Tuesday, January 18, 2011

Bermimpi Lagi

 

DSC_0285 edited

Mimpi ini indah. Dan aku mengaku bahawa aku terlalu degil untuk terjaga darinya. Dan aku mengaku, setiap kali aku terjaga, aku menjadi tidak keruan. Begitu hati aku sudah terikat pada mimpi! Aku tidak mahu bangun! Aku mahu terus tidur!

Dunia realiti tidak seindah yang disangka. Sekejap Tuhan beri kebahagiaan, sekejap Tuhan boleh turunkan kedukaan. Kerana apa? Kerana DIA mahu kita sedar, tak semua benda dalam dunia ni kita boleh tentukan ikut suka hati kita, sebab segalanya telah ditentukan sejak azali.

SEORANG. Sentiasa seorang. Dah lama. Tidak juga bertemu yang tepat. Kadangkala aku juga khilaf. Jangan mata hati dibutai kemanisan semata mata.

Aku cuba bangun. Aku cuba buka mata. Otak yang menginginkannya, namun hati pula menafi untuk melakukannya. Gila kah aku? Ya.

 

 

Berharap agar ini benar benar keputusan muktamad aku. Berharap sangat!

 

Bye bye.

24 comments :

Killa92 said...

Waaa betul tu. Tuhan menguji manusia kerana dia tahu manusia tu mampu overcome it ;-) dia x akan bg lebih dari itu

Nisa A. said...

@Killa92

yes dear :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

betul2...semua haluan hidup kite,tuhan dh tentuan....

norien arshad said...

strong ok ! kadang2 sorang 2 lbh baek dr be2 ... bile kite sunyi kite sndri kene cr jalan kua .. tapi ... kalau perlukan sum1 to syer .. kay tau sape yg kay leh cari kn ... mimpi tu bagus tp kite kene sedar jgk .. :)

Liya Laa said...

mimpi tu mainan tidur.
just think positive :)

ZAKIALI said...

sy dh tukar banner awk..
kalo sudi add banner sy, tq

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs420.ash2/69854_1595593245885_1117566408_31745988_5746635_n.jp

cik bahulu oren said...

hidup ni x slalunya indah
ujian yg diberi akn lebih mematangkan kita & mengajar kita apa erti kehidupan yg sebenar ;)

yad'z said...

ni mimpi dengan putera raja ye....hehehehehehe

✿ milly molly ✿ said...

be strong :)
like the photo!

SANDRA AZWAN said...

nice blog! keep it up

Nisa A. said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

yes...
:D

Nisa A. said...

@norien arshad

thanks kak norinnnn..
nak nangesh niiii :(

Nisa A. said...

@Liya Laa

terima kasih ye awk :)

Nisa A. said...

@ZAKIALI

thanks there :)

Nisa A. said...

@cik bahulu oren

betul tu..
insyaAllah :)

Nisa A. said...

@yad'z

hehee...
mungkin dia bukan prince charming nye...~

Nisa A. said...

@✿ milly molly ✿

thanks dear :D

Nisa A. said...

@SANDRA AZWAN

thanks for dropping by :)

n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h said...

ye, semua terjadi dengan kehendakNya..dan semua itu adalah jalan yang terbaik untuk kita.. insyaAllah... =)

Nisa A. said...

@n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h

insyaAllah..
:)
thanks for dropping by...

LoLyat Gang said...

gamba ko tu kt mane?
mcm cantik scenery disitu

aku pun nk ambik gmba kt situ

NadyaBubble said...

sabar ye kak nisa :')

Nisa A. said...

@LoLyat Gang

kat taman botani putrajaya.
dah amik gambar nnt sila lah share at blog ye.
npe kosong aje :)

Nisa A. said...

@NadyaBubble

thanks dear :)