Sunday, January 9, 2011

Aku, Dia dan DSLR [Part 7] : SPECIAL EDITION

Special edition of my DSLR series. Muslimah Attire.

Oke guysss.. masa dalam entry ini Nisa ada menyebut bahawa Nisa telah dimekap tebal tebal macam kena lumur tepung gomak, semua nya gara gara nak membantu seorang rakan dari MMU untuk mencari model yang sesuai untuk busana muslimah.

Dan busana muslimah yang dimaksudkan adalah arbaya. Nisa akui Nisa ni belum pernah pakai arbaya / apa apa pakaian yang ala ala arbaya. Jadi, this will be the first time lah Nisa pakai arbaya.

 

DSC_0020 editedArbaya courtesy of Anne.

Arbaya yang Nisa pakai ni yang jenis macam sarung di di luar. Dia singkat sikit, so Nisa pakai skinny pants.

 

DSC_0024 edited

IMG_8962 edited

Photoshoot yang dilakukan merangkumi indoor dan outdoor. Yang dekat tasik lah paling tak boleh lupa. People keep looking at us. Haha ye lah, buat apa tepi tasik, mekap tebal and memakai arbaya? Nasib lah tengah buat photoshoot, so masa posing konon cool sangat lah kan. Ahaks..~

 

DSC_0033 editedLove this picture very much! Hehehe :D

 

Banyak tau gambar yang Nisa dah tapis, dah pilih dan dah edit. Kebanyakan gambar dari photoshoot ni memang sangat memuaskan hati Nisa.

MORE PICTURES : CLICK HERE !!

 

 

Gila gambar. Lagi. Bye bye.


59 comments:

  1. cantik!!!!!
    suka lah abaya tu
    and and suka combination turquoise dengan pink

    :)

    ReplyDelete
  2. cantik la pakai shawl camtu.. tapi camne ley nampak bulat kat depan nisa?

    ReplyDelete
  3. NISA dear... kamo sangat lawa... ok u are on my list for FASHIONISTA.. ahahha.. really lawa n ada bakat dear.. GO GO LISA dear

    ReplyDelete
  4. wahaaa ,, you're gorgeous sis =))

    ReplyDelete
  5. wahh... laen lah muke nisa.... bery2 nice lah... canteknyerrrr... eh2, bukan nisa cantekk lah, warna turkois tuh yg cantek.. ngehhhh3x... XD

    ReplyDelete
  6. nice la..arbaya tu pon lawa...(baru tahu anma dia tuh)..hehee

    ReplyDelete
  7. wah nisa.. dh jdi model skg yer? huhuhu

    ReplyDelete
  8. Comel2.. nanti jadi model untuk Ayunar pulak yer.. :)

    ReplyDelete
  9. @lady XOXO

    heheh tenkiu lady XOXO..
    mmuuahh!!
    heart u ketat2 haha
    :D

    ReplyDelete
  10. @yad'z

    hehehe
    muka dah kena tepek ngan mekap, nampak pelik kan :D

    hehe
    thanks~

    ReplyDelete
  11. @PuPeL

    hehe dalam gambor aje pong..
    kalau depan2 x comel pong :P

    ReplyDelete
  12. @Ayun Ayunar

    hehe kalau ayun yang offer konfirm laa nisa terima :D

    ReplyDelete
  13. kak nisa mmg cantekk r r klu pakai pape un!

    ReplyDelete
  14. @farah

    heheh
    dalam gambor aje nih..
    kat luar x macam ni pon ^^

    ReplyDelete
  15. sumpah comel gila u.
    i loike.. very very very nice :)

    ReplyDelete
  16. @iedchan

    hehe kat luar x cmni pongg..
    btw thanks :)

    ReplyDelete
  17. @anassuhada

    thanks a lot babe :)
    tape tak leh lawan u la.
    u lg cute meyh :)

    ReplyDelete
  18. @Fatin Fadhillah Mat Ayob

    alhamdulillah..
    thanks dear. ni biasa aje ni :)

    ReplyDelete
  19. suke gile100000x ngan arbaya 2...
    mne nk bli ek??? da trmimpi2 ni...

    ReplyDelete
  20. cntik la....
    kalu sy pakai selendang..nampak cm mendap ja pala...;(

    ReplyDelete
  21. suka pic yang last tu :) nisa nampak cantik sangat ! :)

    ReplyDelete
  22. subhanallah..indahnya ciptaan Allah..
    =)

    ReplyDelete
  23. wow,sis kamu sgt cantek!!~
    sy blaja pkai shawl dr tutorial sis d youtube...
    u my insirasi lah <3

    ReplyDelete
  24. aww..sume pown cntek laaa! haha *gilee sudaa

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay