Monday, May 31, 2010

Suka Ke?



entah
ape yang aku rasa aku sendiri tak faham
suka atau tidak kau takkan faham
ape nih aku mula macam puisi
gedik betol
haihhh aku rasa nak mengeluh sahaja
tapi mengeluh kan tidak baik???



  • pedulilah ape orang nak kata
  • aku tidak faham
  • kenapa mereka asyik memperkatakan perkara perkara
  • mengenai sesuatu yang JELAS nya mereka tidak tahu
  • yang jelas nya mereka tidak tahu langsung,
  • mengenai apa yang diperkatakan
  • entah, peduli lah weh
  • aku dah penat. nak jaga hati kau. betul entah tidak.
  • kenapa mahu jadi macam tu? harus ke?


  • aku pon BUKAN manusia sempurna.
  • aku juga buat silap, macam kau, dia, mereka dan mereka.
  • kita semua sama. tak payah nak cakap pada aku begitu.
  • jangan cakap dengan aku macam kau tu besar sangat.
  • ye badan kau mungkin besar, aku tahu aku kurus. padahal kita sama.
  • penat macam ni, aku tak mahu menangis lagi. bodoh tahu tak?


aku tak tahu lah kenapa malam ni aku tulis blog entry yang ini macam ni. ermmm.. ala, yang macam ni, korang tahu kan macam mana. macam bukan diri aku jek. ape nih. haihhhhh =_= 
tengok lah tu, mengeluh lagi!!






perasaan : campur baur. 

Saturday, May 29, 2010

Bezanya Bila Ade Berukband

DULU :

  • mula jek cuti sem, aku still oke lagi
  • buat buat cool padahal hati gundah gulana resah gelisah
  • lappy yang dibiar atas meja aku jeling jeling jek
  • geram dan bengang
  • sebab tak dapat online!!!!
  • maka aku usahakan jugak pujuk along atau kakteh, menetapkan destinasi ke kedai mamak 24jam
  • untuk online! untuk facebook! dan untuk blog! seriously memang agak teruk addiction aku
  • then hampir setiap hari pergi kedai mamak tu sampai waiter kat situ macam tahu tahu jek aku akan order teh o ais dengan roti telur/ roti sardin
  • then, bila dah nak start semester baru, saje balik shah alam awal. ada DUA sebab ye
  • yang pertama, aku nak ade waktu rilek rilek untuk aku rehat dan kemas bilik lepas sampai sana
  • yang kedua, apa lagi????? ONLINE lah! teruk nye aku. =_=

IMG_8464 p/s : it’s NOT my hand oke!

SEKARANG :

  • sume tu takde lagi
  • cuti semester kali ni aku duk rumahhhh jew
  • pagi pagi bangun kacau adik aku main game, takpun sidai kain
  • heheee ade masa tu malas jugakkkk… then mengadap game Zuma atau Sims Nightlife kat laptop abah
  • lepas tu? ONLINE yeayyyyy…. memang thanks giler kat abah sebab beli berukband nih.
  • dan yang paling best nye, bila semua pergi sekolah, time online tu adalah premium time. wahahaaa
  • maksud aku, waktu waktu macam tu la line internet superb! thumbs up! ha ha
  • so, kerinduan aku terhadap facebook dan takde! he he

Snapshot_20100527_7 adik adik pon tompang sekaki yeh!

perasaan : bersyukur =)

Join Contest : BY MYSELF

  • wahahaaa sudah agak beberapa lama jugak aku tak melibatkan diri untuk join mana mana contest yang dianjurkan rakan rakan blogger
  • bukan taknak tapi kekangan masa membuatkan aku tak sempat nak browse contest contest kat blog lain
  • oke sekarang final exam dah lama tamat, aku pulak dok goyang kaki makan online kat rumah wahaaa..
  • so aku pon cari la contest contest yang menarik untuk aku join
  • wuhuuu aku dapat tahu contest ni dari blog Saudari Syafiqah Safri
  • lets cekidaut bebeh !!

MYCONTEST klik gambar untuk ke blog contest TENKIU =)

kali ni aku memilih untuk join Contest BY MESELF

  • oke dalam kontest ni senang sangat nak join nye
  • korang just kena letak gambar korang sendiri, yang diambil dari cermin.
  • ingatttt gambar sendiri ye, bukan orang lain
  • so aku pon nak jugak tunjuk gambar gambar aku yang mana dengan syok sendirinye aku amik dari pantulan cermin
  • korang nak tahu lebih lanjut tarikh tutup serta syarat syarat nak join kontest ni, sila la klik di sini
  • lets cekidaut gambar aku pulak =P

cats cermin 1  gambar dalam rumah, sebelum keluar ke event UNIFY di unisel shah alam

2  gambar diambil dalam tandas unisel. hari aku pakai ala ala korporat sikit. ngeeee~

tadaaaa sudah siap ye…  korang pon jom la ramai ramai join Contest BY MYSELF jom buat gempak he he heee

 

perasaan : of course la mahu menang!! tapi kalau dah bukan rezeki tak mengapa =)

Kemahuan

  • cuaca kat luar macam biasalah, panas dan kering
  • kalau sidai kain ni, dalam pukul 3 or 4 dah boleh angkat (tu kalau sidai dari pagi la)
  • dah tak payah tunggu lewat petang macam dulu
  • hmmm.. tu satu kelebihan musim panas
  • tapi cuaca ni buat aku dehydrated. dan aku bukan keep on minum plain water
  • aku dok minum air manis bergula bergas lagi ade ais. syokkkk wooo..
  • fuhh fuhhh teringat lak ABC or Cendol. aduh meleleh air liur nih! haha oke sudah sudah
  • dan sebenarnya aku tiba tiba terbit satu kemahuan yang tak dapat dikawal lagi
  • aku mahu……………..

IMG_8424

IMG_8433

IMG_8432

  • waaaa… aku teringin pegi pizza hut lol.
  • hahaaa saje menggedik. aku taknak spaghetti kat situ. aku nak iced chocolate buleyh? buleyh?
  • tapi tolonggggg la letak banyak ice ye? ye? hmmm kalau camni baik aku pegi rembat Iced Choc kat Bee’s cafe.
  • wawawawaaaaaa… aku ni ngade ngade sangat nape ye?
  • oke sebenarnye aku saje nak letak gambar gambar ni. aku punye suke la. ha ha

perasaan : minum iced choc panas panas ni nikmat woo.

Jom Try . . Ade Berani ???

DSC05523 gila neh, tempat rak botol sos n kicap pon nak posing ka????

  • hohohooo hari ni aku, mak serta adik adik segedik aku pergi ke suparmarket
  • wahahaaa gi suparmarket pon nak ikut..
  • takpe takpe gi mana mana biar bersama ye tak ~
  • baru la ala ala keluarga bahagiaaaa giteww =P

 

  • jalan punye jalan sekali aku jumpe something
  • aku punye reaksi macam : “WHOOOAAAA giler kentang betul benda nih!!!”  ye saya tahu reaksi agak keterlaluan
  • aku macam terbangang kejap, ade jugak produk macam ni eyhh..
  • sebab aku belum pernah jumpe benda seumpamanya
  • tapi kalau ade antara korang yang dah pernah jumpa tak tahu la kan =D

 

ape benda nye yang aku jumpa tuh???????????? woahhhh konon konon misteri jek kan.

ha haaa… jom ushaaa…

*

 

*

 

*

 

*

 

*

 

DSC05518

  • taraaaaa… inilah dia!!! botol botol sos!!
  • ape yang “whoaa” nye bukan pada botol ye..
  • tapi pada isi nye….

DSC05522 jom zoom sikittt

 

  • hohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sos ni aku tak tahu ape nama nye
  • aku panggil SOS CILI BERANI MATI wakakaa… agak hiperbola ye di situ
  • hahaha tengok la sos cili nyeeee… habis sume biji pon ade. waaa ni mesti berasap asap telinga.. wahhaaa
  • aku tengok sos ni sebagai produk yang agak keterlaluan pedasnye kerana aku ni tak makan pedas
  • so bila nampak sos camni aku agak mende nih pedassss

 

  • korang nak try ke???
  • bukan ape… tengok la botol nye
  • tulisan pon Thai. aku tak perasan lak kalau kalau ade logo H.A.L.A.L =)

perasaan : aku suke ikut mak aku gi suparmarket. so?

 

Friday, May 28, 2010

More and More. Thank You So Much Blogger…!!!!

  • hye hye… dua tiga hari ni ade perkara yang sama dok jadi kat aku
  • ape dia ape dia??? wahhaaa…
  • perkara itu ialah dapat tag!!! ye ye.. hehe dah tak tau cmne nak cakap thanks kat mereka mereka ni
  • kita dapat tag, tanda nya kita diingati oleh blogger lain.
  • ohhh ini sungguh terharu.. he hee.. thankssss a lot folk! =)

 

awardcreatifeddyboyz86

  • kali ni aku dapat Creative Blogger Award
  • oleh dengan itu, aku ingin mengucapkan setinggi tinggi ucapan terimaaaaa kasih kat Hafiz Ismi tuan punya blog Aku.Blog.Kamu kerana dengan baik hati nye beliau sudi berkongsi award ini dengan aku
  • heeee tenkiu tenkiuuu
  • he heee aku ni nak kata kreatif tak jugak la.. sikit sikit kottt ha haa.. aku takde idea, so aku letak gambar hasil tangan aku eh eh

 

    IMG_6909 edited

ha haa kreatif ke? kui kui kui~ tak lawa jangan marah ye =)

 

meh sini aku nak bagi award pada orang yang kreatif =)

  • blog Kisah CreativeHeart by Muhamad Hisyam Sidek. sebab beliau mmg kreatif dalam fotografi. he he. nama blog pon dah creative =P
  • blog Keyboard Retak by Hyzry Fahmy. aku rasa dia kreatif sebab blog dia di samping cite pasal realiti kehidupan, dia suke letak info info menarik yang memang best baca,. and banyak jugak cite pasal bola. ha.. peminat bola sesuai la baca. and lagi satu, aku perasan ade kord gitar. huhuu
  • blog telordibasuh. nama blog pon kreatif sebab kelakar. he he.. kat blog ni macam macam gambar kelakar serta info menarik =)

hehehee oke sekian aku membebel kat entry tag.. thanks sekali lagi kat saudara Hafiz Ismi yang sudi share tag award ni untuk aku.

Snapshot_20100527_27

peace bebeh =)

perasaan : tenkiu sume =)

Thursday, May 27, 2010

Lagi dan Lagi…..

  • HEHEHEEE kali ni aku dapat tag dari kakak senior aku yang sweet
  • sape lagi kalau bukan Kak Jia Shamsuri kite (yang baru baru ni masuk majalah Dara.com edisi jun 2010)
  • ngeh ngeh ngeh~ lets cekidaut bebeh =)

547 me and kak jia. oh noooo!!! muka aku! muka budak semester satu sunggoh laaaa. dengan baju kurung lagi! =_=”

 

01. Who was your last text from?
Amin si
Panglima Hitam, tanya nak boleh berkenalan ke tak. ha ha haa~


02.Where was your default picture taken?
in front of my house =)


03.Your relationship status?
Single but.. hmmmm~ ha ha =P


04. Have you ever lost a close friend?
yes…!!


05. What is your current mood?
malas sangat~


06. How many siblings do you have?
8 he heee…aku anak ketiga. ade  2 abang, 4 adik perempuan, 1 adik lelaki


07. Whats your brother(s)/sister(s) names?

  • Muhammad Mursyidin
  • Assyariff
  • Rasyidah
  • Natasya
  • Nur Syakirin
  • Nurhidayah
  • Mohd Afiq


08. Where do you wish you were right now?
hmm… beach at pangkor or tioman =_=”


09. Have a crazy side????
it’s private dear =)


10. Ever had a near death experience?
yes =(


11. Something you do a lot?
facebooking, blogging, singing =0


12. Angry at anyone?
yes!!!!


13. What's stopping you from going for the person you like?
when my heart tell me so.


14. When was the last time you cried?
just now


15. Is there anyone you would do anything for?
Family and bestfriends ..♥


16. What you think about when you are falling asleep?
thinking of what will happen next day.


17. Who was the last person you talked to on the phone?
Shahrul, my high school friend.


18. What is your current favorite songs?

  • Time is Running Out by Muse
  • Halaman Cinta by Misha Omar
  • Cinta Terlarang by The Virgin
  • Oh Baby by Cinta Laura
  • Eenie Meenie by Sean Kingston ft Justin Bieber
  • Baby by Justin Bieber
  • Pasangan Yang Tepat by Marshanda
  • You’re The Only One by Emily Osment
  • Break Your Heart by Taio Cruz
  • When I Look At You by Miley Cyrus ♥ ♥


19. What are you doing right now?
Answering this tag????


20. Who do you trust right now?
my parents.


21. Where did you get the shirt you are wearing?
Ezze boutique


22. Have you kissed someone in the past week?
my lil’ bro, Mohd Afiq!


23. Who is your friend that lives closest to you?
Rafiqqah


24. Describe your life in one word?
Blablablaaa~


25. Who are you thinking of right now?
….. hmmmm secret!!


26. What should you be doing right now?
gosok baju sekolah adik. ha ha~


27. What are you listening to?
Biarkan Jatuh Cinta by ST12


28. Who was the last person who gave you a hug?
entah~


29. Who was the last person who yelled at you?
mak.. suruh gosok baju adik cepat. ha ha~


30. Do you act differently around the person you like?
tengok keadaan.


31. What is your natural hair color?
entah la


32. Who was the last person to make you laugh?
my dad. ha ha


33. Who was the last person to make you sad?
rahsia laaaa~


34. What do you hear?
lagu la.


35. Is your hair curly or straight?
wavy =P


36. Has anyone ever called you "scrumptious" before?
never.


37. Do you have a best friend?
yes. hmmmm


38. Held hands with the opposite sex in the past 3 days?
nope!


39. Do you use smiley faces on the computer?
a lot!!!


40. Have you ever changed clothes in a vehicle?
masa kecik kecikkk dulu =P


41. Are you happy with life right now?
happy with my family! =)


42. Are you currently jealous?
hmmm tak kot???


43. What jewelery are you currently wearing?
takde.


44. What were you doing on Friday night?
lepak? rilek je..


45. Have you ever had your heart broken?
yesssss….!!!! mesti lah!


46. Have you ever broken someone's heart?
hmmmm  macam ade. sorry~  =_= sorry seems to be the hardest word.


47. Is there anybody you're really disappointed in right now?
ade!!!!!


48. What was the last reason you went to the doctor for?
to know if i can live any longer


49. How late did you stay up last night and why ?
around 2am… main game Zuma. ngeh ngeh~


50. Have you ever dated someone longer than a year?
Nope!!! perlu ke bagitahu?? adoii.

perasaan : agak celaru. sedih.

Ko Jawab Cepat…!!! Cepat…!!!

  • heee dapat lagi tag.. thanks susah2 tau tag saya =)
  • huhuuuu sorry sangat sangat kat kawan ku Ieka sebab lambat jawab tag dia…
  • sorry ye sayang =) he he hee.. oke2 aku jawab nih =)

Snapshot_20100516_13 muke mengada ngada jawab tag pagi pagi buta ha haaa~

 

wokayyy mari mula jawab tag beliau =)


1) Apa yang anda buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?

  • Aku rase macam br blaku je.. aku just mendiamkan diri. membawa hati yg lara.. ni la aku tgh wat ni..

2) 6 orang di hati anda 
  • Seluruh kaum kerabat keluarga ku
  • Semua kawan kawan tak kira di mana kalian berada cheeewwaahh~
  • Semua individu yang pernah mencurahkan ilmu untuk daku
  • ehem~ehemmmm (biarlah rahsiaaa =p)
  • …… (sila isi tempat kosong)
  • …… (sila isi tempat kosong)

3) Anda rasa anda comel?

  • tak tahu

4) Single or taken?

  • single but complicated he he heee buleh tak???

5) Blog yang saya suka?

6) Adakah bilik anda kemas setiap hari?

  • aaaaaa… ha ha ha no komen *wink~wink*

7) Lagu terakhir yang anda dengar?

  • Resistance by Muse

8)Last text message

  • Amin si Panglima Hitam cakap pasal GPS. nak suruh dia cari jalan datang Temerloh. ha ha..

9)Last phone call

  • hmm.. Shahrul. tiba tiba dia call minta no maxis aku yang baru???

10) Hari terakhir anda menangis?

  • semalam. he hee rindu =P

11) List 5 kaler feveret anda

  • Hitam
  • Putih
  • Merah
  • sorry ade tiga je

12) Orang terakhir yang anda berYM?

