Saturday, December 31, 2011

Terima Kasih 2011 (Part 1)

 

Assalamualaikum dan selamat tahun baru semua..

 

Beberapa minit aje lagi tahun 2011 bakal meninggalkan kita. Pada saat macam ni mesti ramai tengah flashback balik kenangan sepanjang tahun. Dalam hidup ni pulak banyak suka duka yang kita kena lalui…. Kenangan yang manis tu bakal kita ingat seumur hidup.. Kenangan yang pahit pulak menjadi ujian untuk buat kita lebih kuat.

 

Tahun 2011 ni aku rasa tahun aku yang sangat sangat mencabar setakat ini, terutama sekali pada hujung tahun sebab semester akhir diploma.. Hmmm jom lah aku pun nak flashback sedikit kenangan aku sepanjang tahun 2011 ni…

 

JANUARY – MAC 2011

 

Hmm… masa bulan Januari banyak sangat berlaku.. Awal tahun 2011 aku sambut new year dengan along aku, tukar handphone dari Sony Ericsson ke Nokia C3, dapat cek pertama dari Nuffnang… Lepas tu pertama kali pergi shopping kat event Relove These Preloves kat Old Blossom Box. Masa tu follower blog baru 1000 lebih aje..

 

Penghujung bulan Januari 2011 aku cukup indah bila buat pertama kalinya aku dilamar untuk menjadi model bagi online shop [BACA DI SINI]. Photoshoot bersama Khadijah Hamshah yang cute. Terima kasih Modish Mode House!

 

 

Awal Februari.. aku buat perjumpaan dengan beberapa blogger yang sudi jumpa aku di Temerloh.. Lepas tu aku kenal dengan 4 awesome blogger iaitu : SyedGraphix, Aqu Api, Farahanis Waheda dan Nurul Izzati.

 

Bulan Februari menyaksikan aku join mini gathering group Sahabat Blogger kat Tasik Shah Alam dan Extreme Park Seksyen 13. Memang best.. Dorang semua sporting.. masa tu aku masih malu-malu lagi. Aku dok ber-photoshoot sambil tengok dorang flying fox dan wall climbing… [BACA DI SINI]

 

Bulan Februari jugak menyaksikan pertemuan pertama aku dengan superhero (uhukk uhukk). Aku dok galak berskandal dengan orang lain masa tu, alih-alih bila jumpa orang lain, hati aku bergegar bagai nak rak. Okay geli-geli pulak..

 

Bulan Mac 2011 juga membawa kenangan yang cukup best apabila blog aku tersenarai dalam 50 Blog Malaysia Pilihan In-Trend dalam kategori hijab. Majalah In Trend isu Mac 2011 masih aku simpan buat kenangan…

 

 

Pada bulan Mac (kalau tak silap aku), aku join event di bawah Nuffnang buat PERTAMA KALINYA. Satu pengalaman yang sangat best bila dapat berkenalan dengan blogger lain.. masa tu aku mentah sangat lagi.. Dapat pulak produk Lancome free! Sapa nak bagi oii!!

 

 

Dalam bulan Mac jugak aku dilamar website 1tube.my  untuk menjadi pengacara jemputan bagi mengacarakan video interview di NEF-AWANI ICT Fair and Awards. Terima kasih 1tube.my sebab sedikit sebanyak mengasah semula minat aku dalam bidang wawancara..

 

Huiii banyak jugak yang aku nak share ni ye… Hehehe ni baru part 1 okay.. Nanti akan ada part 2… part 3… biar muntah korang tengok aku recap balik semuaaaa pengalaman aku sepanjang 2011!! Ahhh biarlah aku nak buat banyak mana pun entry.. lain orang lain cara ye tak??

 

Heee… dah bape minit aje lagi nak masuk tahu 2012.. Selamat tahun baru semua! Sama-samalah kita memanjatkan kesyukuran sebab kita masih mampu bernafas hingga ke saat ini… Alhamdulillah…

 

 

 

SELAMAT TAHUN BARU 2012

Sign PNG NisaKay

 

 

 

TWEET, LIKE or SHARE this entry!!


Read More»

Friday, December 30, 2011

Jalan-jalan Cuci Mata bersama FIRZARA COLLECTION


40 hours sticky post entry. Scroll down for new entry.



Assalamualaikum semua..



Woahhh sejak dua tiga hari aku tak online sangat nih aku macam dah nyawa-nyawa ikan okayh! Macam ape aje aku rasakan. Online di cyber café sungguh la tak best. Aku tak tahu kenapa, tapi aku taip entry semalam selaju yang mungkin, supaya aku boleh balik rumah cepat-cepat.



Ehh lupakan hal itu! Jom aku ceriakan hari korang dengan mengajak korang jalan-jalan cuci mata dengan aku. Yeahhh jom terjah salah satu sponsor untuk giveaway aku…



FIRZARA COLLECTION


FC2

Di Firzara Collection ada menawarkan berbagai pilihan baju, dress, tudung, maxi skirts… so untuk membakar semangat korang, meh aku review sedikit produk yang dijual di Firzara Collection.




321108_10150356487555518_150741240517_8820168_1661812138_n[6]-horz

Tak sah kalau kita tak cuci mata tengok tudung ye tak? Ada tudung instant, senang nak pakai untuk aktiviti sehari-hari. Ada tudung bawal manik-manik, boleh bergaya di majlis-majlis. Ada tudung syria chiffon, walaupun ringkas, tapi material chiffon nya menampakkan elemen moden.





DSC04021[8]-horz

Cardigan atau jaket pelengkap gaya. Bagi aku, aku seorang yang sangat sukakan cardigan atau jaket. Sesuai dipadankan dengan pakaian dan untuk menambah gaya pada pakaian / dress yang plain.





373797_270060649718562_100001438888153_794490_492303708_n[3]-horz

Haaa… blaus yang dijual juga gorgeous semuanya! Baik pergi rembat cepat-cepat! Nanti dah sold out baru tahu menangis tak berlagu ye tak??? Apa lagi, pergi terjah Firzara Collection!





384543_259385357452758_100001438888153_766384_18599215_n[8]

Sekarang kemain glemer maxi skirt kan? Di Firzara Collection ada jual maxi skirt, salah satunya ialah lycra skirt macam dalam gambar kat atas. Tengok tu model boleh buat jadi dress pulak maxi skirt ni. Material lycra sangat best tahu, berat dan sejuk! Heee~





IMG_8182

Haaa meh aku nak share dengan korang gambar aku bergaya ala-ala minah rock dengan jaket dari Firzara Collection. Guess what? I love the jacket extremely much!!! Tak panas weh bila pakai. Heheee sangat sangat suka.. what more can I say eh?



Heee nak share banyak-banyak malas pulak.. Apa kata korang pulak pergi rajinkan diri terjah Firzara Collection ye??? Hehee selamat cuci mata semua…





FIRZARA COLLECTION







Sign PNG NisaKay





TWEET or LIKE this entry!

Read More»

SENARAI PEMENANG – The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

 

NEW Giveaway BANNER

 

Terima kasih tidak terhingga kepada semua yang sudi menyertai giveaway yang aku jalankan ni. Mungkin ada sedikit kesulitan dalam proses list kan peserta, tapi saya berharap semua dapat bersabar ye… Dan kini saya dengan rasminya mengumumkan pemenang The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

 

 

Mrs Ladys stylo

1 set branded Bath & Body Care  - 318. nawarahim.blogspot.com

1 beg - 295. cikwaniesikun.blogspot.com

 

 

EDZ

Sepasang Sakura Heels - 649. akuyustieme.blogspot.com

Sepasang Sakura Heels - 301. echaechodboo.blogspot.com

1pcs Korean Lace style shirt - 714. nananadya.blogspot.com

1pcs Polkadot shirt Fida - 383. ilovemyselfforever-nasya.blogspot.com

1pcs Teddy bear t-shirt - 711. chintakamoo.blogspot.com

1pcs Crumple shirt - 429. mihadirawkk.blogspot.com

1pcs Crumple shirt - 490. fieonasky.blogspot.com

1pcs Crumple shirt - 97. mizzamni.blogspot.com

 

 

 

pretty pop

1pcs chiffon dress - 67. farahfantasi.blogspot.com

1pcs chiffon dress - 757. syuhadaaziez97.blogspot.com

1pcs leopard vintage top - 274. nasyabella.blogspot.com

1 pcs of crumple shawls - 450. youmadeitforme.blogspot.com

1 pcs of crumple shawls - 63. izyanstory.blogspot.com

 

 

 

JCS

1 chiffon top - 129. tomatomeyyy.blogspot.com

1 polka dot maxi skirt - 99. gadishlollipopinwonderland.blogspot.com

1 vintage palazzo pants - 221. mascontestgiveaway.blogspot.com

1 satin shawl - 512. onlybudakpurpleshj.blogspot.com

1 inner bawal - 541. sweetsaiyyidahcute.blogspot.com

 

 

 

online hijab

Para pemenang akan memenangi sehelai shawl untuk setiap seorang

 343. invisiblemagictrain.blogspot.com

83. ainacweetcheer.blogspot.com

455. sungnaratory.blogspot.com

84. akudot.blogspot.com

345. ekaiseqa.blogspot.com

 

 

 

firzara

(1 set) Inner neck + printed shirt + chiffon skirt

426. storyofatul.blogspot.com

 

(1 set) plain jojet shawl + plain shirt + lollipop skirt

172. kanak-kanakribena.blogspot.com

 

 

 

bag galore

1pcs Ventillo Candy Bag - 247. haifanadia.blogspot.com

1pcs Turn Buckle Multi Function Bag - 701. kugilapink.blogspot.com

1pcs Nude Nelly Multipurpose Bag in Baby Blue - 339. ducksepet.blogspot.com

 

 

 

hijabook

1 exclusive custom made shawl

315. anakenciksalamat.blogspot.com

 

 

 

wan blur

Topup RM80 - 178. muhammadshafirul.blogspot.com

Topup RM50 - 475. ajeyyrawk.blogspot.com

Topup RM30 - 218. adibsblogsite.blogspot.com

Topup RM10 - 384. www.alamhati.com

Topup RM10 - 126. khairilmazri.blogspot.com

Topup RM10 - 603. ilapchuu-awook.blogspot.com

Topup RM10 - 721. akuqute.blogspot.com

 

 

 

darkbatman

Para pemenang akan memenangi 1 helai tshirt lelaki untuk setiap seorang.

24. asyrafsuleiman.blogspot.com

525. www.nuraizuddin.com

577. ahmadfauzi-ahmadfauzi.blogspot.com

703. johanjuara.blogspot.com

558. ayienbelog.blogspot.com

169. tengku-boyz.blogspot.com

 

 

 

daniel adie

<hadiah baju sleeveless putih terpaksa hold dulu sebab ada masalah yang tidak dapat dielakkan>

Blazer hitam - 398. umartheone.blogspot.com

Jaket Coklat - 328. majirashid.blogspot.com

 

 

 

pretty lens store

Para pemenang akan memenangi 1 pasang The Doll Eye contact lens setiap seorang.

223. tykstyka.blogspot.com

592. ceritamissdee.blogspot.com

358. sipurpleviolet.blogspot.com

 

Para pemenang akan memenangi 1 helai (tudung/shawl/pashmina) setiap seorang.

578. rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com

489. mizznana11.blogspot.com

305. atienabila.blogspot.com

 

 

 

islamio

1 tudung bawal nur islamio

446. ariayana-ariayana.blogspot.com

 

5 pemenang berikut memenangi 1 helai shawl setiap seorang.

144. ceritasuperstar.blogspot.com

206. zaiikulim.blogspot.com

596. ceritahatimia.blogspot.com

516. niesyahida.blogspot.com

456. yanashahren.blogspot.com

 

 

 

madammondoq

Wang tunai RM50

11. akunaziem.blogspot.com

 

 

 

cik nurul pinky

1 set barangan mekap berharga RM50

686. push-me-in-thesky.blogspot.com

 

 

 

luvika

Pemenang memenangi 1pcs fancy felt handmade brooches setiap seorang

235. aiedasyid.blogspot.com

374. dastorymorry.blogspot.com

418. wardahsyaurah.blogspot.com

 

 

 

nurul liyana

Pemenang memenangi 1 helai shawl setiap seorang

26. ciknazblinkblink.blogspot.com

94. berrydomo.blogspot.com

310. melpunyebelog.blogspot.com

 

 

 

FIEYONA

Pemenang memenangi 1 pasang couple tshirt untuk setiap seorang

164. purpleholics-ladyzsara.blogspot.com

71. miezacintayou.blogspot.com

 

Pemenang memenangi 1 handbag

404. yayabelogg.blogspot.com

 

 

 

queen attack

Pemenang memenangi 1 pasang Contact lens setiap seorang

162. loveunst.blogspot.com

37. nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com

675. zuzuzulaikha.blogspot.com

 

 

 

suci shawl

1 set untuk setiap pemenang [1 Shawl + 1 inner cotton + 1 aksesori]

661. fairycadbury.blogspot.com

41. yslgalz213.blogspot.com

 

 

 

cik bulat

1 template - 402. misshdyh.blogspot.com

1 template - 463. fullofblossoms-96.blogspot.com

1 banner - 226. pinyupunyakhutub.blogspot.com

 

 

 

yaya 

16 muffins + small greeting card + fine wrapping (1 pemenang)

336. jaydaughterowns.blogspot.com

 

 

 

batik valley

1 helai dress untuk setiap pemenang  (5 pemenang)

666. unggucake.blogspot.com

262. nurulidareyoushaari.blogspot.com

738. meetthenerd.blogspot.com

570. mirahashime-contestblog.blogspot.com

143. akumizzayda.blogspot.com

 

 

