Tuesday, August 31, 2010

Ronggeng Sana Sini

  • adoiii.. penat sunggoh tak hilang lagi..!!
  • hari ahad lepas (29/08/2010) satu hari kitorang jelajah Jalan TAR, Sungei Wang Plaza dan juga Times Square
  • ni semua gara gara nak teman Cik Ziera shopping raya
  • so tahniah Cik Ziera sudah pun membeli outfit top to toe dengan jayanya…!!! wahaha
  • ohhh aku tidak menemani beliau bersendirian… kami gerak secara ramai ramai…
  • as for me, this is a hang out with a new group of friends! kinda excited bebeh!


DSC00837 DSC00841

  • cehhhh dalam kereta masih sempat nak snap snap picture okeh
  • ni sume memanfaatkan masa terluang sambil menunggu abang FZ turun dari rumah 4 tingkat beliau
  • tu pun setelah kami sampai sesat sesat cari rumah beliau yang ade cat cat hijau kata Ziera

DSC00850 DSC00861
DSC00849 DSC00873

  • tengok tu….!!! si Aiman dan FZ boleh lagiiiii nak bermesraan tak kira di stesen KTM atau dalam LRT
  • ohhh sunggoh kuang asam boi betol lah dua dua nih!
  • oke tak jeles… tak jeles…. haha!!!

DSC00884 DSC00887 DSC00899
  • gambar 1 : tenkiu lelaki lelaki gagah perkasa, tolong pegang handbag bila kami busy pilih dan try baju kat fitting room! HAHA
  • gambar 2 : adoiii bukan main aku cerewet nak pilih shawl.. aku rasa tahun ni aku warna purple okeh.
  • gambar 3 : nampaknya Abang El dan Abang Aiman dah terrrr-jatuh hati kat “model tetap” kedai itu.. weeee~

DSC00897 DSC00898

  • berikut adalah wajah wajah tidak bersalah dalam menjayakan misi shopping Cik Ziera kita
  • gegurls : Nora Syida, Nisa A, Ziera Zain
  • boboys : El Fiandri, Faiz Zulkifli (FZ??), Mohamed Aiman

DSC00895 DSC00902
DSC00917
okeh manusia manusia dalam gambar.. ketahuilah bahawa korang memang besh, rockzzz bebeh! sayang korang (aku memang sayang semua kawan kawan aku).. thanks for everything… you guys really made my day :) nanti lepas raya aku mencari cari peluang untuk meronggeng lagi yeeehhhaaa!!! masa tu kita kena betul betul pulun shopping + karaoke + bowling okeh? haha INSYAALLAH…. moga diperkenan Tuhan.. aminn~



perasaan : Life is Good bebeh… GOD is always fair :)

Read More»

Kembar Lama Terpisah

  • sob sob sob~ sebak pulak hati aku hari ni.. aku teringin nak cakap ngan mak
  • hehe ngade ngade pulak aku kan kan kan….
  • hehe ohh mak, anakmu mau kawen! eh eh BUKANNN…!! ini sudah terpesong huk3~
  • oh tidak belom lagi mahu kawen, gatal sunggoh, nah penampor laju laju!!!!
  • mak, saya mau bilang saya sudah jumpa dia…. alah.. diaaaaa…. takkan mak lupa?? keh3~
  • mak… presenting, your son! kembar saya yang lama terpisah! hahahaaa…

 

 

abang teknikal terhangat di pasaran

Picture1423 Picture1425

 

  • betol mak… sudah konfem nih! lihatlah beliau…
  • serupa kan????? lihat tuuuu beliau punya kaca mata cewahhhh… dah macam anakmu ini…
  • tengok lah beliau mak, yang gambar first tuuu… senyum pon nak macam daku dah

 

Picture1426 Picture1433

 

  • kannnn…. betol kan mak kan???? suka buat muka macam daku tu…
  • so mak, ape lagi yang ragu ragu? betol lah? errr…. betol kan? mak? jawabbbbb… hehe
  • tapi kan mak, kalau betol dia kembar daku, maknanya kami haram menikah la kan? kan? alaaa……
  • HAH??????????????????? BUKANNN???? betol ke ni mak? konpom???? beliau bukan kembar ku ye????
  • Ohhhhhh maknanya boleh lah tu,…. errr… err… boleh menikah…. hahahah!!!  *mood GATAL*

 

pesanan penaja : okeh abang FZ jangan marah saya promote anda di sini :P kuikuikuiiii~

 

 

 

perasaan : gila gila webbie


Read More»

Monday, August 30, 2010

Jalan Hidup

it's hard when people look at you as the person that you're not.. and worse, they expect you to be like the person they imagine you are.

They do not know everything about you but they judge, they do not know what are your likes and dislikes but they ask you to do many things…  They hope that you will live your life exactly like what they want .

But no... you are not the person they want you to be.. you are YOU, yourself, you are the one who is going to decide where your life will be lead to …. and worse more.. they are saying that you are changing into someone else. ohh my.....

 

IMG_0992 EDITED

I’ve been waiting here for so long.. Why can’t you just see that I have deep feelings for you? Now you left me already. I’m all alone here. I thought all what we had was all we’d ever need.

 

 

 

perasaan : cuba cara editing photoshop CS3


Read More»

Sunday, August 29, 2010

Berani Guna MERAH


mari cuba sesuatu yang baru?? ohh baju ni dah lama, dah lama tak pakai
dulu takut nak bermain dengan warna merah
takut nampak terlalu garang dan tidak kena dengan warna kulit..
tapi sampai bila mahu begini??? ayuh konfiden!!!



keterlaluan? biarkan! aku yang pakai. haha






perasaan : suka ruffle merah :)

Read More»

Addiction to Blog??? YES…CONFIRM…!!!!!!!

  • ahaaaa.. mak saya takmau masuk hospital.. takmau..
  • no no no.. dont phunk with my heart.. ohh bebeh sudah gilakah aku???
  • wahaha.. memang kau gila Nisa..!! memanggg.. gila blogging!!
  • Oh bukan salah aku oke!
  • aku kenal blog ni bermula dari abang aku, Meuz Angelo…aku suka baca belog beliau
  • dari situ mula lah aku develop minat untuk turut sama blogging
  • aku tulis macam macam pasal hidup aku kat sekolah… ye sekolah je.. haha kelakar jek
  • umur pon tak matang masa tu.. wahahhaaa..
  • oke oke sudahhh sudahhh ape kah aku mengarut mencacai pasal blogging ni???
  • ohhh di sini aku nak isytiharkan, selain mukabuku, aku turut addicted to blog..!!!

dan rasminya aku telah dianugerahkan dengan awarddd…… taraaa………….
addicted award
Picture1365 nahhh kau amik ni ha muke konon innocent si penagih blog. hahaa

  • weeehhuuuu sob.sob.sob~ terima kasih bebanyakk kat Cik Anish yang sudi anugerahkan daku dengan award nih… (sambil mengesat air mata terharu)
  • ohh sungguh mak tak sangka nyahhh… penulis blog picisan macam aku layak dapat award… auuwwww~
  • oke sudah sudah nanti terpesong lagi.. haha

oke meh semua mari tengok.. rahsia terbesar aku… blog manakah yang aku addicted wahahaa
  • Blog Budak Lelaki Sebelah Pintu oleh Hizami Rahim – dulu aku rajin komen sekarang aku jadi silent reader… auwww~
  • Blog Konklusi NURUL oleh Aziera Zain – suka baca pasal life dia :) dan sebab dia one of my besties haha
  • Blog Gulai Tempoyak Ikan Patin oleh Meuz Angelo – dia along saya, I like the way he write things :)
  • Blog Ayun Ayunar oleh Ayunnisa Rahman – suke tengok fesyen dan style dia :)
  • Blog My Amethyst | Shea Rasol oleh Shea Rasol – suka sangat tengok style dia.. sangat berani dan memang dia fashionista! :)

ahaaa… ni lagi satu rahsia kenapa saya suka kepada pemberi award :)
  • kerana beliau rajin follow blog saya :) tenkiu dear… appreciate it so much!!! mmuuaaxxhh!
  • kerana beliau yang mula malu malu nak cuba inner dan shawl Ayunar telah sudi letak gambar beliau lepas saya minta :)
  • sebab belog beliau comel.. ade pink purple dan tak sarat sangat :)
  • ohhh kat blog beliau ada widget “tik tok” yang sangat cute :)
  • ucapan untu Anish : thanks dear anish sudi bagi i award ni.. terharunye nyahhhh~ auww… hehe
oke dah siap :)



perasaan : disayangi :)

Read More»

Saturday, August 28, 2010

McD Madness (2)

  • hey you guyss... happy breaking fast :)
  • I'm now in McDonald's at Section 2, Shah Alam...
  • hehe ngade ngade ahh aku nak speaking lah ape lah kan kan... hehe...
  • hari ni aku berbuka dengan my girlfriendss.... auwww.. suke suke..
  • kalau entry sebelom nih aku dah citer pasal salah sorang girlfriend aku, Ana dan contact lens kami...
  • jadi kali ni aku nak share kisah kami berbuka puasa sama sama… yang penting all girls oke bebeh!

 

Picture1397 Picture1399

 

  • ohhh abaikan muka muka serabai + selebet + gedikss kami
  • memang tak lawa tak cun tak cantik tak hot macam orang lain sebab kami bukan model wahahaa ini sudah terpesaong
  • aku, Kak Norin, dan Ziera naik teksi ke sana manakala Syida pulak merempit dengan motor kesayangannya :)

 

Picture1395 Picture1396

 

  • tak ade ape sangat yang menarik kat McDonald’s hari ni…
  • macam biasa orang ramai.. semua staf McD yang kerja macam takde hari esok
  • orang ramai yang beratur, sekeliling yang bising
  • dan kitorang boleh lagi nak ber-webbie segala lah kannnn.. ah persetankan semua itu!

 

Picture1392 Picture1394

 

  • ohhh bebeh.. makk memang sukewww.. auwww….
  • hari ni macam girls day out lahh pulak kan kan…
  • tapi kak norin terpaksa balik awal sebab dia nak balik kampung terus..
  • ye kami yang bertiga lagi ni tak balik kampung.. sob..sob..sob~
  • takpe takpe raya nanti kita cuti puas puas ye sayang sayangggg :D ngeeeeeeeeeeee~
  • oke lah gurlsss… lain kali kita bersuka-sukaan lagi yeawww… ♥ ♥

 

 

 

perasaan : sukeeeewww.. ALHAMDULILLAH. Bila ada yang melupakan, masih ada yang mengingat :D


Read More»

Minah Minah Warna Mata Palsu

minah contact lens
  • ya kami suka contact lens, nape tak suka? takpe tak suroh pon...
  • ohh ya kami dua dua pakai lens warna grey tapi aku punye grey adalah yang jenis gelap punye
  • so bila mata aku yang coklat gelap + grey gelap nampak macam hitam sangat kan kan..
  • ohh sunggoh comel nye aku. haha...!!! 
  • nak kata aku perasan?? SILAKANNNN.... biar aku puji diri sendiri dah orang lain taknak puji so jangan banyak cakap!







  • hohooo... ini masa kami menggila dalam kelas
  • tunggu kelas Cik Dat bermula maka aku lah yang gedik gedik bukak webbie
  • bukan apa.. aku suka lah webbie aku gambar lawa nak nak lagi bila dapat lighting besh! haha
  • kadang kadang aku lagi suka amik gambar guna webbie daripada guna DSLR??????


ohhh tadi Ana datang buat curl curl kat rumah aku, aku lupa nak ambil gambar...!!!!!!!!!!!


gimik :
















perasaan : photo shoot sendiri sahaja.


Read More»

Friday, August 27, 2010

Banner For AZIERA

oke bebeh.. calm down sume.. ye ini aku update ni haa... alahaiiii aku ni perasan lak kan kan kan
konon konon ramai sangat nak baca blog picisan aku nih puuiihhhh~  oh tidak tidak..


  • berbalik kepada tajuk ye, berkaitan entry sebelum ini iaitu entry The Making of BANNER FOR AZIERA
  • oke aku ni tengah men-discover font yang comel comel kat internet di mana ia beri aku idea untuk buat banner
  • PERLU diingatkan...! aku bukan lah budak art and design, aku tak pandai nak design yang gempak gempak beb
  • cukup aku mengaplikasikan sedikit pengetahuan photoshop yang memang cetek 
  • aku saje cuba-try-test buat banner untuk beliau...
  • maka ini lah yang jadi bila photoshop itu aku godek godek








  • haa... ni je yang makk mampu buat nokk.... 
  • kau suke ke tak??? hehe
  • walaubagaimanapun daku telah pun memberi ketiga-tiga banner kepada tuan punya badan
  • biarlah beliau saja yang pilih mana berkenan di hati
  • kalau takde yang berkenan entah le nokk...


eh eh baru saja aku skodeng blog beliau, ternyata beliau telah pon pilih salah satu banner di atas sebagai penyeri blog beliau.. hehe
nak tahu banner mana satu kah yang beliau pilih????
ohhh anda sendiri pergi teropong di : Konklusi NURUL - ziera zain






perasaan : oke lepas ni aku nak banner baru jugak lah. keh3~

Read More»

Oh Terharunye Makkk... (In The Making of BANNER FOR AZIERA)

yeahuuu esok cuti wahahaa.. memang mengada ngada aku kan bila cuti..  tapi sedeyhhh nye weekend ni stay shah alam saje okeh. tak balik raya.. eh raya next week. silap silap.. haha
takpelah aku stay sini aku boleh jugaklah nak siap kan assignment.. hehe ye ke??? hmmmm~ :P


  • oke okeh ape nih dah jauh terpesong dari topik
  • hehe ape kahhh yang bikin makk terharuuuu sangat sampai meleleh hinguss???
  • hohoo... memandang kan esok cuti maka malam ini aku macam rilek sikit la
  • maka aku pon mulakan lah tugas aku untuk menunaikan janji kepada kakak haku Aziera tu lahh
  • janji untuk membikin banner untuk beliau
  • aku pon merajinkan diri cari font yang special untuk beliau..
  • tengah aku cari font kat satu website nih, aku jumpa something




jeng... jeng... jeng...........





ape??? tak nampak lagi?? huuuu sila klik gambar untuk tumbesaran dengan jayanya



  • ahaaa.. ada apa kah dengan dengan font yang bernama Especial Kay itu??
  • wahaha.. buat pengetahuan semua, kawan kawan yang kenal Nisa dari semester satu lebih mesra panggil Nisa dengan panggilan KAY
  • nama Kay tu entah macam mana boleh dapat, ni gara gara abang fasilitator lah! haha
  • tak kesah la kan, sekarang Nisa perkenalkan diri sebagai Nisa
  • sebab apa??? sebab Nisa is my real name, and the meaning of Nisa is good.. so when people calling me by my real name, it'll become like a doa, insyaAllah :)
  • sampai sekarang kawan kawan yang dah kenal lama tu still panggil Kay.. dah macam identiti pulak. hehe hmmm...


hey guyss... I need opinion, should I stay being called by the name KAY??? Or should I ask them to call me by my real name, which is NISA....???






perasaan : maksud yang baik, insyaAllah....

Read More»

Thursday, August 26, 2010

Iman Goyah

  • masa pergi Sunway Pyramid untuk berbuka semalam aku dah cite dalam entry sebelum ni yang aku pilih untuk tengok cite Tekken sementara tunggu waktu berbuka yang ternyata ada dua tiga jam lagi
  • disebabkan dah penat dan sakit sakit belakang so aku yang beria ria ajak Abang Aiman dan Akak Ziera tengok movie ni.
  • dah masa tu pukul 4pm, so cerita yang waktunye paling dekat just cerita Tekken dan cerita The Sorcerer’s Apprentice.
  • Aku pun ape lagi meraung “Nak jugak! Nak jugak tengok Tekken!!!” sambil hentak hentak kaki.  sebab ni movie yang aku tak tengok lagi…
  • lagi pun ramai orang cakap best.
  • tak kisah lah movie ni dah lama ke baru.. janji aku dapat tengok oke?

 

TekkenPoster

  • yang paling menarik tentu tentunye hero hensem badan ketak ketak..
  • memang aummmm giler lah.. haha *gatal kejap*
  • ohhh Jon Foo memang hensem okeh…
  • muka salut salut darah pon masih ade aura.. wahhhh
  • tapi muka dia sangat muda…. dia x sesuai lah berpacaran dengan fighter pompuan yang kostum putih tuh. alah ape nama? aku lupa lak
  • ohh mamat british ni betul betul bikin iman aku goyah la… adoi adoi
  • hero lawan ganas ganas tapi muka baby face. hak hak buleyh???

JON FOO JIN KAZAMA

  • huuu oke tu je nak cakap. hahaaaa… tapi aku kesal lah jugak. sebab ape???
  • sebab aku tengok movie ni pada bulan puasa
  • dan banyak pulak adegan “aummmm” yang bikin aku tutup mata
  • segan makkkk…. ye lah terasa diriku telah makhruh puasanya
  • tapi manalah aku tahu kan, aku tak pernah tengok lagi…
  • lagipun orang lain kata besh jek… sekarang aku dah tahu “ape yang best sangat” tuh.. HA HA

 

 

 

perasaan : sayang


Read More»

Wednesday, August 25, 2010

Bersama-sama

WHEN : 24th August 2010

WHERE : Sunway Pyramid

  • warrgghhh agakkk penat la kan
  • agak seharian jugak lah aku keluar meluangkan masa berkualiti bersama rakan rakan
  • ohh ye kami sengaja bertolak awal, around pukul 3
  • sebab nak melayan kerenah si Aziera yang nak survey barang untuk shopping raya
  • woahh dan memang penat! 
  • dah lah perut kosong, almaklumlah camni la kalau orang terlajak sahur
  • kaki dan belakang semua dah lenguh lenguh just nak menunggu waktu berbuka '

 

  • dan bagi mengisi masa lapang kami tengok wayang
  • takde citer yang ada tayang pukul 4, yang ada pun 4.45pm so pilih je lah apa yang ada
  • aku pilih cerita Tekken sebab tu je yang ada, lagipun belom tengok lagi, macam best
  • tapi agak menyesal lah aku sebab puasa aku kurang pahalanya
  • manalah aku tahu dalam Tekken ade adegan yang "aummm-aummm" tuh]
  • ye lah, nama nye la tak pernah tengok lagi kan. orang pulak just cakap cerita tu besh je

 

takpelah malas lah nak cerita lebih meh tengok moment gembira yang sempat dirakam :

IMG_0833 IMG_0838

IMG_0852 IMG_0853

 

hari ni kami berbuka puasa atas jasa baik Aiman. ohhh thank you so much Aiman for the delicious dishes at Sushi King...!!!! Ni yang buat adek sayang abang lebeyhh.. hehe me and Akak Ziera appreciate it damn much dear brother :)

Pengenyang perut : Black paper udon, Salmon steak, Shoyu ramen, salmon, ebikko & ebi fry.

IMG_0881 IMG_0882 IMG_0884

 

Selepas berbuka kami memilih aktiviti bowling, mulanya konon konon nak pergi ice skating… tapi ramai lak peluncur ais yang berlatih hari ni, lebih lebih lagi malam. hadoiii… melepas lagi.. takpe lain kali boleh pergi kan kan kan… tak larinye tempat tuh, kalau nak tunggu Abang Aiman jugak, kena lah tunggu beliau balik dari Canada next year… hadoiii…

Akak Ziera, kita pergi sendiri je ye? ha ha haaa~

IMG_0915 IMG_0925

 

ini geng surau alaf baru

IMG_0875 IMG_0876 IMG_0878

 

 

ini muka muka ceria… thanks Abang Aiman dan Akak Ziera kerana korang berdua telah membuat Adik Nisa gembira hari semalam, jasa jasa kalian tidak akan aku lupa (wahhh macam ucapan ketua kampung dah nih) dan aku gembira aku ade ramai kawan kawan macam ni, yang tak lupa kawan bila senang dan seronok, yang suka share kenangan berharga :) ALHAMDULILLAH

IMG_0861

 

 

 

perasaan : bersyukur sangat sangat :)


Read More»

Copyright © Nisa Kay