Tuesday, November 30, 2010

Jeng Jeng Jenggg…

 

28 November 2010. Terjadi suatu salah faham yang telah menyebabkan hati aku hancur berkecai sia sia, air mata berbaldi baldi turut di bazir begitu sahaja. Bukan kah lebih baik kalau aku simpan untuk kegunaan masa depan? Mana tahu bekalan air dicatu?? Haishhhh apa aku dah mula merapu nih???

 

  • Oke ini bukan motif aku menulis entry ini.
  • Disebabkan salah faham ini, aku telah bermuram durja sepanjang hari… sehinggalah aku menerima panggilan dari seseorang yang mampu buat aku ketawa semula.
  • Haishhhhh kau ni kan kalau call aku, mesti merapu aje kan??
  • Aku dah habes cover dah tadi, tapi kau tetap dapat buat aku ketawa berdekah-dekah. Oke burok betul.
  • Siapakah beliau itu????

 

jen

  • Taraaaa…. ini namanya Zainuzen Asnawi… atau lebih mesra mesra itik dipanggil Jen.
  • Boiprennn??? Choyy.. bukan meyh!! Ini pangkat anak ikan adik-adik aje okeh.. jangan salah faham okehhh

 

Kenangan bermula :

  • Hek hek hekk Jen kau jangan marah ye aku promote kau kat blog tak seberapa aku nih. hehehheee
  • Aku kenal budak ni daripada kawan aku yang masih single iaitu Iejam Hosen… Jen ni jiran & kawan dengan Iejamm…
  • Kitorang start IM kat fesbuk.. lepas tu boleh pulak Jen ni guna YM si Iejam nak Video Call aku. wakakakakaa.. geli geli meyh.
  • Lepas tu… err lepas tu apa ye?? Kitorang start sms laaa.. then rajin lak budak kecik ni 3G aku kan.. hahaha

 

jen 2

Beliau :

  • Yang aku tahu beliau memang masuk dengan kepala aku.. Boleh bawak gurau kasar, boleh cerita apa apa kat beliau…
  • Besh ar kawan dengan beliau.. dah lama kot aku kawan dengan beliau.. Tapi kitorang hanya bertemu secara virtual…
  • Di alam maya aje.. tak pernah jumpa depan depan…
  • Takpe takpe satu hari nanti aku nak jumpa jugak adek kechik aku nih!! Oke Jen..??? hehee

 

 

 

bicara : Thanks for being such a good listener, adik!

Monday, November 29, 2010

Day 16 – Your view on homosexuality.

 

Ooopppsss…!!!

 

IMG_5134HOOOIIII… Jangan korang fikir lain lah pulak bila tengok gambar mesra mesraan kami neh…

 

  • Adoiii mentang metang lah tajuk pasal homoseksual aje kannn~
  • Hahahhaaa gambar tu cuma contoh.. AKU STRAIGHT okehhh… Aku tak mahu lah Nabi tak mengaku umat di akhirat nanti.. sob sob sob~
  • Maaf kali ni isu sensitif lagi!! Takut aku kalau kalau ia menyentuh sensitiviti mana mana pihak..  Kena saman kang mati daku.. huk huk hukk~

 

PENDAPAT PERSONAL :

  • ehemmmm.. sama macam apa yang aku tulis dalam ENTRY INI kottt…
  • apa apa pun biar aku simpan dalam hati lahh… kan?
  • tak dinafikan aku ada berkawan dengan golongan sebegini… tu urusan masing masing lah kan..
  • bagi aku, aku tak ada masalah berkawan dengan mereka kalau mereka tak ada buat masalah apa apa dengan aku..

Oke.. sampai sini aje kan kan kan…

 

 

bicara : tulisan.

Photo Edited by CreativeHeart

 

wohooooo lama betol aku simpan entry ni dalam draft.. oke sekarang aku bukak balik, kasi tacap sini tacap sanee…

  • hek hek hekkk~ ingat lagi tak ENTRY INI ??? Tak semua gambar yang aku publish dalam entry tu..
  • dan selebihnya gambar telah aku serahkan kepada Hisyam Sidek a.k.a. pemilik blog Kisah CreativeHeart untuk kerja kerja editing
  • herherherrr.. rasa bersalah lak aku mintak tolong beliau sebab beliau kan busy… so aku tak tetapkan pon dateline untuk siap mengedit gambar gambar aku.
  • Sebenarnya dah lama beliau siap edit gambar gmbar aku.. hehhe cuma aku tunggu masa yang sesuai untuk publishh…

 

JOM TENGOK HASIL NYAAAA….

 

IMG_5146

3

5

IMG_5115

IMG_5196

IMG_5202

 

  • he he heee lawa kannnnn…. Open-mouthed smile aku suka hasil kerja beliau… hmmm sudah agak lama kot aku kenal dengan Hisyam Sidek
  • Ikutkan hati nak letak semua gambar, tapi aku sayang lah.. ecehhhh…. so buat tatapan mata sendiri aje oke?
  • Blog beliau adalah antara blog yang aku suka lawati, tengok hasil editing dan fotografi, ada jugak aku cuba cuba tutorial. hek hek hekkk~
  • Ternyata beliau seorang sahabat yang baik.. sudi editkan gambar gambar daku yang tak seberapa nih.. Yelah.. I’m not a good photographer, yet… hehe

 

Oke oke.. tenkiu yeee Hisyam sudi editkan gambar Nisa.. InsyaAllah satu hari nanti kita jumpa jugak Smile

 

 

bicara : suka sangat Photography + Editing Red heart

Award Sweet Blogger

  • Dengan kembang kempis idong ku, aku menerima award dari Matashichi Baisotei
  • hehehhe pemilik blog Dari Mata Hati ni sunggoh ler baik hatinye kerana sudi bagi aku award.. her her herr~

 

 

AWARD SWEET BLOGGER

smile

 

1. Apa pendapat anda tentang blog Dari Mata Hati ???

Pemilik blog nye comel… layout blog yang warna ungu I like… Beliau ini sangat baik hati, dan ia terbukti apabila sudi jugak bagi aku award nih.. hehe sweet ke I ni?? Auuuwww~

 

2. Tunjukkan gambar desktop anda (sila print screen..!!!)

desktop pic

 

3. Snap gambar anda sekarang, dalam apa jua keadaan. heheheee.. (Oke ini nakal yee…)

Picture1953ececehhhh konon jak malu malu derrr…. Aku ni baru balik dari kelas pagi.. tu yang melaram sikittt dengan reben chomeyll.. hak hakkk~

 

4. Adakah anda pernah kehilangan barang yang disayangi? Apakah ia??

  • Hmmmm.. kejap kejap aku ingat balik… Pernah kott… henset tak seberapa aku tu lahhh.
  • Aku dah nanges + cuak + takut sebab henset tuh hilang. Siap buat pengumuman kat fesbuk okeh!!
  • Rupanyaaaa… terjatuh bawah kerusi dalam kereta kawan akuuuu.. hahaha naseb jumpa balik..! Kalau tak ape lah aku nak jawab kat tuan besar Abah aku tuh.

 

5. Three words to describe si dia (if you have one) Smile

  • sweet
  • funny
  • unpredictable

 

6. Three words to describe yourself..

  • talkative
  • blogholic. (haha ade ke?)
  • flexible

 

7. Anda selalu masak? Kali terakhir bila ye?

  • Biasanya kat rumah sewa aku rajin jugak lah nak masak.
  • Aku suka masak spaghetti.. cepat dan sedap! haha plus it’s my fav food!!
  • Last time aku masak… ermm. aku masak megi! haha sorry aku takde gambor la pulak

 

8. Tag 5 blogger yang comel + sweet

 

Okehhh siappp!!! hehhe sekali lagi thanksss Cik Matashichi Baisotei for the award.. So sweet oke Smile

 

bicara : bersyukur, rasa dihargai

Sunday, November 28, 2010

Perempuan Ini

 

 

IMG_6315 edited

 

  • Cubaan mengambil gambar secara candid. Oppss! Sorry sempat pulak aku pandang lepas tu bagi senyuman yang dah habes manis dah tu.
  • Haaa??? Manis kah?? wuwuwuwuwuuuuu T.T
  • Waktu waktu macam ni lah selalu buat aku menyelongkar balik folder gambar yang beratus ribu sampai tak muat memory.

 

IMG_6299 edited

Day 15 – Something You Don’t Leave The House Without.

 

  • hmmmm… tajuk yang ini pon menarik..!! hehehee…
  • barang ape yang aku MESTI bawak bila keluar rumah?? hurmm?? barang hapeee???

 

1) KUNCI RUMAH

  • hahaa yang ini memang lah wajib kannn.. karang aku dah keluar macam mana  pulak aku nak masuk umah balik kan kan kan???
  • Kalau masa tu orang lain tak ada kat rumah??? Mau nye tido luar aku malam tuh! haha

 

2) PURSE

  • weh weh weh ini memang wajib bagi manusia sekalian alam kan kan??
  • dah la dalam purse tu segala galanya penting.. duit / IC / lesen / name card sesiapa yang penting dll.

 

3) HANDPHONE

  • sekarang ni aku tak tahu lah kenapa handphone menjadi optional untuk di bawa keluar bersama aku
  • mungkin sebab henset yang aku dah pakai dua tahun tuh dah rosak? haha!!

IMG_5478Wahai K850i, aku masih sayang kau tauuuu.. Kenapakah kau buat hal dengan aku di saat aku pokai?? Kalau aku tak pokai, aku takkan menyeksamu lebih lama, aku cari henset baru teros! ha ha~

 

4) BEDAK MUKA / BEDAK COMPACT, LIPSTICK & LIPBALM

  • alaaa tak kesah lah apa orang panggil. bagi aku ini benda wajib aku bawa setiap kaliiiii nak keluar rumah.
  • tiga benda alah ni mesti ada dalam handbag..! hehe kalau ada apa apa boleh la aku touch up sana sini kan
  • tak ade lah orang tengok muka aku pucat macam ponti-anak ajeeee. her her herr~

 

5) LOSYEN

  • her her herr bajet kulit sensitip arr tuh nak kena salut losyen aje setiap mase! haktuihhh!! haha
  • aku bukan apa. kulit aku lak memang jenis kering, so kalau pakai losyen takde lah kasar aje kan kan kan…
  • aku rajin pakai losyen ni sejak sejak aku kerja kedai makan lepas SPM dulu.. abes menggelupas tangan aku tak jaga nyahhh~

 

IMG_5104 EDITED 2

Ini lah handbag tak seberapa aku. he he hee.. dalam handbag ni lah aku duk sumbat semua barang yang aku ceritakan kat atas.

Kau jangan memain dengan beg aku nih, kalau malas bawak bag EOS Digital yang gabak tuh, aku sumbat DSLR masuk sekali dalam handbag! haha

Oke lahh.. dah habes cabaran ke 15..!! hehehe

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

 

 

bicara : banyak lagi sebenarnya. ahaks..

BOLA ? Cool.

 

  • WHOAAAA … aku ke ni?? aku ke ni?? bercerita pasal bola? Ohhhh my!!! Demam kah aku?? wahahaa
  • oke kata lah aku ketinggalan zaman atau tak cool ke ape, aku tidak peduli okeh!
  • YA memang dulu aku tak minat langsung bola! Itu dulu laaa… Sekarang, minat tu dah datang sikit sikit okehh!!!
  • Wahahaaa.. ini pengakuan ikhlas lagi jujur okeh.

 

cats

  • Aku mula tengok bola secara serius semasa EPL dulu.. ala yang Chelsea vs Sunderland tuhhh…
  • Menonton secara serius means that aku tengok dari mula sampai habis okeh.
  • Mulanya aku macam terpaksa tengok game nih sebab along aku yang pasang channel bola.. aku lak takleh tido. So tengok je la.
  • Konon nye dulu aku sokong Chelsea.. tapi Chelsea kalah lah pulak dengan Sunderland kan.. kuciwa kejap aku. abang aku pon cakap pemain Chelsea main macam ayam. Erkkkk peminat Chelsea jangan marah!!!

 

So, satu malam yang indah lagi hening (cewahhh melampau tuh metafora!), Shah a.k.a. CEO company Aryan Works telah ajak aku dengan Amira lepak lepak suka hati…. Tak tahu lah pulak malam ni ade game…!!! So, aku join la tengok…

jeng jeng jeng…

mu

  • Aku pon tengok lah game ni… sekali aku rase macam excited giler bila MU start sumbat sumbat gol.
  • Hahahaaa.. aku suke lah MU..!!! Bila Berbatov sumbat gol ketiga untuk MU, aku pon sorak lah sekali.. haha gedik meyh aku.
  • Ape ape pun tahniah MU, 7 gol okeh!

 

IMG_7488Muka memasingggg.. wuuu bukan main khusyuk tengok game MU. hehe

 

IMG_7491Yeahh bebeh Amira pon terbangang bangang tengok bola. Hahahaa terkujat jugak beliau bila orang duk bersorak sorai masa gol.

 

IMG_7492Ini Shah abang CEO nye.. haha.. tengok tuh muka aku excited abes dah tu. Peminat MU. Wannabe beb! haha

 

 

hehehe oke now I know watching football game is cool. hehehhe

lepas ni nak tengok lagi boleyh??? haha!! gedik gedik gedikkk lah aku. konon aje ni.. esok esok pudar balik semangat haha!!

oke game kali ni nasib baiklah exciting. kalau tak, aku balik tido awal lah.. haha

oke abes dah cite. bye bye. tido!!

 

 

bicara : What an exciting game. 7 goals from MU, and 5 of it made by Berbatov? Come on B, you don't even give 'em a chance huh

Saturday, November 27, 2010

Kanak Kanak Ribena

 

KEJADIAN : Outing yang tak berapa nak dirancang.

SUSPEK UTAMA : Amira Yusof, Nisa A. , Nanad Toffynut

LOKASI : Wangsa Maju (Wangsa Walk Mall, Uptown Danau Kota)

 

IMG_7399 edited

 

  • Mulanya Amira dengan Nanad plan nak tengok citer Harry Potter, tapi aku lak taknak sebab aku dah tengok..
  • Haiyaaaaa so dorang cancel lah plan dorang.. Sorry ye darlingss…
  • Maka kami menghabiskan masa menjelajah seluruh ruang yang ada kat Wangsa Walk tu…
  • Sebab ni first time aku di bawa ke sana.

 

IMG_7415 edited

 

  • Tanpa dirancang, sekali lagi….. Kami terjah Uptown Danau Kota lah pulakkk…
  • memang best kot, banyak giler baju + beg yang cantik cantik.. hahah nasib aku bukan jutawan..
  • kalau aku ni betul betul cop duit aje kejenye, memang aku dah sapu habes sume barang yang berkenan di mata aku wahahaa~

 

IMG_7403 edited

IMG_7391 edited

La~la~laaa~

Thanks darlings..

 

 

 

bicara : It’s hard to find the right words.. It’s hard to say without hurting.

Day 14 – A TV show you’re currently addicted to

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

 

  • whoaaa cabaran 30 Things in 30 Days sudah genap dua minggu… maknanya tinggal lagi separuh la cabaran ni ye.. sob sob~
  • Oke tanpa membuang masa lagi jom kita terjah pasal topic kali ini

 

TV SHOW???

  • hmmmm.. SEJUJURNYA tak ada TV show yang aku addicted pon… seriously.. sebab ape??
  • sebab sekarang aku stay kat rumah sewa kat Shah Alam nih… so takdelah astro macam kat rumah ye.
  • skrin tv pon xde segabak macam skrin leper di rumah. ahaaa ini riak! ampun..! ampun..!
  • tapi memang sejak aku masuk universiti ni, aku dah jarang sangat sangat tengok TV.
  • dua tiga bulan semasa semester pertama di UNISEL, tak ada tv okeh di hostel. so aku mula biasakan diri aku tidak addicted pada rancangan TV

 

BERKENALAN….

  • tabiat menonton semakin terhakis dengan jaya nya sejak aku berkenalan dengan dia… her her herrr…
  • yeaaa… si dia yang bernama INTERNET..! haha aku mula aktif ber-fesbuk, myspace dah tak main.. haha
  • dan aku kembalik menjadi blogger yang aktif.. erkkk.. terlebih aktif pulak kan. haha

Picture1940Hai.. saya Nisa. Saya suka blog sangat sangat Smile

 

  • Oke lah.. memang takde TV show yang aku addicted sangat.. tapi setiap kali balik rumah family kat Temerloh mesti ade dua TV show yang aku wajib tengok!!!

 

Yang pertama : BIGGEST LOSER.

the-biggest-loser-season-8

Haaaa.. yang ni aku suka tengok semangat para peserta yang nak kurus. so bila dah kurus, berbeza giler…!! dari x lawa jadi lawa, dari tak hensem jadi hensem. hek hek hekkk~ lagi satu aku suke tengok konflik. hehehee. macam jahat je kan.. yelah. namanye lah reality show. mesti ade gaduh sikit sikit kan… so nak tengok sikit camne dorang solve kan problem yang timbul

 

Yang kedua : sinetron Cinta Kirana

wallpaper-cinta-kirana-620x387

Aku rasa sinetron ni ramai je yang tengok. Tengah hot kan? Kan? Kan? Dah la hero nye si Randy Pangalila tu hensem + cute gilerssss…!! Auww.. suke suke! hek hek hekk.. Ouh ye… aku jugak peminat Nia Ramadhani yang canteks itu okeh! Dulu kalau tengo Bawang Merah Bawang Putih aku suke tengok Siska seksa Alya. haha!! oke ini evil..!

 

 

 

 

bicara : balik Shah Alam je, stop tengok tv. hehe

Friday, November 26, 2010

Put Some Height.

 

My recent temptation.

 

IMG_7479 copy

IMG_7475 copy

 

Life is not always fair, we thought. Life is balance enough.

If we don’t get things we want today, we can always seek the chance on another day.

 

IMG_7477 copy

Putting some height, make me believe that I can see what’s in front better. It’s really a metaphor eh? Well… it’s just wearing heels. What’s with that?

Whatever it is, do try heels if you never try it. Yeah, there’s always first time for many things. If we never try, how would we know?

 

BE CONFIDENT!

 

 

bicara : ada sesuatu. hmmm~

Seharian Berdua

 

  • wahahaa title entry nak macam dating aje kan.. haha
  • tak adalah.. hari semalam aku luangkan masa berdua dengan Amira Farhana aje..
  • haha aku culik beliau dari boipren beliau si Syazwan itu.
  • ala sekali sekala keluar berdua besh jugak kan sayang? keh keh keh~

 

IMG_7442Post Office. hehe saya post laju sesuatu kepada seseorang. heyy do you like surprise? please say yes, because I do~

 

IMG_7449oke ini malas nak edit lah. malas nak crop. muka aku pon nampak pelik. Ouhhh no make up! Patutlah… keh keh kehhh~

 

IMG_7443Amira Farhana. Beliau sudah berpunya. haha

 

IMG_7453 editedmelegakan kehausan di Medan Makan Seksyen 2, Shah Alam. Air kat Gee Corner the best okeh!

 

IMG_7457 editedThanks for the pic, Ana.. hang memang pandai amik gambar tau!! Tak sia sia laa ilmu yang Syazwan curahkan kat hang. kui kui kui~

 

 

bicara : lepas ni nak culik lagi lah. hahaa~

Day 13 – Your views on drugs and alcohol

 

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

 

hmm

 

  • Hmmm.. aku tak rasa aku boleh cakap banyak pasal benda ni…
  • Drugs and alcohol??? Aku tak tahu lah nak cakap apa.. kalau boleh abang, kakak, adik, sedara mara, sesiapa di luar sana jauhkan lah diri anda dari dua perkara ni.
  • Bagi yang beragama Islam, kita tahu apa makna dua perkara ni kan kan kan..
  • Maaf saya bukan nak menyentuh sensitiviti mana mana pihak.. Apa yang saya keluarkan cuma pandangan personal.
  • Janganlah kita terjebak dengan perkara perkara ini, sebab ianya hanya memudaratkan diri kita dan nikmat itu sementara semata mata.
  • SEKIAN.

Nisa A. Has Been Reviewed!

 

  • whaaa macam tak percaya aje Nisa kena review tau….
  • kena review as fashionista pulak tuh.. hehehe malu lahh auww… Nisa ni bukan nye fashionista mana pon… hehe
  • Nisa suka style yang simple dan pakai ape yang Nisa suka dan rasa selesa aje. hehehe
  • segan pulak rasenye… ape ape pun, thanks a lot kat Cik Fyka kerana sudi review Nisa.. hehe

 

74450044

  • jeng jenggg!! Inilah Cik Fyka yang baik hati + shomel, beliau telah review Nisa dalam belog beliau
  • mohon ampun dan maap ye Cik Fyka, Nisa amik gambar ni. teeehheeee~
  • belog beliau pun comel comel aje.. suke tau.. hehehe nak ke belog beliau sila lah klik pada gambar beliau okeh. hehe

 

Picture1812Ecehhhhh muke malu-lah-sangat dari Nisa. keh keh kehhh~

 

JOM BACA ENTRY REVIEW BY CIK FYKA

KLIK DI SINI

 

bicara : terima kasih tidak terhingga Smile

Too Brave To Be The Most Outstanding

 

The combination of the striking colors make me feel awkward at first. I kept thinking whether I have made the right choice of dress and shawl.

But, why not trying something new? Something bold? Something striking? Plus, I’m not wearing these colors every single day!

 

IMG_7020 edited

IMG_7033 edited

IMG_7026 edited

 

Girls, don’t be afraid of colors. Learn how to mix-n-match, just be confident and try it out. No harm oke.

No one can stop you if you want to do things. No one can ever say no if you like something.

Afraid of people talking back? Hell-yeah.. Do I look like I really care about these kind of people?? Absolutely not!! I’m not asking their money to buy my clothes or make up, so why they really bother about what I’m wearing.

I’m confident, because confidence is beautiful, cool and sexy.

 

 

p/s : Thanks a lot to dear Dijaa cuz mentioned me in her entry. CLICK HERE

 

bicara : quote dari seorang yang pernah aku kenali.

Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

 

CURRENT RELATIONSHIP????

  • erkkk.. ini adalah salah satu topik kalau seboleh bolehnya aku nak elak.
  • hermmmm maybe sebab aku bukanlah seorang yang sangat berjaya dalam relationship.
  • atau mungkin memang aku serik untuk ada relationship dengan sesiapa?
  • haha gila lah aku… kalau sudi baca ENTRY INI kejap maybe korang akan faham kenapa.. haihhh..

 

STATUS SEBENAR??

  • SINGLE. he he heee…
  • sejujurnya aku belum ada memeterai janji untuk mempunyai hubungan mesra secara rasmi dengan sesiapa.. wahhhh~ ayat aku tak boleh blah kannn
  • tapi hati aku terasa terikat… kenapa??? sebab bila aku ade suka someone, aku ni macam.. err.. aku tak pandang orang lain jugak lah.
  • hmmm.. bukan aku taknak bagi peluang pada orang lain walaupun aku ni bertepuk sebelah tangan ke ape..
  • tapi… hati aku ni bukan nye robot nak suka kat orang lain dalam sekelip mata.. kan?

 

Picture1912Bercinta dengan teddy bear lah..! Nak tahu nama dia? Sila tengok di bontot beliau. Iskkk!! Tak senonoh aku ni..!

 

Menyukai tidak semestinya menyayangi. Menyayangi tak semestinya mencintai. Mencintai tak semestinya memiliki..

 

 

 

 

bicara : relationships sometimes sucks. and it makes me prefer to be single.