Friday, January 28, 2011

Ada lagi ke lelaki macam ni???

Please, hayati lah kisah Chris Medina, seorang lelaki yang hadir ke ujibakat American Idol.

 

 

  • Kali pertama aku tengok video ni, adalah kerana aku tertarik dengan tajuk video. Lelaki ni menyanyikan lagu Breakeven, lagu favourite aku dari band The Script.
  • Tonton pulak kisah beliau. Aku menangis! Tersentuh betul di dasar hati aku!
  • Ikhlasnya beliau mencintai teman wanitanya. Sehinggakan walaupun gf nye tu accident sebelum sempat dorang kahwin, dan menjadi kurang upaya, dia tetap setia di sisi gf nya.

 

What kind of guy would I be if I walked out when she needed me the most?

Chris Medina

Ayat ni bikin sentap oke. Sangat.

  • Dah tu, beliau nyanyi lak dengan penuh perasaan. Kali pertama dengar, aku menangis! Meremang bulu roma aku.
  • Kali kedua tengok, aku tahan je air mata. Kali ketiga, air mata aku biar bergenang.
  • Sebab apa aku rasa sedih sangat, aku pun tak tahu laa… Ada lagi ke lelaki yang seikhlas dia ni? Yang mencintai tanpa syarat? Yang menyayangi tanpa batasan walau apa pun keadaan teman wanitanya?
  • Syahdu kejap aku tengok video ni. Hope Chris Medina berjaya dalam American Idol.

 

 

Lagu best. Bye bye.


44 comments:

  1. Insyaallah. Ade lg lelaki mcm ni kat muka bumi Allah ni. Ade nasihat dari sahabat Nabi, seingat saya, berbunyi, "lelaki yg baik tuk perempuan yg baik"

    ReplyDelete
  2. Saya yakin ada.. sebab Allah dah ciptakan berbilion manusia.. Takkan lah dalam sebanyak itu tak ada satu.. paling koman pun seribu ye tak?? Hehehe.. Cuma kita berdoa dan diharapkan agar berjumpa dengan yang diingini..

    ReplyDelete
  3. sebakk jgk kot mse tgok tdii. ade lagi ke laki mcm nih ? :)

    ReplyDelete
  4. @Ibnu K

    insyaAllah..
    semoga bertemu dgn yg sebaiknya :)

    ReplyDelete
  5. hmm..aah sedih gile ble tgk..
    ad lg kn laki cm tu kt dunia nie...

    ReplyDelete
  6. huhu,tak psl2 naz nanges kt ofis tgk this video.tacing.

    ReplyDelete
  7. omg ... sangat tesentuh ati ni tgk ...siyes sedih :(

    ReplyDelete
  8. terharuuu , sedih tengok gf die jadi macam tu . lelaki yang baik :)

    ReplyDelete
  9. saya lelaki dan saya nak nanges kuatkuat :S

    ReplyDelete
  10. sumpah terharu.air mata pun bergenang2...huhu....

    ReplyDelete
  11. huk3. sy pon nanges. sedih.

    ReplyDelete
  12. B'doa byk2 semoga menemui lelaki seperti tu..

    ReplyDelete
  13. perempuan tu cantik gile.
    sekelip mata je kecantikan tu kene tarik.
    astaghfirullah al azim.
    terkejot gile.

    tapi siriyes.
    zami sedih gile tgk perempuan tu.
    sedih sebab nasib die.
    dan sedih sebab terharu tgk lelaki tu.
    hurmmm.

    ReplyDelete
  14. @..hizamirahim..

    haaa... kan??? cantik betol perempuan tu...
    tp accident terus jd camtu.. nisa tgk pon terkejut n sedih sgt...

    tu lah... keihklasan laki tu betol2 bikin air mata ler...~

    ReplyDelete
  15. Nisa.. sedih sgt nih :(
    Macam mane kalau perkara tu jadi kat diri sendiri kan.. boleh tak kita hadapinya..

    ReplyDelete
  16. tumpang tanye..macam mane nak cari laki macam ni??

    hahhahaha

    ReplyDelete
  17. i've watch it!!sedih ok :(
    muke not bad tp fiance dia dah jadi mcm tu pun dia still syg!!ni baru la contoh true love

    ReplyDelete
  18. @balqish jaffri

    yupp...
    Tuhan mmg nak uji dia kot, sbb gf dia accident just two months from their wedding date.
    nasib laa laki ni ikhlas :)

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay