Friday, December 31, 2010

Bila Lelaki Ada Alasan, Perempuan Juga Mempunyai Sebab!

I'm doing some blogwalking. Read one entry to another in various blog. Then I found this at Princess Hanamichi's blog. I read it and I'm touched. And yeah. This will definitely explain everything.
DO READ.

Abaikan ekspresi muka yang burok.

 
Boy: I broke up with her. 

His Best Friend: What happened? 

Boy: She’s just too much for me. 

His Best Friend: What makes you say that? What did she do wrong? 

Boy: Well, for one.. She only cared about her appearance. Always had to look good, always took forever to get dressed! So insecure.. 

His Best Friend: So, you broke her heart because she wanted to keep your eyes locked on her? She wanted you to see that you have the prettiest girl under your sleeve and not think otherwise? I see..

Boy: Oh.. Well.. She’d often call me or text me asking where I am, who I’m with, telling me not to smoke, not to drink. She’s so clingy!

His Best Friend: So, you broke her heart because she cares about your well being? Because she cares about you a lot? And her greatest fear is losing you. I see..

Boy: But.. Uhh.. Well, she’d always cry when I say something slightly mean. She can’t handle anything. She’s a crybaby!

His Best Friend: So, you broke her heart because she has feelings? And because she just wanted to hear you say you love her? I see..

Boy: I.. Well! You know, she’d get jealous easily. I could barely talk to other girls! She’s so annoying! I had to hide it from her so she wouldn’t bitch about it.

His Best Friend: So, you broke her heart because she just wanted you to commit to her? She thought you were faithful, but you lied so she could find out later and hurt even more? She just wanted the guy she loves the most to love only her. I see.. 

Boy: Well, she.. 

His Best Friend: You broke up with her because she’s good for you? She just wanted the best for you? She’s broken now because you were selfish. Are you proud? 

Boy: I broke her heart.. Because I couldn’t see what was happening.. What happened to me? 

His Best Friend: You lost the girl that loved you like no one else could. You see? You didn’t want her when all she ever wanted was you. THAT’S what happened.
 
 
 
SEE??? Bukan alasan semata mata. It's love. Bye bye.

Earning Nuffnang Melambung Naik Dalam SEHARI ? ? ?

Wahhh ini bukan tipu ini bukan bohong. Ini bukan ayat propa tau! Ini adalah kejadian yang boleh kategorikan sama macam wonders of the world! Oke ini dah melebih lebih.

Oke guys, tengok tajuk pun dah tahu aku nak cerita pasal ape kan kan kan ? ? Ini merupakan entry untuk aku berterima kasih sangat sangat pada Nuffnang yang pemurah. Serta semua visitor / follower yang support blog aku.

Aku ni memang jenis pemalas ya rabbi nak bukak / check nuffnang account aku. Kalau aku terasa nak bukak maka aku bukak lah. Huhuhuuu~ Itu pun seminggu ada lah dalam dua tiga kali. Ade orang bukak sampai hari hari, setiap masa untuk check traffic dan lain lain. Tapi aku? MALAS lah..! Haiyahhh~

 

nuff

Tapi semalam aku bukak jugak nuffnang aku, Buffered Earnings aku masih ada 9 iklan dalam senarai, dan Metered Earnings punya iklan ada 5 sahaja. Bukan puluh puluh macam blog terkenal pun. Blog aku ni picisan aje. Pandang sebelah mata aje. Cehhhh….~

Tapi bangun pagi aje, aku di tegur oleh Along aku, Meuz Angelo mengenai earnings aku dalam Nuffnang. Beliau suruh aku check. Then, aku bukak aje page Nuffnang, oh mak kau aku terlompat terjun bawah then lompat naik balik!!

Buffered Earnings punye iklan separuh dah tukar jadi Metered Earnings.

Semalam, earning aku dua angka sahaja. DUA ANGKA okeh. Macam aku cakap tadi, blog aku ni tak seberapa aje, so earning pon biasa biasa sahaja lah. Pagi ni, earning aku naik TIGA ANGKA. . .!!! Oh My Prada… Aku speechless kejap. Hehehee lagaknya aku macam orang tak pernah nampak duit! Yang membuat aku terkujat nye ialah earning kita boleh berganda ganda dalam masa satu malam! Padan lah aku tidur lena sangat semalam! Ahhaaaa…~

 

Picture2033Muka excited lebih lebih pulak.

 

Ini bukan nak riak, nak takbur. Aku nak seru kepada semua blogger, jom lah kita ramai ramai rajin update, berkongsi cerita / gambar / video / pengalaman. Walaupun pada mulanya, aku berblogging bukan kerana duit, tapi aku bersyukur kerana di saat  ini, rezeki aku masih murah dan itu semua datangnya dari Allah Yang Maha Kuasa.

 

 

Sayang Nuffnang ketat ketat! Bye bye.

My 45 Minutes Survey

 Saya telah di tag oleh Cik Sab a.k.a. Miss Genit

 

 

My 45 Minutes Survey

 

Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating. With however long it took you to complete this, post as "My _ Minutes Survey" and tag 15 people.
 
Name : Khairunnisa' Aminullah

Brother(s) : 3 brothers.

Eye colour : dark brown

Shoe size : 6. sometimes 7. haha

Hair : hmmm.....

Piercings : ear

Height : 156cm . .?? I dont remember! haha

What are you wearing right now : pyjamas.

Where do you live : rumah pink

Favourite number : 13 or 6

Favourite drink : iced tea

Favourite month : jun!

Favourite breakfast : roti gardenia

Gambar tak ade motif~


-Have you ever-
  • Broken a bone : hmmm almost? but i cant remember
  • Been in a police car : no
  • Fallen for a friend : yeah. haha so stupid.
  • Fallen for a guy/girl in a short period of time :  hmmm... i dont know. oh i remembered. yes, once.
  • Swam in the ocean : yes
  • Fallen asleep in school : alwaysss haha
  • Broken someone's heart : yes.
  • Cried when someone died : yes
  • Saved e-mails : yes.
  • Been cheated on : yes.

-What-
  • Your room look like :pink! ahha
  • What is right beside you : my friend's bed
  • What is the last thing you ate : air batu campur

-Ever Had-
  • Chicken pox : yes.
  • Sore throat : always. haha
  • Stitches : no!!!
  • Broken nose : almost

-Do You-
  • Believe in love at first sight : yes. haha
  • Like picnics? : yeah!!!

-Who-
  • Who did you last yell at? : Myra
  • Who was the last person you danced with? : ahahaaaa friends
  • Who last made you smile? :Errr..someone that IM me in facebook.
-Final Questions-
  • What are you listening to right now? : Biarkan Jatuh Cinta by ST12
  • What did you do today? : photoshoot, eat, online
  • Are you the oldest? : nope. I'm the third
  • Indoors or outdoors? : both

-Today did you- 
  • Talk to someone you like? : no :(
  • Kiss anyone? : nope 
  • Sing? : hahaha a lot!
  • Talk to an ex? : nope.
  • Miss someone ? : yesss!! my parents and him :(
  • Eat? : yeahhh!!

-Last person who-
  • You talked to on the phone? : Alif
  • Made you cry? : Hmmm... him.
  • Went to the movies with? : Myra and Haireez
  • You went to the mall with? : Myra
  • Who cheered you up? : all my friends.

-Have you-
  • Been to Mexico? : no
  • Been to USA? : no

-Random-
  • Have a crush on someone? : yes!!!
  • What books are you reading right now? : not reading any
  • Best feeling in the world :i dont know.
  • Future kids name? :dont plan yet
  • Do you sleep with a stuffed animal? : haha a teddy bear
  • What's under your bed? :aaaa.. lantai
  • Favourite sport(s) : aaaa.... badminton maybe?
  • Favourite place : my room
  • Who do you really hate? : hardly hate anyone
  • Do you have a job? : no, i'm student
  • What time is it now? : 1.55am


I'm tagging :

Thursday, December 30, 2010

Tu Dia Hadiah Aku Dah Sampai Dah . . ! !

  • Agak melompat lompat umpama beruk dengan kelakuan kurang hensem nye ituh. Hahahaa ape entah aku mengarut nih!
  • Hadiah apa yang aku dapat??? Haaaa jom tengok ENTRY INI dulu… kasi perasaan excited tu menusuk nusuk di kalbu korang. Chewahhhh..
  • Haaa.. dah baca dah??? Oke taknak baca pun tak ape. hehee… Nak dijadikan cerita, aku menang contest Gojes Wif Shawl anjuran Cik Asya Zain.

Nak dijadikan cerita…

Hadiah yang beliau pos dah lama sampai kat sini, tapi disebabkan pada waktu pagi semua orang dalam rumah takde sebab pergi kelas, maka tiada siapa di rumah untuk menerima parcel semasa ia sampai. Lepas tu posmen pulak tinggalkan nota pemberitahuan mengenai parcel tu dalam post box. Aku pulak tak hingat langsung nak check post box ke ape. Setelah seminggu nota tu ada dalam post box, housemate aku jumpa note tu dan bagi pada aku. Nasib baik lah tempoh untuk tuntut barang adalah dua minggu. So esoknye aku terus ke Pusat Pos Ekspres di Glenmarie Shah Alam untuk menuntut parcel.

 

hehe jom tengok sikit ape yang aku dapat :

hadiah1

Yeahhhh a gorgeous Shawl Gypsy Pearl (red) and printed shaw…!!! Wow woww memang daku excited habes lah kan.. hehee~ dua dua shawl yang aku dapat tuh sangat canteks oke! Jangan jeles nyahhh~ hehee~ ALHAMDULILLAH aku tak sangka ada lagi rezeki untuk menang contest :)

Ohhh ye, masa untuk melaram dengan shawl baru…!! Ngeh ngeh ngeh :P

hadiah2

Taraaaa… Wallaweh aku suka shawl ni. Buat aku nampak comel aje. Ececehhh perasan sudah! haha.. Ini baru gambar pakai satu satu, hmmmm aku dapat idea nakal lak untuk gabungkan kedua duanya!

Let’s cekidaut…!!

hadiah3

Haaaaa… feeling ala ala yuna aje pakai shawl lepas tu letak shawl cotton atas kepala. Hek hek hekkk~

Oke kalau korang nak tengok banyak lagi shawls yang cantik cantik, boleh browse kat Facebook Asyazain's Shop ye.. Kat online shop ni ada jual shawl gypsy yang gorgeous dan juga blouse. Ouhh bagi yang nak beli handbag, kat Asyazain's Shop ni pun ada jual tau.. So terjah ramai ramai ye???

 

 

Sambut new year dengan shawl baru. Love it! Bye bye.

Semua Post Pasal Khairul Fahmi, Aku Pun Nak Jugak Lah!

Wahhhh ini lagi hangat, lagi hot, lagi kebaboom, lagi meletopsss…!!! Tengok tajuk entry pong dah boleh tahu pasal ape kan… glemer ni uollsss… ahahahaaa

Siapa Khairul Fahmi???

Whoaaa beliau ni sapa ye? Glemer bebenor sampai ramai gila update pasal beliau??? Beliau adalah Khairul Fahmi Che Mat, Goal Keeper Malaysia dalam perlawanan Piala AFF Suzuki 2010 yang berlangsung pada 29 Disember 2010, di Indonesia.

 

168238_10150157969659572_331481044571_8246520_7806178_nPic credit to Facebook Oh! Media .

 

166138_175173679169627_144129002274095_460568_6172015_nPic credit to : Facebook Khairul Fahmi Che Mat.

Haaaa korang semua yang tengok bola malam tadi mesti dah menyaksikan ketangkasan Khairul Fahmi Che Mat ni dalam arena penjagaan gol kan??? Tengok la gambar pun punye lah semangat beliau nak pergi tangkap bola gara gara mempertahankan gol negara kita daripada dibolosi terjahan bola dari pihak lawan.

Kemenangan Malaysia semalam juga telah mengakibatkan fan page beliau mengalami terjahan padu daripada rakyat Malaysia, justeru page beliau menjadi sangat sangat glemeressssss. Sehingga saat aku menaip entry ini, fan page beliau ade 106, 716 peminat tau!

 

33832_175173699169625_144129002274095_460570_4850827_nPic credit to : Facebook Khairul Fahmi Che Mat

Kemenangan Malaysia dengan agregat 4 – 2 juga membuat pasukan Malaysia menerima pujian melambung lambung setinggi KLCC. I’m wondering kalau Malaysia tak menang? Puji lagi tak? Her her herrr… Well, aku tak boleh cakap banyak sebab aku ni separa-minat pada bola. Masih menjinak jinakkan diri.. Ahaksss…~

Ouhhh ye para peminat Khairul Fahmi Che Mat a.k.a. Apek jangan kecewa jangan sedih, jangan bunuh diri lak kalau aku bagitahu hati beliau sudah dimiliki. Auwwwwww~ Macam paparazzi lak aku kan nak gosip gosip nihhh.. Ahahaa~ Gadis bertuah itu adalah ELIA.

10843_213964190080_603075080_4385080_666571_nPic credit to : jejariruncing.blogspot

Kemenangan Malaysia juga aku ramalkan akan mengakibat blog gadis berjari runcing ini mengalami tujahan traffic yang drastik dan juga peningkatan follower yang memberangsangkan! Ahahahaaa untunglaaa jadi girlfriend pemain bola Malaysia. Makkkkkk nak jugak boipren glemer??? Nak Fahrin Ahmad boleh?? Hahahaa!!!

 

Oke lah.. lebih lebih lak aku. BTW tahniah Harimau Malaya. Bye bye.

Wednesday, December 29, 2010

Award Paling Menarik yang Pernah Aku Terima. . . ! !

Wowwww.. excitednye makkk… Ouhh adakah ianya kerana tadi Malaysia dah berjaya jaringkan 1 gol ?? Ouh bukan.. sebab Indonesia pun dah mara dengan 1 gol! Ehh alamak menyimpang pulak aku ni kan. Oke jom sambung kenapa aku excited tadi. Hehehe baca tajuk entry pon dah tahu kenapa aku excited lebih lebih ni.

Tadi aku telah menerima award dari abang aku iaitu Meuz Angelo. So, kenapa aku cakap award yang aku dapat ni adalah award yang paling menarik yang pernah aku dapat????

buttonaward

Yeahuuu…. Ikan Patin Award!!! Yeah this is the very first award yang along aku buat. Kenapa dia letak nama award ni sempena nama ikan?? Ikan Patin???

award description: penerima award merupakan blog yang aku tak jemu membaca.. blog yang enak seperti ikan patin, baik digoreng, dibakar mahupun dibuat gulai tempoyak

 

Haaa.. sekarang dah tahu kenapa kan???? Dah dapat award ni, maka ….

kepada penerima, korang boleh bagi award ni kepada DUA blog yang korang follow yang difikirkan sesuai untuk menerima award ni daripada korang..
dan DUA lagi blog yang menerima award tersebut juga boleh memberi award ni kepada blog yang korang2 follow.. paham tak?

 

DSC_0131Gambor malas edit.

Heheheee.. bukan itu sahaja.. penerima award ni akan dapat hadiah dari tuan punye award, iaitu Meuz Angelo. Haaa nak tahu hadiah ape??? Sila klik button banner di atas untuk menerjah blog Meuz Angelo.

Oke dua blog bertuah yang aku nak bagi award ni dan bakal mendapat hadiah dari Meuz adalah :

 

Oke sekarang aku nak pergi tuntut hadiah sama saya punya along! Bye bye.

Ehh HOT Sangat ke Gadis Suka Menaip Itu?

  • Ecehhh tajuk entry dah macam hangin hangin macam terminum minyak angin. Ade sesiapa mahu cari gadoh kah???
  • Hahahaaa tak ade lah.. Tak baik tau gadoh gadoh! Hehehe marilah kita bersama sama mengekalkan keharmonian dunia blog ini.
  • Sebarang ucapan kasar / berbaur perkauman / mempunyai unsur unsur yang mengundang kemarahan / berniat tidak baik adalah di larang sama sekali ye adek adekkkk~
  • Wahhh ucapan taknak kalah ketua kampung aje…
  • Oke lah, kembali lah kita ke pangkal jalan… entry ini sebenar benar nye aku buat khas untuk abang Hot kita. Auwww siapakah beliau???

 

timthumb.phpANDYHOWTT

(Klik pada gambar untuk ke laman beliau)

Wuhuuuu mintak ampun mintak maap ye Abang Andy yang sememangnye howtt!! Saya telah mencilok gambor hensem anda!! Her her herr~ Okelah meh sini semua mari rapat rapat, meh aku explain mengapakah aku buat entry hot untuk abang hot nih.

Taraaaaa…… ! ! !

 

10 Blogger Perempuan Yang TERBAEK

hot 1Klik gambar untuk tumbesaran padu.

Hoh??? Mengapakah dengan entry yang di print screen oleh daku kat blog beliau??? Haaa kalau nak tahu sila scroll laju laju ke bawah.

 

hot2Klik gambar untuk tumbesaran padu.

HOH?????!!!! Haru betol..!! Aku kah? Gadis suka menaip kah itu???? Waaaaa memang aku terharu-sikit-lagi-nak-menitis-air-mata aku tawww~ Oke breathe in.. breathe out.. Kang excited sangat sampai pengsan sapa susah?? Akakkkk jugak!

Whaaa memang aku sangat sangat berterima kasih tidak terhingga kepada AndyHowtt kerana menyedari jua kewujudan blog aku yang tak seberapa nih. Terharu makkkkk~ heheee~

 

hot3Klik gambar untuk tumbesaran padu.

Ouhh ye! Thanks a lot jugak kat abang yang komen seperti yang tertera dalam gambar di atas. Wa terharu giler giler la der.. Ecehhh…~

Thanks jugak kat semua yang support aku dalam ber-blogging neh! Oke air mata dah nak jatuh kerana ke-terharu-an. :)

Oh ye jom ke fan page AndyHowtt.. Semestinya sangat hot okeh ! [ KLIK DI SINI ]

 

Saya tak HOT, saya cool :) Bye bye.

Award dari Cik Naz

Yeahuuu dapat award lagi. Kali ni Nisa di tag oleh Syarifah Nornazrah Al Yahya a.k.a. Cik Naz


1) Nickname pemberi award
Ouhh tuan empunya diri Nisa kenali sebagai Naz.

2) Ucapan :
Ouhh terima kasih dear Naz.. hehe malu lah pulak dapat award nih. Kembang dah ni, macam artis! hek hek hekk~

3) Tag 10 orang :
Heheheee macam biasa Nisa tak tag orang. Semua yang support dan follow Nisa adalah orang yang selayaknya dapat award ni. Nisa sayang korang semua! xoxo :)



Senyum. Bye bye.

Hey Guys, What’s Your Color Today???

  • Yooo bebeh. gadis suka menaip yang perasan top model nih dah kembali menaip. Hahaha..
  • Hey babes I got a total random video here. I don’t even have the real reason why I made such a video. Trying to be popular huh? Naaahhhh~
  • I made videos because I like it derrrr… So if you don’t like it, don’t watch it then. Hehehee~
  • Okay this video should be posted yesterdayyyy but I’m freaking excited about In Trend magazine, which was I made to get into it! hahaa
  • And one more, about muslimah magazine, Dara.com. The shoot took place early in Disember, and I was told that I will be the model for January issue and I’m once again freaking freaking excited because the day I’ve waited for has come!
  • and it made me forget to post the video earlier! haha
  • Ouh thank God, YOU have made my life better and better.

 

Oke let’s watch Gadis yang Suka Menaip punya video gila.

Oke please please abaikan suara yang serak serak macam bunyi mengekek sikit tuh. Cuaca sangat panas sekarang dan saya sangat degil untuk minum air masak! Dan tolong tolong juga buat tak nampak jerawat durjana yang sedang bersuka ria bermaharajalela di kulit muka ku itew.. Auww~

And I feel like exaggerating giler when I said, “Hari menyerlah bersama turqoise!”

It was so.. euwww.. haha!! I laughed at myself.

Ehh. I got some idea. Kejap kejap tengah mencerna lebih idea. Oke tak dapat. Baik mari teruskan.. So, I’m hoping that you guys will leave comments, sharing what color do you wear TODAY. And it will be good IF you guys have pictures to share… Kalau ada yang nak share pictures / stories behind the color of your attire TODAY, just post your link here and I will mention / put your link in my upcoming entry :)

And ouhh it is not a contest. Hehee~ (Contest? One day InsyaAllah…)

 

Sharing is caring. Bye bye.

Gadis Yang Suka Menaip Tu Nak Jadi Model Pulak? Tamak Betol…

  • Ish ish ishh.. adik adik kat rumah tolong sangat sangat ye jangan le anda mencontohi kelakuan tidak senonoh ini
  • Huk huk hukk.. oke kita batuk dulu. betul betulkan suara dulu. sebab dalam entry ini kita kena ayuuuuu ajew. auwww..~
  • Tengok entry teaser-lah-sangat ini.. hehe
  • Pada yang dah baca entry sebelum ni pun mesti dah tahu apa yang aku nak cerita ni..
  • Kalau tak tahu sila pergi tengok entry sebelum ni, alaaa entry yang gempak gempak ayam tuh. hehe

 

IMG_8665

  • Ehemm ehemm kepada muslimah di luar sana… Anda dah beli belum majalah di atas???
  • Yaaa.. semestinya majalah Dara.com keluaran Januari 2011.
  • Jangan terkujat pulak bila nampak artis kecil molek si Shila tu tampil bertudung untuk keluaran tahun baru dari Dara.com
  • so.. apa kah yang gempaknye majalah keluaran Januari 2011 ni sampai aku dok canang canang kat orang nih???

 

IMG_8666

  • Taraaa… gadis yang suka sangat menaip tuh jadi model la pulak??? Haishh semua dia nak sapu nih. tamak nye.. tamak nyee…
  • Hek hek hekkk…. oke ni nak bagitahu detail bahawasanya Nisa telah terpilih untuk menjadi model di ruangan Tatarias dalam majalah Dara.com keluaran Jan 2011
  • Ouhh tiada apa istimewanya diriku menjadi model, kerana aku tidak secantik model model lain..
  • Untuk ruangan ni, aku dapat rawatan facial muka F.O.C. di Taman Sari, Royal Heritage Spa, Wisma Mustika Ratu, Cheras.

 

IMG_6944Behind The Scene 1 : Alamak.. keciknya daku.. wuwuwuu..

 

IMG_6948Behind The Scene 2 : Kak Fiza, wartawan Dara.com yang sporting habis! (Muka aku non-mekap sebab tu macam nenek kebayan. Abaikan… abaikan…)

 

IMG_6981Behind The Scene 3 : Fuhhh besh nye muka aku dimanja manja, dibelai belai.. Mau tertidor aku dibuatnye. hehehee…

 

IMG_6996Behind The Scene 4 : “Oke dik.. pose ayu ye dik..” Eh camni ke abang photographer iaitu Abang Ben cakap ari tuh???

 

IMG_7008Behind The Scene 5 : Nisa, Kak Fiza & Myra (my bestie, my PA, my bodyguard, my personal photographer, my.. err apa lagi eyh?)

 

  • Whoaaaa.. habis aje facial aku terus rasa aku lah paling canteks di dunia ini!! Wahahaa gelak syaitonnnn di situ yeh.
  • Tapi aku akui, aku rasa sedikit perbezaan pada muka aku selepas menjalani rawatan facial ni. Cewahhh.. ye ye aje.. :P
  • Tapi tengok lak harganya… gulp! Mampu tengok aje laaa… kalau bukan kerana Dara.com yang sudi bagi peluang kat aku, aku takkan dapat merasa nak buat facial mahal mahal camni.
  • THANKS A LOT to Dara.com, Kak Fiza, Abang Ben, Taman Sari’s workers and manager (Puan Orni) dan my beloved Myra..
  • This experience has been one of the greatest things that ever happen to me in 2010 and in my whole life. I will never forget it.

 

 

Rindu nak minum the wedang! Bye bye.

Tuesday, December 28, 2010

Gadis Suka Menaip Keluar Majalah In Trend?

  • Hahaaa sila jangan tertipu ye anda semua.
  • Keluar majalah?? Adoi aku bukan keluar jadi cover girl ke ape. Beria betol aku nak kecoh satu kampung kan.. haha takpe takpe.
  • Dalam entry ni aku cuma nak lahirkan rasa terharu aku sebab pihak Majalah In Trend pilih blog aku untuk diselitkan dalam ruangan GAYA HIDUP : KLIK DAN BLOG di halaman 138.

 

Kalau tak tahu Majalah In Trend keluaran mana, jom tengok gambar ni :

ziana zain intrend 2011

  • Ahaaa.. kalau korang nampak aje kelibat gambor Ziana Zain kat cover majalah In Trend ni, tu lah majalah nye ye…. Yes, keluaran Januari 2011.
  • And guess what, I already feel that I celebrate new year earlier than everyone else! Haha…
  • And why is that so? Sebab gadis comot yang suka menaip ni bukan terselit dalam majalah In Trend sahaja.. tapi dalam majalah muslimah pun ada juga..
  • Hehee oke cerita pasal majalah muslimah entry lain ye sayang sayang??

 

IMG_8672

  • Ouh yes bebeh. Nampak tak header SAYA SUKA MENAIP dan juga gambar perempuan comot pakai ribbon clip pink itu??
  • Yea babes that’s freaking ME!! Hahahaaa… ada jugak gambar I letak kat situ ye? hehee…
  • Ouh gambar blog I yang dalam majalah tu gambar layout dan header sebelum ni.
  • Walaupun ada terselit sikit aje tapi ia berjaya buat aku kembang hidong tahap beruang kutub. Wahahaa~
  • Oke ini macam riak pulak. haha. Akhir kata, thanks a lot In Trend!!!

 

 

Majalah In Trend best! Bye bye.

Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

Yeahhhh cabaran 30 Things in 30 Days sudah sampai ke penghujungnya. Ini merupakan post untuk hari ke 30.. Dan ini post terakhir untuk cabaran ini… Walaupun pada akhir akhir cabaran ini aku ada tersilap post, dan tak mengikut turutan hari.. aku berjaya jugak habiskan! hehehee~

 

Gambar aku hari ini. Lokasi, kafeteria UNISEL Shah Alam.

Picture2022

Picture2027

Antara perkara best yang berlaku kat aku sepanjang 30 hari kebelakangan ni :

Sesi menghabiskan masa dan wang ringgit, sekali lagi bersama gegurls in our family di Selayang. Cerita ronggeng di entry ini. dan sesi meronggeng bersama sepupu sepupu ter-chenta di sekitar Bandar Temerloh. Memang pengalaman yang best. Kami sepupu sepapat memang suka spend time macam nih. Gurls only wokeyh… hehe sayang mereka semua! Kisah ronggeng kami boleh baca di entry ini.

Photoshoot paling sekejap dan paling best setakat ini di i-City. Klik di sini untuk entry bergambar :)

Makeover blog dari gelap gelita kepada layout yang lebih terang dan lapang. Baca kisah header baru di entry ini !!!

 

Sebenarnya banyak lagi perkara aku nak senaraikan di sini. So many things happened this past 30 days. And Allah Almighty has made my life amazing with great people and friends around me this lately.

I’m totally grateful and really happy with what I have now. I love Allah, I love my family, I love everyone that have been there for me most of the times. I love myself :)

P/S : Got another challenge. Waaaa Smile with tongue out

 

I love my life. Bye bye.

Sengal Zone : Saya Lah Perempuan Itu !

Wahahaa ya saya perempuan itu, kerana saya perempuan! Hahaha.. oke saya sengal ! Hahahaa~ Oke kali ni aku nak berkempen kat semua orang jom join segmen Sayalah Perempuan Itu anjuran Sengalman. ahahaa~

 

Untitled-1

Oke aku nak bagitahu, Akulah Perempuan Itu ! Hahahaa perempuan mana??? Perempuan itu lah! Sengal betol.. haha

 

Untitled-1

Segmen ni dianjurkan oleh Sengalman. Apa apa info atau syarat mengenai segmen ini sila rujuk di blog Encik Sengal a.k.a. Encik Deeyaudeen Sabri. Kalau nak ke belog beliau silalah klik laju laju di banner belog beliau nihh.. Penat je aku tepek kat sini kalau korang tak tekan tau. Hahahaa~

 

DSC_0158 edited

Hai nama gua.. Errkk!! Ehhhh saya lah perempuan ituuu.. so tak boleh ganas ganas yeh. Oke tukar tukar. Ehemm ehemmm hai nama saya Nisa. Saya suka jadi perempuan itu. Wakakakaa..

Tagline aku.. errr.. tagline? Japp… jap.. pikir jap… (Setelah doploh pat minit lima belas saat) Okeh!! Da dapat..!! Tagline aku perasan Comel, Talkative & Active. haha!! Boleyh tak camni???

 

 

 

Jom terjah. Bye bye.

Monday, December 27, 2010

Nombor Dua Tuuuuuuu…! ! !

Yeahuuu…!!! Tersangat terharu perasaan ku ini. wahahahahaa… Tanggal 26 Disember 2010, keputusan Shades Contest yang aku join telah diumumkan. yeeehaaa…

and guess what???

 

UntitledKlik gambar untuk tumbesaran yang lebih padu.

 

  • Mak dapat top three nokkkk!!! Auwwww mak suke mak suke shangat tawwww~
  • Walaupun tidak berjaya membawa pulang sebarang hadiah, tapi mak tetap puas hati gitewwww…
  • Nombor dua okeh, bawah ckittttt ajew dari Juara Contest tawww….
  • Uhukk uhukk oke tukar suara normal balik. ahaksss….
  • Walaupun hanya nombor dua, tapi aku tetap sangat terharu kerana disenaraikan dalam top 3!!!
  • Woowww bebanyak terima kasih kat penganjur contest iaitu Cik Sab a.k.a. Miss Genit dan boipren beliau Gg a.k.a. Muhammad Azizi.
  • Entry ni aku buat khasssssss untuk mereka berdua yang sudi pilih aku jadi TOP 3 :)
  • Jom tengok keputusan penuh Shades Contest DI SINI …. ! !

Psssttt.. kawan aku si Hyzry Famey a.k.a. Abang Magic pun dapat top ten tau!! Kalau tak percaya pergi scroll gambar gambar peserta top 10.

 

 

Suka wayfarer jugak! Bye bye.

Ada Pemain Malaysia Yang Tidak Turut Serta Dalam AFF Suzuki Cup 2010 Malam Tadi???

  • Tengok tak?? tengok tak?? Mesti ramai tengok..!!!!!!!!! Tengok apa?? Of course la perlawanan bola yang hangat malam tadi iaitu AFF Suzuki Cup 2010.
  • Malaysia vs Indonesia. WAHAHAHHAHAAA!!! Perlawanan first leg telah berlangsung dengan jayanya malam tadi bertempat di Stadium Nasional Bukit Jalil.
  • Dan everybody knows that MALAYSIA MENANG…!!! Indonesia ditumpaskan pada first leg dengan jaringan 3 gol oleh pemain Malaysia..!! Wahahaa oke dah macam bunyi pengulas sukan lak. Erkk..!!

 

my-lgflag

  • Tapi frust la weyh citer pasal laser la.. ape la.. main tipu la… Ape ape pun, berita mengenai perkara ni belum disahihkan oleh mana mana pihak lagi setakat ni.
  • So.. guys, kalau nak rasa kemanisan sebenar kemenangan tu dan rasa puas hati yang tidak terhingga, biarlah perlawanan bola ni, perlawanan yang bersih suci murni bak pakai fair n lovely. erkkk!!
  • Kita rakyat Malaysia.. budi bahasa budaya kita. kan?? hek hek hekkk~
  • Ouhh ye kecewa gak sikap segelintir warganegara kita yang hanya tahu berbangga dengan lagu Negaraku bila tiba masa masa macam ni aje.. Kalau menang dipuji puji.. kalau kalah? kutuk habis habisan macam tiada hari esok. huhuuuu~

 

24687_1416795337084_1148623492_1241114_6733997_n

Ini adalah pemain Malaysia yang tak turun padang malam tadi gara gara demam malaria.

32569_1472531690458_1148623492_1384016_5069795_n

ERRRKKK…!!!!!!!!! Abang aku si Meuz Angelo rupanya…!!!! Wahahaa korang kena beb! Jangan marah.. peace~

 

 

Perut lapar. Makan bola jom? Bye bye.

Day 29 – Something you could never get tired of doing.

 

  • Ahaaaa… cabaran 30 Things in 30 Days kian sampai ke penghujungnya..
  • Aku kini sedang melaksanakan cabaran hari ke 29. Walaupun aku ade skip skip jugak.. tak buat berturutan…

 

Untitled

  • Ahaaaa.. gambar di atas merupakan print screen dari laptop aku, menunjukkan aku yang sedang update guna Windows Live Writer.
  • Macam tengah menaip di page blog sendiri. Cool kan.. hahaa~ oke oke bukan pasal WLW yang aku nak cerita kali ni..
  • Tiga perkara yang aku taip sebelum aku print screen, seperti dalam gambar di atas adalah tiga perkara yang aku tak pernah bosan / penat melakukannya.
  • Blogging : macam biasalah hari hari wajib update. Assignment banyak ke, sikit ke, mesti update jugak!
  • Facebook : sejak buat fan page kat facebook ni, kena selalu check kalau ada komen ke wallpost ke. semua ni kena check sendiri sebab tiada notification untuk admin. wuwuuu~
  • Twitter : Ouhhh ini baru lagi. Sebagai orang yang giler update status, aku rasa Twitter sangat besh untuk tabiat aku yang satu tu.
  • Oke I guess my addiction to internet is too obvious right? Hahahaa!!

P/S : Baru belajar HTML dengan along aku si Meuz Angelo. Perasan apa apa perubahan pada sidebar tak?? Yeahhh click-on image :)

 

 

HTML is complicated but I like it Smile Bye bye.

Sunday, December 26, 2010

Entry Terharu Lagi

  • Whoaaa tak reti Nisa nak cakap macam mana… Ternyata kehadiran ku di dunia blogging disedari jua.
  • Hahahaa oke ini ayat memang mintak penampor. Ampunnnnn~
  • Ini entry terharu + gembira sikit lagi nak nangis + ucapan terima kasih sangat sangat

 

Picture2002Ouhhh!! HUDOH BEBENOR..!!! Abaikan jerawat yang sedang menjajah muka Nisa dengan jayanya!!!

 

  • Dalam entry yang serba tak seberapa ni, Nisa nak ucapkan jutaan terima kasih kepada blogger blogger yang ade mention nama Nisa / yang link kan blog Nisa dalam entry di blog mereka.
  • Ouhh sangat terharu okeh, dah tak tahu macam mana nak express kan rasa terima kasih Nisa pada dorang.

 

Jom tengok list blog yang mention blog Saya Suka Menaip nih :

 

  • Seramai 8 orang blogger yang baik hati sangat sangat telah mention nama Nisa atau nama blog Nisa dalam entry di blog mereka.
  • Nisa nak ucap bebanyak banyak terima kasih kat mereka.. Nisa nak balas jasa baik mereka ni tak mampu..
  • Semoga kebaikan mereka di balas berganda-ganda olehNYA… InsyaAllah :)
  • Dan jika ada lagi blogger yang pernah mention Nisa / nama blog Nisa, bagitahu lah ye.. hehe
  • Nanti Nisa mention balik kat blog Nisa yang tak seberapa nih..

 

 

 

Terharu. Sayang anda semua. Bye bye.

Day 28 – In this past month, what have you learned?

Banyak perkara yang aku dah belajar sejak kebelakangan ni.

 

IMG_8651

  • Paling ketara, mestilah subjek subjek baru semester ni. Yang paling haru, subjek EKONOMI…!!
  • haha~ Economics takdelah horror sangat. Cuma bagi seorang pelajar sains tulen, aku tak ada basic Economics. So aku take time jugak lah untuk masuk dengan subjek ni.
  • But so far so good. Belum masuk part yang killer kot. hehe setakat ni aku rasa aku boleh get along lagi kot dengan subjek ni. ALHAMDULILLAH.

 

blogg

  • Antara perkara penting yang aku belajar dan masih sedang belajar ialah SABAR.
  • Sabar tidak hanya terhad dalam konteks tertentu. Tapi sabar dalam banyak perkara.
  • Dan jika kita menghadapi sesuatu perkara tidak seperti yang kita harapkan, maka sabar tu kena lah extra sikit.
  • Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaNYA Smile

P/S : Refer to this ENTRY. thank you.

 

 

InsyaAllah, you’ll find your way. Bye bye.

500 BLOG !

Wahhhh semangat nih nak join segmen daripada blogger handalan Ben Ashaari.




Serba sedikit mengenai diri aku :

Hai nama saya Nisa. Asal dari Pahang. Saya kini menetap di Shah Alam kerana menyambung belajar di Universiti Industri Selangor dalan jurusan Diploma Komunikasi dan Media.

Tujuan saya jadi blogger pada asalnya adalah untuk menjadikan blog seperti diari maya saya. Tapi keseronokan ber-blogging tu bertambah-tambah kerana saya dapat kenal dengan rakan-rakan blogger yang lain. Saya juga dapat berkongsi gambar gambar dan kisah menarik.

Semoga blog saya menjadi laman bermanfaat buat semua pembaca insyaAllah :)



p/s : nak tahu lebih lanjut mengenai segmen 500 BLOG dari Ben Ashaari, sila klik pada banner tersebut.




Excited nak tersenarai dalam 500 blog. Ahaks. Bye bye.

This Is My Painkiller

 

 

 

This song has been my drug lately. Bila marah, bila bengang, bila sedih, bila aku rasa nak tenang, aku dengar this kind of song.

Dan aku rasa aku suka lagu ni. Suka sangat sangat. Nak dengar lagi dan lagi.

Several songs that I listen to when I’m emotional :

Avenged Sevenfold - Bat Country

Nightwish – Sahara

Flyleaf - Again

Ballad For Layla - Trudy Trueblood

Ballad For Layla - The Awakening

 

Yeahhh lagu lagu ini sangat melegakan perasaan!

 

 

Suka lah. Suka sangat. Bye bye.

Baru Lagi!!!!

  • Haaaa… nampak tak??? Nampak tak??? Kalau tak nampak tuh meh daku tenyeh mata sorang sorang pakai budu!
  • Hahahaa gurau aje meyh… Ala sesiapa yang rajin lalu lalang kat blog daku ni mesti dah tahu kan apa yang baru.
  • Yeahhh!!!! Header baru!!! Dan juga image pada shoutbox!! ahakksss~

 

Sebelum ni aku pakai header ni :

nisa-clear

  • Ramai yang tanya macam mana nak buat header macam ni.
  • Buat pengetahuan semua, header yang cute sangat ni telah dihasilkan oleh salah seorang teman blogger aku iaitu Fya Zainal.
  • Cerita pasal header ni boleh lah dibaca kat ENTRY INI.
  • Dekat blog beliau pun ada tutorial nak buat transparent header guna software Adobe Illustrator. So.. terjah terjah lah ye Smile

 

Sekarang aku pakai header ini :

headernw

  • Header ini pulak hasil tangan abang aku iaitu Meuz Angelo.
  • Aku minta dia buat header yang ala ala kertas keronyok nih selepas beliau buat sentuhan magic kat shoutbox aku. Wahahahaa~

UntitledKlik gambar untuk tumbesaran lebih padu.

  • Haaaa… tuuu dia kat shoutbox aku dah ade image konon konon ayu aku tuh. ahaksss…~
  • Gambar tu abang aku edit ade unsur unsur kertas keronyok jugak, so aku la gedik gedik request buatkan header yang sedondon. waahhh~
  • Yang paling aku suka kat header aku ade gambar girl yang sedang menaip. Wahhhh that’s so me!! haha
  • Yang penting, PINK okehhhhh. Memahami betol abang aku tuh. haha. oke oke dah puji lebih lebih kang ade yang kembang idong.
  • Ape ape pun, thanks a lot bro Smile

 

 

Kelas kan? haha. Bye bye.

Saturday, December 25, 2010

Fun

 

blogde

  • Thanks to dear Myra sebab bawak aku jalan jalan ke fun fair kat Stadium Malawati tuh.
  • What a day.. hehe walaupun aku tak main ape ape permainan kat situ, tapi jalan jalan dengan mereka yang giler buat aku release tension kejap.
  • Dan pada masa itu pulak, aku sedang menghadapi krisis jiwa. huhu.. But Myra pernah cakap kat aku : “Sabar.. sabar.. sabar..”
  • Yes, aku sedang bersabar sekarang dan Alhamdulillah we had some conversations and everything went well so far.

 

funThank you friends.

 

blog3And thank you, Yaya and her boyfriend Jijol (ye ke eja camni?) sebab you guys sangat sporting. And one more you guys sweet couple Smile

 

 

Nak pergi pasar karat pulak. Bye bye.