Sunday, January 9, 2011

Aku, Dia dan DSLR [Part 7] : SPECIAL EDITION

Special edition of my DSLR series. Muslimah Attire.

Oke guysss.. masa dalam entry ini Nisa ada menyebut bahawa Nisa telah dimekap tebal tebal macam kena lumur tepung gomak, semua nya gara gara nak membantu seorang rakan dari MMU untuk mencari model yang sesuai untuk busana muslimah.

Dan busana muslimah yang dimaksudkan adalah arbaya. Nisa akui Nisa ni belum pernah pakai arbaya / apa apa pakaian yang ala ala arbaya. Jadi, this will be the first time lah Nisa pakai arbaya.

 

DSC_0020 editedArbaya courtesy of Anne.

Arbaya yang Nisa pakai ni yang jenis macam sarung di di luar. Dia singkat sikit, so Nisa pakai skinny pants.

 

DSC_0024 edited

IMG_8962 edited

Photoshoot yang dilakukan merangkumi indoor dan outdoor. Yang dekat tasik lah paling tak boleh lupa. People keep looking at us. Haha ye lah, buat apa tepi tasik, mekap tebal and memakai arbaya? Nasib lah tengah buat photoshoot, so masa posing konon cool sangat lah kan. Ahaks..~

 

DSC_0033 editedLove this picture very much! Hehehe :D

 

Banyak tau gambar yang Nisa dah tapis, dah pilih dan dah edit. Kebanyakan gambar dari photoshoot ni memang sangat memuaskan hati Nisa.

MORE PICTURES : CLICK HERE !!

 

 

Gila gambar. Lagi. Bye bye.

59 comments :

Rozana Razali said...

nice.. nice.. =)

Ayeem Jemain said...

wahhh cantik cantik :D

aihanmujar said...

very nice pictures!!!

eqacashperlala said...

cantik!!!!!
suka lah abaya tu
and and suka combination turquoise dengan pink

:)

falia shazana said...

cantik la pakai shawl camtu.. tapi camne ley nampak bulat kat depan nisa?

lady XOXO said...

NISA dear... kamo sangat lawa... ok u are on my list for FASHIONISTA.. ahahha.. really lawa n ada bakat dear.. GO GO LISA dear

Erra Fariza said...

wahaaa ,, you're gorgeous sis =))

yad'z said...

wahh... laen lah muke nisa.... bery2 nice lah... canteknyerrrr... eh2, bukan nisa cantekk lah, warna turkois tuh yg cantek.. ngehhhh3x... XD

sab said...

sgt cantik!! :)

PuPeL said...

comel la nisa ni :)

Nur said...

nice la..arbaya tu pon lawa...(baru tahu anma dia tuh)..hehee

Akmal Ezzah Alias said...

wah nisa.. dh jdi model skg yer? huhuhu

Khumaera Ismail said...

abaya tu lawa la nisa =)

Ayun Ayunar said...

Comel2.. nanti jadi model untuk Ayunar pulak yer.. :)

Nisa A. said...

@Rozana Razali

thanks dear :D

Nisa A. said...

@Ayeem Jemain

tenkiuuuu ayeem :D

Nisa A. said...

@aihanmujar

thanks a lot dear :D

Nisa A. said...

@eqacashperlala

hehe
tu cuba2 padankan aje :D

Nisa A. said...

@falia shazana

nampak bulat???
maksud falia?

Nisa A. said...

@lady XOXO

heheh tenkiu lady XOXO..
mmuuahh!!
heart u ketat2 haha
:D

Nisa A. said...

@Erra Fariza

thanks there :D

Nisa A. said...

@yad'z

hehehe
muka dah kena tepek ngan mekap, nampak pelik kan :D

hehe
thanks~

Nisa A. said...

@sab

sab lagi cantik tauuu :D

Nisa A. said...

@PuPeL

hehe dalam gambor aje pong..
kalau depan2 x comel pong :P

Nisa A. said...

@Nur

alhamdulillah thanks dear :)

Nisa A. said...

@Akmal Ezzah Alias

hehe
biasa2 aje nih
:D

Nisa A. said...

@Khumaera Ismail

hehe tu pinjam kawan punye :D

Nisa A. said...

@Ayun Ayunar

hehe kalau ayun yang offer konfirm laa nisa terima :D

farah said...

kak nisa mmg cantekk r r klu pakai pape un!

Nisa A. said...

@farah

heheh
dalam gambor aje nih..
kat luar x macam ni pon ^^

fatin ツ said...

cantiknya!!

Nisa A. said...

@fatin ツ

alhamdulillah.
thanks dear :)

iedchan said...

lawanyeeee.lawanyeee.e...:P

anassuhada said...

sumpah comel gila u.
i loike.. very very very nice :)

Nisa A. said...

@iedchan

hehe kat luar x cmni pongg..
btw thanks :)

Nisa A. said...

@anassuhada

thanks a lot babe :)
tape tak leh lawan u la.
u lg cute meyh :)

asybedazzle said...

hye. nice gmba awk. :)

Nisa A. said...

@asybedazzle

thanks a lot there :)

Fatin Fadhillah Mat Ayob said...

u r really sweet dear!
:)

Nasuha Salleh said...

hehe..cantiknye u ;)

Nisa A. said...

@Fatin Fadhillah Mat Ayob

alhamdulillah..
thanks dear. ni biasa aje ni :)

Nisa A. said...

@Nasuha Salleh

alhamdulillah dear :)
thankss~

ika ^^ said...

suke gile100000x ngan arbaya 2...
mne nk bli ek??? da trmimpi2 ni...

Nisa A. said...

@ika ^^

ouhhhhh~
ni kwn i punye la..~

gadis sepatu kuning said...

cntik la....
kalu sy pakai selendang..nampak cm mendap ja pala...;(

Nisa A. said...

@gadis sepatu kuning

hehe do practice dear :D

Mohd Farul Zaini said...

Memang comel n cantik.. hehe

Nisa A. said...

@Mohd Farul Zaini

alhamdulillah...
thanks :D

siti fatimah said...

suka pic yang last tu :) nisa nampak cantik sangat ! :)

Nisa A. said...

@siti fatimah

alhamdulillah..
thanks :)

lagendabudakbella said...

subhanallah..indahnya ciptaan Allah..
=)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@lagendabudakbella

alhamdulillah
thanks dear :D

Fyruz Isma said...

cantiknya kak nisa!!! :D
<3

Nisa Menaip said...

@Fyruz Isma

alhamdulillah...
thanks a lot :D

Syazwana said...

nice babe!
:D

KAMIE FA3 =) said...

wow,sis kamu sgt cantek!!~
sy blaja pkai shawl dr tutorial sis d youtube...
u my insirasi lah <3

myra yusreena said...

aww..sume pown cntek laaa! haha *gilee sudaa

Dee Wayfarer said...

LOve nisA.,;}

iqin niqi said...

tersangat comell laa!! :D