Friday, January 28, 2011

Ada lagi ke lelaki macam ni???

Please, hayati lah kisah Chris Medina, seorang lelaki yang hadir ke ujibakat American Idol.

 

 

  • Kali pertama aku tengok video ni, adalah kerana aku tertarik dengan tajuk video. Lelaki ni menyanyikan lagu Breakeven, lagu favourite aku dari band The Script.
  • Tonton pulak kisah beliau. Aku menangis! Tersentuh betul di dasar hati aku!
  • Ikhlasnya beliau mencintai teman wanitanya. Sehinggakan walaupun gf nye tu accident sebelum sempat dorang kahwin, dan menjadi kurang upaya, dia tetap setia di sisi gf nya.

 

What kind of guy would I be if I walked out when she needed me the most?

Chris Medina

Ayat ni bikin sentap oke. Sangat.

  • Dah tu, beliau nyanyi lak dengan penuh perasaan. Kali pertama dengar, aku menangis! Meremang bulu roma aku.
  • Kali kedua tengok, aku tahan je air mata. Kali ketiga, air mata aku biar bergenang.
  • Sebab apa aku rasa sedih sangat, aku pun tak tahu laa… Ada lagi ke lelaki yang seikhlas dia ni? Yang mencintai tanpa syarat? Yang menyayangi tanpa batasan walau apa pun keadaan teman wanitanya?
  • Syahdu kejap aku tengok video ni. Hope Chris Medina berjaya dalam American Idol.

 

 

Lagu best. Bye bye.

44 comments :

Fir Ikhwan said...

Insyaallah. Ade lg lelaki mcm ni kat muka bumi Allah ni. Ade nasihat dari sahabat Nabi, seingat saya, berbunyi, "lelaki yg baik tuk perempuan yg baik"

ciksufi said...

agree with u...mmg syahdu...

Ibnu K said...

Saya yakin ada.. sebab Allah dah ciptakan berbilion manusia.. Takkan lah dalam sebanyak itu tak ada satu.. paling koman pun seribu ye tak?? Hehehe.. Cuma kita berdoa dan diharapkan agar berjumpa dengan yang diingini..

mimi majid :) said...

sebakk jgk kot mse tgok tdii. ade lagi ke laki mcm nih ? :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Fir Ikhwan

hehe
yes :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@ciksufi

tersentuh :')

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Ibnu K

insyaAllah..
semoga bertemu dgn yg sebaiknya :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mimi majid :)

insyaAllah ade... berdoalah kta ye :)

Amirul_Laila said...

hmm..aah sedih gile ble tgk..
ad lg kn laki cm tu kt dunia nie...

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

huhu,tak psl2 naz nanges kt ofis tgk this video.tacing.

norien arshad said...

omg ... sangat tesentuh ati ni tgk ...siyes sedih :(

Nadhirah-chan said...

terharuuu , sedih tengok gf die jadi macam tu . lelaki yang baik :)

.AshRalph McMisery. said...

saya lelaki dan saya nak nanges kuatkuat :S

Salhah Suhot said...

sumpah terharu.air mata pun bergenang2...huhu....

zAty si gAdis riAng !! said...

huk3. sy pon nanges. sedih.

cerah cerah said...

pehh,,baik gila laki ni.

creativeheart said...

B'doa byk2 semoga menemui lelaki seperti tu..

..hizamirahim.. said...

perempuan tu cantik gile.
sekelip mata je kecantikan tu kene tarik.
astaghfirullah al azim.
terkejot gile.

tapi siriyes.
zami sedih gile tgk perempuan tu.
sedih sebab nasib die.
dan sedih sebab terharu tgk lelaki tu.
hurmmm.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Amirul_Laila

tu lah...
harap2 ade...
insyaAllah...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya

huuu sabor naz...
nisa pon tah bape kali tah nanges...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@norien arshad

wuaaa kak norin...
marilah nanges sama2.. wuwuuu~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Nadhirah-chan

tulah..
dia baik kan :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@.AshRalph McMisery.

hehe
tahniah kerana menghayati kisah ini :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Salhah Suhot

hehehheee
sangat terharu kan :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@zAty si gAdis riAng !!

hehe
xpe xpe
nanges je dear :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@cerah cerah

hehee
tu lahhhh kannn???

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@creativeheart

amin...
:)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@..hizamirahim..

haaa... kan??? cantik betol perempuan tu...
tp accident terus jd camtu.. nisa tgk pon terkejut n sedih sgt...

tu lah... keihklasan laki tu betol2 bikin air mata ler...~

Ayun Ayunar said...

Nisa.. sedih sgt nih :(
Macam mane kalau perkara tu jadi kat diri sendiri kan.. boleh tak kita hadapinya..

aihanmujar said...

oh...sangat terharu....

MSS said...

T_T....
sedih nya.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Ayun Ayunar

yup..
kalau kita girl tu camne kan...

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@aihanmujar

terharu :')

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@MSS

kan kan kannn~
sedih kannn~

Deeyaudeen Sabri said...

sedih nyer ! isk isk. :(

NURNADHIRAH RAFIAH IDRUS said...

tumpang tanye..macam mane nak cari laki macam ni??

hahhahaha

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Deeyaudeen Sabri

tu lah abg udeen.
kalau menyayangi ni kena ikhlas.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@NURNADHIRAH RAFIAH IDRUS

ahahah
tu lah.. mane ek nak cari :P

balqish jaffri said...

i've watch it!!sedih ok :(
muke not bad tp fiance dia dah jadi mcm tu pun dia still syg!!ni baru la contoh true love

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@balqish jaffri

yupp...
Tuhan mmg nak uji dia kot, sbb gf dia accident just two months from their wedding date.
nasib laa laki ni ikhlas :)

etykus said...

betul la,nangis tengok. huhu.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@etykus

hee sedih kan.

LoLyat Gang said...

bagus mamat ni
u r the man

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@LoLyat Gang

hahaa
jd lah seperti beliau :D