13) Game yang anda paling suka?

  • The Sims : Nightlife ha ha
  • Suikoden (sume series)

14) Adakah anda peminat MCR?

  • Layannn dowh lagu lagu dia

15) Apa perasaan anda jawab tag ni?

  • Masih di tahap kesabaran yang boleh dikawal =)

16) Anda rasa tag ni best?

  • x best langsung........... tp layan je laaaa....
  • ha haa

17)Tagged lagi 10 orang

  • tak nak tag boleh =)
  • tenkiuuu

 

 

 

perasaan : okeeee dah selesai dah jawab tag =)

Wednesday, May 26, 2010

Salah Siapa

  • jangan suka salahkan orang lain
  • dah terang terang ni semua bermula dari diri sendiri
  • oke aku tak salah kan Mel sebab dia tujukan lagu ni untuk aku ha ha haaa~
  • oke lepas tu adik aku si Shake tu lak suke promote lagu ni kat aku
  • dan sekarang aku lak yang dah suke sangat ha ha =P

saje nak share jom jom layan :

Cinta Terlarang by The Virgin

The Virgin dianggotai oleh Dara, si cantik manis kiut miut & Mitha si tomboy macho (errr dia pengkid ke?)

ni artis dari seberang oke.

ape ape je la. lagu ni aku suke oke. entah memang best gamaknyerrrr =)

perasaan : memang terlarang betol la. ha ha ha =P

Spastik

  • kalau tak suka cakap je depan depan
  • tak payah nak jaja cerita sana sini yang kau sebenar taksuka dah benci sangat kan
  • tapi depan aku kau boleh boleh muka plastik, senyum kau elastik boleh tarik selebar mungkin
  • mata kau pandang aku sungguh sungguh walaupun dalam hati rasa pedihhhh jek bila tengok muka aku
  • ape yang aku dah buat kat kau pun aku tak tahu
  • aku ade bomoh bomohkan kau ke? sampai kau tak puas hati sangat tuh?
  • aku tak kacau life kau darling, aku tak pernah nak masuk campur hal peribadi kau sayang, serious aku pun rasa aku bukan kenal kau sangat
  • perlu ke kau buat semua tu pada aku? kau meh sini cakap depan depan la, ape yang tak puas hati sangat tuh.
  • but sayang, aku takde masa nak jaga hati semua orang.
  • sebab bukan kau sorang je hidup dalam dunia ni, dan aku kat sini bukan untuk kau sayang.
  • aku ade matlamat sendiri from the moment i fill the form to apply to this university!



oke post ni sengaja tulis. entah. mood kurang enak ini malam  =_=”


perasaan : tak suka.

Membuka Ruang Untuk Kegilaan Ini

  • haihhh ape daaa aku ni bukan main lagi gedik nye
  • tadi dah post pasal simptom chenta konon tapi sebenarnye aku post tu sebab nak puas hati diri sendiri
  • aku suke la nak taip ape, blog aku kannn
  • oke oke meh sini aku mengaku laaa aku ade simptom simptom tu
  • errkkkk… tapi nak kata chenta ke? entah laaaa… sayang oke.. sayanggg ha ha
  • oke tengah tengah malam pulak aku nak gedik gedik ni ape hallll???
  • oke sebab aku rindu lah. rindu kat dia. dah la jauh.

Snapshot_20100525 ape ape pon peace oke bebeh???

waaa rindu kat dia nun jauh di sana

haihhh rindu nak gelak ketawa dengan dia

rindu nak gurau gurau cubit kaki dengan dia

ye aku suke cubit dia, cubit lengan dia ngeeee~ jahatttt dowh aku~

bila aku dah mula buka ruang untuk kegilaan ni, memang gila betol la aku kan kan kan 

ha haa ini macam post gatal gedik sume ade lah!

=_=”

perasaan : mood malam, dengar lagu Oh Baby nyanyian Cinta Laura  ♥ ♥

Simptom Anda Sudah Jatuh Chenta . .

  • macam macam simptom nye
  • berpuluh ni haa aku dapat..
  • aku saje belek majalah lama, ye lah dapat free kan ngeh ngeh…
  • so korang tengah dilamun chenta kah???
  • lets cekidaut bebeh!

