Sunday, January 16, 2011

AMARAN untuk sang faker.

  • Hari yang indah tiba tiba dicemari dengan kehadiran sang faker yang tidak diingini.
  • Melalui entry ini dari blog cik Wawa, Nisa dapat tahu ada orang yang menyamar jadi Nisa di facebook.
  • Oh dear, thanks sangat for the info. Kalau tak, Nisa tak tahu ade fb fake ni.

 

BEWARE! FAKE FACEBOOK PROFILE.

fakehttp://www.facebook.com/profile.php?id=100001423606668

  • LOOK!!! Oh my dad…. this faker use my real name.
  • And obviously, this person copy my picture from my blog because it has my watermark on it.
  • Pandainye sang faker ni, dia dah siap siap private kan segala galanya.
  • Dan menurut saksi, profile palsu ni agak dah lama wujud. Oh goshh!!! Apa tujuan faker ni??
  • Nisa agak ni mesti kerja orang yang kenal jugak la dengan Nisa. Ataupun orang yang dengki dengan Nisa.

 

Kenapa Nisa cakap macam tu??? Jom tengok ni :

fake 2Kalau tak nampak, sila klik untuk tumbesaran padu.

 

  • Nisa bukan suka suka nak menuduh…. tapi dah la sah sah kau tu faker, guna nama dan gambar Nisa… dengan muka selamba kodoknye dia boleh pergi komen dekat fan page Saya Suka Menaip !
  • Ouhhh siapa kau ni ye faker? Kau sengaja komen tu kenapa? Nak suruh orang nampak profile palsu kau tu?
  • Aduhh!! Apalah nasib Nisa kena tempias si faker ni. Nisa tak secantik Irine Nadia Marcello, Nisa tak comel macam Fatin Liyana, dan Nisa tak popular macam Hanis Zalikha !
  • Mungkinkah orang yang create page palsu ni sengaja nak guna nama Nisa untuk tujuan yang tidak baik???
  • Mungkinkah dia ada agenda sendiri? Sengaja nak buat profile palsu itu di notify oleh Nisa dengan komen secara terbuka di fan page?

 

TO MY DEAR FAKER :

  • Terima kasih laaa sudi mempopularkan Nisa dengan cara ni. But read me, I don’t need it. I don’t want fame.
  • Apa apa pun, tak perlu lah nak guna nama orang dan gambar orang lain ye. Just be yourself.
  • Malas nak cari gadoh. Seriously.
  • Nisa suka ambil cara mudah aje. Nisa tak main lah nak block kat facebook ke apa. Nisa terus report polis je. Dan SKMM boleh trace awak dengan sekali petik jari je okeh?
  • So kalau awak si faker tak delete that profile, maka langkah mudah seperti yang disebut di atas akan diambil tanpa ragu ragu okeh?

 

 

And thanks to semua yang support Nisa. Mmuahh! Bye bye.

42 comments :

Khumaera Ismail said...

sabar dear..huhu~sape la dok dengki u nie..

A W E E N N Y E said...

hai..sis. akak baru sbulan follow ur blog...sian dik...akak pnah merasainya...sbr ye....tp kalo boleh biar lah org tu hentikan pekara ni

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

ngeri sungguh. bakpe faker ni ramai sngt ehh? sabarla, laporkn jer pd pihak berwajib.

SyafiqaNabila said...

ade jugak org cm ni..ape nak jadi la dunia..huh

http://syafiqa-belle.blogspot.com/2011/01/aku-nabila-azali-bukan-ana-raffali.html

Amirah Idris said...

cita-cita dia nak jadi comel macam kak Nisa kut..

^mISz MatAHarIEy^ said...

sabar k.. selalunya org2 mcm nieyh.. x lmer la..

Fatihah said...

kesian nya..sabar eh.
saya dah tolong report/block kat profile dia..

n@iem88 said...

cool

Mfs said...

huh! ada lagi faker? ingat kan dah lenyap dah..huhu

Nisa A. said...

@Khumaera Ismail

tu lah pasal.. geram nih.
huhuu~

Nisa A. said...

@Khumaera Ismail

tu lah pasal.. geram nih.
huhuu~

Nisa A. said...

@A W E E N N Y E

tu lah..
harap2 si faker ni stop la buat keje2 macam ni~

Nisa A. said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya

tu lah sgt ngeriiii~
so sebelum terjadi perkara2 tak diingini, mmg nak repot je. huhu~

Nisa A. said...

@SyafiqaNabila

tu lah.. nape lah wujud nye org2 yg nak jd faker nih. ish3~

Nisa A. said...

@Amirah Idris

hahaha
saya tak secomel anda :D

Nisa A. said...

@Fatihah

thanks dear :D

Nisa A. said...

@n@iem88

hahah ape kah yg cool?

Nisa A. said...

@Mfs

tu lah..
ramai aje faker yg wujud. huhu~

iqbalhakimi said...

sabar2..nanti report kat admin fb =)

aryl said...

sy bersama anda.. =)
sang fakers must go down..

ofcuz said...

BUNUH3!!!!

Nisa A. said...

@iqbalhakimi

yeah..
thanks btw :D

Nisa A. said...

@aryl

thankss aryl :D

Nisa A. said...

@ofcuz

ahhaha
mak aihh kejam bebenor dah tuh~

Nasuha Salleh said...

da report utk block dia.....
hrpnye xde lg la ye pasni...
=(

Nisa A. said...

@Nasuha Salleh

thanks yea..
tu lah x sangka ade profile fake ni. huhu~

sab said...

garang nye nisa! takur sab! huhu

Nisa A. said...

@sab

ahhaha mane ade garang meyhhh..
:P

n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h said...

sabar ye nisa..nisa sweet..that's why la..btw, i'm ur silent reader before dis..hihi..maluuu.. ;)

cerah cerah said...

ok..dah report!!

Nisa A. said...

@n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h


ouh thanks :D

Nisa A. said...

@cerah cerah

thanks dear~

PiDoT_OtAi said...

wah.. bahaya ni.. kes2 curi identiti ni tak leh di biarkan cik nisa.. report kat SKMM.. biar si faker tu rasa.. ni jenayah siber ni.. dibuatnya dia koemn yang sensitif nnt aku jugak yang merana

nurul ain said...

kite pulak jadi marah bile baca entry nieyh.hesh,si faker tuh betol2 nk crik masalah jea.

Wawa Zameri said...

huhu tu lah, I punya lah bosoh boleh ADD, nasib I perasan kan.hihi. *ter-riak pulak. huaa.
Tak lah, btw , you banyak bersabar eh :)

Nisa A. said...

@PiDoT_OtAi

tu lahhh~
mmg niat nak repot kat SKMM pon.

Nisa A. said...

@PiDoT_OtAi

tu lahhh~
mmg niat nak repot kat SKMM pon.

Nisa A. said...

@nurul ain

tu lah.. sedih kita tauu :(
huhuu~

Nisa A. said...

@Wawa Zameri

it's ok dear..
kalau u x ter-ADD dia, nnt i xtahu ade org nak fake kan i..
hehe thanks :)

Wawa Zameri said...

@Nisa A.my pleasure nisaa :)

maceklala said...

AHAHHAHAHAH MAKNENYE IM 1 OF THE VICTIM AAA! ERGHHHH! VODOO JELLY BTL LAA

eyna lollipop said...

baru bc entry nie..
saje gatal tgn klik kat fake fb tue..
skali dah tnjuk diri y sbnr la....
ogie lukman pratama.. cam indon pon ade.. hhuhuhu..
oke,, ktggalan zman kn i.. haha.. ;p