Sunday, January 16, 2011

AMARAN untuk sang faker.

  • Hari yang indah tiba tiba dicemari dengan kehadiran sang faker yang tidak diingini.
  • Melalui entry ini dari blog cik Wawa, Nisa dapat tahu ada orang yang menyamar jadi Nisa di facebook.
  • Oh dear, thanks sangat for the info. Kalau tak, Nisa tak tahu ade fb fake ni.

 

BEWARE! FAKE FACEBOOK PROFILE.

fakehttp://www.facebook.com/profile.php?id=100001423606668

  • LOOK!!! Oh my dad…. this faker use my real name.
  • And obviously, this person copy my picture from my blog because it has my watermark on it.
  • Pandainye sang faker ni, dia dah siap siap private kan segala galanya.
  • Dan menurut saksi, profile palsu ni agak dah lama wujud. Oh goshh!!! Apa tujuan faker ni??
  • Nisa agak ni mesti kerja orang yang kenal jugak la dengan Nisa. Ataupun orang yang dengki dengan Nisa.

 

Kenapa Nisa cakap macam tu??? Jom tengok ni :

fake 2Kalau tak nampak, sila klik untuk tumbesaran padu.

 

  • Nisa bukan suka suka nak menuduh…. tapi dah la sah sah kau tu faker, guna nama dan gambar Nisa… dengan muka selamba kodoknye dia boleh pergi komen dekat fan page Saya Suka Menaip !
  • Ouhhh siapa kau ni ye faker? Kau sengaja komen tu kenapa? Nak suruh orang nampak profile palsu kau tu?
  • Aduhh!! Apalah nasib Nisa kena tempias si faker ni. Nisa tak secantik Irine Nadia Marcello, Nisa tak comel macam Fatin Liyana, dan Nisa tak popular macam Hanis Zalikha !
  • Mungkinkah orang yang create page palsu ni sengaja nak guna nama Nisa untuk tujuan yang tidak baik???
  • Mungkinkah dia ada agenda sendiri? Sengaja nak buat profile palsu itu di notify oleh Nisa dengan komen secara terbuka di fan page?

 

TO MY DEAR FAKER :

  • Terima kasih laaa sudi mempopularkan Nisa dengan cara ni. But read me, I don’t need it. I don’t want fame.
  • Apa apa pun, tak perlu lah nak guna nama orang dan gambar orang lain ye. Just be yourself.
  • Malas nak cari gadoh. Seriously.
  • Nisa suka ambil cara mudah aje. Nisa tak main lah nak block kat facebook ke apa. Nisa terus report polis je. Dan SKMM boleh trace awak dengan sekali petik jari je okeh?
  • So kalau awak si faker tak delete that profile, maka langkah mudah seperti yang disebut di atas akan diambil tanpa ragu ragu okeh?

 

 

And thanks to semua yang support Nisa. Mmuahh! Bye bye.


42 comments:

  1. sabar dear..huhu~sape la dok dengki u nie..

    ReplyDelete
  2. hai..sis. akak baru sbulan follow ur blog...sian dik...akak pnah merasainya...sbr ye....tp kalo boleh biar lah org tu hentikan pekara ni

    ReplyDelete
  3. ngeri sungguh. bakpe faker ni ramai sngt ehh? sabarla, laporkn jer pd pihak berwajib.

    ReplyDelete
  4. ade jugak org cm ni..ape nak jadi la dunia..huh

    http://syafiqa-belle.blogspot.com/2011/01/aku-nabila-azali-bukan-ana-raffali.html

    ReplyDelete
  5. cita-cita dia nak jadi comel macam kak Nisa kut..

    ReplyDelete
  6. sabar k.. selalunya org2 mcm nieyh.. x lmer la..

    ReplyDelete
  7. kesian nya..sabar eh.
    saya dah tolong report/block kat profile dia..

    ReplyDelete
  8. huh! ada lagi faker? ingat kan dah lenyap dah..huhu

    ReplyDelete
  9. @A W E E N N Y E

    tu lah..
    harap2 si faker ni stop la buat keje2 macam ni~

    ReplyDelete
  10. @Syarifah Nornazrah Al Yahya

    tu lah sgt ngeriiii~
    so sebelum terjadi perkara2 tak diingini, mmg nak repot je. huhu~

    ReplyDelete
  11. @SyafiqaNabila

    tu lah.. nape lah wujud nye org2 yg nak jd faker nih. ish3~

    ReplyDelete
  12. @Mfs

    tu lah..
    ramai aje faker yg wujud. huhu~

    ReplyDelete
  13. sabar2..nanti report kat admin fb =)

    ReplyDelete
  14. sy bersama anda.. =)
    sang fakers must go down..

    ReplyDelete
  15. @ofcuz

    ahhaha
    mak aihh kejam bebenor dah tuh~

    ReplyDelete
  16. da report utk block dia.....
    hrpnye xde lg la ye pasni...
    =(

    ReplyDelete
  17. @Nasuha Salleh

    thanks yea..
    tu lah x sangka ade profile fake ni. huhu~

    ReplyDelete
  18. garang nye nisa! takur sab! huhu

    ReplyDelete
  19. @sab

    ahhaha mane ade garang meyhhh..
    :P

    ReplyDelete
  20. sabar ye nisa..nisa sweet..that's why la..btw, i'm ur silent reader before dis..hihi..maluuu.. ;)

    ReplyDelete
  21. wah.. bahaya ni.. kes2 curi identiti ni tak leh di biarkan cik nisa.. report kat SKMM.. biar si faker tu rasa.. ni jenayah siber ni.. dibuatnya dia koemn yang sensitif nnt aku jugak yang merana

    ReplyDelete
  22. kite pulak jadi marah bile baca entry nieyh.hesh,si faker tuh betol2 nk crik masalah jea.

    ReplyDelete
  23. huhu tu lah, I punya lah bosoh boleh ADD, nasib I perasan kan.hihi. *ter-riak pulak. huaa.
    Tak lah, btw , you banyak bersabar eh :)

    ReplyDelete
  24. @PiDoT_OtAi

    tu lahhh~
    mmg niat nak repot kat SKMM pon.

    ReplyDelete
  25. @PiDoT_OtAi

    tu lahhh~
    mmg niat nak repot kat SKMM pon.

    ReplyDelete
  26. @Wawa Zameri

    it's ok dear..
    kalau u x ter-ADD dia, nnt i xtahu ade org nak fake kan i..
    hehe thanks :)

    ReplyDelete
  27. AHAHHAHAHAH MAKNENYE IM 1 OF THE VICTIM AAA! ERGHHHH! VODOO JELLY BTL LAA

    ReplyDelete
  28. baru bc entry nie..
    saje gatal tgn klik kat fake fb tue..
    skali dah tnjuk diri y sbnr la....
    ogie lukman pratama.. cam indon pon ade.. hhuhuhu..
    oke,, ktggalan zman kn i.. haha.. ;p

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay