Thursday, January 27, 2011

Alexa??? Apakah benda itu?

  • Dah orang dok sebut sebut.. aku nak jugak lah terjah website Alexa ni kan…

 

alexaKlik untuk tumbesaran padu.

 

  • Sebenarnya aku pon tak paham ape guna Alexa ni.. Check ranking blog? Trafik?
  • Huuuu jujur ye aku tak paham.. Saja je bukak Alexa and search nama blog aku. Hahaaa~
  • So sesiapa yang tahu pasal Alexa ni sudi sudi lah berkongsi komen dan pendapat ye :)

 

 

Maggi tomyam berasap. Bye bye.

16 comments :

Deeyaudeen Sabri said...

waaa.. abg udin nak check jugk la... hehe :)

creativeheart said...

magie tomyam? cis.... tiru..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Deeyaudeen Sabri

ahhaha check lah :D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@creativeheart

heee dia yg tiru :P

y u y u Z u l a i k h a said...

alexa.... pernah buat.. tapi tak jadi papew ponggg :(

meggi?? yuyu tak makan.. mak tak bagi :(

NynaMysarah said...

hoho, itu tokk kte taw ranking blog kite dlm mlysia :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@y u y u Z u l a i k h a

heheh tu lah xtau ape dia nih..
hehhee nisa pon jrg giler mkn megi.
ni saje2 je makan :P

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@NynaMysarah

ouhhh really :D

kina_razali said...

aku tahu alexa tue apa.
ur ranking skrg kan 648366.
kira bagus lar tue.
semakin kecil nombor semakin bagus.
aku pnye ranking blog skrg 2juta lebih.jadi xberapa nak bagus.haha.
kalau mcm hanis zalikha die pun 100ribu lebih.lagi gempak.muahaha.
=D.

iqbalhakimi said...

tu untuk check ranking jela..itu jela secara general yg iqbal tahu..makin rendah makin bagus lah.. yg my tu untuk dalam malaysia nyer ranking..

setakat yg iqbal tahu la..hehe..

fuh..lapar..nak maggi.. =p

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@kina_razali

ouhhhh
oke oke..
thanks
:D

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@iqbalhakimi

heheh
thankss for the info...
nak megi??
pegi 7E..
ehehhe~

decrewz said...

Salam... Errr... Ntah..hu3. Jai sendiri dah letak kat blog jai alexa ni tapi x tau la pe fungsinya...he3

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@decrewz

hehee ouh its okay then :)

Khumaera Ismail said...

biasenye depa check alexa nie, na tau rank and stats..especially org2 yg na buat iklan kt blog depa, kena ade prove yg blog diowg nie leh tarik ramai pembaca =)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Khumaera Ismail

ooooo
baru tahu...
thanks a lot for the info :D