and only heels ni. Hahahaa~ Sekian Terima kasih.

 

Oke Nisa nak tag 5 blogger untuk contest ni. Nak tahu jugak kisah mereka dan kasut mereka :D

 

 

Saya nak menang kasut! Haha. Bye bye.

15 comments :

sab said...

yg 1st tuh cntik la nisa.
tpi..yg kedai tuh replace pun cntik jugak. huhu. jeles2. jeles.

sab xbnyk heels pun. :(
xpe2. due date lmbt lagi kan...ade mse lagi nieh nk pi beli...huhu.

Nisa A. said...

@sab

hehehe tu lah :D

Pinky Pixie said...

gd luck dear. yatie xde heels. hukhuk.

a little less conversation said...

rasa cm smart woo kasut nmpk 2 3 jemput jari je..haha

ishiko said...

ahah.. mau juin jugak ini contest nanti..

AiDa AzRyN said...

whoa! cambest je! nak join lah! XD btw gudluck ye..

yad'z said...

hui... nakal2... noty tau... hehe... tapi penah wat gak cam tu... hehe...

Nisa A. said...

@Pinky Pixie

xde heels pon xpe...
janji kisah dengan kasut..

Nisa A. said...

@a little less conversation

ahahhaha~

Nisa A. said...

@ishiko

jom2 :D

Nisa A. said...

@AiDa AzRyN

hehe thankss :D

Nisa A. said...

@yad'z

ahahha sekali sekala :P

Nisa A. said...

@yad'z

ahahha sekali sekala :P

Syida Shukor said...

omaigoddd ! nasib baik dapat tukar ! haha :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Syida Shukor

ahahhaaa tu laa pasal..
time gi kedai tu muke konfiden abes. ajahahha~