 

yana yassin

1 kerongsang dari Korea - 15. letopkeypad.blogspot.com

1 fridge magnet dari Korea - 740. ainfadhilah-blogger.blogspot.com

1 fridge magnet dari Korea - 712. ohthisismy.blogspot.com

 

 

 

kifah

Topup RM 5 (5 pemenang)

691. pkcikazizdaughter.blogspot.com

724. zalifa97.blogspot.com

103. mybittersweetlife96.blogspot.com

377. hidaya-kecik.blogspot.com

21. joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com

 

 

 

nuura shop

Pemenang telah memenangi sehelai dress

734. lebahcomelterbang.blogspot.com

 

 

 

kedai kiz

1 helai leopard long dress with belt (1 pemenang)

576. ctmurai.blogspot.com

 

 

 

blog cik bunny

Iklan text selama sebulan (2 pemenang)

389. amazingamelda.blogspot.com 

320. nishadiary.blogspot.com

 

 

 

media jer

Topup RM10 (2 pemenang)

482. niahix01.blogspot.com

268. walkstatic.blogspot.com

 

 

 

cik bintang

1 helai shawl (2 pemenang)

543. daricahayahati.blogspot.com

62. thelegendofmerepek.blogspot.com

 

 

 

shawlistaa

1 helai pashmina untuk setiap pemenang (2 pemenang)

468. diellaunly.blogspot.com

415. noyanono.blogspot.com

 

 

 

myravea

1 set untuk setiap pemenang [header + footer + watermark] (2 pemenang)

733. ayuestorystory.blogspot.com

664. apaharusbuat.blogspot.com

 

 

 

pearl closet

Shopping voucher RM15 (5 pemenang)

325. inisayapunyer.blogspot.com

425. missniesastory.blogspot.com

56. kisahcikqurratuainn.blogspot.com

511. abyllastudio.blogspot.com

176. www.thealienoidz.co.cc

 

Shopping voucher RM10  (5 pemenang)

279. shea-shaiful.blogspot.com

64. cycieshukevanilla.blogspot.com

441. mmonsta.blogspot.com

181. eyraofficial.blogspot.com

629. tehaalarh.blogspot.com

 

Shopping voucher RM5 (5 pemenang)

245. edsassin-story.blogspot.com

127. ilovemydimple.blogspot.com

233. hesminenotyours.blogspot.com

277. hannamontelna.blogspot.com

45. auntykecilmenaip.blogspot.com

 

 

 

ziera zain

1 helai satin shawl untuk setiap pemenang (3 pemenang)

680. eiyla-wandalila.blogspot.com

581. intannabilahzaini.blogspot.com

161. misskamalia.blogspot.com

 

 

 

mizz amni

1 set untuk setiap pemenang [Header + watermark + sidebar images and footer] (2 pemenang)

82. najwashukri.blogspot.com

112. diaryzielah.blogspot.com

 

 

 

akulah pak lan

PHILIPS Hair dryer (1 pemenang)

652. tunzhotspot.blogspot.com

 

 

 

innanie

1 set manicure tools untuk setiap pemenang (3 pemenang)

31. searchhydaandclick.blogspot.com

160. hudsonnfi.blogspot.com

567. eiqavandetta.blogspot.com

 

 

EZ lovey craft

1pcs handmade keychain (1 pemenang)

168. nss--suhaida.blogspot.com

 

 

 

TOP REFERRAL

1 unit branded Purse by JUICY COUTURE (1pemenang)

730. faqihahhusni.blogspot.com

 

 

 

NISA KAY

Special prize – Peserta Pertama Giveaway

Penghargaan diberikan kepada peserta yang pertama sekali menyertai giveaway ini walaupun aku publish entry ni pagi-pagi buta.

1. syu90contest.blogspot.com

 

 

Sehelai tudung bawal Delima Aidijuma untuk setiap pemenang
(2 pemenang)

564. www.denganredhaallah.co.cc

442. intanberliangacontest.blogspot.com

 

 

Buku Nota HBO ANIMANIA (2 buah buku nota untuk setiap pemenang)

409. cokiecokie-gadis.blogspot.com

748. biskut-wani.blogspot.com

 

 

The Body Shop WHITE MUSK Body Lotion

253. bicarahaticinta.blogspot.com

 

 

 

P/S : Kalau ada link blog yang tak match dengan nombor dalam senarai peserta, pemenang sebenar adalah berdasarkan link blog.

 

 

NEW Giveaway BANNER

TAHNIAH kepada semua pemenang The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay!!! Kepada pemenang-pemenang di atas, sila ikut arahan seterusnya DI SINI !!

 

 

 

TERIMA KASIH dan TAHNIAH sekali lagi !!!!

Sign PNG NisaKay


Read More»

Copyright © Nisa Kay