 

tanda tanda anda sedang di awang awangan :

  1. sentiasa tahu apa menu sarapan, lunch dan dinner si dia
  2. risau bila si dia tiba tiba berdiam diri
  3. sentiasa cuba buat si dia ketawa
  4. tahu setiap kegemaran si dia
  5. sentiasa tersenyum mudah berasa sensitif walaupun si dia hanya bergurau
  6. tidak pernah berkira dengan si dia
  7. sentiasa cuba untuk dapatkan perhatian si dia
  8. menjaga perlakuan di hadapan si dia
  9. sukar untuk mengatakan ‘tidak’ pada si dia
  10. menjaga hatinya sebaik mungkin
  11. menjadi pendengar paling setia untuk si dia
  12. tidak akan meninggalkan telefon bimbit
  13. sentiasa cari peluang untuk bersama/bertemu si dia
  14. sangat mengambil berat akan kesihatan si dia
  15. apa saja aktiviti bersama si dia akan menjadi menarik, walau pun cuma lepak lepak!

(sumber : Majalah Remaja 15 Mac 2010, terbitan Krangkraf)

 

Snapshot_20100516_8 mood chenta dengan sape??? oooppsss taknak cakap!! ha ha haa ini chenta gilaaaa ♥ ♥ (chenta ke????)

  • oke tuuuuu dia aku dah bagi 15…
  • ade banyakkkk lagi
  • tapi malas la nak taip
  • yang lain tu kire tahu sendiri la kan kan kan
  • hehehehe.. so ade tak mane mane simptom yang korang hadapi????
  • tengah mood chenta chenta ye???? jeng jeng jeng =P 

perasaan : sengal sengal ubi ♥

Tuesday, May 25, 2010

Sweet Sangat Sangat

  • i just love this song soooooooooooooo much!!
  • mmuah mmuah
  • suke laaa miley cyrus, dah la lawa, suara best pulak tuh
  • ouhhhh jeles jeless

When I look at you
I see forgiveness, I see the truth
You love me for who I am like the stars hold the moon
Right there where they belong and I know
I'm not alone

  • nak tengok nak tengok nak tengok movie nih
  • waaaaaaaa lambat lagi la release..
  • tadi check kat Yahoo Malaysia : Movies, tarikh release movie ni kat Malaysia ialah 8 Julai…!!!
  • waaaa tak sabar nak sangattt tengok movie ni =(

The-Last-Song-movie-poster alaaaa comeyl la Miley Cyrus  ♥ ♥

SPL106698_001 Liam-Hemsworth-and-Miley-Cyrus-in-THE-LAST-SONG_2_jpg-550x363
antara babak dalam movie ni. first pic tu sweet sangat sangat sangat ngeeee~

oke nak buat macam mana, tunggu je laaaaa =_=”

perasaan : when i look at you ngeh ngeh~

Understand

straight_face_tshirt-p235432014260574695trlf_400

  • oke aku mengerti, aku harus mengerti, aku MESTI mengerti
  • aku dah boleh agak. aku dah tahu
  • so diam diam sudah lah.
  • cuba untuk menjadi orang yang tidak berperasaan untuk beberapa ketika kebelakangan ini
  • takkan biar sume ni spoil mood cuti aku (kononnnnnnye!!)
  • sekarang biar aku nikmati privileges duduk di rumah dengan broadband laju waktu pukul 12pm dan makan sedap.
  • biar aku nikmati waktu waktu lapang yang membolehkan aku setuju saja setiap kali di ajak keluar lepak lepak
  • biar aku nikmati kemudahan macam macam yang takde kat shah alam
  • biar aku nikmati waktu tidur lena, sebab kat shah alam dah takde istilah tidur tutup lampu
  • biar aku nikmati semua ni! selagi aku ade kesempatan merasainya
  • dan aku takkan biar benda benda lain kacau perasaan aku
  • aku cuba lagi dan lagi jadi tak berperasaan sebab perasaan itu membunuh anda ye, ingat tu
  • dan aku takkan biar semua ni terlepas. walaupun aku tahu aku terpaksa menerima benda lain pergi.
  • ape aku cakap ni? aku dah mengarut jek. heh. 

perasaan : fahami keadaan semasa

Ucapan

  • thanks a lot kat pemilik blog Laut Cina Selatan sebab susah payah bagi award ni kat aku
  • jasamu dikenang
  • chewwaaahh ha ha haa
  • oke jom kita usha usha ape awardnye
  • bertuah bebenor aku dapat award =D ngeeee~

beautifulbloggeraward

1. say thank you dan link balik kat orang yang bagi award

he hee tenkiu bery bery bery muchhh kat Cipan Cokelat yang bagi award nih pada daku, dan jerit sampai kuar anak tekak kat shoutbox aku bagitahu yang dia dah bagi aku award nih…. ngeh ngeh~

2. tag 5 orang lagi

hmmmmm… sape yek?? alaaa taknak pilih sape sape… sebab sume kawan blogger saya adalah Beautiful Blogger =)

3. bagitahu mereka…

thankssss korang yang rajin rajin klik blog aku then follow aku then menyumbang sedikit sebanyak kat nuffy aku =D jom la kita jayakan dunia blogger chewaahhhh (ucapan dah kalah perdana menteri nih!!)

4. 7 fakta pasal diri anda??

hmmm… ape dia ekk.. oke jom usha my facts :

  • suka spaghetti, ABC, ice blended chocolate & iced chocolate
  • suker oblong kat gerai abang double trouble =)
  • addicted to teh o ais!!
  • suka hitam putih
  • suka baca novel
  • gila online dan blogging
  • suka lepak lepak makan makan tengok wayang =0

oke tu je lah.. thanks again kat cik Cipan Cokelat for this lovely award =)

perasaan : thanks =)

Quote

DSC_0902 edited

my friend, Ayu once said …

dont cry for a guy,
let a guy cry for you,
'cause girls give and forgive,
but guys get and forget.

but…. i’ve cried because of guy before.

so how???

love is pain, but we addicted to the pain, Big Daddy said. yes yes, it’s freaking true!!! without the pain, life is soooo meaningless. how lame. owhhh but i hate the feeling of disappointed and frustration because of guys. why? why? why? nobody wants to be hurt. because heart is fragile. and it has to be taken care of, not to hurt and break it.

i’m tired of heartbroken, i’m done with it. because like Ika said, when a heart breaks, it dont break even. yes.. absolutely! because it will break into lots and lots of tiny pieces and its hopeless to mend it together as it was. and as i said, i’m DONE. hate to find the scattered pieces of my heart and keep trying to mend it back. hooooohhhh~ tired.

by the way, i hate waiting. but this time i will be patient with it!

perasaan : lagu cinta dicintai. tibe tibe mood jiwang. ppffftttt~

Monday, May 24, 2010

Infinity and Beyond . . .

  • tajuk tak boleh belah
  • sorry kalau korang rasa entry pulak takde kaitan
  • aku cuma… rasa nak menaip
  • aku tak tahu nak cakap macam mana
  • satu perasaan yang tak dapat aku gambar kan DSC04295
  • sejujur nya baru sehari aku kat temerloh
  • ya baru sehari la balik sini, baru sampai, baru tido satu malam kat katil tilam leper aku
  • yang lepas lepas aku dah tak mahu ingat, dan akan datang aku just prepare
  • aku perlu refresh, taknak pending dah, start over
  • banyak yang nak cakap tapi malas la, kalau boleh nak biar sume nye berakhir di saat aku keluar dari dewan exam lepas paper Photo
  • taknak buat diri sendiri sakit hati dah, kalau aku nampak ape ape biar lah aku macam takde perasaan
  • takde perasaan? kadang kadang rase nak jadi macam Cipin – heartless. tak rasa apa apa dah. boleh ke? elok ke camtu? haihhhh~

IMG_5281 IMG_4750

IMG_6872 

p/s : banyak lak gambar nak ditayang. haihhh~ love u, tak dapat nak kira.

perasaan : scattered.

Kejadian Di Lebuhraya . . .

  • alkisahnya perjalanan balik aku dari gombak ke temerloh
  • mula mula kitorang gerak ke shah alam  semula, nak amik barang barang aku
  • then berpandukan GPS dari handphone sony experia along aku, destinasi seterusnya ialah Uniten Bangi
  • sampai di Bangi, kitorang makan makan kat Cafe On The Run di Esso – puas hati beb, nasi ayam dengan ayam panggang yang besarrr punya!
  • then, baru hantar along aku ke hostel nye di Uniten
  • then berpandukan papan tanda, destinasi ialah Temerloh, yelah kalau tak biasa memang tak jumpa jalan wuuuu~

then… di lebuh raya, jalan mula curious, nak tahu ape jadi, sebab tak macam jammed biasa.

DSC05341 gambar hasil tangkapan sony K850i jek…

  • rupa rupanyaa ade bas rosak kat depan..  adoiii aku ingat kan kemalangan ke, jammed sebab banyak kereta ke, ade roadblock ke…  tapi syukur lah takde kemalangan, maka takdelah nyawa melayang.
  • then kitorang singgah pulak kat R&R sebab abah teringin nak makan buah.  aku pon beli jagung kukus yang aku suka sangat sebab rasa dia lemak lemak manis + masin.

DSC05366

then si mat botak boyot nih tarik muka lak  sebab ape pon tak tahu laaaaaaaaaa..  puas dah tanya nak beli ape. nak kerpok ke, buah jambu ke, tembikai ke, air kotak ke, sume dia geleng.  aiyohhh kalau ikutkan aku yang temper ni aku tarik masuk kereta jek, tapi aku sebagai kakak yang baik hati aku pujuk lagi..  dah dia kata taknak ape ape kan, so perjalanan pon diteruskan

dah gerak baru la si boyot cakap dia nak keropok pink yang macam kakaknye beli. ceeiiiitttt~

p/s : tu je lah dua peristiwa sempat aku rakamkan sepanjang perjalanan dari gombak ke temerloh =)

perasaan : sengal sengal ubi

Gambar Rosak

  • jangan tanya kenapa aku post gambar gambar ni
  • kita semua tahu kita semua faham
  • aku rindu. oke fullstop.
IMG_7894 tanpa kawan kawan kita sunyi
IMG_7896 
tanpa kawan kawan sape nak usik usik kita
IMG_7904
tanpa kawan kawan kita takde moment macam ini

                       IMG_7925-tile


suka la suasana camni.
IMG_7965
my group members. from left : Iejam, Sir Hasni (lecturer Human Comm), Nisa, Elfiandri, Amirul
do u guys remember me as much as i do?

perasaan : entah.

Saturday, May 22, 2010

Hik Hik Hik~ Tenkiu Abang BEN ~

  • wuhuuuu sekali lagi aku join sesi jelajah menjelajah yang dikelolakan oleh abang Ben
  • tenkiu bebanyok ye Abang Ben…
  • koi sangat sangat ler menghargainye yekk (oppsss keluar lak slang Temerloh)
  • hehehee Abang Ben ni memang tak pernah jemu nak mengetengahkan blog blog baru sederhana dan baru macam aku
  • ngeh ngeh ngeh aku terima kasih yek kat Abang Ben sebab sudi singgah lagi ke sini

Capture click on picture =)

 

perasaan : suke.

Ohhh!!! Gorgeous Jacket!!!

  • hey you guysss… baru baru ni aku ade shopping online
  • he he hee.. aku ni sebenarnye suka tengok tengok jek online shop
  • then ade satu blogshop nih, telah direkemen kan oleh senior aku
  • blogshop nih milik kakak nye kata die..
  • so aku pon tengok tengok laa…
  • usha sanaaa… usha siniiiii..
  • sekali….. PAAAAAAAAPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • pandangan aku terpanaaaaa kat satu jacket nih!!
  • aku gosok gosok mata macam x caya
  • mak aihhh lawa nyew, harga pon berpatutan!!!
  • so, tanpa buang masa ketika dan saat, aku terus reserved jacket tuh
  • nak tengok?? jeng jeng jenggggg ……………

wuhuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!! i got one MILITARY JACKET from the blog shoppppp!!!!!!
and i like it very very much… nak tahu aku beli kat mana?????? jom   --->

pop pop

Pop.Pop Blogshop (click on pic)
oke bagi aku blog Pop.Pop ni jual baju baju yang trendy dan style =)
blogshop ni masih baru tapi harga pon berpatutan tau
tak caya??? jom check out sikit collection dari dorang
cats
want see more??? jangan lupa klik kat link ni : Pop.Pop 


perasaan : looking forward for the next update!!! =)