Tuesday, January 18, 2011

Bermimpi Lagi

 

DSC_0285 edited

Mimpi ini indah. Dan aku mengaku bahawa aku terlalu degil untuk terjaga darinya. Dan aku mengaku, setiap kali aku terjaga, aku menjadi tidak keruan. Begitu hati aku sudah terikat pada mimpi! Aku tidak mahu bangun! Aku mahu terus tidur!

Dunia realiti tidak seindah yang disangka. Sekejap Tuhan beri kebahagiaan, sekejap Tuhan boleh turunkan kedukaan. Kerana apa? Kerana DIA mahu kita sedar, tak semua benda dalam dunia ni kita boleh tentukan ikut suka hati kita, sebab segalanya telah ditentukan sejak azali.

SEORANG. Sentiasa seorang. Dah lama. Tidak juga bertemu yang tepat. Kadangkala aku juga khilaf. Jangan mata hati dibutai kemanisan semata mata.

Aku cuba bangun. Aku cuba buka mata. Otak yang menginginkannya, namun hati pula menafi untuk melakukannya. Gila kah aku? Ya.

 

 

Berharap agar ini benar benar keputusan muktamad aku. Berharap sangat!

 

Bye bye.


24 comments:

  1. Waaa betul tu. Tuhan menguji manusia kerana dia tahu manusia tu mampu overcome it ;-) dia x akan bg lebih dari itu

    ReplyDelete
  2. betul2...semua haluan hidup kite,tuhan dh tentuan....

    ReplyDelete
  3. strong ok ! kadang2 sorang 2 lbh baek dr be2 ... bile kite sunyi kite sndri kene cr jalan kua .. tapi ... kalau perlukan sum1 to syer .. kay tau sape yg kay leh cari kn ... mimpi tu bagus tp kite kene sedar jgk .. :)

    ReplyDelete
  4. mimpi tu mainan tidur.
    just think positive :)

    ReplyDelete
  5. sy dh tukar banner awk..
    kalo sudi add banner sy, tq

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs420.ash2/69854_1595593245885_1117566408_31745988_5746635_n.jp

    ReplyDelete
  6. hidup ni x slalunya indah
    ujian yg diberi akn lebih mematangkan kita & mengajar kita apa erti kehidupan yg sebenar ;)

    ReplyDelete
  7. ni mimpi dengan putera raja ye....hehehehehehe

    ReplyDelete
  8. @norien arshad

    thanks kak norinnnn..
    nak nangesh niiii :(

    ReplyDelete
  9. @yad'z

    hehee...
    mungkin dia bukan prince charming nye...~

    ReplyDelete
  10. ye, semua terjadi dengan kehendakNya..dan semua itu adalah jalan yang terbaik untuk kita.. insyaAllah... =)

    ReplyDelete
  11. gamba ko tu kt mane?
    mcm cantik scenery disitu

    aku pun nk ambik gmba kt situ

    ReplyDelete
  12. @LoLyat Gang

    kat taman botani putrajaya.
    dah amik gambar nnt sila lah share at blog ye.
    npe kosong aje :)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay