Saturday, July 31, 2010

Bila Hitam dan Putih Bersama

p/s : ohhh perlu diingatkan entry ini takde kena mengena dengan company. ahaks~

  • okeh okeh masa untuk melunaskan hutang aku
  • aiyarkkk hutang pulak nih??
  • ohh lupa nak bagitahu seorang sahabat blogger saya menganjurkan contest nya sendiri
  • nak tahu contest apa oleh siapa??? lets cekidaut bebeh!!


BLACK AND WHITE CONTEST

yeaaa... contest Black and White.. syarat nye mesti lah kena follow tuan contest
lepas tu kena letak gambar sendiri, gambar hitam putih tau.
hadiah??? ohhh saya join bukan sebab hadiah, tapi sebab saya memang suka join contest :)
dan saya nak cakap sorry sangat sangat kat tuan contest sebab lambat buat entry untuk join
sebagai tanda minta maaf nahhh amik gambar black and white hehe


haaaa ni cukup black and white tak???
hehee gambar di ambil masa jalan jalan cari pasal dengan Kakak Sebilik dan Datin Seri :)
oke korang semua nak tahu pasal contest ni????
sila klik laju laju kat banner contest di atas :)



meh sini aku nak tag rakan ku yang sama gila join contest. hehe

okeh semua nya siapppp... :)

 

Kegemaran


  • hari bergembira dengan rakan rakan serumah
  • auww auww priceless moment can i say??? hehee
  • mule nye al-kisah bila aku demam minggu lepas sampai suara jadi rocker abes
  • haaaaaaaa macam biasalah kalau aku demam aku mula mengidam macam ibu ibu mengandung
  • ohh ye kali ni aku nak sangat sangat makan spagetti
  • so seteah dirancang bersama Syaz, my sweet housemate, kitorang set tarikh
  • yeaa ngadaplah korang gambar gambar selebet aku dan budak rumah
  • ye lah baru bali dari Giant Seksyen 13, beli bahan memasak spagetti yeayyy!!! :)
  • ohhh yes, dapat sushi jugak!


Datin datin kehormat rumah Pink : Kak Wawa + Nisa + Sutri


ini Syaz. hehe mmuuahhh tenkiu girlfren :D hhehehee~


Angel's Hair Spaghetti and Kimball's spaghetti sauce + sausages + mushrooms + minced meat


  • waaa... memang besh la kan kan kan sangattt besh haha
  • sayang wooo budak rumah pink! ngeh ngeh ngeh :D
  • ohhhh mana gambar kak Zam??? hilanggggg :(
  • ohh ye memang muke ku selebet gilaaa~ so what? hehe




perasaan : suka sangat spaghetti da sushi. my favourite!!!!

Soundtrack The Sorcerer's Apprentice

  • wah wah aku memang excited tak payah cakap la kan…
  • beberapa hari lepas adalah masa aku bergembira bersama kawan dan juga sorang kawan baru
  • hidup memang nikmat kan kalau kita pandai nak buat ia jadi macam itu haha
  • sorry ayat terabur terabai!
  • tapi memang aku bersyukur dalam masa aku agak tension Tuhan bagi aku insan insan yang buat aku gembira
  • dan aku bersyukur sangat sangat :) ohhh ye kami keluar ke sunway pyramid nak tengok The Sorcerer’s Apprentice

sorcerersapprentice_quad_poster-535x357

 

IMG_0408 IMG_0427

 

  • ngeh ngeh ngeh ini dia manusia gembira hari itu hehee… tema kami? secara tidak sengaja hitam putih! haha
  • ohhh sorry syazwan anda sorang jek biru =_= hehe jangan marah yeee :P
  • dan itu dia terselit jugak Ajak. kawan serumah Iejam.. dia lah kawan baru.

IMG_0430 hak hak hakk~ adoihhh muka aku kat sana tak boleh blah okeh!!!

 

IMG_0435 IMG_0443

 

  • overall, movie tu memang besh! ohhh buat semua orang berangan nak ada kuasa macam itu! ha ha ha~ David tu pulak punya lah semangat kejar love note yang diterbangkan angin sampai lah dia bertemu dengan Balthazar. eh eh sapa tak tengok lagi sila pergi tengok oke :D
  • well, what a wonderful night.. yang tak boleh blah aku boleh bulak main game yang menari-nari tuh! haha memang buat gila.. ohh gambar tak boleh publish! hahaha!!
  • dan juga aku dan Karimah jalan jalan window shopping.. erkkk!! window shopping je lah! hehe
  • thanks korang :) i’m looking forward for our next outing!!

 

oke nahhh soundtrack The Sorcerer’s Apprentice

SECRETS - OneRepublic

 

 

perasaan : hari gembira lagi dan lagi

Jangan Obses Pasal Kurus


  • betul. baca tajuk dengan mata besar dan bulat sebulat yang kau mampu
  • aku bukan nak hina sesiapa
  • aku bukan nak kata aku tak bersyukur kurus
  • semua kata besh nye kurus, semua kata nak diet nak kurus
  • tahu tak kurus yang macam mana yang ideal?
  • oh jangan tanya aku, aku memanggg tidak tahu!
  • jangan lah kata bagus nye jadi kurus macam aku!
  • aku?? ergghhh please no. kalau besh nye kurus macam siti nurhaliza ke, erra fazira ke tu memang superb
  • kurus macam aku? tahu ke aku ni kurus macam ape? papan! tulang! haha dah biasa kena :P


kalau ade orang kata besh nye kurus macam aku? meh sini baca ni betol betol
aku memang lahir lahir jek dah papan macam neh :
  • orang tak tahu aku makan hati jekkkk tengok orang lain dapat makan banyak banyak, means here dapat makan banyak benda yang sedap sedap
  • bukan aku tak boleh makan tapi tangki kecik, so aku dapat makanan limited. note here, limited sangat oke!

  • tahu tak aku tak boleh baring guling guling atas lantai macam orang lain?
  • ohh memang besh tido atas lantai bawah kipas memang nyaman
  • tapi sebab aku punye tulang xde lapisan daging, so aku akan senang sakit pinggang, sakit bahu, sakit sendi
  • aku tak leh ganas ganas sebab kalau luka straight ke tulang! now tell me how wonderful is thatttt??????

  • tahu tak aku susahhhh nak cari seluar?
  • masuk betis, muat.... masuk peha, fit..... tapi tang pinggang? hehhh kena pakai jugak belt yang merimas kan tuh~
  • nak beli baju? woww sume lawa, sume boleh pakai, tapi tak mampu aku nak pkai clincher, sebab kang nampak sangat macam anorexxia nervosa~

  • oh memang bagus jadi kurus! badan sihat!
  • but please stick this in your head : kurus sangat pon takleh tahan sejuk, sebab rasa sejuk tu terus ke tulang! ha.. best lagi ke???
  • tahu tak bila pakai baju fit kat lengan nampak kelakar sangatt??? sebab aku dah biasa diberitahu yang tangan aku tu layak direbus jadi sup tulang


oke oke sudah sudah. biar aje kalau ade orang baca ni dan kata aku tak bersyukur jadi kurus! Aku dah bagitahu awal awal yang bukan aku tak bersyukur, cuma perlu aku ingat kan sesiapa di luar sana jangan terlalu pandang tinggi. memang bertuah kau kurus, tapi haruslah kurus yang ideal! kurus sangat sangat ni bukan ideal nama nye oke! got it? dan aku berharap sangat aku boleh jadi berisi sikit macam orang lain :(


so sape sape jangan terasa, no names mentioned here, and this is a general content only.


thank you.

Friday, July 30, 2010

Terkujat Daku Seketika...!!!


  • hari hari blogwalking
  • streamyx rumah rosak, aku beralih jadi pengguna setia Streamyx ZONE kat library kampus
  • duk kat library bersama Ana, Syazwan dan Iejam Hosen (pada masa itu internet rumah beliau pun problem)
  • menggunakan waktu emas yang ada dengan mengambil gambar di webcam. wuuu~
  • kemudian macam biasa aku bukak Blogger dan blogwalking
  • check update.... check update....
  • sekali ternampak lah akan daku entry latest dari satu blog shop neh...
  • yaaa.. pemenang contest sudah dipilih!!! (kalau anda tak tahu pemenang apa ni, then sila KLIK DI SINI)


jom tengok jom ape yang ada, sapa yang menang





  • masa aku baca ni, aku tengok wahhh lawanye mereka semua
  • padan lah menang contest!! he he...
  • aku teringat lah pulak aku pon ade join contest ni, tapi aku sure tak menang nye
  • memandangkan TOP 3 winner sume macam model.
  • aku ni ape lah sangat kan... he hee~


tapi lepas tu ade lagi pulak bahagian bawah????
aku scroll lagi skrin ke bawah, ni yang aku jumpa......

Klik gambar untuk lebih jelas.


  • masa aku baca notis tuh dalam hati aku cakap "wahhh tuan contest nak bagi hadiah ape ni ye.. bertuah nye la sape sape yang terpilih"
  • aku pon excited lah nak tahu sapa lah yang bertuah terpilih tuh...
  • jeng jeng jeng....


*


*


*



*


*



  • mahu tak terkujat nya aku!!!!!!!
  • ohhh mak aku rasa mahu meletop kejap terus aku macam gedik gedik panggil Ana suruh tengok skrin laptop aku
  • ye lah mana tahu rabun aku makin kronik ke, salah tengok ke
  • tak pun mata tak clear gara gara banyak taik mata ohh mungkin aku LUPA untuk mandi???
  • yucckksss..!!! no way man!!!
  • oke fine tu memang gambar aku ngeh ngeh ngeh... tak percaya meh tengok lagi sekali kat sini
  • ouhhhhhhh THANK YOU SO MUCH kat tuan contest!!!! hehe
  • terharunye tak tahu nak cakap ape dah!

nak beli shawl lawa lawa untuk raya ni??? jom ke Estilo Factory Outlet






perasaan : masih speechless!

More Than Words

  • aku tiba tiba diserang mood nak update blog je kejenye.
  • mungkinkah aku excited sangat sangat sebab streamyx rumah nombor 3 ni dah sembuh?
  • siap tukar router baru lagi amekkkk kau! mungkinkah?
  • ohhh ini bukan Mungkin mungkin macam lagu Anuar Zain.
  • oh ye malam ni rakaman showcase Anuar Zain, tapi aku tak pergi.
  • ouhh mungkin jua disebabkan streamyx jatuh sakit hampir seminggu, so aku tak update blog sangat?
  • kalau ade update pon aku tak rasa se-efisyen bila streamyx ada
  • dan inilah masa aku nak tebus semua kegiatan aku untuk diabadikan dalam blog

baby DSLR : Canon EOS 1000D
location : Sunway Pyramid 28.07.2010

  • ohhh ye banyak entry aku ni aku letak gambar jek
  • malas nak menaip banyak sangat pula walaupun aku suka menaip
  • suka ke? ehh mestilah kalau tak mengapa wujud blog picisan aku ni??

  • aku biarkan gambar gambar yang menjelaskan keadaan
  • aku biarkan gambar gambar yang bercerita
  • sebab aku selalu dengar orang kata "1 Picture 1000 Stories"
  • oke kalau kau hebat kau buat lah 1000 cerita untuk setiap gambar dalam blog aku!
  • ha ha ha bukan masanya oke.




perasaan : suka GAMBAR dan suka bergambar :P

Thursday, July 29, 2010

Ohhh GCB !


  • sungguh seronok meluangkan masa bersama
  • tak lupa pergi McDonald Bukit Bintang
  • dan Datin Seri memilih untuk mencuba GCB baru yang meletop nama nye tu
  • yang ilustrasi nye gah benor kat billboard wahaha
  • adakah rasa nye hebat macam dalam iklan???
  • adakah ini hiperbola?

jangan komen. abaikannnn abaikannnn~

Datin Seri Bunga Sihir

Kakak Sebilik VIP ku Norien K. Arshad


oke cukup sudahhh sudahhh
muka excited kami bertiga
Datin Seri sudah pon mengesahkan bahawa GCB itu enak rase nye :D
apa yang saya tahu, dua orang VIP ni sudah saya booking ye
untuk masa masa emas akan datang
chewahhhh






perasaan : kita tahu apa plan kita kan kan kan :)

    Entah Bila Lagi Kan?



    Sharieff Salleh a.k.a Ben

    he used to be one of us.
    dia manja dia baik dia sweet
    kawan yang aku rindu
    sebab dah lama tak jumpa :(
    ben mana dikau?
    gambar kat atas pun di ambil pada satu pagi aku terserempak dengan kau kat McDonald
    ben kalau nampak aku kat mana mana lagi tegur ye!!!







    perasaan : mahu lepak McDonald.

    Wednesday, July 28, 2010

    Sudah Tua

    Date : 27 Julai 2010
    Time : 10.00 pm
    Venue : Abu Cafe, Seksyen 7

    • padan muka anda dan anda
    • sudah tua setahun pon kamu berdua yeeeehaaa~
    • hehee.. by the way,  birthday party yang tidak dijangka memang besh
    • heheee~ best nye kamu dapat surprise party
    • aku tak pernah dapat pon. he he~ takpe
    • jom tengok ape sempat snap malam tadi :D


    Ekspressi muka aku agakkkk keterlaluan ye di situ!


    birthday boy and gurl!!! Semoga korang berbahagia selalu :D


    Suami dan empat isteri. errr.. belakang tu kekasih gelap????


    Ustaz Iejam baca doa untuk Bell yang mula histeria...


    Hadiah yeayyyy... hehe :D


    • oke majlis tadi agak havoc
    • dan muka besdayy gurl yang terkujat kujit sebab dia terperanjat
    • haha oke birthday boy bagi surprise kat birthday girl
    • so sweet.  :)




    perasaan : kenyang makan ayam KFC dengan teh o ais!!

    Sunday, July 25, 2010

    Bukan Cerita

     semalam keluar bergembira, hari ni aku tersedar ade something yang menyedihkan. Sesungguhnya takdir Tuhan penuh hikmah!!!!


    • mana pergi aku pun tak tahu
    • ape rase aku lagi lah tak pasti
    • nak cakap ape lagi?
    • otak aku dah macam kena blocked dengan ais. BEKU!
    • ape aku merepek orang tak faham, aku rasa lah kan...
    • tulis macam macam nanti orang kata aku tiru sesiapa. erkk not to mention anyone! be clear oke.
    • aku cuma nak pergi daki gunung panjat bukit terbang ke awan berenang kat laut
    • nak mencari sesuatu yang hilang dari aku, yang dah menjauh
    • yang aku pun kurang pasti berjaya ke aku?
    • oke you guys tell me, WILL I SUCCESS in finding what lost from me?
    • janji kau bahagia. ha haa... heartbroken habes lah!





    perasaan : kami atau kau?

    Kakak Sebilik, Aku dan Datin Seri


    • wisma Kraf, Jalan Conlay Kuala Lumpur
    • Promosi Kerja Kahwin 2010
    • ouhhh kami ke sini bukan kami nak kahwin
    • aku dan Datin Seri Bunga Sihir sekadar menemani Kak Norin kakak sebilik aku
    • ke pameran ni tujuan untuk mendapatkan info dan gambar untuk final project nya
    • owh ye, aku pon buat assignment video aku
    • dah alang alang ke sana kan...
    • setting pun cantik :)
    • camera ready..!! and........ ACTION...!!!


    Kak Norin (kakak sebilik), Nisa A, Datin Seri Bunga Sihir



    agak terkujat di situ kerana terserempak dengan Sabrina


    gambar ditangkap oleh "Abang Comel Lima Belas Ringgit". HA HA HA~







    perasaan : sayang mereka :) thanks.. can't wait for the next outing :)

    Friday, July 23, 2010

    Tak Serik Lagi


    muke selebet!!! ape aku buat nihhh~



    • dah lumrah manusia kot
    • yang susah nak serik walaupun banyak kejadian menimpa
    • bagi yang kurang serik tu, mungkin kah dia berani? kuat?
    • itu boleh lah dari sudut positif
    • dari sudut negatif? mungkin kah dia sengaja? atau terpaksa?
    • mungkin juga.. kan? semua nye berkemungkinan.
    • dalam keadaan tertentu, susah nak jelas kan..
    • kita kadangkala menagih kisah kisah dan penjelasan
    • tapi tak semua perkara mampu kita jelas kan dengan perkataan
    • cukup untuk dijelaskan dengan memerhati keadaan sekeliling, mimik muka dan bahasa tubuh
    • tapi tak semua faham kan?
    • and we can't expect others to understand us all the time
    • and smile is the only way to get away with it, even for a while

    p/s : bukan orang dekat






    perasaan : kejap jelas kejap kabur

    Generasi Terpilih

    • kami lima orang pergi dialog dengan ape tah.. SSIG????
    • anjuran Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan
    • lokasi di Menara PKNS, Petaling Jaya
    • 22 Julai 2010, 9 pagi
    • ohh sangat besh, sebab ade makanan besh. ha ha!! selekehh~

      wajah masscomm sungguh kengkawan aku ini...
      PESERTA JALAN JALAN : Afif, Syazwan Husaini, Khairun Nizam,
      Amira Farhana, Nisa A.
    • he he tengok kitorang gi dialog
    • macam nak gi jalan jalan jek. haha
    • so thanks a lot to lecturer yang bagi peluang kami mengikuti dialog ni
    • sangat sangat berguna :D ngeh ngeh ngeh~
    • ohh ye masa sesi Q&A aku ngade ngade beranikan diri untuk tanya : For other South Nation's country, besides promoting their country and exchange news, what are the other possible advantages of becoming Smart Partner?
    • dan juga dan juga kena interview dengan cik Sarah (agaknye lah kot) untuk paper ke majalah ape aku tak tahu haha
    • dan juga..... aku lupa amik sijil aku dari Iejam Hosen
    • good experience! hope ade lagi dialog / seminar / kem free yang besh. ha ha!!!




    perasaan : patutnye aku try pecal tadi. wuuuuu~

    Thursday, July 22, 2010

    Sekian Menunggu

    • dah lama berlalu kem SPIES
    • sekarang baru dapat gambar gambar lain dari Nora Syida :)
    • ye lah aku tak bawak kamera kan


     let the pics tell the story :








    • oke ini Nora Syida
    • kembar saya masa di Kem SPIES. haha
    • buleyh ke? kembar ke? ohhh muka tak seiras la pulak =_="
    • takpe takpe... ni lagi sorang kawan saya yang saya sayanggg
    • suka laa karaoke dengan dia!!! yeeehhhaaaa~
    • ohhh ye sayang thanks again!!





    perasaan : Syida kata nak buat reunion tepi pantai? nggggeeee!!!

    Heart

    I'm listening to songs right now. My songs play list in the laptop plays songs randomly, non stop. And I listen to Need You Now by Lady Antebellum.

    "What a nice song," I thought.

    Well, I wonder if I ever crossed your mind? I guess not that frequent huh. Or you  yourself choose not to let me crossing out your mind, let alone your heart. Hey what am I try to tell here that the so-called love can drive people crazy, can make them the most stupid person on Earth. Patheticcccc.

    Wait, this is not love. Now I'm laughing to myself. 




    perasaan : zero

    Dua Warna Sahaja

    • hari tu saya sudah bilang saya tolong Izarif dengan photoshoot nye
    • photoshoot untuk pembikinan iklan subjek PDL nye
    • ohhh ye aku rasa ini first time kot aku terlibat dengan photoshoot bersama mereka
    • really enjoy it. thanks yeah!
    • see more? Click Here


    • hehee tenkiu abang arn sudi bagi kerjasama haha
    • meh sini nak tunjuk gambar dari arkib keluarga
    • thanks rara for the pic :P

     kata rara, gambar di atas terdiri daripada : Kakak Nisa, Abang Arn, Adik Rara






    perasaan : suka gambar.

    Wednesday, July 21, 2010

    Takde Idea

    • betul aku cakap, mane ade tipu
    • sekarang otak blur, banyak keje, busy busy
    • tapi masih lagi gatal gatal nak update blog
    • kesian lah sape sape baca blog aku, sebab aku dok merapu je
    • oke ini entry tiada idea. tiada!



     gambar last ni feveret aku :P



    • ohhhh maaf sangat sangat muka selekeh kami ni.
    • sebab aku rasa macam dah lama aku tak menggila depan webbie dengan kawan kawan
    • ohhh ye nampak tak? nampak tak? my grey contact lens? ha ha gewdixx
    • oh ye ade orang kata muka aku dah tembam????
    • wuhuuuu anda sorang je la yg tegur camtuh =_=



    perasaan : gembira sebenarnye bila pipi tembam sikit :P

    Jangan Cari Pasal

    jangan. tu je aku minta. mood aku sumpahh tengah baik. dan aku nak buat baik jek sekarang.  orang tak suka? peduli apa aku? aku cuba jadi Generasi Y la beb. jom ramai ramai. haha.


    mood tiba tiba jadi sangat berdedikasi, cuba sedaya upaya fokus dalam kelas. ya aku suka macam ni, harap kekal lah ye. mood gembira nak buat apa saja. ohh ye petang tadi tolong izarif with his PDL ads. really enjoy photoshoot tadi! hehe thanks to those involved. anda tahu siapa anda. satu lagi perkara buat aku gembira.


    ohh ye dinner di sponsor. haha cari pasal pulak ye. Alhamdulillah rezeki Tuhan turunkan. dan aku nak bagitahu kat sini ye, aku nampak dengan mata kepala aku sendiri, Paul si sotong tu dah di masak. aku jumpe dalam mangkuk tomyam aku tadi. hahahaa!!!!



    perasaan : contact lens kelabu dah sampai :D

    Tuesday, July 20, 2010

    Tiada Hati

    muke selebet nak mampos. haha


    • cakap lah ape nak cakap
    • boleh tak aku cakap aku dah tak peduli
    • entah, aku rasa.. ermmm sebenarnye aku dah tak rasa ape ape
    • kalau dulu pegi kelas wajibbb pakai something kat muka tak bagi nampak selebet
    • kalau dulu aku pergi dewan Unisel tengok konsert bunkface pon aku rias kalah diva
    • kalau dulu lip gloss sentiasa topup kat bibir
    • ahh semuanya kalau, kalau itu kalau ini. sekarang dah kisah
    • katalah buruk, selebet, huduh, tak bermaya, pucat, aku dah tak kesah
    • kenapa dengan aku? sakit? ye sakit hati hahaha :P
    • well, sorry but i have discovered that i lost my heart. pathetic enough huh?
    • my heart has shattered into tiny pieces!! and i don't bother to mend it back.
    • why? 'cause even though i try to, it will never be the same as before



    baik aku lepak menggila dengan member member lagi bagus :) 
    happy time :
     Nisa A. dan Faisal Awiengs



    Nisa A. Amira F. Syazwan H. Iejam H.



     Nora S. Nisa A.



     Nisa A. Datin Ika :)





    perasaan : eh eh entry emo lagi, kusut la aku ni macam orang gila. hahaha~ smileeee smileeee